Bitcoin Wallet: Vilken är den bästa Bitcoin Plånboken i Sverige?

För dig som vill investera i Bitcoin är det viktigt att du skaffar en Bitcoin Wallet för att hålla din kryptovaluta säker mot hacking och scams. 

Men vilken är den bästa Bitcoin plånboken i Sverige? Vad är fördelarna med att skaffa en Bitcoin Plånbok och vilka plånböcker är bäst? Vårt mål är att göra det enkelt för dig att hitta säkra val för din kryptovaluta, och en enkel Bitcoin Wallet att använda.

Bitcoin är en digital valuta, och precis som vanlig valuta är det viktigt att du skyddar din Bitcoin så ingen kommer åt den. Att få din Bitcoin stulen är tyvärr allt mer vanligt idag vilket gör det viktigt att du väljer den bästa Bitcoin Plånboken för dig.

Läs mer i vår Bitcoin Wallet recension för att veta mer och vilken wallets som är bäst i Sverige under 2022.

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Vad är en Bitcoin Plånbok egentligen?

En Bitcoin Wallet fungerar enkelt sätt för att skydda, lagra, ta emot valuta och lista transaktioner. Det finns olika typer av Bitcoin Wallets som du kan välja mellan beroende på vad för behov du har. Utan en Bitcoin Wallet kommer du inte kunna att ta emot Bitcoin och annan kryptovaluta. Det finns mäklare och börser som erbjuder dig att hålla din kryptovaluta på deras hemsida, däremot är det rekommenderat att investera i en egen Bitcoin Wallet.

Bitcoin Wallets har privata nycklar och hemliga koder för att hålla din valuta säker, och för att du ska kunna använda den. Det är dina privata nycklar som det är viktigt att du förvarar och om du har kontroll över dina nycklar så har du själv kontroll över din kryptovaluta. Din Bitcoin Wallet fungerar som en app, hemsida eller en enhet där du enkelt förvarar din Bitcoin.

Att säkra dina kryptovalutor är viktigt och du gör detta tillsammans med en Bitcoin Wallet.

Varför behöver jag en Bitcoin Plånbok ?

Du vill själv vara i kontroll över dina privata nycklar och genom detta har du själv kontrollen över din kryptovaluta. Bitcoin Plånböcker gör det enkelt för dig att helt kontrollera dina kryptovalutor själv. Att ha kontroll över din Bitcoin själv betyder att du kan undvika att dina valutor försvinner om börsen du använder blir utsatt för hacking. Det finns tyvärr fall fortfarande idag där börsen blir utsatt för hacking och där kryptovalutorna försvinner.

Det finns många val när det kommer till att välja vad för form av Bitcoin Plånbok du vill använda dig av. I vår guide ska vi göra det enklare för dig att göra säkra val när det kommer till din kryptovaluta. Vi förstår att det är svårt att veta vad för plånböcker som är bäst, men med vår hjälp kommer ditt val att vara allt enklare.

Hur fungerar Bitcoin Wallets?

Så hur fungerar då en Bitcoin Plånbok och hur använder du den på ett säkert sätt? När du köper Bitcoin eller annan kryptovaluta så får du en Bitcoin-Adress och denna har både en privat och en publik nyckel. Din privata nyckel för din kryptovaluta fungerar som ett lösenord, och den publika nyckeln skapar själva adressen för din kryptovaluta. Med adressen kan du ta emot pengar och även skicka pengar tillsammans med din Bitcoin Wallet.

Överföringar av pengar mellan två Bitcoin plånböcker är inkluderad i blockchain. För att kunna köpa Bitcoin måste du ha en Bitcoin Wallet, annars går det inte att köpa Bitcoin eller annan kryptovaluta.

