BitMex Review: Bluff eller inte? Recension 2022

BitMex är en ledande handelsbörs för att handla Bitcoin och andra kryptovalutor. Trade hos BitMex innebär att du kan handla och köpa kontrakt för krypto kurser i kombination med marginalhandel. Du köper alltså inte själva mynten själv. Det är en plattform som mest fungerar för avancerade handlare. Du kan enbart göra insättningar och uttag tillsammans med Bitcoin hos BitMex.

BitMex är en reglerad handelsplattform där du säkert kan utföra trading tillsammans med Bitcoin och annan kryptovaluta. BitMex har även ett hjälpcentrum där du kan få hjälp med att handla Bitcoin och annan valuta. Det går att använda deras plattform både på mobilen, datorn och surfplattan. Det är lagligt och säkert att använda BitMex Sverige.

I vår BitMex recension kommer vi att berätta mer om hur exchange och trade fungerar av kryptovaluta som Ethereum och Bitcoin på BitMex. 

BitMex Översikt

BItMex är en säker handelsplattform att använda dig och det är en online börs som också har en licens. Det är en börs som är speciellt inriktad mot Bitcoin och det går enbart att göra insättningar och uttag tillsammans med Bitcoin valuta. Det är experter inom branschen som startade BitMex och det är idag en handelsplattform som används av människor världen över.

BitMex Hemsida

BitMex erbjuder inte heller enbart trading av Bitcoin, utan det är av annan kryptovaluta dessutom. Du bestämmer själv vad för kryptovaluta du vill handla hos BitMex, men du kan enbart göra uttag i Bitcoin från ditt konto. 

Fördelar och Nackdelar med BitMex

Trading med BitMex är speciellt riktade mot de som tidigare har erfarenhet att handla med kryptovaluta. Det är en reglerad börs som gör det säkert för svenska investerare att utföra trading av kryptovaluta. Som med allt finns det däremot både fördelar och nackdelar med att använda dig av BitMex:

Fördelar

 • En perfekt plattform att handla Bitcoin
 • Många erbjudanden när du skapa ett konto
 • Går att handla via mobilen och surfplattan
 • Kostnadsfritt att göra insättningar och uttag
 • Det är en reglerad börs

Nackdelar

 • Hemsidan finns inte på svenska
 • Kundtjänsten pratar inte svenska
 • Du kan enbart göra insättningar med Bitcoin 

En säker och reglerad börs

Den största fördelen med att använda dig av BitMex är att det är en reglerad plattform. Idag finns det tyvärr många bluffar online som är inriktade på speciellt Bitcoin och det är enkelt att förlora dina pengar om du inte är försiktig. BitMex är en reglerad börs vilket det är viktigt att du alltid kollar upp innan du gör en insättning hos en börs eller mäklare.

Det finns alltid risker med trading med Bitcoin och kryptovaluta, och det finns alltid en risk att du kan förlora hela din investering. Så utför enbart trading och exchange om du har pengarna att förlora.

Introduktion till BitMex

BitMex är en handelsplattform som skapades 2014 och trots att det är en relativt ny plattform har de snabbt blivit stora världen över tack vare deras avancerade handelsplattform. Att handla med BitMex är säkert och det är experter som driver och grundade BitMex.

BitMex Hemsida

Istället för att handla valuta direkt så är det istället trading med kontrakt, som kan vara betydligt mer volatila än mer traditionell handel. Tack vare detta är plattformen betydligt mer utformad för användare som vet vad de gör, med mycket lite handhåll.

När grundades BitMex och hur stor är det nu?

BitMex grundades 2014 av företaget HDR Global Trading Limited. Det grundades i Hong Kong av Arthur Hayes, Ben Delo och Samuel Reed. Skaparna bakom BitMex har över 40 års erfarenhet tillsammans inom industrin. En av grundarna Ben Delo var en av de första i Storbritannien som tjänade miljoner på att handla med Bitcoin.

Det är idag en av de största Bitcoin-plattformarna och har en daglig handelsvolym på 35 000 Bitcoin. BitMex har över 540 000 tillgångar varje månad. Sedan 2014 har BitMex en handelshistoria på 34 miljarder dollar i Bitcoin. 

