Hur och vart kan man köpa Ethereum i 2020?

Ethereum är tillsammans med Bitcoin en av de mest populära handelsvalutorna världen över. Det finns olika sätt du kan handla med Ethereum. Du kan välja mellan att köpa och sälja Ethereum, men även genom att spekulera i prisändringarna på marknaden. Ether är faktiskt vad själva valutan heter, men många känner till det fortfarande idag som Ethereum.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Att köpa Ethereum Sverige har också blivit allt mer populärt, tillsammans med Bitcoin och annan kryptovaluta. Många tror att kryptovalutor är framtidens valuta och att investeringar redan nu är ett smart val. Att köpa kryptovalutor kan därför vara en smart investering, och det går att tjäna pengar. 

Det är heller inte svårt att komma igång med investeringar med kryptovaluta. Allt som krävs är att du öppnar ett handelskonto på en säker plattform och du kan komma igång med kryptovalutor. Hur köper man Ethereum då på det bästa sättet? För att göra det enkelt för dig som vill börja med trading av Ether har vi sammanställt en guide om hur du bäst gör detta på det bästa sättet.

Läs mer här för mer information om att köpa Ether på det bästa sättet under 2020.

Var Kan Man Köpa Ethereum? Bästa Handelsplatser

Att välja rätt handelsplats för att köpa Ethereum är viktigt. Det finns idag många oseriösa företag på marknaden där dina investeringar inte är säkra. Alla handelsplatser som vi rekommenderar är säkra handelsplatser som följer strikta regleringar. Dina pengar och investeringar är säkra och de är dessutom enkla att använda sig av. Du lär dig snabbt hur systemet fungerar och kan komma igång direkt med att handla Ether.

Köp Ethereum på ett enkelt sätt genom våra rekommenderade och säkra handelsplatser.

Undvik Scam Handelsplatser

Det har alltid funnits scam via nätet tyvärr, och nu när kryptovalutor är allt mer populära tillkommer det mycket bluff kring dessa. Många av dessa bluffar är kring falska handelsplatser som lovar dig stora vinster redan på din första insättning. Istället kommer du att helt förlora dina pengar när du gör en investering, utan chans att få dessa tillbaka. Vi rekommenderar därför att du enbart använder dig av de handelsplatser som vi rekommenderar dig.

Tre tecken på att det är en bluff:

 1. Lovar dig en vinst på 24 timmar
 2. Du måste minst göra en insättning på 250 Euro
 3. Det är avancerade handelsrobotar som köper handel åt dig

Tänk alltid – om det låter för bra för att vara sant är det säkert det. Att tjäna pengar med kryptovalutor är möjligt och enkelt, om du gör det på rätt sätt. Däremot är det inte möjligt att göra det på så kort som 24 timmar genom att dubbla dina insättningar. Men det tillkommer alltid risker med att handla och sälja Ethereum, Bitcoin och andra kryptovalutor som är viktigt att vara medveten om- 

Vad är Ethereum egentligen?

Bitcoin och Ethereum mynt

Ethereum är faktiskt inte valuta, utan det är Ether, trots detta är den fortfarande idag mer känt som Ethereum världen över. Ethereum är en plattform som är baserad på blockchain. Användarna på denna plattformen kan utveckla sina egna appar. Ether är valutan som kan användas inom nätverket hos Ethereum.

Plattformen är decentraliserat vilket innebär att det är användarna som driver denna tillsammans. Det är både privatpersoner och företag som kan utveckla appar som fungerar till nätverket. Programmen som finns på plattformen kan vara vad som helst. Idag används det mest för smarta kontrakt för plattformen för Ethereum Eth.

Handel med Ether Eth började under 2015 så det har inte funnits lika länge som Bitcoin. 2017 ökade priset för Ether Eth med en stor ökning på 1300 %. Däremot gick priset ner igen under 2018 och har sedan dess legat rätt stabilt. 

Är Ethereum ens populär i Sverige?

 I sverige

Ether är väldigt populärt val i Sverige tillsammans med Bitcoin. Det är en kryptovaluta som har blivit allt mer populärt, och den stiger hela tiden i popularitet. Trots att det är en kryptovaluta som inte har funnits lika länge som Bitcoin är det fortfarande en populär kryptovaluta, och vi ser en positiv trend för Ethereum. 

Det är däremot inte enbart Sverige Ethereum Eth behöver vara populärt i, utan världen över. Det är många som tror att Ethereum Eth är den kryptovaluta som kan gå förbi Bitcoin i popularitet. 

