Hur och vart kan man köpa Chainlink i 2020?

Vill du köpa Chainlink LINK Sverige 2020? Chainlink trading är något som allt fler har blivit intresserade av den senaste tiden. Chainlink är baserat på Ethereums blockkedja. Chainlink nätverket gör det möjligt för smart contracts i Ethereum nätverket att kommunicera med externa datakällor.

Hur köper man Chainlink? Vad är de bästa handelsplatserna att köpa Chainlink? För att svara på dessa frågor har vi sammanställt en guide för att göra det enkelt för dig. Att handla kryptovaluta är något som blir allt mer populärt – speciellt i Sverige, men som nybörjare kan det vara svårt att veta hur och vart du ska börja med att handla Chainlink.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Vi vill göra det enkelt för dig att öppna ett konto på en säker handelsplattform och börja din investering med kryptovaluta. Läs mer här.

Var Kan Man Köpa Chainlink? Bästa Handelsplatser

Det finns stora möjligheter och många bra handelsplatser där du kan köpa Chainlink, Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Vi har sammanställt en lista på de bästa handelsplatserna för att handla Chainlink Link under Sverige 2020. Genom att välja en trygg handelsplats finns det ingen risk att du förlorar några av dina tillgångar eller att någon kommer åt dina personliga detaljer. 

Alla handelsplatser på vår lista är trygga och säkra val för att köpa kryptovalutor på ett säkert sätt.

Vad är Chainlink egentligen?

Blockchain eller Blockkedja

Chainlink är en relativt ny kryptovaluta som tillkom under 2017. Det fungerar som en blockchain plattform som är designad för att fungera tillsammans med kryptovalutor och betalningsmetoder som VISA. Chainlink är plattformen medan LINK är valutan. Det är möjligt med anslutningar mellan blockkedjor som Bitcoin och Ethereum med Chainlink. Det betyder att Chainlink LINK gör det möjligt för Smart Contracts i Ethereum.

Är Chainlink ens populär i Sverige?

Chainlink Sverige, eller LINK som valutan heter, är inte en av de största kryptovalutorna som Ethereum och Bitcoin. Det har däremot blivit en allt mer populär kryptovaluta i Sverige idag den senaste tiden. Det är trots allt inte viktigt att LINK är en populär kryptovaluta i Sverige. Utan det är intresset världen över som är viktigt.

Anledningen till att Chainlink och andra kryptovalutor är populära är att 

Köpa Chainlink: steg för steg instruktion

en mobil med en crypto trading software

Om du vill lära dig att köpa Chainlink är det viktigt att du först öppnar ett konto hos en säker handelsplattform. Det finns olika sätt som du kan köpa kryptovalutor som Chainlink, Bitcoin och Ethereum på. Du kan välja mellan att handla Chainlink Link certifikat, detta kan du göra via plattformar som Avanza. Du kan också handla Chainlink Link via en börs. Om du handlar certifikat äger du faktiskt inte själva kryptovalutan, men om du handlar via en börs gör du det.

Innan du börjar att köpa kryptovaluta är det därför viktigt att du bestämmer dig för hur du vill handla Chainlink Link. Välj alltid en säker handelsplattform så att det inte finns några risker med dina investeringar.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Ditt första steg för att köpa kryptovaluta som Chainlink, Bitcoin och Ethereum är att öppna ett konto hos en av våra Partners. Det är viktigt att du väljer en trygg handelsplats att öppna ett konto på för att börja att köpa kryptovaluta. Köp Chainlink tillsammans med en av våra säkra och trygga partners.

Att öppna ett konto för köp av Chainlink Link, Ethereum och Bitcoin är enkelt. Allt som krävs är att du är över 18 år gammal och att du lämnar ut dina personliga detaljer. Du måste bara fylla i din email, namn och du kan sedan öppna ett konto.

Just nu är det mest plattformen Binance som erbjuder trading med Chainlink Link. Om det är Chainlink du vill köpa och sälja är det därför viktigt att du hittar en plattform som erbjuder denna valuta. 

