XM Recension: Bluff eller inte? 2022

Du kanske har frågat dig innan om XM verkligen är en säkert plattform eller om det är en bluff? XM är en säker mäklare som använder sig av komplexa instrument för sina kunder. Deras licens ligger under Trading Point of Financial Instruments Ltd och det är en säker plattform.

XM har idag 6 Tillgångsklasser, 16 Handelsplattformar och över 1000 instrument för deras kunder att använda sig av. De vann också Bästa forex tjänsteleverantör för 2022 som blev utdelat av City of London Wealth Management Awards.

XM sätter alltid sina kunder först och erbjuder därför säker handel med deras plattform. Hela deras hemsida finns på svenska så att det ska vara enkelt för dig att hitta den information du behöver. Det finns inga dolda XM avgifter heller på deras hemsida. Det finns dessutom en kundtjänst som alltid finns tillhands för att hjälpa dig med ditt konto hos XM. När det kommer till trading finns det alltid en risk med att du förlorar pengar.

Hos XM är det 73.57% av alla icke-professionella kunder som förlorar pengar på CFD-handel. Det är därför viktigt att du förstår hur trading fungerar och därför erbjuder XM com ett demo-konto.

För att veta mer om Xm och fördelar med att använda denna tjänst i Sverige läs vår fullständiga XM recension.

XM Översikt

I vår recension ska vi gå igenom hur det går till att skapa ett konto tillsammans med XM. Vi kommer även att diskutera vad för licenser och vad för säkerhet det finns i vår XM recension. Det är en säker plattform där du kan bedriva trading utan att du behöver oroa dig för säkerheten. Xm com grundades redan 2009 och är en pålitlig mäklare. Det finns en kundtjänst som är där för att hjälpa dig med alla frågor du kan ha om trading och ditt konto.

XM Hemsidan

XM är öppna med att det finns risker med att det finns risk att deras kunder förlorar pengar med trading. XM använder sig av metatrader 4. Det går att öppna ett demo-konto hos Xm s så att du kan lära dig trading utan att en stor risk att du förlorar dina pengar. Lär dig mer om hur detta fungerar i vår XM recension.

Introduktion till XM

I vår XM recension har vi sammanställt både fördelar och nackdelar med denna mäklare. XM är en rättvis, lojal och pålitlig mäklare som alltid sätter sina kunder först. XM com har strikta policy om inga requotes eller avvisningar. 99.35 % av alla handelsorder blir utfärdade av XM på mindre en sekund, detta helt utan requotes och avvisningar.

XM Indroduktion

Att börja med trading kan kännas svårt, och det är komplicerat. Det är därför viktigt att du handlar tillsammans med en säker mäklare, det finns annars en stor risk att du kommer att förlora pengar. XM ger dig instrument som hjälper dig att bli bättre på att handla. Deras minsta insättning ligger enbart på 5 dollar, vilket gör det möjligt för alla att skapa ett konto.

Fördelar och Nackdelar med XM

XM s är en säker handelsplattform och en säker mäklare att använda sig av för svenskar. XM har kunniga anställda som går att kontakta genom både Live Chat och Mail om eventuella frågor. Vår XM review är till för dig som funderar att göra en insättning och vill förhindra att du snabbt förlorar pengar.

Fördelar med XM

 • En säker mäklare som är reglerad
 • Du kan handla med metatrader 4 på mobilen, surfplattan och datorn
 • Bra financial instruments att använda dig av
 • Handla med valutahandel, CFDs, aktieindex, ädelmetaller och energier

Nackdelar med XM

 • Deras live chat är inte öppen dygnet runt på helgen
 • Du måste göra en insättning på 100 USD för att skapa ett handelskonto

När grundades XM och hur stor är det nu?

XM grundades under 2009 och har idag haft över 3 500 000 kunder sedan starten. Det är ett varumärke under Trading Point Holdings Ltd. Det är en väletablerad internationell investeringsfirma och har idag över 450 anställda världen över. Alla deras anställda har tillsammans många års erfarenhet inom den finansiella industrin. XM går att använda på över 30 olika språk – inklusive svenska. Det är en plattform som både nybörjare och experter kan använda sig av. Idag har XM genomfört mer än 1,4 miljarder i affärer.

Vart är XM baserat?

XM har rest till över 120 länder för att träffa både kunder och partners för att skapa goda relationer. Inte enbart detta utan XM erbjuder också seminarium om hur trading fungerar – allt för att göra det till en bättre upplevelse för deras kunder. XM har två huvudkontor ett i Cypern och ett i Grekland, det finns även kontor både i Storbritannien och Australien.

