Coinmama Review: Bluff eller inte? Recension 2022

Exchange och att handla tillsammans med Bitcoin och annan kryptovaluta är något som blir allt mer populärt i världen idag. Det finns många historier om människor som har tjänat stora summor med pengar tillsammans med Bitcoin.

Tyvärr innebär detta att det har tillkommit allt fler scam och bedrägerier när det kommer till att handla kryptovaluta. Därför är det viktigt att du alltid kollar upp en mäklare online noga innan du gör en investering.

Du kanske har fungerat kring om företaget Coinmama. Är det en Coinmama bedrägeri eller en säker mäklare att göra utföra exchange av kryptovaluta? Coinmama är en säker och reglerad mäklare som är säker att utföra exchange av kryptovalutor. Det är en global mäklare där du kan exchange kryptovaluta online. Idag har Coinmama runt 2 miljoner kunder i nästan 200 länder världen över. 

Köpare handlar direkt tillsammans med Coinmama, och det fungerar även som en mellanhand mellan köpare och säljare världen över. Om det är snabba affärer du är ute efter är Coinmama ett perfekt val. Det är även ett bra val för dig som inte tidigare har erfarenhet av att handla med kryptovaluta. Coinmama fungerar som en exchange partner och du kan handla med 10 olika kryptovalutor hos Coinmama.

Vi har sammanställt en Coinmama recension för att ge dig mer information kring hur Coinmama fungerar och varför det är en säker tjänst att använda. 

Coinmama Översikt

Coinmama köper du inte Bitcoin och annan kryptovaluta till marknadspriset, utan du betalar efter att du har valt den valuta som du vill köpa. Det är också kostnadsfritt att öppna ett konto och du måste inte göra en insättning för att ha ett handelskonto, utan du betalar när du vill köpa kryptovalutan. Det betyder att du kan öppna ett konto och lära känna hur det fungerar med Coinmama utan att behöva att riskera några pengar. Som nybörjare kan du kolla igenom deras hemsida och vad det finns att erbjuda. 

Coinmama Hemsidan

Det finns även en hängiven kundtjänst som alltid arbetar för att hjälpa deras användare snabbt om de stöter på problem. Det finns ett flertal betalningsmetoder som du kan använda dig av och just nu 10 olika kryptovalutor som du kan köpa och exchange hos Coinmama. 

Fördelar och nackdelar med Coinmama

Att välja rätt plattform för att handla kryptovaluta och utföra exchange är viktigt. Det viktigaste att kolla efter är att du alltid väljer en handelsplattform som är reglerad och erbjuder en säker plattform. 

Allt eftersom att kryptovalutor blir mer populära inom industrin idag tillkommer det också allt mer falska mäklare som vill lura dig på dina pengar. Dessa former av bluffar har tyvärr också blivit allt mer vanliga i Sverige idag och det kan vara svårt att veta vilken mäklare eller börs som är bäst att använda sig av. 

Målet med vår Coinmama recension är att hjälpa dig att vem Coinmama är och vad det finns för fördelar och nackdelar med att använda deras tjänst. Allt så att du väljer det rätta valet för dig när du påbörjar trading tillsammans med olika kryptovalutor.

Fördelar

 • Verifieringen av ditt konto går snabbt
 • En reglerad mäklare
 • Användarvänlig hemsida
 • Mycket information för nybörjare hur exchange fungerar
 • En vänlig och kunnig kundtjänst 

Nackdelar

 • Hemsidan är inte erbjuden på svenska
 • Kostar mycket att använda kreditkort
 • Coinmama erbjuder enbart 10 olika kryptovalutor 

Ett säkert alternativ för exchange

Coinmama är ett säkert alternativ för dig som vill köpa Bitcoin och kryptovaluta. Det är en mäklare som kommer att skydda dina investeringar och som vill det absolut bästa för deras kunder. Det finns mycket hjälp att få, och de följer dessutom strikta regleringar för att hålla dina pengar och information säker från en tredje part.


Vårt Coinmama omdöme är att det är en säker plattform för dig som vill utföra exchange av kryptovalutor. Vi rekommenderar alltid att du enbart gör investeringar med plattformar som Coinmama. Det kan kännas svårt att veta vad som är säkert när det kommer till exchange av Bitcoin, därför har vi sammanställt en Coinmama review för att göra det enklare för dig.