Olika typer of Bitcoin Plånböcker

En Bitcoin mynt och Guld

Det finns olika typer av Bitcoin Plånböcker att välja mellan om du vill förvara dina Bitcoin på ett säkert sätt. Att använda plånböcker för dina kryptovalutor är viktigt och du måste också hitta den rätta plånboken för dig. För att göra det enkelt för dig att göra ett smart val har vi sammanställt en guide med olika Bitcoin Wallets. Vårt mål är att göra det enklare för dig att välja vilken plånbok som passar dig bäst. 

Det finns självklart plånböcker som fungerar via en app och fungerar tillsammans med din Android och iOS telefon. Det är ditt unika behov som bestämmer vilken plånbok som är den bästa för dig.

Online-plånbok (Hot Wallet)

En Online-Plånbok – Hot Wallet, är precis vad det låter som. En Bitcoin Plånbok som är online och ansluten till internet. Detta betyder att dina Bitcoin inte förvaras i kylförvaring. Du borde enbart använda denna typen av Bitcoin plånböcker för daglig användning och inte som en Bitcoin plånbok att förvara dina kryptovalutor i. Precis som du måste vara försiktig med dina pengar, måste du också vara säker med din kryptovaluta.

Dina kryptovalutor lagras i användarens utbyteskort. Tänk på att du inte har kontrollen över din Bitcoin Wallet, utan det är företaget som sköter säkerheten för din kryptovaluta. Det är inte värt att förvara stora summor av kryptovalutor här, utan det är bättre att köpa en annan form av plånbok för större summor.

Företag som Coinbase och Custodian Wallet förvarar då din kryptovaluta för dig. 

Hårdvaruplånbok (Hardware Wallet)

En Hardware Wallet är det bästa alternativet när det kommer till att förvara din Bitcoin. Det är ett sätt att skydda dina Bitcoin och annan kryptovaluta på ett säkert sätt. En Hardware Wallet liknar en USB-minne där du säkert kan förvara dina privata nycklar. Det är en enhet som är byggd för att hålla din kryptovaluta helt säkert. 

För att kunna använda dina Bitcoins måste du då koppla din Hardware Wallet till en dator, mobil eller surfplatta. Det går att använda den via en app tillsammans med din telefon. Det spelar ingen roll om det är Android eller iOS, dessa fungerar tillsammans. Anledningen till att dessa plånböcker är säkrare är eftersom den inte är kopplad online och det gör det därmed inte möjligt att hacka den på samma sätt.

Hard Wallets är säkra att använda och det finns några val av plånböcker som du kan välja mellan. Köp aldrig en Hard Wallet second hand eller som har blivit öppnad. Det finns en stor risk att en okänd källa har blivit installerad på din Hardware Wallet, vilket inte gör den till ett säkert val för dina Bitcoin.

Fördelar med en Bitcoin Hard Wallets:

 • Bästa sättet att förvara dina Bitcoin
 • Du kan själv skapa backup
 • Mindre risk för hacking än andra metoder

Den största nackdelen med en Bitcoin plånbok är att den inte är gratis, vilket många andra alternativ är. Men det är utan tvekan värt att investera i Hardware Wallets.

Fullständig klient (Full Node)

En Fullständig klient (Full Node) kallas också en Bitcoin Core Wallet. Detta är ett säkert sätt att förvara dina Bitcoin eftersom den lagrar en fullständig version av huvudboken och verifierar alla transaktioner som Bitcoin skapar. Nackdelen med denna är att det tar ett stort utrymme och därför kräver en enhet som har detta. Plånboken behöver också kontinuerligt uppdateras vilket tar lång tid.

Vilken typ av Bitcoin Wallet är bäst?

En Hardware Wallet är den säkraste typen av plånbok du kan välja för att förvara dina kryptovalutor. Om du däremot enbart planerar att förvara mindre summor av Bitcoin är Online-plånböcker ett bra val. Dessa är också smidigare att använda dig av, däremot är de uppkopplade online och därmed finns det större risker för hacking. Att ha dina Bitcoin uppkopplade online ger självklart en större chans till hacking.

