Kraken.com Review: Bluff eller inte? Recension 2022

I och med den ökande populariteten för handel med kryptovalutor så har också bluffar och bedrägerier ökat, och det finns idag många företag som målar upp en bild av hur man kommer bli stormrik, för att sedan inte ge några resultat alls. Som tur är så finns det också företag man kan lita på och som är vad de utger sig för att vara, och Kraken.com Sverige är ett av de företagen. Kraken erbjuder ett säkert och lättsamt sätt att köpa och sälja kryptovaluta som Bitcoin.

Vad som gör tjänsten Kraken.com säker är de många säkerhetsåtgärder de har vidtagit, så som kryptering, licenser och ett flertal säkra betalmetoder, så att man som kund ska kunna känna sig helt trygg. Kraken riktar sig både till erfarna mäklare och privatpersoner med erfarenhet av kryptohandel, men även till de som är nybörjare. I denna Kraken.com recension så kommer vi gå igenom allt man behöver veta om tjänsten.

Kraken Översikt

När man först klickar in sig på Kraken.com så möts man av en förstasida med ett spännande utseende, som direkt väcker intresset! Den känns annorlunda, modern och inbjudande, och man får nästan känslan av att vara med i något som liknar en spännande hemlig organisation. I själva verket handlar det dock om en fullt seriös tjänst för handel med Bitcoin! Kraken Exchange skapar möjligheter för användaren där denne kan dels lära sig hur denna typ av trading fungerar, samt köpa och sälja Bitcoin och annan kryptovaluta.

Kraken Hemsida

Man behöver inte oroa sig för bluffar på Kraken.com, bedrägeri och liknande, då de är en tjänst som har hjälpt tusentals kunder över hela världen att förstå sig på kryptohandel. Det finns stora chanser till att tjäna bra med pengar på kryptovaluta om man förstår hur marknaden fungerar, och det är där som Kraken kommer in i bilden.

Fördelar och nackdelar med Kraken Exchange

Vad är det dock som gör tjänsten så överlägsen många andra tjänster? Det finns många klara fördelar med att ta hjälp av en tjänst som Kraken. Dels så behöver man inte oroa sig för Kraken.com bluff- eller Kraken.com scam varningar, eftersom att tjänsten är pålitlig. Hos Kraken så får man en sanningsenlig introduktion till marknaden samt till de risker som denna sorts investeringar medför Följande fördelar och nackdelar kan identifieras med en tjänst som Kraken Bitcoin och Trading:

Fördelar:

  • Modern hemsida med tydliga menyer
  • Hemsida utformad för nybörjare
  • Tillgång till praktiska finansiella instrument
  • Tydlig information om Kraken.com avgifter

Nackdelar:

  • Det kan ibland ta lite tid innan ett köp eller byte går igenom.

Introduktion till Kraken

Kraken ser väldigt nytt och modernt ut, men det har faktiskt funnits sedan år 2011! Företaget drogs igång av Jesse Powel – en USA-baserad entrepenör som ville skapa en möjlighet för de som är intresserade av kryptovaluta och Bitcoin-handel. De ägs idag av Payward Inc och fokuserar hela sin verksamhet på att på ett smidigt och praktiskt sätt öppna dörrarna till framtidens valutahandel.

När uppfanns Kraken och hur stora är det nu?

År 2011 startade amerikanen Jesse Powel företaget, och de är idag ett av toppföretagen inom Bitcoin Exchange. Det är ett av de bästa företagen att investera med för de som bor i USA, då de är ett av få som innehar alla nödvändiga tillstånd som gör det möjligt för dem att erbjuda sina tjänster i alla landets delstater. I Sverige är Kraken också en tjänst som växer allt mer i popularitet, och de erbjuder idag tusentals personer världen runt en chans att delta i handel med kryptovaluta.

Vart sitter Kraken?

I San Fransisco, i norra Californien i USA, där hittar man i nuläget huvudkontoret för detta företag. San Fransisco är “hem” till många stora IT-företag och det är föga förvånande att en innoverande tjänst som Kraken också har valt att slå rötter precis där. De är väldigt globaliserade i sitt sätt att arbeta, och man kan hitta kontor både på andra platser i USA, samt utspridda över de länder där tjänsten finns tillgänglig.

Är det säkert att använda Kraken i Sverige?

Ett stort plus med att använda just Kraken är att de är ett amerikanskt företag, och i USA så krävs otroligt många åtgärder för att ett företag ska få erbjuda sina tjänster inom dessa sektorer. Det handlar alltså dels om avancerad kryptering som liknar den som används hos banker, men även om transparens och ett utomordentligt arbete med att kontrollera sådant som pengatvätt, så att man som användare slipper kriminell aktivitet på den hemsida man använder sig av. Kraken har även en app som också är mycket säker för användare i Sverige.

