Hur och vart kan man köpa Zcash i 2020?

Möjligheten till att tjäna pengar lockar människor världen över, och något som allt fler börjar få upp ögonen för är handel med kryptovaluta. Kryptovaluta tros ska bli en prominent valuta i framtiden, och den omnämns ofta som “framtidens valuta” till följd av detta. Om man är nybörjare så känner man kanske mest till de största kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum, men det finns betydligt fler än så att välja mellan! En av dessa är Zcash.

Om man är nyfiken på denna kryptovaluta och om man vill börja investera i Zcash så ska man läsa igenom informationen här nedan, då det ger en en bra och stabil grund att stå på. Handel med kryptovaluta kan verka lite komplicerat i början, men det är någonting som alla kan lära sig! Här kommer en guide för den som vill handla Zcash.

Var kan man köpa Zcash? Bästa handelsplatserna

När man väl har bestämt sig för att det är Zcash man vill köpa så är det dags att bestämma sig för hur och var man vill köpa dessa. Man kommer behöva ett konto hos en av de många kryptoplattformarna som finns tillgängliga på nätet, men det är viktigt att välja noggrant så att man inte råkar ut för en scam. Det bästa sättet att känna igen ett bedrägeri är att de ofta låter för bra för att vara sanna, och de brukar kunna utlova både guld och gröna skogar. Om man väljer att köpa Zcash via någon av våra pålitliga partners istället så slipper man risken att bli lurad. Här kommer de bästa handelsplatserna för den som vill ge sig in i Zcash trading.

Vad är Zcash egentligen?

Zcash är en kryptovaluta även känd som ZEC, men vad är det som gör den annorlunda i jämförelse med andra kryptovalutor? På vissa sätt så fungerar Zcash på samma sätt som många andra kryptovalutor, men de har lagt sin fokus på att ge användaren fler alternativ gällande hur pass anonym man kan vara när man handlar med Zcash. Man kan välja att göra transparenta transaktioner i still med de som Bitcoin använder sig av, vilka kontrolleras av något som kallas för t-addr. Om man istället vill göra en transaktion som inte lämnar några digitala spår så används så kallat zk-SNARK.

De skyddade och de transparenta Zcash-mynten hålls i separata myntpooler, och i nuläget så finns det fler transparenta mynt än skyddade mynt. Båda är mycket säkra att handla med, men det beror på vad man själv föredrar samt hur man har tänkt att använda sin kryptovaluta. Som köpare så har man möjlighet att välja att frivilligt lämna en “disclosure” för att medverka till att förebygga pengatvätt, men även detta väljer man själv.

Med andra ord så är Zcash en kryptovaluta som sticker ut i mängden, och en av de senaste kryptovalutorna på marknaden som har klättrat snabbt och stadigt i popularitet. Om man känner att Bitcoin inte är helt rätt med tanke på vad man är ute efter så kan Zcash helt klart vara ett alternativ.

Är Zcash ens populär i Sverige?

Det som är så spännande med kryptovaluta är att det inte spelar särskilt stor roll huruvida den är populär i landet där man bor! Handel med kryptovalutor är en gränsfri typ av handel där man kan köpa och sälja valutan utan att behöva ta hänsyn till landets officiella valuta. Med andra ord så kan det snarare vara en fördel att köpa mynt som ännu inte hunnit bli så populära, då priset kan vara förmånligt. Genom att köpa lovande kryptovaluta till ett bra pris och sedan invänta att denna ska stiga i värde så har man möjlighet att tjäna riktigt stora summor pengar.

I Sverige så är Zcash absolut en känd kryptovaluta inom kryptohandeln, men många privatpersoner som inte är så insatta i kryptohandels värld kanske ännu inte har upptäckt just detta mynt. Detta är dock inget man ska låta stoppa intresset om man är nyfiken på Zcash, då det inte har någon större betydelse på det stora hela.