Det bästa att använda dig av är en Hardware Wallet i kombination med en Online-Wallet och även med metallförvaring. Du kan då använda dig av en Online-Wallet under trading under dagen, och sedan använda dig av din Hardware Plånbok för att hålla dem säkra medan du inte köper och säljer.

Vad borde jag tänka på när jag väljer mellan Bitcoin Plånböcker?

Hela syftet med att skaffa en Bitcoin Plånbok är för att hålla dina kryptovalutor säkra från att bli hackade och bli utsatt för scam. Det finns däremot många olika plånböcker att välja mellan och det kan kännas svårt att välja rätt för dig och dina behov.

Att tänka på när du väljer wallets:

 • Vad har den plånbok för rykte som du vill investera i? Har den ett bra rykte och använder sig många användare av den? Om den är populär och används av många finns det en stor chans att det är en säker plånbok som är värd att använda och investera i.
 • Kan du förvara alla sorters av kryptovalutor i din plånbok? Eller är det bara en sorts av kryptovaluta? Det är värt att investera i en plånbok som
 • Är företaget bakom plånboken välkänt och har ett gott rykte?
 • Hur användarvänlig är den plånbok som du vill använda? Det är klart viktigt att den ska vara enkel att använda samtidigt som den är säker.

Vilken är den bästa Bitcoin Wallet i Sverige?

Den bästa Bitcoin Plånbok under 2020 i Sverige är TREZOR Ultimate Pack. Det är den säkraste Bitcoin Plånboken i Sverige, och det bästa valet för dig som vill hålla din Bitcoin säkra. Paketet innehåller den säkraste förvaringen för Bitcoin och annan kryptovaluta. När du beställer Trezor Ultimate Pack får du Trezor Model T som huvudenhet, och Trezor One som backup-enhet. Paketet inkluderar också CryptoSteel för ditt återställningslösenord.

Vad händer med min Bitcoin Wallet (Hardwallet) om den blir stulen?

Om du använder dig av en Bitcoin Hardwallet finns det inte en stor risk för att din kryptovaluta ska bli stulen. Det är när du förvarar dina Bitcoin helt online då det finns chans för dessa att bli stulna. Eftersom Bitcoin och annan kryptovaluta är en digital valuta finns det chans för hacking och för din privata nyckel att bli stulen. Om du förvarar dina Bitcoin i en Bitcoin Hard wallets har du en garanterad säkerhet då ingen hackare kan komma åt din kryptovaluta.

För att komma åt din valuta från olika wallets krävs det då att hackaren inte enbart stjäler hårdvaran, men även får tag i din personliga PIN-Kod som du själv kan lägga till. Att ha en personlig PIN-kod gör din kryptovaluta ännu säkrare för dig. Detta är varför det är viktigt att du alltid använder dig av säkra metoder när du väljer den rätta plånboken för din kryptovaluta.

Ha alltid en back-up för din kryptovaluta för om den skulle bli stulen eller blir skadad kan du själv återställa din kryptovaluta. 

Hacks och scams av Bitcoin Plånböcker

Hackade Bitcoin Wallets

Det är din skyldighet att hålla din Bitcoin Plånbok säker. Tyvärr finns det många scams online idag av både Bitcoin Plånböcker och hackingar där kryptovalutan försvinner. Detta är mer vanligt om du lämnar din kryptovaluta i wallets online, och inte lika vanligt om du använder sig av Hard Wallets.

Idag har över 1 miljard dollar av krytocalutor förlorats genom hacks och scams. Detta är risken som finns om du förvarar din kryptovaluta med en börs eller mäklare. 

Hacking och scam av Bitcoin Plånböcker kan enkelt ske på börser eftersom deras plattformar upplever mycket handel. Det finns plattformar som har blivit hackade ett flertal gånger, och där användare har förlorat sin kryptovaluta.