En enkel och användarvänlig plattform

Om du är ute efter en sida som erbjuder en användarvänlig och enkel plattform är Coinmama ett perfekt val. Det gör att det är en sida som inte bara vänder sig till dom som tidigare har erfarenhet av att handla med kryptovalutor. Det ger nybörjare en chans att lära sig hur trading och exchange fungerar på ett säkert sätt. 

coinmama översikten

Du kan inte enbart handla Bitcoin genom Coinmama, utan du kan även själv sälja din kryptovaluta via Coinmama. Du väljer då ditt egna pris för din kryptovaluta och vad du vill sälja denna för. 

Introduktion till Coinmama

Coinmama grundades under 2013 och har sedan dess växt och används nu av användare världen över. Det är en reglerad plattform där du som användare aldrig behöver vara orolig över dina personliga detaljer och uppgifter. Coinmama erbjuder en användavänlig handelsplattform som gör det enkelt för alla att utföra exchange med kryptovaluta.

När grundades Coinmama och hur stor är den nu?

Coinmama grundades under 2013 av människor som har över 20 års erfarenhet inom industrin. Det är New Bit Ventures Ltd som äger Coinmama och det är drivet under NBV International s.r.o., company. Coinmama tror på att människor själva ska ha kontroll över sina pengar och deras mål är att hjälpa att göra detta till en verklighet.

Idag använder sig över 2 miljoner människor av Coinmama och det finns kunder i över 188 länder. Just nu kan 23 stater i USA använda sig av Coinmama. Det är både experter och nybörjare som använder sig av Coinmama för att köpa kryptovaluta. 

Vart är Coinmama baserat?

Coinmama har sitt huvudkontor Israel och har idag över 30 anställda. Deras företag är däremot registrerat i Slovakien, och följer därmed regleringar som finns i Slovakien. 

Är det säkert att använda Coinmama i Sverige?

Ja, Coinmama är ett säkert och lagligt alternativ för dig som vill utföra trading och handel av kryptovaluta. Coinmama håller inte deras användares valuta på deras plattform heller, utan du måste själv ha valutan på din e-wallet. Detta är en stor fördel med Coinmama och att det är en säker plattform att använda dig av. 


Detta innebär att om sidan blir utsatt för hacking kommer dina kryptovalutor inte att vara till risk. Många andra mäklare och börser håller valutan på deras hemsida så om någon skulle hacka deras sida hade dina valuta kunnat bli stulen. Alla reglerade börser och mäklare är däremot säkra och använder sig av avancerade system för att hålla dina personliga detaljer hemliga. 

Coinmama Sverige är säkert och ett bra alternativ för dig som vill göra säkra insättningar och handla kryptovaluta utan några större problem. 

Reglering & Licenser

Coinmama har sitt företag regristerat i Slovakien vilket betyder att de följer regleringar som  Slovakien håller. Detta betyder att de måste se till att de håller deras kunders personliga uppgifter och betalningsmetoder säkra. Varje år blir Coinmama granskade för att se till att de håller en standard mot deras kunder. Detta gör att det är säkert för dig som kund att göra insättningar tillsammans med Coinmama. 

Coinmama håller personliga detaljer på ett seperat konto från deras vanliga. Detta gör att om de upplever en hacking så kommer de inte över kontodetaljer för deras kunder. Eftersom Coinmama inte håller kryptovaluta på deras konto gör detta att det är en säker mäklare att använda sig av för användare världen över. 

Förutom att följa regleringar från Slovakien är Coinmama även regristerad för FINCEN I USA för finansiella tjänster. 

Kundtjänst Recension

Coinmama är kända för att erbjuda en hjälpsam kundtjänst som alltid är villiga att hjälpa deras kunder. Efter att ha tagit kontakt med deras kundtjänst själv kan vi säga att detta stämmer. Tyvärr finns inte kundtjänsten på svenska, men du kan självklart kommunicera tillsammans med kundtjänsten på engelska. 

Deras kundtjänst finns tillgänglig mellan 9-18 söndag-torsdag. Om du behöver kontakta kundtjänsten efter dessa tidpunkter kan du både skicka ett mail via deras hemsida via ett formulär. Du kan även kontakta deras kundtjänst via social media som Facebook där du kan skicka ett meddelande till deras team. 

Coinmama Kundtjänst Sidan

Förutom en hjälpsam kundtjänst finns det också ett hjälpcenter med svar på vanliga frågor. Här finns det dessutom bilder på hur allt fungerar och vilka steg du måste ta för att både utföra exchange, men även för att starta ett konto. Coinmama har gjort det enklare för deras användare som är nybörjare att starta ett konto. 

Innan du tar kontakt med deras kundtjänst borde du kolla igenom deras hemsida efter information. Coinmama har gjort sitt bästa för att ge dig den information du behöver på ett enkelt sätt. Det finns även möjligheten för dig att söka efter specifika frågor hos Coinmama så att du enkelt hittar det du är ute efter. 