Köpa Zcash: steg för steg instruktion

Hur köper man Zcash nu då? När det då är dags att göra själva köpet så måste man gå igenom en viss process, där det första steget är att skapa ett handelskonto. En handelsplattform är platsen där man kommer sköta sina affärer, samt där varje köp och försäljning kommer att äga rum. När man använder en handelsplattform så får man även möjligheten att köpa andra kryptovalutor, men det är viktigt att man kollar upp så att den kryptovaluta man är mest intresserad av (i detta fall Zcash) finns tillgänglig innan man väljer handelsplattform. Genom att följa stegen här nedan så kommer man snabbt igång.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Zcash Sverige fungerar precis som vid köp av Zcash i vilket land som helst, och man kan börja med sin trading nästan direkt efter det att man har skapat ett konto hos en av våra pålitliga partners. Erbjudandet om att öppna ett konto hittar man på den respektive hemsidan för varje enskild handelsplattform. Det brukar finnas en liten knapp i ett av de övre hörnen, och när man klickar där så skickas man vidare till en sida där man får fylla i sin mejladress, sitt namn och ibland även ett födelsedatum, då man måste vara över 18 år för att kunna handla med kryptovaluta aktier.

Det tar inte mer än kanske en minut att öppna ett nytt konto, och det kostar ingenting att bli medlem på en handelsplattform (förutsatt att man har valt en pålitlig tjänst). Man får även ett mejl utskickat där man sedan får bekräfta sin mejladress, vilket vi går in på mer här nedan.

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

Som omnämnt ovan så kommer man behöva verifiera sin mejl, för att bekräfta att man har lämnat ifrån sig sanningsenliga kontaktuppgifter. Handelsplattformen kommer också efterfråga att man verifierar sin identitet, vilket enklast gör genom att man laddar upp en bild av sitt pass, körkort eller annan ID-handling (kraven kan variera beroende på den handelsplattform man har valt). Det kan även vara så att man måste ladda upp en bild på till exempel en elräkning, då detta ofta kan vara ett sätt för tjänsten att se att man har lämnat ut sin riktiga bostadsadress.

Alla dessa åtgärder är till för att skydda både kunden och handelstjänsten, då det hjälper till att motverka olaglig aktivitet så som exempelvis pengatvätt. Valideringsprocessen gäller både om man vill köpa Zcash. Bitcoin och andra kryptovalutor.

3. Sätt in Pengar

Själva köpet utförs genom att man först sätter in pengar på sitt handelskonto. Det går bra att använda betalkort som VISA och Mastercard om man känner sig mest bekväm med det, men de flesta av våra partners erbjuder även insättning med eplånböckerna PayPal, Skrill och Neteller, samt banköverföringar. Det blir också allt mer vanligt att kunna köpa kryptovaluta (det vill säga göra en insättning) med annan kryptovaluta.

När man godkänner insättningen så hamnar pengarna direkt på handelskontot. Det tar i regel inte mer än ett par sekunder, och pengarna kommer sedan finnas kvar på kontot fram tills det att man investerar i Zcash eller tar ut dem igen. Pengar förblir med andra ord ens egna även efter det att man har gjort insättningen, och man förbinder sig inte till något bara för att man har satt in pengar.

4. Köp Zcash med pengarna

När man är redo för sitt första köp så får man först se till så att man har tillräckligt med pengar på sitt handelskonto. Därefter väljer man den eller de kryptovalutor man vill handla med, man väljer hur många mynt man vill köpa och så godkänner man köpet. Det är alltid smart att kolla upp de senaste förändringar på handelsmarknaden innan man genomför sitt köp, så att man vet om Zcash kanske har ökat eller sjunkit i värde. Genom att följa eventuella förändringar gällande värde så har man större chans att tjäna pengar på sin investering.