Information för deras Grekland kontor:

Michalakopoulou 91, 3rd Floor

11528 Athens, Greece

+30 211 7700022

Information för deras kontor i Cypern:

12 Richard & Verengaria Street

Araouzos Castle Court, 3rd Floor

3042 Limassol, Cyprus.

 +357 25029933

Är det säkert att använda XM i Sverige?

Ja, det är säkert att handla tillsammans med XM i Sverige, men precis som allt med kryptovaluta finns det risk att förlora dina pengar. För att hålla dina insättningar och ditt konto säkert tar XM en rad olika åtgärder. Alla tillgångar som kunder sätter in hos XM förs över till separata klient bankkonton. Detta betyder i fall att XM skulle hamna i obestånd kommer kundernas investeringar användas vid fordringsägare.

Sm Säkerhet

XM använder sig av EU-banker som har gott anseende. De använder sig dessutom av Investor Compensation Fund vilket betyder att om XM com skulle upphöra med sina tjänster betalas en ersättning till alla kunder fortfarande ut. Vårt XM omdöme är att det är en säker trading point för svenskar som vill använda sig av deras avancerade instrument för att göra insättningar.

Stora risker med krypto handel

Det är viktigt att du tar ett eget ansvar när det kommer till att handla med kryptovaluta. Det finns stora risker att kunder förlorar pengar och deras investeringar. Om du inte tidigare har erfarenhet av att handla med mäklare och tradning är det bäst att skapa ett demokonto hos XM com. Detta demokonto ger dig tillgång till samma financial instruments som ett äkta konto. Det finns heller ingen minsta insättning. Du kan fortfarande använda metatrader 4 utan en risk att du ska förlora dina pengar.

Xm Riskvarning

XM gör det enkelt att handla kryptovaluta, det finns mycket information om hur du gör detta. Inte enbart finns det mycket information, det finns även seminarier du kan ta för att bli bättre på trading av kryptovaluta. Vi vill vara öppna i vår XM recension att det alltid finns risk att kunder förlorar pengar när de gör investeringar.

Reglering & Licenser

XM regleras av Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) vilket betyder att dina pengar och investeringar är säkra tillsammans med XM. Detta innebär att Xm s måste uppfylla strikta ekonomiska krav och de måste månatligen lämna finansiella rapporter till Cyprus Securities and Exchange Commission. Enligt lag måste XX com ha tillräckligt med kapital för att täcka upp kunders insättningar om det finns fluktuationer i värdet för företaget och andra kostnader som kan tillkomma.

XM Reglering & Licenser

XM blir inspekterat varje år av Cyprus Securities and Exchange Commission för att kontrollera att de följer alla regleringar. Efter detta får de får en rapport med eventuella brister som de måste arbeta med för att behålla sin licens. XM sätter alltid kunden först och deras kapital är av högsta prioritet. Därför arbetar XM tillsammans med banker för att hålla kundernas kapital separerade från sina egna. 

Alla kunders kapital är upp till 20 000 euro försäkrade tillsammans med Investor Compensation Fund. Hos XM s går det heller inte att kunden förlorar mer pengar än vad som finns på deras konto.

Förutom en licens från Cypern har XM även licens från Australian Securities and Investments Commission och Internationella kommittén för finansiella tjänster. Att de har en licens och tar ansvar för sina kunder är ännu en fördel som vi har hittat i vår XM recension.

Kundtjänst Recension

XM har en hjälpsam kundtjänst som generellt svarar på dina frågor inom en minut. Kundtjänsten hos XM är öppen dygnet runt hos Måndag till Fredag. Du kan kontakta XM com på både Live Chat och mail där du får hjälp snabbt och smidigt av en av deras kunniga anställda.

Det finns även en FAQ med tydligt fakta om hur det fungerar med trading och hur deras system metatrader 4 fungerar. Här kan du hitta svar på frågor om 1 pip, om islamiska konton, om deras instrument och vad det finns för en minsta insättning. Innan du kontaktar deras kundtjänst är det värt att du kollar igenom deras FAQ sektion noga. Du kommer att hitta många svar på frågor där.

När vi tog kontakt med XM tog det bara någon minut för oss att få svar. Enligt vår kundtjänst XM recension är det en väl bemötande kundtjänst som vill hjälpa dig.

Avgifter & Skatt

Det finns inga dolda avgifter hos XM vilket gör det till en unik mäklare. De tar inte ut några avgifter eller provisioner, plus att de täcker alla transaktionsavgifter. Det är en mäklare som verkligen vill göra det enklare för deras kunder att skapa ett konto och använda deras instrument till deras fördel.