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

För att kunna börja handla LINK måste du först validera dina uppgifter när du öppnar ditt konto. Du måste göra detta för att du ska kunna börja köpa LINK. Att validera dina uppgifter är för att skydda din identitet och dina uppgifter. Det gör att ingen annan kan öppna ett konto under dina detaljer. 

När du öppnar ett konto måste du för validera din email. Det är bara att trycka på mailet som kommer från handelsplattformen för att validera din email. För att sedan köpa LINK måste du också skicka in dokument för att verifiera din identitet. Du kan skicka in:

 • Pass
 • ID-kort
 • Körkort

Många handelskontor kräver också att du skickar in detaljer för att verifiera din adress. Detta är speciellt vanligt när du vill börja investera med större summor av pengar. Du måste du skicka in en räkning som inte är äldre än 6 månader gammal. 

 1. Sätt in Pengar

När du har validerat ditt konto är det dags att sätta in pengar för att kunna köpa LINK. Det kommer att finnas många olika alternativ för att göra insättningar på ditt handelskonto beroende på vilken plattform du använder dig av.

Vanliga betalningsmetoder du kan använda är:

 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro
 • Banköverföring
 • E-plånböcker som Neteller
 • Swish 
 • PayPal

De flesta handelsplattformar tar inga avgifter för att du ska göra en insättning. Det finns däremot betalningsmetoder som själva tar ut en avgift för att göra en insättning. Du kan hitta information om detta på deras hemsida. 

Det finns även några handelsplattformar där du måste göra en minsta insättning, vilket brukar ligga på runt 1000 kronor. Det finns självklart inte ett krav på att du måste köpa Chainlink och Ethereum för dina pengar, utan du väljer själv när det är rätt för dig. 

4. Köp Chainlink med pengarna

När du har gjort din insättning på din handelsplattform är det dags att köpa Chainlink LINK med dina pengar. Du väljer själv hur mycket du vill köpa för, men om du köper själva kryptovalutan och inte certifikatet rekommenderar vi att du flyttar denna till en säker plånbok. Innan du köper Chainlink LINK med dina pengar är det viktigt att du tänker igenom din investering så att det är rätt alternativ för dig. 

icon Se Erbjudande icon Se Erbjudande

67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

ALLMÄNT BETYG

Här kan du köpa Bitcoin hos Coinbase, Binance, eToro eller Kraken!

Hur man köper Chainlink med ett kreditkort

Olika Kreditkort i en wallet

Att köpa LINK med kreditkort är ett populärt val eftersom det är ett enkelt och säkert sätt att handla kryptovaluta. Du måste bara skriva in dina detaljer på deras hemsida precis som med andra köp online. Varje gång du vill göra en insättning på ditt handelskonto måste du fylla i detaljerna igen för att hålla dina detaljer säkra. Ofta kommer dina insättningar direkt till ditt konto, däremot kan det ibland ta några dagar för detta att komma fram med vissa kreditkort. 

Hur man köper Chainlink med banköverföring

Att köpa Chainlink med en direkt banköverföring är enkelt och många föredrar att göra detta istället för andra betalningsalternativ. Du kan på många handelsplattformar som Binance göra detta tillsammans med ditt Bank ID och din dosa. Du gör enkelt en direkt banköverföring och detta når ofta ditt konto direkt så du kan börja att handla LINK: 

Öppna ett Demo-konto för att lära dig trading med LINK

Många av våra Partners erbjuder dig också möjligheten att öppna ett Demo-konto för att lära dig hur marknaden och hur handel av LINK fungerar. Om du inte tidigare har erfarenhet av trading av LINK rekommenderar vi att du öppnar ett demo-konto för att handla LINK. Ett Demo-konto fungerar precis på samma sätt som ett riktigt konto, men det tillkommer inga risker. 

Chainlink Wallet: Hur håller jag mina LINK säkra?

För att hålla dina Chainlink som du vill köpa säkra är det viktigt att du investerar i en plånbok. Det är alltid bäst att investera i en så kallad Hard-Wallet. Detta innebär att du själv har kontroll över dina kryptovalutor och de förvaras helt offline. En Hard-Wallet linkar en USB minne och där kan du hålla dina kryptovalutor som Chainlink, Ethereum och Bitcoin säkra.