Hur man köper Zcash med ett kreditkort

Många föredrar att göra sina köp med ett betalkort eller kreditkort, just för att det är en bekväm betalmetod som man är van vid att kunna använda när man utför andra onlinebetalningar. Just kreditkort är något man kan använda hos våra partners, och det gäller främst VISA och Mastercard, men även andra kreditkort beroende på vilken handelsplattform man gör sina köp via.

Hur man köper Zcash med banköverföring

För den som vill betala med banköverföring så är Trustly ett utmärkt alternativ. Trustly finns tillgängligt hos många tjänster för svenska kunder, samt för ett flertal andra länder, och fördelen är att denna gratistjänst gör vanliga banköverföringar betydligt snabbare. När man gör en banköverföring så använder man i regel sin internetbank eller sitt mobila BankID, och det är en av de allra säkraste betalmetoderna.

Zcash Wallet: Hur håller jag mina Zcash säkra?

På tal om säkerhet så måste man också ha en kryptoplånbok där man kan förvara sina kryptonycklar, vilket är vad som  håller kryptovaluta som Zcash säkert. Det första man ska göra är att dubbelkolla att kryptoplånboken man funderar på att skaffa är kompatibel med Zcash. Här nedan kommer några exempel på kryptoplånböcker som fungerar utmärkt för handel med Zcash.

Rekommenderade kryptoplånböcker för Zcash

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X
  • Trezor One
  • Trezor Model T
  • Coinomi
  • Cryptonator
  • Jaxx Liberty

Fördelen med dessa är att de har maximal säkerhet, med bland annat en återställningskod om man skulle råka bli av med sin kryptoplånbok. Detta skyddar den kryptovaluta man har investerat i ungefär som en vanlig bank, och ovanstående plånböcker skyddar även nycklarna mot hackers och försök till intrång.

Varför varierar Zcash-Priset så mycket?

Det kommer alltid ske färändringar på kryptomarknaden, och värdet på ett mynt går lite upp och ner hela tiden. Det är en del av vad som gör det så enkelt att börja tjäna pengar på kryptohandel, då man kan köpa Zcash när värdet och priset är lite lägre, och sedan väntar man med att sälja tills det att det finansiella värdet har stigit. I fråga om just Zcash så har man kunnat se både ökningar och ett sjunkande pris de senaste åren, vilket är normalt för kryptovalutor och något som ofta har att göra med exempelvis korrelation med andra valutor samt med aktiemarknaden.

Zcash Volym: hur många Zcash finns det?

Maxantalet är 21 miljoner mynt, och det tros att alla dessa mynt kommer att ha minerats och vara ute på marknaden år 2032. Genom att titta på den existerande volymen så kan man skapa sig en bättre uppfattning om hur mycket mynten kan förväntas stiga i värde.

Korrelation med marknaden

Trots att det finns vissa olikheter mellan Bitcoins och Zcash, så finns det även en positiv korrelation mellan de två. Korrelationen ligger på 0.77, vilket innebär att Zcash är på sätt och vis beroende av Bitcoin, där värdet troligtvis kommer öka om värdet på Bitcoin ökar. En positiv korrelation är ett nummer mellan 0 och 1, och en negativ korrelation (där kryptovalutorna inte är beroende av varandra) är ett nummer mellan 0 och -1.

bitcoin-mynt som ligger runt

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För den som vill veta mer så kan man läsa igenom alla de frågor och svar som listas hos den handelsplattform man har valt, eller så kan man kontakta kundtjänst. Här nedan återfinns de allra vanligaste frågorna gällande handel med kryptovalutor, aktier och Zcash.

Vad har Zcash varit värda som mest?

Som mest så har Zcash-värdet legat på $13,736. Det har sjunkit sedan dess men det är troligt att värdet kommer stiga igen framöver.

Vad är speciellt med Zcash?

Om man jämför Zcash med bitcoin och andra kryptovalutor så erbjuder de användaren en mer diskret och anonym handelsmöjlighet, vilket många finner tilltalande.

När kom Zcash ut på marknaden?

Zcash kom först ut på marknaden den 29 Oktober, 2016.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me