Hur och vart kan man köpa Dogecoin i 2022?

Kryptovalutor blir allt mer populära världen över och även i Sverige. Dogecoin är en kryptovaluta som har allt mer stigit i popularitet. Om du vill lära dig med om Dogecoin trading har du hittat rätt med vår guide. Det behöver inte vara svårt att köpa Dogecoin utan med vår hjälp kommer vi att göra det enkelt för dig att hitta rätt handelsplats. När det kommer till att investera i kryptovalutor är det viktigt att välja rätt handelsplats, och att ha den rätta kunskapen. Med vår hjälp kommer du att kunna investera i Dogecoin på ett säkert sätt.

Var Kan Man Köpa Dogecoin? Bästa Handelsplatser

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

För dig som vill handla Dogecoin är det viktigt att du väljer en handelsplats som är trygg och säker.  Alla handelsplatser som vi rekommenderar är ett tryggt val och håller dina personliga detaljer och pengar säkra. Det finns alltid risker med att göra investeringar med Dogecoin och kryptovaluta, men det borde inte finnas någon risk med den plattform som du har valt. Välj därför en av våra Partners att göra insättningar på för att köpa Dogecoin på ett säkert sätt.

Vad är Dogecoin egentligen?

Dogecoin grundades som ett skämt under 2013 av Billy Markus. Idag är det också känt som Dogecoin Doge och deras logo och namn är inspirerad av hund rasen Shiba Inu. När Dogecoin först grundades ökade deras värde sex gånger så mycket som deras tidigare värde på tre dagar. Istället för att vara en investering används Dogecoin istället som en valuta online. 

Är Dogecoin ens populär i Sverige?

Dogecoin Sverige är en kryptovaluta som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Det är idag en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden världen över, och det finns goda chanser att priset kommer att öka i framtiden. Som alltid när det kommer till kryptovalutor finns det också risker. Under 2014 ett år efter starten för Dogecoin gick det att betala med kryptovalutan på SL där du kunde köpa ett specialdesignat åtkort när du betalade med Dogecoin. 

Köpa Dogecoin: steg för steg instruktion

dogecoin chart

Att öppna ett konto med en av våra Partners är som tur är enkelt – speciellt med vår guide. Du måste först välja på vilket sätt du vill köpa Dogecoin och sedan hitta en handelsplats som passar dina behov. Du måste bara öppna ett konto med en säker handelsplats, efter detta måste du validera dina uppgifter och sedan sätta in pengar. Du är sedan redo att köpa Dogecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor. 

Köp Dogecoin med en av våra Partners på ett säkert och enkelt sätt med vår guide. 

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

För att öppna ett konto hos en av våra Partners måste du minst vara 18 år gammal. Det är viktigt att du alltid väljer en säker handelsplattform för att göra investeringar med kryptovaluta. Idag finns det fortfarande många scam sidor online för handel av kryptovaluta. Välj därför alltid en av våra Partners som erbjuder trygga och säkra plattform för att handla Dogecoin.

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

För att ditt konto ska bli aktiverat och för att du ska kunna köpa Dogecoin är det viktigt att du validerar dina uppgifter. Anledningen till detta är för att skydda dig och dina personliga uppgifter, det förhindrar att någon annan öppnar ett konto i ditt namn.  

Du måste validera: 

 • Din email – Det första steget för att öppna ett konto är att du måste validera din email. Du gör detta genom att trycka på länken som kommer till ditt mail.
 • Din identitet – Du måste ladda upp en bild på ditt ID-kort, pass eller körkort för att kunna börja handla. 
 • Din Adress – Det finns även vissa handelsplatser där du måste validera din adress för att börja handla Dogecoin och annan kryptovaluta. Du kan göra detta genom att skicka in en räkning där ditt namn och din adress står. För det mesta kan denna räkning inte vara mer än 6 månader gammal. 

Att behöva validera ditt konto är något som alla handelsplatser kräver och det är helt för din säkerhet. 

3. Sätt in Pengar

Efter dina uppgifter är validerade är det dags att sätta in pengar för att börja att köpa Dogecoin. Du gör detta genom att logga in på ditt konto och trycka på “Sätta in pengar”. Det finns då olika betalningsmetoder du kan välja mellan för att sätta in pengar på ditt konto. 

Du kan bland annat göra insättningar med:

 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro
 • American Express
 • PayPal
 • Neteller
 • Skrill
 • Trustly
 • Direkt banköverföring

Det finns vissa handelsplatser där du måste göra en minsta insättning, det är vanligt att denna ligger på runt 1000 kronor. Det finns däremot inget krav på hur du använder dessa pengarna utan du kan handla vilken kryptovaluta som du vill. Det kan ibland tillkomma kostnader för din insättning, men det borde finnas tydlig information om detta på hemsidan.  

[elementor-template id=”4212″]

4. Köp Dogecoin med pengarna

Så fort du har gjort din insättning kommer du att kunna köpa Dogecoin med dina pengar. Du gör detta genom att gå in på handelsplatsen och välja att du vill köpa Dogecoin. Du väljer hur många Dogecoin du vill köpa och du trycker sedan på att betala. När du har köpt dina Dogecoin är det dags att flytta dessa till en säker  plånbok. 