Coinmama har också sammanställt information kring hur det fungerar att handla kryptovaluta för nybörjare. 

Avgifter & Skatt

Det finns inga dolda Coinmama avgifter, utan all information finns tydligt på deras hemsida om hur mycket det kostar och vilka avgifter det finns. Coinmama tar en provision för upp till 3,90% på köptransaktioner och upp till 0,9% för försäljningstransaktioner. Det finns även en avgift på 5,00 % för transaktioner med en låst krypto kurs och omedelbar leverans. Denna avgift läggs till när du väljer din betalningsmetod så att du vet hur mycket det kommer att kosta. 

Om du handlar med kryptovaluta måste du också betala skatt på detta precis som med allt annat du tjänar pengar på. Du måste deklarera dina vinster som du har gjort på din deklarering till skatteverket. Du måste betala 30 % av skatt på dina vinster. Om du har mer funderingar hur det fungerar med skatt på dina vinster finns detta på Skatteverkets hemsida.

Köpa Kryptovaluta hos Coinmama

Köpa Kryptovaluta hos Coinmama

Du kan handla, sälja och exchange Kryptovaluta tillsammans med Coinmama. För att köpa kryptovaluta från Coinmama måste du först starta ett konto. Efter detta måste du skaffa en e-plånbok så att du kan förvara din kryptovaluta. Det går inte att hålla din kryptovaluta på deras hemsida utan du måste sätta upp ett konto. Du väljer sedan vilken kryptovaluta du vill köpa och sedan betalningsmetod. Det är inte svårare än så att skapa ett konto tillsammans med Coinmama och börja att handla kryptovaluta. 

1. Skapa ett Konto

Du skapar enkelt ett konto hos Coinmama genom att trycka på “Sign up”. Där måste du fylla in dina personliga detaljer som din mail och vilket land du är bosatt i. Här väljer du även ditt lösenord och om du vill få email från Coinmama i framtiden. Det är värt att acceptera detta så du får information om erbjudanden i framtiden från Coinmama. För att skapa ett konto tillsammans med Coinmama måste du minst vara 18 år gammal. 

Efter att du har skapat ditt konto kommer du att få ett email från Coinmama där du måste verifiera din email. Du kommer sedan att vara tvungen att verifiera din identitet med. Detta gör du genom att skicka in personliga dokument som ID eller pass. Du måste även ta ett foto där du har skrivit Coinmama och dagens datum. Detta är känt som Level 1 verifiering. Om du vill investera mer än 50 000 USD måste du utföra en Level 2 verifiering. Här måste du skicka in en räkning med din adress på och du måste skicka in bild på båda sidorna på din identifiering.

Det går inte att utföra exchange hos Coinmama om du inte veriferar din identitet. Detta är för att de måste veta vem det är som skapar konton, och följa de strikta regleringar som Coinmama måste följa för deras licens. Det tar däremot inte lång tid för Coinmama att verifiera din identitet.

2. Välj din betalningsmetod

Efter att du har verifierat ditt konto hos Coinmama är det dags att välja vilken betalningsmetod du vill använda för att börja din exchange av olika kryptovalutor. Det som är bra med Coinmama är att på deras hjälpcenter finns det guider med hur du gör insättningar och påbörjar din exchange så att du kan göra detta på ett enkelt sätt. 

Du kan använda dig av följande betalningsmetoder:

 • VISA
 • MasterCard
 • Banköverföring
 • E-plånböcker

Just nu går det inte att använda dig av PayPal, American Express och Discovery hos Coinmama, men deras betalningsalternativ ökar ständigt på deras hemsida. All information om vad för betalningsmetoder det finns och hur det fungerar finns på deras hemsida.

Du kan betala i olika valutor på Coinmama med alternativ som USD och Euro. När du gör en betalning med denna kommer banken sedan att göra växlingen från krona till den valda valutan. 

3. Bekräfta din metod

För säkerhetssjäl måste du också bekräfta din betalningsmetod hos Coinmama innan du gör din insättning. Att bekräfta din betalningsmetod är något som alla online mäklare och börser måste göra. Detta är för att skydda sina kunder så att du får extra tid att bestämma dig innan du gör en insättning. Detta är återigen något som visar att Coinmama alltid sätter sina användare först. Om du inte bekräftar din metod kan du inte göra en insättning hos Coinmama. 