Köpa Ethereum: steg för steg instruktion

Vi vill göra det enkelt för dig att börja att köpa Ethereum. Det är inte så komplicerat som du kanske tror att öppna ett konto på en säker handelsplats för dig som vill köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Det första steget för att börja din investering är att hitta en säker handelsplattform som du kan göra göra en insättning hos. Att öppna ett konto hos dessa handelsplatser är alltid gratis.

Det finns olika sätt du kan köpa Ethereum på. Du kan göra det CFD-kontrakt, detta betyder däremot att du inte äger kryptovalutan. CFDs fungerar som hävstångsprodukter, vilket betyder att du har chansen att göra en större vinst än din investering, men det finns också större risk för dig att förlora pengar med din handel. Detta kan du göra via Avanza Ethereum till exempel.

Du kan även köpa Ethereum, Bitcoin och annan kryptovaluta där du själv äger själva kryptovalutan. Det är viktigt att du läser på dig om de olika sätt du kan utföra handel på när det kommer till kryptovaluta. Olika handelsplattformar erbjuder dig olika sätt att utföra din handel på, och det är viktigt att du först bestämmer dig för vilket sätt du vill göra investeringar på. 

Läs mer här om hur detta fungerar.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

BTC Daytrading i Ett resturang

Ditt första steg för att köpa Ethereum är att öppna ett konto tillsammans med en säker handelsplats. Välj en av de plattformar som vi har rekommenderat så att du vet att det är en säker plattform. Alla våra Partners erbjuder en säker handelsplattform där det inte finns några risker för hackning. Det kommer att finnas mycket information som gör det enkelt för dig att komma igång med trading av kryptovalutor. 

Att skapa ett konto med våra Partners är alltid kostnadsfritt och det finns inte ett krav av köp av Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor. För att skapa ett konto med våra Partners krävs det att du lämnar information som namn, och email. Du kommer sedan att enkelt öppna ett konto för att börja att köpa Ethereum Eth.

icon Se Erbjudande icon Se Erbjudande

67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

ALLMÄNT BETYG

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

För att du ska kunna börja köpa Ether och Bitcoin måste du validera dina uppgifter för att du ska kunna göra en insättning. Detta är något som alla säkra handelsplattformar kräver att du gör. Anledningen till detta är för att skydda dig, ditt konto och dina personliga uppgifter. Om du inte verifierar dina detaljer kommer du inte kunna köpa Ethereum.

För att validera behöver du:

 • Det första steget är att verifiera din email 
 • Du måste sedan skicka in personliga uppgifter som ID kort och pass
 • Du måste validera din adress med att skicka in en räkning

Det finns även vissa handelsplattformar där det finns olika steg av verifikationer du måste göra beroende på vad för konto du vill öppna. All information om detta finns på deras hemsida. Du kan även ta kontakt med deras kundtjänst om du behöver hjälp. 

3. Sätt in Pengar

Efter att du har validerat dina uppgifter och skapat ditt konto är det dags att köpa Ethereum, Bitcoin och annan kryptovaluta. För att kunna köpa Ether krävs det däremot att du först sätter in pengar på ditt handelskonto. Det är som sagt gratis att öppna ett konto så pengarna du sätter in är så att du kan börja att köpa Bitcoin, Ether och andra kryptovalutor.

Betalningsalternativ som passar dig 

Många handelsplattformar använder sig av flertal olika betalningsalternativ för att det ska passa dig. Det går klart att använda dig av normala kortbetalningar som Visa, Mastercard och Maestro. Det går även att göra en insättning med banköverföring och e-plånböcker. Det finns även vissa plattformar där du kan använda dig av Swish för att göra en insättning. Swish gör det enkelt för dig att sätta in pengar och du gör detta via mobilen. Det är en tjänst som är speciell för Sverige.

Det finns plattformar där du måste göra en minsta insättning, vilket brukar ligga på runt 1000 kronor. På de flesta handelsplattformar är det dessutom kostnadsfritt att göra en insättning. Det finns däremot en möjlighet att VISA, Mastercard eller andra betalningsmetoder själv tar ut en avgift för din insättning. Information kring detta hittar du på hemsidan för handelsplatsen. 

4. Köp Ethereum med pengarna

Efter att du har öppnat ditt konto och satt in pengar är det då dags att utföra handel med Ether eth. Att köpa Ether Eth är enkelt och smidigt tillsammans med våra Partners. Så fort du gör en insättning kommer detta att hamna i ditt konto, det är du som bestämmer vilken kryptovaluta du vill köpa och när du vill köpa den.

