Köp Microsoft-aktier: pris, prognos och utdelning 2021

Microsoft, företaget till Bill Gates, en av de rikaste männen i världen är också 2021, trots sin långa existens för världsledarna för mjukvaruföretagen.

Nästan alla datorer och alla stormarknadskalor körs med Windows-operativsystemet, men inte alltid med den senaste, men det fungerar.

Denna dominans återspeglas också i ett imponerande aktievärde!

Vi berättar om det redan är rätt tid att investera och när det är värt att köpa Microsoft-aktier för maximal vinst !

Köp Microsoft-aktier – vad ska du se upp för?

Du bör vara uppmärksam på följande punkter när du köper Microsoft-aktier:

 • Är det vettigt att köpa Microsoft-aktier? Microsoft är fortfarande den största mjukvarutillverkaren och ett av de största företagen i världen. En version av Microsoft Windows-operativsystemet körs på nästan alla enheter, från bankomater till persondatorer.
 • Var kan jag köpa Microsoft-aktier? Microsoft-aktier kan köpas från nästan alla online-mäklare. Vi rekommenderar dock vår testvinnarmäklare eToro . Mäklaren avstår helt från avgifter och garanterar därmed vinst utan att minska avkastningen.
 • Hur kan framtiden för Microsoft-aktier se ut? Priset på Microsoft-aktier har utvecklats kontinuerligt i ungefär tio år. Medan aktien kostade 19 euro 2011 var priset före Corona 190 euro. Vi ser ytterligare tillväxt för Microsoft sannolikt under de närmaste åren.

ar och hur köper jag Microsoft-aktier? Bästa mäklare i jämförelse:

Läser in …

Köp Microsoft-aktier i tre enkla steg

Nästan alla hushåll och företag i världen använder Microsoft-produkter. Både den ekonomiska grunden och framtidsutsikterna talar för företaget. Att betala en utdelning regelbundet är ett annat incitament. Så hur och var köper du Microsoft-aktier billigt utan mycket ansträngning?

Förvärvet av Microsoft-aktier kan realiseras i bara tre enkla steg:

Hur mycket Microsoft hör hemma i portföljen?

En aktieportfölj bör alltid innehålla olika positioner. För att skydda dig mot risker som kan påverka enskilda branscher är det vettigt att överväga olika affärsområden i portföljen. En ensidig överviktning av enskilda linjer bör undvikas. Riskprofilen för de enskilda aktierna måste också beaktas. Med dessa lokaler i åtanke och det tillgängliga investeringskapitalet bestämmer man nu hur många Microsoft-aktier som ska köpas.

Följande information är icke-bindande som vägledning:

Rekommenderad andel av aktieportföljen: 1-10% 

Rekommenderad andel av totala tillgångar: 0,01-5%

2. Registrering hos rätt mäklare

Microsoft-aktier , som alla andra aktier, kan köpas från banker eller online-mäklare . Det finns dock alltid avgifter för att köpa aktier .

Dessa skiljer sig avsevärt från bank till bank men också från mäklare till mäklare. I allmänhet är online-mäklare billigare än traditionella banker när det gäller kostnader .

Emellertid bör erbjudanden från olika online-mäklare också jämföras exakt, för även med dessa finns det betydande skillnader i avgifter eller tjänster.

Erbjudandena från online-mäklarna förnyas och utvidgas ständigt. Med praktiskt taget alla leverantörer kan  aktier köpas  med bara några få klick. Med appar som är speciellt tillgängliga för detta ändamål tillåter många leverantörer också handel med värdepapper via smartphone.

2. Första insättning på eToro

Bekräfta din eToro metod

Att sätta in på eToro är enkelt och enkelt: nästan alla tänkbara insättningsalternativ är tillgängliga. Du bör bara vara uppmärksam på det lägsta insättningsbeloppet på 250 €.

Här är en översikt över alla insättningsmetoder som finns på eToro:

Betalningssättmöjlig?
Köp Microsoft-aktier med kreditkortJa
Köp Microsoft-lager med PayPalJa
Köp Microsoft-aktier med SOFORT-överföringJa
Köp Microsoft-aktier med Rapid TransferJa
Köp Microsoft Stock med SkrillJa
Köp Microsoft-aktier med banköverföringJa
Köp Microsoft Stock med NetellerJa
Köp Microsoft-aktier med UnionPayJa

3. Köp Microsoft-aktier online

Nu kan du köpa Microsoft-aktier på eToro. För att göra detta, leta efter “M icrosoft ” i sökfönstret och klicka på ” Trade “.

