Ledger Nano X Recension: Skulle man köpa den?

När man handlar med kryptovalutor så är det otroligt viktigt att man tänker på säkerheten, och hur man förvarar sina nycklar. Med Ledger Nano X Sverige så håller man sina privata nycklar och sin kryptovaluta säker på ett ytterst modernt sätt, med möjlighet att komma åt dem var man än befinner sig, och det handlar om det bästa inom teknologi som Bluetooth och mobilappar.

Den stora fördelen med just Ledger Nano X är att man inte behöver några sladdar för att kunna använda den, något som ger total frihet vad gäller handel med kryptovalutor. Det är det absolut senaste och ett måste för den som är seriös med allt som har med Bitcoin, kryptovaluta och handel att göra. Säkerhet är det sista man behöver oroa sig för med Ledger Nano X.

Vilka Kryptovalutor kan man spara på Ledger Nano X?

En av de stora fördelarna med att välja Ledger Nano X över andra kryptoplånböcker är just att det går att spara väldigt många olika kryptovalutor! I denna Ledger Nano X Review så tittar vi på allt man behöver veta om “the Ledger Nano.” Där flera av konkurenterna endast har support för de mest kända kryptovalutorna som exempelvis Bitcoin och Ethereum, så kan man spara följande på denna smarta lilla enhet.

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Gold (BTG)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • Dash (DASH)
 • Stellar (XLM)
 • Ethereum (ETH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Dodgecoin (DOGE)
 • Zcash (ZEX)

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Spara mer okända kryptovalutor

Ytterligare ett plus är att det går att spara även lite mer okända kryptovalutor med Ledger Nano X, men då krävs det att man använder sig av alternativa mjukvaror i kombination med sin Ledger Nano X. Det är värt att hålla detta i åtanke innan man skaffar den här produkten. Möjligheten finns, men det kräver lite extra jobb.

Ledger Nano X Design

En Ledger Nano X är en väldigt kompakt liten enhet som är lätt att bära med sig i väskan eller till och med i fickan. Den är gjord in en klassisk svart färg med en metallhölje som skyddar den avancerade teknologin, och påminner på många sätt om ett vanligt USB-minne! Det är riktigt imponerade vad som finns inuti det där metallhöljet, och hur mycket lättare och säkrare det blir att handla medd kryptovaluta när man har ett tryggt sätt att förvara det på.

Enkel och stilren

Det är härligt att se en produkt där teknologin har fått tala sitt egna tydliga språk, och där man har nöjt sig med en enkel men otroligt stilren design. En Ledger Nano X tar inte upp någon onödig plats och den är varken onödigt iögonfallande vad gäller design eller för intetsägande. Istället så har tillverkaren lyckats ge den ett utseende som känns helt rätt, och som också gör Ledger Nano X mycket användarvänlig. För den som vill kunna handla med kryptovaluta på ett säkert vis så är denna produkt utan tvekan en klar vinnare.

Är Ledger Nano X säker?

Denna lilla enhet är otroligt säker att använda, då den fungerar som så kallat “cold storage.” Detta innebär att den privata nyckel man har för att kunna göra transaktioner med kryptovaluta aldrig på något sätt visas annat än på just denna enhet. Den visas med andra ord inte på de datorer man har kopplade via Bluetooth till sin Ledger Nano X, något som är ett säkert skydd mot intrång om datorn i fråga kanske skulle ha ett virus. Detta är en stor fördel om man jämför med en “hot wallet,” då dessa konstant måste vara uppkopplade mot internet för att kunna fungera.

Med personligt lösenord

När man först börjar använda sin Ledger Nano X så kommer man ombeds att skapa ett lösenord (pinkod) som ska vara minst fyra siffror lång och max åtta, och denna pinkod kommer sedan att fungera som det första steget i den identifieringsprocess som ger användaren tillgång till enhetens funktioner. Att enheten är lösenordsskyddad är långt ifrån det enda lagret av säkerhet som Ledger Nano X har, men det är något som man hittar på långt ifrån alla produkter för förvarande av kryptovaluta.

En av de främsta produkterna på marknaden

Det är ingen slump att Ledger Nano X har fått så pass bra rykte på kort tid, utan det handlar till stor del om den säkerhet som produkten erbjuder. Man får otroligt mycket för pengarna, samt för den praktiska storlek som det faktiskt handlar om. Trots ett stort utbud av liknande produkter så är Ledger Nano X en av de absolut främsta.

