Crypto Engine Bluff – OBS – Bedrägeri!

Crypto Engine marknadsförs som en exklusiv klubb för personer som vill bli miljonärer genom att göra insättningar och låta smarta handel robotar göra besluten åt dig. Är Crypto Engine en sida där du faktiskt kan bli rik genom en liten insättning på 250 euro? Nej, det är det inte, och om du gör en insättning på dina pengar kommer du aldrig att få dessa tillbaka. Det är en Crypto Engine bluff som är designad för att du ska förlora dina pengar helt och hållet.

I takt med att kryptovalutor blir allt mer populära i världen idag tillkommer det också allt fler bluffsidor. De sprids över sociala medier för att locka personer som aldrig innan har handlat med Bitcoin. Crypto Engine är en av dessa sidorna och har redan idag lurat många människor på deras pengar. Direkt när du gör en insättning hos Crypto Engine är det redan försent, och du kommer aldrig att se dina pengar igen. Sidor som Crypto Engine har blivit allt mer vanligt i Sverige tyvärr, och allt för många har förlorat stora summor pengar av denna sorts av scam.

Om du verkligen vill göra en insättning och vill ha en större chans till en vinst borde du istället vända dig till en svensk mäklare eller en trygg börs. eToro är en av världens mest kända börser som också jobbar under strikta regleringar när det kommer till pengar handling och din säkerhet.

För att hjälpa dig förstå Crypto Engine scam har vi sammanställt en Crypto Engine recension. Vi kommer gå igenom hur du skyddar dig mot bedrägeri, och vad du kan göra för att hålla dig säker.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Är Crypto Engine Scam? Visst!

Att Crypto Engine är en scam finns det ingen tvekan om. Det är en sida som är designad för att lura människor på sina pengar. Crypto Engine är också bara ett av många namn som detta bedrägeri använder sig av.  Crypto Engine använder sig av smart marknadsföring för att lura dig att göra en insättning.

Deras löfte är att du ska kunna tjäna tusentals kronor varje dag. De lovar att på en liten insättning på 250 euro ska du kunna tjäna runt 1300 euro per dag. Det finns till och med en app för Crypto Engine så du enkelt kan följa – vad du tror är dina investeringar. Sanningen är att dina pengar försvinner sekunden du gör en insättning.

Crypto Engine är en scam som har pågått under många år, och kommer att fortsätta. Det är för det mesta pensionärer som har blivit lurade av sig pengar genom Crypto Engine.

Hur de säger att Crypto Engine ska funka

Skaparna bakom Crypto Engine menar att det är en säker handelsplattform som gör att du kan tjäna tusentals av kronor på bara några dagar. Allt som krävs från dig är att du gör en insättning på 250 euro och du kan börja att tjäna pengar.

crypto engine hemsida med en video

Det är ett smart och avancerat system som ska hjälpa dig att göra smarta investeringar. Du behöver inte ha en förkunskap för att tjäna pengar med kryptovaluta menar Crypto Engine. Istället är det handels robotar som sköter jobbet åt dig, medan du kan fokusera på annat. Du kan enkelt följa dina investeringar tillsammans med med deras handelssystem. Där du kan se att din investering växer direkt, och att du redan börjar att tjäna pengar på bara 24 timmar.

Crypto Engine låter kanske alldeles för bra för att vara sant? Det är det också, och vi kommer förklara i detalj hur denna scam funkar och hur du kan hålla dig säker.

Hur deras scam ser ut

Crypto Engine bedrägeri går till på följande sätt:

 • En annons kommer upp på din sociala media om Crypto Engine
 • Du klickar på annonsen som tar dig till en sida som liknar Aftonbladet
 • Där finns en artikel som berättar om en kändis som blivit rik tillsammans med Crypto Engine
 • Du kommer till en registrering där de ber dig om en insättning på 250 euro
 • Du måste då lämna dina personliga detaljer som telefonnummer och email
 • De kommer att börja att ringa dig för att få en större insättning
 • Du får tillgång till handelsplattformen
 • Du kan följa din investering och ser att du gör vinster
 • De kommer att ringa igen för att be dig om en till insättning

Allt kommer att fortsätta att gå bra tills den dagen du inte vill göra insättningar längre, eller vill ta ut dina vinster. Då kommer de antingen att säga till dig att all kryptovaluta förlorade sitt värde och du måste göra en större insättning för att få dessa tillbaka. Eller så kommer du aldrig kunna få tag i personerna bakom Crypto Engine igen. Du förlorar då alla dina pengar.

