Cryptosoft Sverige Bluff Eller Inte? 2022 Recension

Alla drömmer vi nog innerst inne om att kunna förbättra vår nuvarande finansiella situation på ett eller annat sätt; att få det där drömjobbet med bättre lön till exempel, men ännu hellre att kanske vinna pengar, eller att hitta ett sätt att kamma hem vinst och pengar utan att behöva göra särskilt mycket alls. Drömmen vore väl att med endast några knapptryckningar kunna bli multimiljonär, och det är just sådana drömmar och förhoppningar som blufföretag gör allt för att försöka utnyttja. Cryptosoft är ett klockrent exempel på ett sådant företag.

Det är lätt hänt att man sveps iväg av löften om ett framtida ekonomiskt oberoende – en situation där man inte längre behöver oroa sig för hur saldot på bankkontot ser ut. Men, när någonting låter lite för bra för att vara sant, ja då är det tyvärr ofta det. 

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Är Cryptosoft Scam? Visst!

När man väl börjar förstå hur denna typ av företag fungerar, hur de opererar och hur deras strategier för att snärja intet ont anande individer så blir de plötsligt betydligt enklare att upptäcka. Cryptosoft, bedrägeri och bluff är tre koncept som går hand i hand, tyvärr, och detta är alltså inte ett företag du kan lita på. Problemet här är att upplägget är så pass diffust att man kanske inte upptäcker att man blir lurad förrän det redan är alldeles försent, då det kommer att fortsätta låta bra även när du börjar förlora pengar. Denna typ av företag använder sig av det där hoppet vi alla har om att bli lite rikare, lite fortare, och de säljer denna lögn så länge de bara kan.

I den här artikeln så kommer vi att i detalj gå in på hur Cryptosoft fungerar, men även hur de vill att du ska tro att deras tjänst fungerar, då dessa två skiljer sig åt relativt markant. Att läsa en så kallad Cryptosoft review är inte alltid tillräckligt för att få en sanningsenlig uppfattning om hur det ligger till då en Cryptosoft review (ett Cryptosoft omdöme eller Cryptosoft recension) kan vara skrivet av de som ligger bakom hemsidan. Trading kan vara svårt att förstå till en början, men Cryptosoft är en bluff som vi vill bespara dig från att falla för. Här kommer allt du behöver veta om denna scam, och varför pålitliga tjänster som eToro är att föredra om man vill tjäna pengar på nätet.

Hur de säger att Cryptosoft ska funka

Hela det konceptet som Cryptosoft har lagt fram är i princip att de fungerar som en kryptobot – en algoritm som tar över vad en så kallad “market maker” eller kryptovalutehandlare annars skulle ha tagit hand om. En handelsrobot ska med andra ord göra dig rik genom att investera dina insatta pengar på ett smart sätt. 

De erbjuder dig möjligheten att investera pengar i deras trading platform, det vill säga på deras hemsida, utan något krav på förkunskaper eller förståelse för allt vad kryptovaluta handlar om. Istället så sköter de allt åt dig, efter det att du har valt att ge dem dina pengar, givetvis, och du är med ens en del av kryptovalutahandeln som har exploderat i popularitet under de senaste åren. Deras upplägg låter enkelt, men det ligger mer bakom än vad man kanske tror.

En enkel väg till rikedom?

Cryptosoft är duktiga på att använda stora ord och inbjudande uttryck, samt kända ansikten för att få dig att släppa greppet om plånboken, men mer om detta här nedan. I kort så är tjänsten de erbjuder en möjlighet att investera i Bitcoin, utan att behöva gå den långa vägen och lära sig om marknaden eller anlita en expert på trading. Allt detta sköts via den Trading Platform som går under namnet Cryptosoft. Här sätter man enkelt in pengar, och låter sedan en trading-robot sköta allt annat, och tanken är att denna algoritm och robot ska köpa kryptovaluta åt dig på ett sätt som garanterar en finansiell vinst

Den här möjligheten tycks särskilt attraktiv för de som inte är särskilt insatta i vad Bitcoin och kryptovaluta handlar om, för hur bra låter det inte att kunna bli rik på Bitcoin utan att ens förstå hur det går till? Nej, det låter nog helt enkelt lite för bra, eller hur? Det är det också.

Hur Cryptosoft Försöker att Lurar Dig

Vi människor har en förmåga att höra vad vi vill höra, och att förstå endast det som gagnar oss, och detta är något som Cryptosoft och andra liknande handlare av Bitcoin har lärt sig att utnyttja. De målar upp ett nästan utopiskt scenario, och får det att låta som om det vore en garanti att detta kommer hända den som väljer att investera. Det är där den egentliga fällan ligger. 

För den som förstår Bitcoin, kryptovaluta och hur en trading platform fungerar, ja då förstår man att det sällan eller aldrig är så enkelt som Cryptosoft får det att verka, och att det är en scam det handlar om och inget potentiellt mirakel.