Vad kostar den?

Hur mycket man får betala för sin Ledger Nano X beror på huruvida man köper den från en svensk sida eller från utlandet. I Sverige så liggerpriset på ca 1500 kronor, vilket är en mycket låg summa då det handlar om högst avanserad teknik. Med en Ledger Nano X så slipper man oroa sig för att någon ska komma åt ens besparingar och personliga nycklar, och den kryptovaluta man handlar med sitter helt säker. Priset kan komma att variera även beroende på återförsäljare.

Vad händer om min Ledger Nano X blir stulen?

Det är inte ovanligt att man undrar vad som skulle händaom ens Ledger Nano X blev stulen eller om man kanske skulle råka förlägga den någonstans. Blir man i så fall av med alla sina investeringar och sin kryptovaluta? Detta är som tur är oftast ingenting att oroa sig för, då det går relativt enkelt att lösa problemet. Det finns något som kallas för ett “24-word recovery seed” – en kod for att återställa den data som fanns på enheten i ett sånt här fall. Allt man behöver göra är att se till att detta har ställts in ordentligt, och sen behöver man bara köpa en ny enhet och skriva in den här koden.

Viktigt att vidta åtgärder

Innan man ens börjar använda sin Ledger Nano X så vill man se till så att man har fått igång denna återställningskod, så att man är redo om något händer. Vänta inte, då man aldrig vet när olyckan kan vara framme, och plötsligt så står man kanske där med dilemmat att man inte hittar sin Ledger Nano X. Även om man inte är helt säker på att enheten faktiskt är borta eller stulen så kan det vara smart att skaffa en ny i vilket fall som helst, så att man kan använda sig av sin återställningskod. Skulle man sedan hitta den andra så har man två, och det skadar ju inte det heller!

När det handlar om just pengar (både vanliga pengar och kryptovalutor) så ska mn alltid ta det säkra före det osäkra, då det vore katastrof om man skulle bli av med sina besparingar till följd av lite slarv. Ledger Nano X har utmärkta säkerhetsåtgärder som gör risken att man skulle förlora sina sparade pengar nästan obefintlig, men man kan aldrig vara nog försiktig. Det är en hardware wallet utformad för att tillse användarens behov, men som även vänar om dennes säkerhet vid användande.

Bör man köpa Ledger Nano X?

Om man håller på med handel av Bitcoin och kryptovaluta så vill man såklart inte bli av med de investeringar som man har jobbat så hårt för, och då är det extremt viktigt att man använder sig av en säker kryptoplånbok. Alla har olika förutsättningar och förväntningar när det gäller denna typ av produkter, men om man vill ha det absolut bästa när det gäller hardware wallets och kryptovaluteplånböcker.

Praktisk app till mobilen

Många av de som köper och säljer kryptovaluta har många bollar i luften, och det är kanske inte alltid man sitter vid ett skrivbord med alla sladdar och sånt tillgängligt. Vad som är så fantastiskt med en Ledger Nano X är att man kan ladda ner en app till sin mobil (finns tillgänglig för både iOS och Android), där man sedan kan sköta det mesta var man än befinner sig! Ingen sladd behövs då Ledger Nano X fungerar med Bluetooth, och batteriet brukar hålla sig (beroende på vad man gör med sin enhet) i ca 8 timmar.

Fördelar med offline storage

Som ovan nämnt så fungerar denna lilla manick på ett smart sätt som inte kräver att man kopplar upp enheten mot wifi eller internet, och detta skyddar i sin tur från hackers och från enheter (så som en dator) som kanske inte är säkra. Det är en perfekt produkt för de som reser mycket och som kanske inte alltid har tillgång till en säker internetanslutning, och möjliggör handel med kryptovaluta var man än befinner sig.

Ledger Nano X alternativ

Ledger har ett flertal andra produkter utöver Ledger Nano X, och alla har de sina fördelar beroende på vad man letar efter. Man kan till exempel välja att skaffa en Ledger Blue eller en Ledger Nano S istället, eller gå steget längre och eventuellt välja ett annat märke. Bra exempel på kvalitetsprodukter är bland annat TREZOR-produkter som Trezor One och Trezor model T, men detta beror som sagt på vilka behov man har. Ledger Nano X är kanske inte för alla, men det är en otroligt mångsidig produkt som brukar passa de flesta.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77