Ett dialogfönster öppnas där du kan ställa in alla handelsinställningar som hävstång, stoppförlust och vinst.

Så snart du klickar på ” Beställ ” har du framgångsrikt köpt Microsoft-aktier!

Mer information om Microsoft

Både privat och professionellt har Microsoft-produkter blivit en integrerad del av vårt dagliga liv.

Det mest använda datoroperativsystemet världen över är Windows från Microsoft. Denna programvara installeras på mer eller mindre alla kontor .

Microsoft kan inte ignoreras när det gäller program för olika applikationer . Med Microsoft Office erbjuder gruppen omfattande kontorsprogramvara som inkluderar ordbehandling, kalkylark, databaser, presentationsprogram och mycket mer.

Återigen finns det knappast en dator i världen som inte kör Microsoft Office.

Microsoft erbjuder även ett Office-paket som heter Office för Mac för sin konkurrent Apple . Med X-Box är Microsoft också representerat på spelkonsolmarknaden .

Så det är inte förvånande att Microsoft för närvarande är det dyraste företaget i världen tillsammans med Amazon , tätt följt av Apple och Alphabet.

Microsofts aktiekurs har ökat nästan tio gånger de senaste tio åren.

Frågan uppstår om det fortfarande är värt att investera i företaget eller om det har klarat sin topp.

Det långsiktiga diagrammet visar att Microsofts aktie har stigit med nästan 2000 procent sedan den först noterades.

Under 0-talet orsakade flera rättsliga förfaranden en bucklan i diagrammet.

Men från 2009 gick det bara upp igen. Den tekniska diagramanalysen ger kortsiktiga köpsignaler för de kommande 2 till 4 veckorna. På medellång sikt talar diagramanalysen för håll. Med positiv fart och ett glidande medel ligger tendensen för rörlig genomsnittlig konvergensdivergens (MACD) i det hausseartade området.

Microsoft Corporation omsatte 143 miljarder US-dollar 2020. Rörelseresultatet (EBIT) var knappt 53 miljarder US-dollar. P

ro-aktie var Microsofts vinst 5,82 US-dollar. Balansomslutningen var 301 miljarder US-dollar med en soliditet på nästan 34 procent.

Tidigare framgångar är dock inte en automatisk garanti för framtida dynamik. Grunden för Microsofts uppkomst var utvecklingen av programvara för datorn.

Men försäljningen och vinst som genererats har dessa produkter stagnerat i cirka 10 år. Som ett resultat tvingades Microsoft att utöka sin produktportfölj.

Microsoft ompositionerar sig för framtiden med molntjänster, internetplattformar och andra förvärv.

Microsofts aktiekursmål

Med det nya fokuset på molnet och Internetplattformarna kunde Microsoft också vinna över de flesta analytikerna. Under de senaste månaderna har alla analytiker konsekvent rekommenderat att köpa aktien

Det genomsnittliga målpriset för Microsoft från 9 olika analytikerbetyg är för närvarande 244,75 dollar .

Den Skillnaden mellan det genomsnittliga riktpriset och det aktuella priset är därför + 14,26% .

Microsoft delar utdelning

Microsoft betalar sin utdelning kvartalsvis. Generalstämman äger vanligtvis rum i november.

Under de senaste åren har Microsoft ökat sin utdelning stadigt , om än bara något .

årAvkastning i%Utdelning i $
20162.811,44
20172.261,56
20181,691,68
20191,381,84
20201,012,04
2021e** 1,03** 2,21
2022e** 1.11** 2,37
2023e** 1,03** 2,21

** Prognos baserad på uppskattningar

Köpa eller sälja Microsoft-aktier? – Fördelar och nackdelar

 • Största mjukvarutillverkaren i världen
 • Bred portfölj
 • Representerad över hela världen
 • Stagnerande försäljning
 • Brist på innovation

Köp Microsoft-aktier – skäl att köpa

köp Microsoft lager - XboxFörutom de klassiska mjukvarubestsäljarna, som Windows och Office, är Microsoft nu mer aktiv inom hårdvarubranschen .

Efter X-Box – spelkonsolen är Microsoft nu också inblandat i surfplattamarknaden.

Med “Surface Go” bör konkurrenterna, särskilt Apple och Amazon , trotsas. Men ännu viktigare är det nya fokuset på molntjänster och Internetplattformar.

I slutet av 2016 förvärvade Microsoft LinkedIn, ett nätverk för att upprätthålla affärskontakter, för 26 miljarder US-dollar. Dessutom uppnåddes en betydande försäljningsökning med Azure-plattformen för företag.