I korta drag så fungerar deras scam såhär:

 • 1. Annonser på internet som ser ut att vara från välkända hemsidor börjar dyka upp.
 • 2. Dessa annonser skickar användaren vidare till en sida där man kan skapa ett Cryptosoft-konto.
 • 3. Email-address och telefonnummer efterfrågas, samt att Cryptosoft föreslår en insättning av €250.
 • 4. Om ingen insättning görs så används telefonnumret till att ringa upp personen och försöka övertala denne.
 • 5. Även om insättning skulle ha gjorts så fortsätter samtalen att komma in, i syfte att övertyga individen om att investera ännu mer pengar.
 • 6. Detta fortsätter därefter på samma sätt, oupphörligt, utan att man någonsin får någon form av utbetalning eller möjlighet att återfå pengarna man har investerat.
 • 7. Tomma löften och påtryckningar gör att man riskerar att dras in och investera mer.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Oetiskt utnyttjande av kändisar

Något annat som företag som Cryptosoft också är kända för är att använda sig av kändisar – det vill säga välkända personer, för att få det de erbjuder att verka mer pålitligt. Vad gäller just Cryptosoft, Filip Hammar är en av de svenska TV-profilerna som har gått ut med en varning om att hans ansikte olovligt har används i reklam. Detta är ett stort problem i och med att det är väldigt lätt att känna sig bekväm när man ser att en folkkär artist eller kändis tycker att något är en bra idé. Det är mycket oroande när det framkommer att ett företag som Cryptosoft har ljugit om detta för att locka investerare.

Får det att låta lätt

Själva lurendrejeriet bygger på att Cryptosoft inte är tillräckligt öppna med vad som händer efter det att du investerar pengar. De får det att framstå som om du utan tvekan kommer att bli stenrik efter det att de har fått sina pengar, och väljer medvetet att utelämna riskerna att förlora. Utöver detta så använder de sig även av oetiska metoder, något som gör att vi avråder från att använda denna typ av platform, och att istället använda ett mer transparent företag som eToro.

1. Registreringen hos Cryptosoft

Hur man använder Cryptosoft påminner mycket om hur andra handlare av Bitcoin fungerar, och det första man ser när man surfar in på hemsidan är ett erbjudande om att gå med. Hemsidan i sig är väldigt enkel och återhållsam, utan onödig reklam, vilket för det lätt för den nyfikne att göra valet att gå med. Steg ett är då att registrera sig för ett konto, och därefter gör man sin första insättning. Det finns möjlighet att testa i demoläge först, och då får man €1,500 att använda sig av, men dessa är alltså inte riktiga pengar och kan inte generera någon riktig vinst. Det fungerar i princip på samma sätt som när man spelar i demoläge hos ett casino.

Det går med andra ord väldigt snabbt och enkelt att både registrera sig och att sätta in pengar, något som såklart är en del av hur denna typ av scam fungerar.

2. Dom bakom Cryptosoft Ringer dig minst 50 gånger

Det där telefonnumret som lämnades när an valde att bli medlem hos Cryptosoft var långt från en formalitet,och det kommer att användas för upprepade samtal där man sakta men säkert övertalas att investera pengar. Det handlar om en mycket trevlig person som ringer – en person som låter pålitlig och kunnig, och som utlovar chansen att bli rik tack vare Cryptosoft. 

Trots att man kanske redan vet eller misstänker att det är en scam så kan personen vara så pass övertygande att man faller för det. Cryptosoft har uppenbarligen tränat sina telefonister mycket väl, för att de ska veta exakt vad de ska säga för att lura till sig pengar. Personen kommer att förklara processen på ett sätt som låter väldigt snabbt, enkelt och riskfritt, och innan man vet ordet av så har man kanske sagt ja.

3. De vill att du ska sätta in minst 250€

Hos Cryptosoft så används en väldigt smart strategi för att få dig att investera en större summa. De ber dig först att investera så mycket som €1000, men det är väl medvetna om att få kommer vilja eller kunna investera så mycket, och det är en del av hur de fungerar. När de föreslår en investering på €1000 så vet de redan att personen i luren mest troligt kommer att säga nej, men de bygger först upp till det genom att förklara varför en större investering är smartare, och sen när de får ett nej så föreslår de en betydligt lägre investering på €250.

Om de hade slagit till med €250 direkt så hade de flesta mest troligt velat investera mindre summor, men genom att först föreslå en betydligt större summa så låter sedan €250 inte så mycket, och folk är mer benägna att säga a till detta.

4. När du sätter in pengar i Cryptosoft

Processen att sätta in pengar är väldigt enkel och lättsam, men det många inte inser att så fort man godkänner överföringen så är pengarna i princip borta. Tyvärr. Det låter bra att de ska använda din insättning till att investera – något som på sikt ska resultera i att man blir rik, men så är det egentligen inte då en insättning innebär att man på många sätt ger bort pengar som man aldrig kommer att se igen. Pengar som sätts in hos Cryptosoft kan aldrig återfås eller återbetalas.