Innan du börjar att köpa Ether Eth är det viktigt att du tänker igenom detta ordentligt och att det är en rätt investering för dig. Det är du själv som väljer hur många Ether du vill sälja och köpa. Du gör detta direkt via handelsplattformen på ett snabb och enkelt sätt. Så fort du har köpt din Ether borde du flytta den till din personliga plånbok för att hålla den säker.

Hur man köper Ethereum med ett kreditkort

Det går självklart bra att göra en insättning med kreditkort som VISA, Mastercard och Maestro. Att göra en insättning med ditt kreditkort fungerar precis på samma sätt som om du gör insättningar på andra hemsidor. Du måste fylla i kort informationen som du finner på ditt VISA, Mastercard eller Maestro kort.

Handelsplattformen sparar heller inte dina uppgifter, utan du måste fylla i dessa varje gång du vill göra en insättning. Detta är så att ingen ska kunna göra en insättning med ditt kort om de kommer åt ditt konto. Pengarna når ofta ditt konto direkt, men det finns tillfällen där det kan ta några dagar för att nå ditt konto.

Hur man köper Ethereum med banköverföring

Det går också att köpa Ethereum, Bitcoin och andra kryptovalutor tillsammans med en banköverföring. Många plattformar ger dig möjligheten att använda dig av ditt Bank ID så att du snabbt och enkelt kan göra en insättning tillsammans med din Bank Dosa. Pengarna går då direkt till ditt konto så att du kan börja med investeringar av Ethereum, Bitcoin och andra kryptovalutor på marknaden.

Öppna ett Demo-konto först

Om du inte har erfarenhet att handla Ethereum är det viktigt att du först lär dig grunderna av trading. Trots att det inte är avancerat att börja köpa Ethereum är det fortfarande viktigt att du förstår hur marknaden fungerar. Många av dessa handelsplattformar fungerar dessutom annorlunda. Ethereum avanza fungerar till exempel annorlunda än att handla med en mäklare.

Många handelsplattformar erbjuder dig att öppna ett demokonto. Det är ett sätt där du kan lära dig hur både trading och hur marknaden fungerar. Ditt demo-konto fungerar på precis samma sätt som ett riktigt konto. Du kan köpa och sälja Ethereum, Bitcoin och andra kryptovalutor. Skillnaden är bara att det inte finns någon risk att du förlorar några pengar.

Du kan använda ditt demo-konto så länge du vill för att lära dig om hur handel av kryptovalutor fungerar. När du känner dig säker på att du förstår marknaden kan du istället öppna ett äkta konto för att börja att handla Ethereum.

Ethereum Wallet: Hur håller jag mina Ether säkra?

För att hålla dina Ether säkra är det viktigt att du investerar i en säker plånbok. Om du vill köpa Ethereum, Bitcoin eller andra kryptovalutor vill du hålla dina privata nycklar säkra så det inte finns en chans för hackning. 

Det finns olika sorters av plånböcker som du kan använda dig av för att förvara din Ether, Bitcoin och annan kryptovaluta. Du kan förvara dessa i en online plånbok, offline eller i en så kallad Hard-Wallet.

När du köper kryptovalutor finns det möjligheten att förvara detta på handelsplattformen där du köper din Ethereum eller Bitcoin. Om du köper stora summor av kryptovalutor är detta dock inte rekommenderat, eftersom det alltid finns en risk för hackning. Det är heller inte du här som är ansvarig för din kryptovaluta, utan det är själva handelsplatsen. 

En Ether Hard-Wallet är en smart investering

Vi rekommenderar att det är bäst att köpa en Hard-Wallet för dina kryptovalutor. Det är en plånbok som liknar en litet USB minne. Du kan koppla detta till din telefon eller dator så du kan köpa och sälja Ethereum på ett enkelt sätt. 

Fördelen med denna typen av plånbok är att du håller dina privata nycklar helt offline. Det är därför ingen risk för att någon kan komma åt dina privata nycklar. Du kan även ha en backup kopia på dina privata nycklar. Så om din Hard-Wallet blir stulen, eller om du tappar den har du fortfarande dina Ether säkra. 

När du köper en Hard-Wallet är denna också skyddad med en personlig kod. Det är viktigt att du aldrig delar denna koden med någon annan. Det gör att även om någon kommer åt din Hard-Wallet kan de inte komma åt dina privata nycklar. 

Fördelar med en Hard Wallet:

 • Du håller din Ether säker
 • Det finns inte risk för hacking
 • Du kan köpa och sälja kryptovalutor genom din plånbok
 • Den är enkel att använda 
 • Du är själv ansvarig för säkerheten för din kryptovaluta 

Nackdelar med en Hard Wallet:

 • De kan vara dyra

Varför varierar Ethereum-Priset så mycket?