Sist men inte minst är Skype och Microsoft Teams- verktyget också en del av gruppens erbjudande och registrerade en betydande tillväxt under 2020-pandemin .

I själva verket har denna omläggning redan gett resultat genom Natya Nadella, som utsågs till VD 2014, eftersom dessa produktgrupper nu är de största drivkrafterna för försäljning vid sidan av Microsoft Office.

”Vårt uppdrag är att ge varje individ och organisation på denna planet möjlighet att uppnå mer.” Natya Nadella

Med en total tillgång på 301 miljarder US-dollar och en soliditet på nästan 32 procent är kassan full.

Detta gör att förvärv i miljarder, såsom LinkedIn, lätt kan finansieras. Även enorma konkurser som förvärvet av Nokia 2014 med avskrivningar på 7,6 miljarder US dollar lämnar bara några repor på gruppen. Microsoft är därför väl positionerat ekonomiskt för framtiden.

Sist men inte minst har Microsoft också varit en pålitlig utdelare sedan 2003. En aktuell betalning på 0,46 US $ per kvartal ger en avkastning på 1,57 procent.

Under de senaste fyra månaderna rekommenderade alla analytiker att köpa Microsoft-aktier. Pris / vinstkvoten (P / E) var 46,3 i slutet av 2018. En långsiktig tillväxt på nästan 17% per år förväntas fortfarande. Baserat på dessa värden anses andelen vara lämpligt värderad. Jämfört med SP500 har Microsofts aktiekurs utvecklats 3,28 procent bättre de senaste fyra veckorna (theScreener.com).

Sälja Microsoft-aktier? Argument till salu

Med tanke på det stigande Microsoft-aktiekursen under de senaste tio åren, uppstår naturligtvis frågan om saker kan fortsätta att förbättras i framtiden.

Koncernens börsvärde är redan cirka 750 miljarder US $. Huruvida Microsoft på ett hållbart sätt kan knäcka biljonmärket, som förväntat av vissa observatörer, är fortfarande i stjärnorna.

Vad som är säkert är dock att varje aktiekursrally så småningom kommer att upphöra eller åtminstone ta en andning .

Den nuvarande politiska miljön orsakar Microsoft vissa svårigheter.

På grund av enbart Donald Trumps skattereform var gruppen tvungen att skriva av miljarder år 2017. Till detta läggs Trump-administrationens restriktiva invandringspolitik, vilket gör det svårt för Microsoft att hitta lämpliga anställda – hur denna situation kommer att utvecklas under Joe Biden är ännu inte förutsägbar.

När allt kommer omkring är VD Natya Nadella själv infödd i Indien. Och så är det USA: s handelskrig. Microsoft deltog i en storskalig kampanj mot protektionistisk handelspolitik hösten 2018.

Investera i Microsoft Stock – Ja eller nej?

Microsoft-klassikerna Windows och Office är fortfarande en garanti för stabila vinster för gruppen.

De nyetablerade segmenten av Internetplattformar och moln erbjuder också en stor framtida potential. Till exempel har VW och BMW ingått ett strategiskt partnerskap med Microsoft inom Automative Cloud .

Ur denna synvinkel är en investering i Microsoft-aktier inte bara en säker utan också en lovande investering. Bolagets finansiella bas är också solid.

De geopolitiska omständigheterna medför säkert vissa risker för Microsoft, vilket företaget har påpekat många gånger. Men första damen Melania Trumps senaste besök i Redmond kan hjälpa till att jämna ut saker och ting lite. Även om det verkligen inte kan förväntas att Donald Trump i grunden kommer att ändra sin politik.

Sammanfattningsvis är Microsoft-aktier en solid investering med stor fantasi och måttlig risk. Regelbunden utdelning av utdelning är ytterligare en anledning att köpa Mikrosoft-aktien.

 • Under  2020 kollapsade priset bara en kort stund men återhämtade sig desto snabbare (från och med januari 2021)
 • En investering  på 1000 euro  i början av året skulle ha förvandlats till 1237,50 euro och priset visar starka tecken på ytterligare tillväxt
 • Om du investerade vid rätt tidpunkt i  mitten av mars skulle investeringen vara cirka 38,5% plus!
 • En långsiktig investering, till exempel i början av 2019 (till ett pris av 89,49 € ) är upp till idag med över  50% i plus (från och med januari 2021)
 • Framtiden för Microsoft-aktier ser genomgående positiv ut, det är osannolikt att den uppåtgående trenden saktar ner.