Reglering & Licenser

Utöver det att Kraken har ett team anställt just för att hålla koll på allt som sker på hemsidan – ett säkerhetsteam, så har de även alla licenser som krävs och de regleras av finansinspektioner. Dessa finansinspektioner gör regelbundna kontroller av sådant som kryptering och och andra säkerhetsåtgärder, så att man som kund ska känna sig trygg när man gör insättningar och väljer att lämna ifrån sig personuppgifter.

Kundtjänst Recension

Man kan alltid få hjälp om man behöver det, och Kraken har en riktigt snyggt upplagt kundtjänst. Man hittar massor av frågor och svar som man enkelt kan söka bland, och skulle man inte hitta det man letar så kan man skicka ett mail eller öppna livechatten. Fördelen med livechatten är att man får prata direkt med en kundtjänstmedarbetare.

Kraken Kundtjanst

Avgifter & Skatt

Skatt är något man måste komma ihåg att kolla upp själv, då det är kunde som är ansvarig för detta. Det är lättast att tänka på att man ska betala samma typ av inkomstskatt (30%) som man skulle göra på andra sorters inkomster, och att detta ska deklareras som vanligt. Skatteverket har myclet information att delge om man skulle ha funderingar, och det är inte något som Kraken beblandar sig i på något sätt.

Innan man gör en insättning så är det smart att kolla upp vilka betalmetoder som har lägst avgifter, då detta kan variera beroende om man använder exempelvis bankkort eller e-plånbok. Alla avgifter uppges på hemsidan och i appen, och det finns inga gömda avgifter.

Köpa Kryptovaluta hos Kraken

När man vill köpa kryptovaluta och speciellt köpa Bitcoin så är Kraken ett förvånansvärt bra alternativ! De tjänster de erbjuder fungerar som högt avancerade finansiella instrument, som kommer väl till pass både om man är nybörjare och om man har sysslat med denna typ av handel förut. Alla verktyg finns att tillgå så snabbt man har gjort ett konto, det är relativt enkelt att lära sig hur det fungerar, speciellt om man jämför med andra liknande tjänster.

1. Skapa ett Konto

Kontot tar max ett par minuter att skapa efter det att man klickar in på hemsidan eller laddar ner appen. Så länge man är över 18 år så är det bara att fylla i namn, telefonnummer och mejladress, och sen gå in och bekräfta mejladressed med det mejl som skickas till ens inbox. Därefter har man sitt konto och det är bara att köra igång!

2. Välj din betalningsmetod

Det är väldigt enkelt och säkert att använda betalkort hos Kraken, och man behöver bara fylla i sitt kortnummer. En viss avgift kan tillkomma per transaktion. Om man inte skulle känna sig bekväm med kortbetalningar så kan man använda e-plånböcker (Neteller, Skrill med mera) eller banköverföringar.

3. Bekräfta din metod

Alla seriösa företag kräver att man som kund verifierar sin betalmetod, och Kraken är inget undantag. De tar väldigt allvarligt på pengatvätt och olagliga aktiviteter, och verifieringsprocessen hjälper till att motverka detta på ett bra sätt. Det tar några minuter att verifiera metoden och sen kan man sätta in hur mycket pengar man vill.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Kraken är en väldigt enkelt utformat plattform för handel med kryptovaluta, men det är samtidigt ett företag som erbjuder ett väldigt komplett utbud. Efter att man har gjort en insättning så bör man läsa på lite om man själv inte har särskilt mycket erfarenhet av kryptovalutehandel, då det är viktigt att man förstår de risker som finns. Hos Kraken kan man köpa och sälja både Bitcoin, Ethereum och mer.

Alternativer till Kraken

Även om Kraken råkar vara ett av de allra bästa tjänsterna på nätet så finns det självklart alternativ. Man ska alltid vara väldigt försiktig när man väljer tjänst, då många tyvärr är oärliga och rena bluffar, där man aldrig riktigt har en chans att tjäna några pengar. Pålitliga företag, bortsätt från Kraken, är bland annat följande:

Vanliga frågor och svar (FAQ)!

Det blir mycket att läsa när man försöker sätta sig in i hur ett företag fungerar, men här nedan kommer svaren på några av de vanligaste funderingarna kring tjänsten. Fler frågor och svar hittar man på hemsidan.

Har Kraken någonsin blivit hackat?

Detta är en tjänst som aldrig har blivit hackad, vilket är riktigt imponerande med tanke på att tjänsten har funnits sedan år 2011.

Går det att ta ut pengar från Kraken?

Självklart går det att göra uttag hos Kraken, men då gäller det givetvis att man har pengar på kontot. Om man har gjort en insättning så kan man ta ut den förutsatt att man inte redan har investerat pengarna, och pengar som tjänas kan även de tas ut. Uttag är i regel gratis, men avgifter kan tillkomma beroende på uttagsmetod.

Hur gammal måste man vara för att kunna använda Kraken?

Om man vill handla med kryptovaluta hos Kraken så måste man vara över 18 år gammal, eller över den ålder som räknas som myndig i det landet där man befinner sig.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77