Sätt att hålla din kryptovaluta säker  

Du kan undvika hacking detta om du själv har en egen Bitcoin Plånbok för att hålla dina Bitcoin säkra. Om du har planer på att investera i Bitcoin är det viktigaste att du alltid håller din kryptovaluta säker, det är det viktigaste steget när det kommer till att investera i Bitcoin. ¨

Sätt du kan hålla din kryptovaluta säkert: 

 • Håll alltid dina privata nycklar i en Hard Wallet – speciellt om du hanterar större summor av kryptovalutor. Använd dig enbart av Online Plånböcker om du bara har små summor eller använder de under dagen för trading.
 • Ha alltid en backup av dina privata nycklar så att du skyddar dig själv om din hårddisk skulle förstöras, stjälas eller om en brand bryter ut i ditt hem. Om du då har en backup av dessa försvinner inte din kryptovaluta.
 • Gör alltid ytterligare kryptering av dina Bitcoin Plånböcker för att göra det ännu säkrare för dig att hålla din kryptovaluta säker. Tänk på att det inte enbart är hacking eller scam du borde hålla koll på, utan det finns även risk för fysisk stöld av dina kryptovalutor.
 • Dela aldrig din Bitcoin Wallet med någon annan. Det är viktigt att du håller din Bitcoin Wallet helt hemlig och du har själv kontroll på denna. 

Använd alltid en Bitcoin Plånbok!

Det är viktigt att alltid använda en Bitcoin Plånbok för att hålla dina Bitcoin och annan kryptovaluta säkert. Du kan köpa Bitcoin och annan kryptovaluta online utan att köpa en egen plånbok, men det är inte värt att göra det med risker för att bli hackade och förlora din kryptovaluta. Om du har långvariga investeringar är det klart värt att investera i en plånbok som du vet kommer att hålla din kryptovaluta säkert.

Det är alltid också värt att använda dig av olika plånböcker. Detta betyder att mot förmodan om din plånbok är hackad kommer inte all din kryptovaluta att bli stulen. Tänk på din kryptovaluta är en investering, och du måste göra ditt bästa för att hålla denna säker. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att veta mer hur det fungerar med Bitcoin Wallets har vi sammanställt en FAQ sektion med svar på vanliga frågor. När det kommer till Bitcoin Wallets är det viktigt att du har läst på dig ordentligt kring olika plånböcker och vilken som passar bäst för dig. 

Är det vanligt att en börs blir hackad?

Ja, tyvärr är det vanligt att hackare kommer åt kryptovalutor genom att hacka en börs eller en mäklare. Det har hänt mer än en gång på flera plattformar och därmed har många förlorat sin kryptovaluta. Detta är varför det är så viktigt att du väljer säkra wallets som inte enbart har ett gott rykte, men även är helt nya. Köp aldrig begagnade wallets för det finns stora risker med detta.

Vad kostar en Bitcoin Wallet?

Vad en Bitcoin plånbok kostar beror helt på vilken du väljer och vad för sorts säkerhet som du är ute efter. Det finns gratis Bitcoin Wallets som du kan köpa, men du borde köpa en egen Bitcoin Plånbok Tänk på att välja den med bäst säkerhet för dig, och att det ibland är bäst att betala lite extra för bra plånböcker.

Hur vet man om en Bitcoin Plånbok är säker eller inte?

Det finns många tecken på att en Bitcoin Plånbok inte är säker. Precis som det finns scams kring att köpa Bitcoin finns det också scams kring plånböcker. Det är därför viktigt att enbart köpa en plånbok från ett välkänt företag, och som är säkra. 

Hur använder man en Bitcoin Wallet?

För att använda en online plånbok krävs det att du öppnar ett konto tillsammans med börsen eller mäklaren. Om du har köpt en Hardwallet kommer denna med instruktioner om hur du ska använda denna. Det krävs ofta någon form av installation för att du ska kunna använda plånboken. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77