Hur Crypto Engine Försöker att Lurar Dig

Att bli lurad av sidor som Crypto Engine är enklare än du kanske tror. Det är inte alltid självklart att det är en bluff, utan det är allt svårare att märka att det är något som inte stämmer. Personerna bakom Crypto Engine är smarta och är bra på att marknadsföra sina scam.

Ett Bitcoin grafik med en graf
 • Sociala medier
 • Falska artiklar
 • Använder kändisar i deras marknadsföring
 • Gör annonser i tidningar
 • Falska omdömen
 • Falska recensioner om deras produkt

Detta är några sätt som Crypto Engine arbetar för att lura sina kunder och få deras pengar. 

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Falsk marknadsföring på sociala medier

Det är på sociala medier där de flesta hittar Crypto Engine och kommer i kontakt med bluffen. Det är speciellt Facebook där det finns många annonser om Crypto Engine. Detta kallas “Targeted Marketing” och Crypto Engine vänder sig mot målgrupper som är mest troliga att göra en större insättning. Sidor som Crypto Engine har blivit anmälda många gånger, men de kommer fortfarande upp och får nya offer. 

Crypto Engine använder sig även av svenska kändisar för att locka till sig investerare. Crypto Engine Filip Hammar är säkert en kändis som du säkert har hört har gjort insättningar på Bitcoin och tjänat pengar. Detta stämmer inte, utan han har aldrig gjort investeringar i kryptovaluta.

Andra kändisar som används i bluffen:

 • Leif GW Persson
 • Linus Wahlgren
 • Camilla Läckberg 
 • Bianca Ingrosso

Ingen av dessa kändisar har gjort en insättning, utan artiklarna är falska. Många har också valt att polisanmäla händelsen. 

Läs här hur du kan köpa Bitcoin och köpa Kryptovaluta helt legal och säker!

Falska omdömen och recensioner

Om du söker på Crypto Engine kommer du att hitta många omdömen. Många av dessa Crypto Engine omdöme kommer också att vara riktigt positiva och berätta för dig att sidan är fantastisk och kommer att tjäna dig pengar. Hemsidorna som har gjort recensioner om Crypto Engine verkar också vara bra, och ärliga. Tänk igen. Det är istället personerna som ligger bakom bluffen som antingen skrivit dessa själva, eller betalt för att få dessa omdömen.

Falska Omdömen om Crypto Engine

Detta gör det klart svårt för personer som aldrig tidigare har investerat i Bitcoin att veta om det är sanning eller om det är en lögn. Ibland kan det vara långt ner på sökningen där det står att det är en bluff. 

För att hjälpa dig förstå hur bluffen går till ska vi förklara den närmare för dig. 

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

1. Registreringen hos Crypto Engine

När du har klickat på annonsen kommer du till hemsidan för Crypto Engine och där är det dags att skapa ett konto. För att göra dig stressad finns det en klocka som tickar ner så att du gör en insättning snabbare. 

Du kommer att vara tvungen att dela med dig av personlig information som namn, telefonnummer och email. Du verifierar dig sedan via ditt Bank ID. För att komma igång måste du göra en insättning på minst 250 euro.

2. Dom bakom Crypto Engine Ringer dig minst 50 gånger

Personerna bakom Crypto Engine kommer att vara trevliga när de först kontaktar dig. De är för det mesta inte bosatta i Sverige, utan ofta säger de att de kommer från länder som Storbritannien. De förklarar för dig varför Crypto Engine är unikt och varför du borde göra en insättning. Personerna bakom Crypto Engine kommer att göra allt i sin makt för att du ska göra en större insättning än enbart 250 euro.

3. De vill att du ska sätta in minst 250€

Den minsta insättningen du kan göra för att komma igång är 250 Euro, vilket är runt 2500 kronor. Detta är så du kan komma igång med själva investeringen. När de ringer dig kommer de att pressa dig på att minst göra en insättning på 10 000 kronor för att få ut det mesta av din investering. 