Hur man köper Dogecoin med ett kreditkort

Köpa Dogecoin

Du kan självklart välja att köpa Dogecoin med ditt kreditkort om detta passar dig. När du gör en insättning väljer du bara kreditkort som val och du fyller i dina uppgifter. Du väljer hur stor insättning du vill göra och sedan betalar du. Tänk på att uppgifterna inte kommer att sparas för nästa gång utan du måste fylla i detta varje gång. Det kan tillkomma avgifter när du betalar med ett kreditkort på vissa handelsplatser, medan vissa är det kostnadsfritt. Pengarna borde nå ditt konto rätt snabbt så du kan köpa Dogecoin. 

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Hur man köper Dogecoin med banköverföring

Att betala med en banköverföring är ett okomplicerat sätt att göra en insättning på. Du gör då en överföring från din bank direkt till ditt handelskonto. Pengarna når gör det mesta ditt konto snabbt – inom 24 timmar. Det finns vissa handelsplatser där du kan använda ditt Bank ID för att göra en insättning. Du kan då använda tjänsten Trustly och det är snabbt och enkelt att göra en överföring. 

Öppna ett demo-konto först

För dig som aldrig tidigare har investerat i Dogecoin och andra kryptovalutor är det rekommenderat att öppna ett Demo-konto först. Det kostar inget att öppna ett demokonto och det är verkligen ett perfekt sätt att lära dig att förstå hur du handlar Dogecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor. Du lär dig även hur handelsplatsen fungerar, utan att du riskerar dina egna pengar. 

När du öppnar ett demo-konto får du oftast ett visst antal låtsaspengar att handla för. Det finns ingen tidsbegränsning på hur länge du kan använda ditt konto, utan du kan använda det tills du är redo att öppna ett äkta konto och börja att köpa Dogecoin. 

Dogecoin Wallet: Hur håller jag mina Dogecoin säkra?

Dogecoin erbjuder en Dogecoin plånbok för att förvara dina mynt säkert. Du kan ladda ner denna från deras hemsida enkelt för att hålla dina Dogecoin säkra. Du kan använda denna på både din datorn, mobil och surfplattor. Deras plånbok gör det enkelt att själva, köpa och handla med dina Dogecoin.  

Det finns även andra sätt att förvara dina Dogecoin på och det är genom att investera i en Hard-Wallet. Det är en plånbok där du håller dina Dogecoin helt offline och därmed är de helt säkra. Det finns ingen chans för att någon kommer att hacka dina Dogecoin. Inte alla Hard-Wallets kan hålla dina Dogecoin så kontrollera detta innan du köper en. 

Varför varierar Dogecoin-Priset så mycket?

Priset för Dogecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor beror helt på vad efterfrågan och tillgången är. Om det finns en stor efterfrågan av Dogecoin kommer klart värdet att öka, medan om det finns en låg efterfrågan kommer värdet att minska. Detta är anledningen till att det är en risk och att valutan kan förändras i värde rätt drastiskt. Investera därför enbart om du har pengarna till det. 

Dogecoin Volym: hur många Dogecoin finns det?

Dogecoin har till skillnad från Bitcoin ingen gräns på hur många som finns i cirkulation. För Bitcoin kommer det aldrig att finnas mer än 21 miljoner Bitcoin på marknaden. Idag finns det runt 120 miljarder Dogecoin i cirkulation på marknaden.

Korrelation med marknaden

För att förstå hur marknaden kommer att se ut för Dogecoin är det viktigt att vi kollar på hur deras korrelation på marknaden ser ut med andra kryptovalutor. Vi har valt att jämföra Dogecoin tillsammans med Bitcoin. Korrelationen på marknaden kan ligga på mellan -1 till 1. Om den har en negativ korrelation ligger den på minus, medan upp från 0-1 är det en positiv korrelation.

En positiv korrelation innebär att om Bitcoin ökar i värde så kommer även Dogecoin att öka i värde tack vare detta. Korrelationen mellan Bitcoin och Dogecoin ligger idag på 0.65, vilket är en positiv korrelation. Så om Bitcoin ökar i värde kommer Dogecoin också att göra detta. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För mer information om Dogecoin läs gärna igenom vår FAQ sektion. När det kommer till trading av kryptovaluta är det viktigt att du har den rätta kunskapen. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att köpa Dogecoin och förstå hur du bäst gör detta.

Hur mycket kostar en Dogecoin?

Priset för Dogecoin kan ändras från dag till dag, men idag ligger det på 0.0026 USD.

Är Dogecoin en säker kryptovaluta?

Ja, det är både säkert och lagligt att köpa Dogecoin i Sverige. 

Vad finns det för risker med att köpa Dogecoin?

Precis som med alla andra kryptovalutor finns det risker med att köpa  Dogecoin. Det finns en risk att du kan förlora din investering, men det finns också chansen att du kan tjäna pengar. När du köper Dogecoin är det viktigt att du förstår hur marknaden fungerar, vilket ger dig en större chans till att tjäna pengar. 

Går det att köpa Dogecoin med mobilen? 

Ja, de flesta av våra Partners erbjuder dig chansen att ladda hem en app så du kan köpa Dogecoin med mobilen och surfplattan. Du laddar ner denna enkelt i affären på din telefon och den är anpassad efter alla operativsystem. 

Måste man betala skatt på sina vinster med Dogecoin?

Ja, du måste betala skatt på dina vinster som du gör med Dogecoin. Detta är skatt på 30 % som vanligt, och du måste deklarera dina vinster. Det finns information på skatteverkets hemsida om hur detta fungerar. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77