Vart är BitMex baserat?

BitMex grundades i Hong Kong 2014 och har fortfarande sitt huvudkontor idag baserat i Hong Kong. 

Är det säkert att använda BitMex i Sverige?

Ja, det är säkert att använda dig av BitMex för att exchange och trade i Sverige. BitMex är reglerad vilket alltid är viktigt innan du väljer en ny plattform att använda dig av. Det är dessutom en tjänst som du kan använda dig av i Sverige helt lagligt. 

Stora risker med krypto handel

Trots att BitMex är en säker plattform att handla kryptovaluta med, betyder inte detta att det inte finns stora risker med trade av Bitcoin och Ethereum, Det finns alltid risker med att handla med kryptovaluta, och finns chans att du kan förlora din investering. För att du ska hålla dina pengar säkra är det därför viktigt att du lära dig om hur trading fungerar innan du skapar ett konto.

BitMex är en mer avancerad plattform för dig som tidigare har gjort handel med Bitcoin. Det finns tyvärr inte en möjlighet att sätta upp ett demokonto vilket alltid är rekommenderat att göra om du vill handla med kryptovaluta.

Reglering & Licenser

När det kommer till trading av Bitcoin är det otroligt viktig att du väljer ett företag som följer noga regleringar och har en licens. Det finns alldeles för stora risker med att välja en börs som inte har regleringar. Det finns tyvärr idag allt för många börser och mäklare som inte har en licens men som fortfarande erbjuder trading för deras kunder. 

Utan regleringar finns det ingen som kontrollerar att det är en säker tjänst. Det finns heller inga bestämmelser för hur dina pengar ska behandlas. Detta betyder att om något skulle gå fel och dina pengar skulle försvinna finns det ingen som du kan vända dig till för hjälp. Det finns också en stor chans att du inte får dina pengar tillbaka eftersom det är svårt för polisen att hitta personerna bakom bluffen. 

BitMex är reglerade och har en licens från Republiken Seychellerna som en del av International Business Company Act från 1994. Företagets nummer är 148707, och de blir granskade varje år så att de följer deras strikta regleringar. 

Kundtjänst Recension

Tyvärr är kundtjänsten inte öppen dygnet runt, vilket vi alltid ser som ett plus när det kommer till kryptovaluta handel. Det finns inte heller en Live Chatt som du kan kontakta. Det går däremot att skicka ett mail via formuläret på deras hemsida som du får svar på inom 24 timmar. 

Det finns också en FAQ sektion där du får svar på de vanligaste frågorna om trading. Det är alltid värt att kolla alltid igenom denna innan du kontaktar deras kundtjänst. 

Det finns även ett hjälpcenter som heter “Knowledge Base” där du kan få hjälp med både trading och exchange. Det finns också möjlighet för deras kunder att chatta tillsammans med varandra på deras forum, vilket klart gör en stor skillnad på hur mycket hjälp du kommer att behöva.

Avgifter & Skatt

BitMex har låga handelsavgifter för trading och hur mycket dessa är varierar mellan kontrakt och vilka kryptovalutor som är inblandade. Det finns inga dolda avgifter hos BitMex och det finns tydligt information på deras hemsida om vad avgifterna är. Om du vill ha tydligare information om hur vad det finns för avgifter är det bara att kontakta deras kundtjänst för hjälp.

BitMex Avgifter

Om du utför trading och exchange med Bitcoin måste du betala skatt på dina vinster. Detta måste du göra samtidigt som du deklarerar. Det finns tydlig information på skatteverkets hemsida om hur du betalar din skatt och hur du deklarerar dina vinster. Om du har gjort förlust på kryptovaluta kan du dra av en del av den. 

Köpa Kryptovaluta hos BitMex

BitMex är en börs som har många års erfarenhet av trading och exhange av Bitcoin och annan kryptovaluta. Det är en börs som speciellt vänder sig till människor som har mer erfarenhet av trading och inte nybörjare. Du kan tillsammans med BitMex köpa kryptovaluta på ett säkert sätt. 