Anledningen till att en Hard-Wallet är ett säkert val är att du håller din kryptovaluta hela offline. Det gör att ingen kan hacka och komma åt din LINK valuta. Även om du tappar bort din Hard-Wallet eller om någon kommer åt din Hard-Wallet. Detta beror på att du har en personlig kod för att hålla din kryptovaluta säker. Så även om någon kommer åt din Hard-Wallet kommer de inte att komma åt din kryptovaluta. 

Du kan även återställa dina privata nycklar med en Hard-Wallet så de inte är förlorade. Detta är den stora fördelen med att skaffa en Hard-Wallet för din LINK kryptovaluta. 

Att tänka på med en Hard-Wallet

 • Går det att hålla LINK i din Hard-Wallet
 • Har den funktionerna du är ute efter?
 • Håll alltid ditt personliga lösenord säkert

Varför varierar Chainlink-Priset så mycket?

Priset på Chainlink beror helt på vad efterfrågan och tillgången som finns. Om det finns en stor efterfrågan och inte en stor tillgång av Chainlink så kommer priset att vara högre, än om det inte finns en stor efterfrågan. Detta är anledningen till att priset hela tiden förändras. Efterfrågan kan hela tiden förändras. Det är därför viktigt att försöka förstå hur marknaden fungerar så att du kan börja att tjäna pengar genom Chainlink.

Chainlink Volym: Hur många LINK finns det?

Precis som med andra kryptovalutor finns det ett visst antal Chainlink på marknaden idag. Idag på marknaden finns det cirka 380 Miljon Chainlink mynt och Chainlink har en maximal tillgång på 1 Miljard mynt.

Korrelation med marknaden

Ett sätt att försöka att förutse marknaden är att hålla koll på vad korrelationen med marknaden är. Det är ett sätt att jämföra LINK med andra kryptovalutor och deras värde. En “correlation” ligger alltid mellan 1 och minus 1. Allt som är under 0 räknas som en negativ korrelation, medan allt som är över 0 räknas som en positiv. Om vi jämför LINK med Bitcoin ligger denna idag på -0-16. 

icon Se Erbjudande icon Se Erbjudande

67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

ALLMÄNT BETYG

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att veta mer om Chainlink Link och hur det fungerar med trading har vi sammanställt en FAQ sektion med mer information för dig.

Hur vet man att det är en säker handelsplattform för att handla LINK?

Att välja en säker handelsplattform är otroligt viktigt då det tyvärr finns många bluffar kring att köpa kryptovalutor online idag. Det är företag som försöker att lura dig på dina investeringar med stora löften om att tjäna stora pengar på väldigt kort tid. Alla handelsplattformar som vi rekommenderar är ett säkert val för att handla LINK och andra kryptovalutor som Ethereum och Bitcoin.

Vad finns det för risker med att köpa LINK?

Det kommer alltid att finnas risker med investeringar med kryptovalutor som Chainlink LINK och Ethereum. Marknaden kan snabbt ändras vilket betyder att din investering snabbt kan stiga i pris, men också snabbt kan förlora sitt värde. Det bästa du kan göra är att förstå hur marknaden fungerar kring Chainlink LINK, och investera aldrig mer än du har råd med.

Är det säkert att investera i Chainlink?

Chainlink är en säker kryptovaluta, men att göra investeringar med kryptovalutor kommer alltid med risker. Marknaden kan ändras snabbt, och priset kan gå både upp och ner. Det bästa du kan göra är att lära dig att förstå hur trading fungerar och sedan göra investeringar utifrån detta.

Är det skatt på mina vinster?

Ja, du måste betala skatt på dina vinster med Chainlink genom skatteverket. Det räknas som en inkomst så därför måste du betala vinster på dina skatter. Du deklarerar detta på din deklaration, och information kring detta finns på Skatteverkets hemsida.

Hur gammal måste du vara för att handla Chainlink?

För att köpa kryptovalutor som Chainlink Link, Ethereum och Bitcoin måste du minst vara 18 år gammal.

Hur mycket är Chainlink Link värd?

Värdet förändras hela tiden på kryptovalutor, och värdet kan ändras från dag till dag. I skrivandes stund är Chainlink Link just nu värd 4.06 USD. 

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me