Ethereum kurs förändras ständigt, och detta är varför det finns stora risker med att köpa Ether. Ethereum kurs SEK ändrar sig dagligen, men sedan starten har utvecklingen av värdet varit starkt. Ether steg speciellt i värde under 2017. Ett sätt att tjäna pengar är att förutse hur marknaden kommer att se ut. Så om Ethereum kommer att öka i värde eller förlora sitt värde. 

Priset handlar om tillgången och efterfrågan av Ethereum. Ju större efterfrågan det finns, desto högre pris kommer den att ligga på. 

Ethereum Volym: Hur många Ether finns det?

Det finns ett visst antal av alla kryptovalutor, och de skapas på olika sätt beroende på vad för sorts valuta det finns. Till skillnad från andra kryptovalutor, som Bitcoin, finns det ingen cap för Ethereum och det finns idag över 100 miljoner Ether på marknaden. Istället expanderas Ethereum efter behov på marknaden. 

Korrelation med marknaden

För att du ska kunna förutse hur marknaden kommer att se ut i framtiden är det viktigt att förstå korrelationen med marknaden. Att kolla på denna korrelation ger en uppfattning om hur Ethereum förhåller sig med andra kryptovalutor på marknaden. Ethereum har sedan två år tillbaka den bästa korrelationen på marknaden med Bitcoin. I två år har det varit en positiv relation tillsammans med Bitcoin som ligger på runt 0.90. 

Du kan Köpa Ethereum hos eToro, Coinbase, Binance och Kraken!

icon Se Erbjudande icon Se Erbjudande

67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

ALLMÄNT BETYG

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs igenom våra vanliga frågor och svar för att veta mer om att köpa Ether. När du vill handla med Ethereum är det bäst att ha så mycket kunskap som möjligt kring hur det går

Går det att handla Ether med MT4-plattformen?

Ja, det går att köpa Ethereum via MT4-plattformen. 

Är det säkert att investera i Ethereum?

Att göra en investering med Ether är säkert då det är en pålitlig och populär kryptovaluta. Däremot finns det risk med att göra investeringar med Ethereum, precis som att göra investeringar med andra kryptovalutor som Bitcoin.

Finns det en chans för min Hard-wallet att bli hackad?

Nej, om du investerar i en Hard-wallet kommer din kryptovaluta att vara helt säkert och det kommer inte att finnas en risk för att denna ska bli hackad. Detta är eftersom du håller din valuta offline, och den även skyddas med en personlig kod. Så även om någon skulle sno din Hard-Wallet så måste de ha din kod för att komma åt din valuta.

Vad finns det för risker med Ethereum?

Det tillkommer alltid risker med trading med kryptovaluta då det snabbt kan förlora sitt värde. Så innan du utför Ethereum trading är det viktigt att du lär dig hur det fungerar att köpa Ether. Det går att tjäna pengar med Ethereum Eth, men det krävs att du är medveten om vad det finns för risker med detta.

Måste jag betala skatt på mina vinster med Ethereum?

Ja, du måste betala skatt på dina vinster med Ether. Som vanligt är det 30 % skatt som du måste betala, och du gör detta via Skatteverket genom att deklarera dina vinster. Om du behöver mer information om hur du deklarerar dina vinster på Ether hittar du detta på Skatteverkets hemsida.

Går det att utföra handel med Ether på mobilen?

Ja, det finns många handelsplatser där du kan handla snabbt och enkelt via mobilen. Du kan då ladda ner en app via app affären på din telefon och du kan hålla koll på kursen vart du än är. Det gör det enkelt att köpa Ether, Bitcoin och annan kryptovaluta på marknaden idag.

Hur väljer jag rätt handelsplattform för handel med Ether?

Det är viktigt att du väljer en säker plattform som har ett gott rykte och även har en licens. Det finns tyvärr allt för mycket scam online idag, och detta gäller också när det kommer till kryptovalutor.

Kan jag betala med Ether online?

Det finns idag flera företag där du kan använda dig av Ether som betalningsmetod. Det finns företag online där du kan betala med Ether precis som du kan betala med VISA eller Mastercard. Det finns också allt fler online casinon där du kan betala med Ether, Bitcoin och andra kryptovalutor.

Hur grundades Ethereum och Ether?

Tanken bakom Ethereum kom 2013 från Vitalik Buterin och plattformen blev finansierad genom en insamling online 2014. 

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me