Microsoft delar nyheter och historia

Köp Microsoft-aktier

Bill Gates, nu den andra eller ibland tredje rikaste mannen i världen efter Jeff Bezos (och Elon Musk), hoppade av från Harvard 1975 och grundade Microsoft Corporation.

Ombord var Paul Allen och Monte Davidoff. Den senare betalades ut kort därefter med en engångsbetalning på 2400 US $. Gates och Allen delade inledningsvis en månadslön på 1 516 USD.

Den första utvecklingen baserades på programmeringsspråket BASIC och ledde till BASIC-tolk Microsoft BASIC. Detta system sprids snabbt och genom licensiering använde konkurrenter som Apple också den här produkten.

samarbete med IBM inledde Microsoft en meteorisk uppgång 1980 med utvecklingen av MS-DOS . MS-DOS var en förutsättning för marknadsföring av persondatorn (PC).

Den första PC: n släppte marknaden 1981 för cirka 3 000 US $ och blev en toppsäljare. Under de följande åren utvecklade Microsoft det grafiska användargränssnittet för Windows, som fortfarande finns i nya versioner fram till i dag.

Utveckling efter 2000

Microsofts historia åtföljdes också av juridiska tvister om upphovsrätts- och antitrustfrågor, vilket ledde till betydande ersättning och förlikningsbetalningar på 0-talet.

Bill Gates hade 2008 gått från pensionens dagliga verksamhet och Steve Ballmer, som fungerade som Microsoft-chef sedan 1980, blev VD.

När PC-affären avtog 2008 stängde Microsoft räkenskapsåret med en nedgång i försäljning och vinst för första gången sedan börsintroduktionen .

Detta var de första tecknen på att nya affärsområden måste utvecklas.

Detta lyckades äntligen efter att Natya Nadella tog över ledningen 2014 .

Sedan dess har gruppen varit mycket framgångsrik igen, särskilt i molnet och internetplattformarna.

Avgifter vid köp av Microsoft-aktier

Vi jämför avgifterna för de största mäklarna med följande exempel:

 • Köp av Microsoft-aktier till ett värde av 1 000 euro
 • Håll Microsoft- aktier i en månad och sälj sedan
 • Ingen kursförändring under de 30 dagarna

Med dessa antaganden jämför vi nu avgifterna för Libertex , eToro & Plus500 :

leverantörerLibertexetoroPlus500
Depositionfrifrifri
Köpavgifter2,20 €0%3,08%
Innehavsavgifterfrifri0,05%
Försäljningskostnader2,20 €0%3,08%
Utbetalningfri5 USD1,9%
Totala avgifter4,40 €4,22 €92,32 €

Microsofts aktieprognos 2021

Baserat på de solida intäktsgarantierna Windows och Office öppnar Microsoft alltmer upp marknader inom moln och Internetplattformar. För framtida globala uppgifter som Internet of Things är dessa affärsområden en av de grundläggande kraven.

Det är inte för ingenting som tyska biltillverkare som Volkswagen eller BMW också ingår strategiska allianser om Automotive Cloud med Microsoft.

Med hybridmolnet Azure erbjuder Microsoft också en plattform för utveckling och tillämpning av artificiell intelligens och blockchain-applikationer.

Med dessa produkter är Microsoft verkligen mycket väl rustat för framtiden. I vilken utsträckning detta är tillräckligt för att driva aktiekursen längre upp i de höjder som redan uppnåtts kan inte slutgiltigt bedömas.

Ur analytikerns perspektiv finns det fortfarande potential för högre priser.

I den nuvarande globala ekonomiska situationen finns det vissa risker med avseende på Microsofts kortsiktiga utveckling .

Handelskriget med Kina och Europa som initierats av USA: s president Donald Trump, liksom hans restriktiva invandringspolitik, påverkar inte bara Microsofts möjligheter, utan koronapandemin fungerar som en katalysator för Microsoft.

Slutsats: Microsofts aktiebetyg och rekommendation

Med den globala ekonomin som för närvarande är avtagande är aktiemarknaderna relativt volatila.

Detta väcker naturligtvis frågan om man skulle köpa Microsoft-aktier nu eller inte.

I vilket fall som helst är Microsoft Corporation väl positionerat för framtida uppgifter.

Även med aktiekursen redan hög bör en investering i Microsoft-aktier ändå vara värdefull , särskilt om aktiekursen sjunker .

Med det första kvartalsrapporten för det kommande året förväntar vi oss och alla analytiker en ytterligare prisökning.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77