1. Skapa ett Konto

Att skapa ett konto hos BitMex för att börja din trading och exchange är enkelt. Allt som krävs för att skapa ett konto är att du fyller i dina personliga detaljer, är över 18 år gammal och inte är bosatt i USA. Det går inte att använda dig av BitMex i US på grund av lokala lagar. Du kommer sedan få ett email där du måste bekräfta din mail och ditt konto är skapat. Svårare än så är det inte tillsammans med BitMex. 

2. Välj din betalningsmetod

En stor skillnad mellan BitMex och andra handelskurser är att det enbart går att göra insättningar och uttag med Bitcoin. Det går fortfarande att handla annan kryptovaluta tillsammans med Bitcoin hos BitMex. Det finns inga dolda BitMex avgifter utan det är kostnadsfri att göra insättningar hos BitMex. 

3. Bekräfta din metod

Trots att du enbart kan göra en insättning med Bitcoin bos BitMex måste du fortfarande bekräfta din betalningsmetod. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda sig som investerare och ge dig tid att ångra dig med din insättning. Om du inte bekräftar din metod kommer du inte kunna att göra en insättning hos BitMex. 

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Trading tillsammans med BitMex är enkelt och deras handelsplattform är anpassade för människor som har erfarenhet att trading av kryptovaluta. Trots att du enbart kan göra insättningar tillsammans med Bitcoin kan du handla andra kryptovalutor hos BitMex.

Tillsammans med BitMex kan du handla:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Monero
 • Ripple
 • Tezos
 • Zcash

Du kan läsa mer här i Vår Köpa Kryptovaluta guide.

Alternativ till BitMex

Om du är en nybörjare är det alltid värt att välja en börs eller mäklare som erbjuder ett demo-konto. Detta betyder att du kan bedriva handel utan att riskera dina egna pengar. BitMex är för människor som har mer erfarenhet av trading och exchange.

För dig som är nybörjare kan du istället öppna ett konto hos eToro, Kraken eller Coinbase. Det är alla säkra och reglerade börser och mäklare som erbjuder trading av Bitcoin och annan kryptovaluta. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att handla med Bitcoin och annan kryptovaluta har blivit allt mer populärt världen över idag. Därför är det viktigt att du har så mycket kunskap som möjligt för att du ska kunna utföra trading på ett säkert sätt tillsammans. 

Vi har därför sammanställt en FAQ sektion för mer information kring BitMex och trading av Bitcoin.  

Vad borde jag tänka på innan jag öppnar ett konto hos BitMex?

Innan du skapar ett konto hos BitMex borde du lära dig så mycket du kan om hur trading med Bitcoin och annan kryptovaluta fungerar. Att du har den kunskap som krävs för att du ska kunna bedriva trading på ett säkert sätt. 

Finns det en app att använda för mobilen?

Ja, det går att använda deras handelsplattform på mobilen. Du kan enkelt ladda ner appen på din telefon och börja din trading direkt från mobilen. Du kan ladda ner appen från din app affär och den fungerar både tillsammans med Android och iPhone telefoner. 

Erbjuder BitMex hävstångseffekt?

Ja, BitMex erbjuder potentialen för hävstångseffekt på alla kontrakt. 

Finns det några risker med trading hos BitMex? 

Att det finns risker med trading av krypto handel är inget som är nytt. Det är inte BitMex som står för risken, utan det är själva risken att handla med kryptovaluta. Det finns alltid en chans att dessa förlorar deras värde, precis som det finns en chans att de ökar i värde. Det är därför viktigt att du är medveten om de risker som finns med trading av Bitcoin. 

Går det att använda BitMex världen över?

Trots att BitMex idag finns tillgängliga i många länder världen över går det inte att använda BitMex i USA. Detta är på grund av lokala lagar i USA. Det är fortfarande säkert att använda dig av BitMex i Sverige för trading. 

Finns det islamiska konton hos BitMex?

Nej, just nu går det inte att skapa islamiska konton hos BitMex. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77