När det kommer till trading måste du betala skatt precis som normalt. Det är ditt ansvar att hålla koll på hur många vinster du har gjort, och hur mycket som måste skattas. Du kan kolla detta på skatteverket hur mycket du måste betala. Om du har funderingar kring skatter kan du även kontakta deras kundtjänst för att få hjälp.

Köpa Kryptovaluta hos XM

Hos XM kan spreads på alla major vara så lågt som 1 pip, eller mindre beroende på vad för konto du öppnar upp. Det finns chans att öppna olika typer av handels konton och dessutom ett demokonto så du kan lära dig hur det går att köpa kryptovaluta. Som alltid med investeringar finns det en risk att förlora pengar tillsammans med XM.

1. Skapa ett Konto

Att skapa ett konto hos XM är enkelt och det tar mindre än 2 minuter för att du ska påbörja din trading tillsammans med XM. För att skapa ett konto fyller du i formuläret på hemsidan med namn, telefonnummer, vilket språk du vill använda dig av och vad för handelsplattform du vill använda dig av.

2. Välj din betalningsmetod

XM har över 25 olika betalningsmetoder som deras kunder kan använda sig av för att börja handla. Det gör det enklare för dig att göra en insättning då det finns många olika val att välja mellan. Det finns inga avgifter för att göra en insättning hos XM, däremot kan det vara så att betalningsmetoden själv tar en avgift för insättningen. XM täcker också alla transaktionsavgifter för deras kunder, på banköverföringar gäller detta över 200 USD. Du kan du göra insättningar med olika kreditkort, elektroniska betalningsmetoder, direkta banköverföringar och andra betalningsmetoder.

Du kan göra en insättning i alla valutor då när pengarna når dom så konverteras de till dina valda valuta på ditt konto. XM använder sig av rådande priser som finns hos bankerna för detta. Minsta insättning ligger på 5 USD, men det beror också på vilken betalningsmetod du har valt då vissa kräver att du gör en större insättning.

3. Bekräfta din metod

Som en extra säkerhetsåtgärd måste du bekräfta den betalningsmetod du har valt att använda. Detta är så att du har tid att ångra dig ifall du inte vill göra en insättning. Detta är bara ett till bevis på att det är en säker mäklare som alltid sätter sina kunder först. Om du inte bekräftar din betalningsmetod kommer du inte kunna göra en insättning hos XM com.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Du kan handla fler olika kryptovalutor tillsammans med XM som är en online mäklare som erbjuder flera tillgångar. Du väljer själv det du vill handla och anpassar detta efter dina egna unika behov. Du gör enkelt trading tillsammans med XM och deras avancerade instrument.

Om du vill köpa kryptovalutor finns det följande:

 • Bitcoin
 • Dash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple

Läs gärna vår Köpa Kryptovaluta guide om du vill ha mer information om hur detta går till.

Alternativ till XM

XM är en av många säkra handelsplattformar inom industrin idag. Trots att det finns många bluffar ute på nätet idag finns det också många säkra val, som eToro, Coinbase eller Binance. Det som är viktigast när du väljer en mäklare är att det är att företaget har en licens, alla dessa har licenser och är säkra för svenskar att använda.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

XM har en hemsida som är enkel att använda och där finns all information du behöver. För att göra det enklare för dig har vi svarat på några frågor här. Det är alltid bäst att ha så mycket kunskap du kan innan du börjar med Läs igenom våra vanliga frågor och svar om hur det fungerar med XM

Går det att använda XM på mobilen?

Ja, det går att handla tillsammans med XM både via mobilen och din surfplatta. Det fungerar både på Android och iPhone. 

Behöver jag lämna ett bostads bevis hos XM?

Ja det måste du för att skapa ett konto. Detta är för säkerhetsskäl och för att du ska bekräfta den adress som du har uppgett. Du gör detta genom att skicka in räkningar som en vattenräkning, men den måste vara mindre än 6 månader gammal. 

Erbjuder XM islamiska konton?

Ja, XM erbjuder islamiska konton. Det finns en guide på deras hemsida om hur du kan begära ett islamiskt konto. 

Vad innebär ett demo-konto?

Ett demo-konto fungerar på samma sätt som ett riktigt konto. Du får en summa med “pengar” som du kan testa att investera. Detta är så att du kan lära dig om hur deras system fungerar. Du kan också använda det hur länge du vill utan press på att öppna ett riktigt konto.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77