5. De kommer ringa dig igen

Även om man väljer att säga nej och att inte investera så kommer de fortsätta att ringa, gång på gång, och de kommer fortsätta at t försöka övertala dig till att investera pengar i princip utan uppehåll. Detta kan kännas otroligt frustrerande för många, men det finns även de som ger med sig tillslut och går med på att sätta in pengar trots att man kanske egentligen inte ville. Vad är problemet med detta? Jo, att samtalen inte slutar även om man sätter in pengar, då de kommer att fortsätta ringa för att du ska investera mer. 

När de väl har fått pengar så kommer de vilja ha mer, för då vet de att personen är en sådan som tillslut ger med sig. Det finns med andra ord inget slut, då det enligt Cryptosoft alltid kommer finnas en anledning till varför du borde investera mer.

6. Du kommer aldrig se dina pengar igen

Detta låter drastiskt men när det gäller Cryptosoft så är det tyvärr sant – insatta pengar kan man aldrig få tillbaka, även om man tillslut skulle märka att det är en scam, och be om en återbetalning. Om man ber Cryptosoft om sina pengar tillbaka så är de ofta väldigt tillmötesgående till en början, och i vissa fall så får man till och med löften om utskick av formulär som ska fyllas i. 

Det låter ju såklart bra, men det är ingen mening att tacka ja till detta då deras företagsmodell går ut på att endast ta användarens pengar och att aldrig betala tillbaka något. Man kommer alltså inte få några pengar tillbaka, även om Cryptosoft i vissa fall tycks vara villiga att hjälpa till.

Öppna ett konto hos eToro i stället

Det är ju såklart inget fel med att vilja tjäna pengar och att hoppas på en förbättrad finansiell situation, men det gäller då att göra detta på ett smart sätt och att välja att förlita sig på företag som inte lurar sina kunder. Ett av dessa företag är eToro, där man har valt en betydligt mer transparent affärsmetod så att man som investerare ska kunna känna sig trygg. 

Här får man hjälp och stöd 24 timmar om dygnet, utan att det blir påträngande med hundratals samtal i veckan, och eToro är en reglerad finanstjänst med väldigt låga avgifter. Om man absolut vill ge sig in i kryptovalutans värld och börja handla med Bitcoin, ja då är eToro utan tvekan det pålitliga alternativet.

Fördelar med en trading platform som eToro:

 • 1. Mäklarreglerad via pålitliga finansinspektioner.
 • 2. Möjlighet till lägre insättningar.
 • 3. Lättläst hemsida tillgänglig på flera språk.

Hur du kan skydda dig emot Cryptosoft Bedrägeriet

Det är lättare än man tror att skydda sig mot Bitcoin-bedrägerier och scams som Cryptosoft, och det handlar nästan alltid om att tänka kritiskt. Sådant som låter för bra för att vara sant är ofta det. Det är absolut inte omöjligt att tjäna pengar på Bitcoin och till och med att bli rik på detta, men det är föga troligt att man kommer kunna tjäna storkovan på endast en dag eller två. Om någon utlovar blixtsnabba resultat så kan man nästan vara säker på att det är en scam. 

Man måste helt enkelt inse att ingen kommer att i princip ge bort miljonbelopp, och att om det verkligen vore så enkelt att bli miljonär, då hade alla använt Cryptosoft för att köpa bitcoins, och de hade inte behövt ringa 100 gånger på en vecka. Så är det ju inte, och det beror på att Cryptosoft är ett bedrägeri som endast är ute efter dina pengar.

Fyra tecken på bedrägeri:

 • 1. Det låter för enkelt och för bra för att vara sant.
 • 2. Den minsta summan som kan sättas in är väldigt hög.
 • 3. Extremt påstridiga på telefon och mail.
 • 4. Kundomdömen som är konstigt formulerade.
 • 5. Kändisar används som ett sätt att övertala nya kunder.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Här nedan finns några av de vanligaste frågorna och svaren som har att göra med Cryptosoft, kryptovaluta, bitcoin och denna typ av investeringar, något som förhoppningsvis kommer att göra det lättare att känna igen en bluff eller scam nästan gång man ser en annons eller blir kontaktad personligen.

Det står att en känd person har blivit rik med Cryptosoft, hur vet jag att det inte är sant?

Det är väldigt vanligt för bluffsidor att påstå att kända personer har använd deras tjänster och att dessa personer även rekommenderar tjänsten, och detta är sällan sant. Kändisar brukar vara försiktiga med att gå ut och rekommendera ett företag eller en tjänst på det sätter, och om man är osäker så kan man googla lite för att se om informationen går att återfinna på kändisens officiella hemsida eller sociala medier, och om så inte är fallet så är det mest troligt falsk marknadsföring det handlar om.

Går det att få tillbaka pengar som jag har satt in hos Cryptosoft?

Det enkla svaret här är att nej, det går inte, utan när du väl har gjort en insättning hos denna typ av företag så är pengarna borta och det går inte att återfå dem.

Kan jag tjäna pengar på Bitcoin?

Absolut! Kryptovaluta är en riktig marknad som det går att bli rik på, men inte med ett företag som Cryptosoft. Istället krävs det att man lär sig lite om branschen och att man väljer att förlita sig på en tjänst som eToro som utför pålitliga transaktioner, för annars kommer man garanterat bara att förlora pengar.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77