4. Köpa och Sälja Kryptovaluta!

Efter att du har gjort en insättning är det dags att börja att köpa kryptovaluta tillsammans med Coinmama. Det finns olika kryptovalutor som du kan välja mellan för att komma igång. Coinmama erbjuder dig att handla med 10 olika kryptovalutor, vilket betyder att du kan handla efter dina unika intressen.

När du väljer att köpa Bitcoin hos Coinmama till exempel kan du välja enheter på 100 USD, 250 USD, 1000 USD eller 3000 USD. Det går också utmärkt att välja ett annat belopp inom den tillåtna gräns som du har hos Coinmama. Du klickar sedan på köp på deras hemsida.

Du måste sedan ange den Wallet som du vill använda dig av. Om du inte sedan tidigare har en wallet att flytta dina Bitcoin till kan du öppna en gratis plånbok tillsammans med Binance. När du har skrivit in adressen till din plånbok kommer du att få ett email för att verifiera att detta är den korrekta adressen. Du måste trycka på länken för att verifiera att det är rätt adress. 

När din betalning är genomförd kommer din valuta att överföras till din wallet. Detta kan ta upp emot 24 timmar för betalningen att gå igenom. Du kan följa statusen på ditt konto om när din valuta kommer att bli levererad till ditt konto. 

Coinmama erbjuder just nu följande kryptovalutor:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Ripple XRP
 • Cardano
 • Litecoin
 • QTUM
 • Tezos
 • Eos

Läs mer här för att lära dig om hur du kan köpa kryptovaluta.

Alternativ till Coinmama

Coinmama är en av de bästa alternativen när det kommer till att köpa och sälja kryptovaluta. Det är en säker och reglerad tjänst där dina pengar är säkra. Idag på nätet finns det tyvärr allt för många bluffar där människor har förlorat stora delar av deras investeringar. Det finns dock andra säkra alternativ till Coinmama där du inte kommer att förlora din investering. Du kan göra investeringar tillsammans med säkra tjänster som eToro, Kraken, Coinbase och Binance.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs gärna igenom våra frågor och svar för att veta mer om Coinmama och hur det fungerar med att handla med kryptovaluta. Det är viktigt att du har en generell kunskap om hur det fungerar att handla med kryptovaluta innan du börjar. Detta är så att du kan skydda dig och dina pengar. Vi hoppas därför att vi recension och våra vanliga frågor kan ge dig den kunskap du behöver så att du kan börja att tjäna pengar tillsammans med Coinmama.

Kan man använda Coinmama på mobilen och surfplattan?

Nej, tyvärr går det just nu inte att använda Coinmama på mobilen eller surfplattan. Du kan enbart använda deras handelsplattform på datorn. Du kan däremot använda din wallet

Finns det en app för Coinmama?

Nej, just nu finns det en app just nu att använda för att handla kryptovaluta tillsammasn med Coinmama. 

Går det att använda Coinmama i utlandet med?

Ja, det går att använda Coinmama i hela 188 olika länder. Det är en mäklare som är en säker mäklare som går att använda världen över.

Finns det några risker med att använda Coinmama?

Det finns alltid risker när det kommer till att göra investeringar tillsammans med Bitcoin och kryptovaluta. Det är däremot viktigt att du enbart använder dig av säkra mäklare och börser som Coinmama för att göra dina investeringar. Det bästa du kan göra när du vill göra en investering i kryptovaluta är att lära dig hur du ska handla. Desto mer kunskap du har kring Bitcoin och annan kryptovaluta desto bättre val kan du göra när det kommer till investeringar.

Varför måste man gå igenom olika processer för verifieringar?

Detta är för att hålla dig som användare säker, och för att ingen ska kunna skapa ett konto i ditt namn och använda sig av dina detaljer. Det är tyvärr allt mer vanligt idag med bluffar online, och det blir dessutom mer vanligt med identitetsstöld. Ju mer information du måste skicka in för att verifiera din identitet desto svårare blir det att någon kan skapa ett konto i ditt namn. 

Hur lång tid tar det för min kryptovaluta att nå min e-plånbok?

Din kryptovaluta når ditt konto direkt när du din betalning har nått Coinmama. Detta kan ta upp till 24 timmar och du får en tillsägelse när det har gått igenom och när din kryptovaluta har nått ditt konto. Du kan även följa processen på ditt konto.

Vad är fördelen med att förvara min kryptovaluta själv?

Den stora fördelen med att förvara din valuta själv är att det inte finns några risker att den försvinner om Coinmama skulle bli hackad. Det är du själv som måste se till att din kryptovaluta är säker i din wallet, vilket är enklare att hålla koll på själv. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77