4. När du sätter in pengar i Crypto Engine

När du gör en insättning hos Crypto Engine kommer du att få tillgång till deras handelsplattform direkt. Du kommer där kunna följa din investering, men detta stämmer inte. Så fort du gör en insättning kommer dina pengar att bli bortspelade, eller flyttade till ett nytt konto. 

Din insättning kommer att göra väldigt bra ifrån sig de första dagarna, och du kommer att göra vinster. Inte ovanligt att de ringer dig och säger att du redan har tjänat 1300 dollar! Vilket klart gör dig taggat att göra en ännu större investering. 

Om du gör tillräckligt stora investeringar kommer de att ge dig en personlig mäklare som du kan diskutera dina investeringar med. Din mäklare kommer att kontakta dig när det går bra, och när det är dags att göra nya investeringar för att tjäna ännu mer pengar. 

5. De kommer att ringa dig igen

Du kommer att få samtal alla tidpunkter på dygnet. Det kan vara mitt i natten, eller tidigt på morgonen. Så fort de har ditt nummer kommer de inte att sluta att ringa dig. Detta är för att personerna bakom Crypto Engine har ett eget callcenter så de kan ringa dig om och om igen.

Om du vill ta ut dina vinster eller du inte vill göra en till insättning är det när problemen verkligen börjar. Du kommer då att förlora hela din insättning eller aldrig få tag i personerna igen. Det är heller inte ovanligt att de hotar dig med en stämning på stora summor av pengar om du inte gör en till insättning. 

6. Du kommer aldrig ser dina pengar igen

Att få tillbaka dina pengar från Crypto Engine kommer tyvärr inte vara möjligt oavsett vad du gör. Du kan inte själv ta ut pengarna från systemet och du kommer inte få tag i personerna igen. Många har självklart valt att polisanmäla bluffen, men till ingen hjälp. För det mesta startar polisen inte ens en utredning eftersom skaparna bakom Crypto Engine inte är bosatta i Sverige. 

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Öppna ett konto hos eToro i stället

Om du vill göra smarta investeringar i Bitcoin och andra kryptovalutor finns det självklart sätt du kan göra detta på. eToro är en säker och reglerad tjänst som följer strikta EU-regleringar. Den minsta insättningen ligger på 100 euro istället för 250 euro, dessutom väljer du själv när du vill investera.
Det finns inga dolda avgifter när du använder dig av eToro och du kommer inte få fortsätta samtal. 

Hur du kan skydda dig emot Crypto Engine Bedrägeriet

Crypto Engine är tyvärr bara en av många sidor som bedriver bedrägerier runt om i världen. Men det finns mycket du kan göra för att skydda dig och dina pengar. Det viktigaste är att du lär sig om kryptovaluta för att förstå hur det fungerar att göra en investering, men även att du gör undersökningar om företaget. 

Att tänka på:

 • Om är för bra för att vara sant är det oftast det
 • Om de pushar dig för pengar är det ofta en varningstecken 
 • De vill att du ska göra en stor insättning
 • Använder sig av kändisar som en del av deras marknadsföring

Tänk på att skydda dina pengar och aldrig göra insättningar på något som du inte är säker på. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Hur undviker man bedrägerier när man vill köpa Bitcoin?

Välj en säker mäklare eller en börs som är reglerad och följer lagar som EU har satt. 

Hur många scam sidor finns det?

Det finns tyvärr många scam sidor idag, det är inte enbart Crypto Engine – utan det finns många fler. Många av dessa byter ofta också namn för att förhindra ärliga recensioner som denna att nå dig. Tyvärr är personerna bakom detta bedrägeriet smarta, och vet hur man lurar människor på pengar.

Finns det någon chans att få tillbaka pengarna?

Nej, tyvärr inte. Om du redan har gjort en insättning hos Crypto Engine eller en liknande bluff sida kommer du aldrig att få se dina pengar igen. Det är omöjligt för polisen att kunna hitta bedragarna till bluffen, eftersom för det mesta är de bakom bluffen inte bosatta i Sverige.

Hur vet man om en sida är reglerad?

Du kan enkelt kolla upp detta. Hemsidan borde ha information om det på första sidan, och där borde finnas ett nummer. Du kan sedan googla detta eller kolla på hemsidan för licensen för att kontrollera att detta stämmer. Det är alltid bättre att vara säker innan du gör en insättning.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77