CEX.IO Bluff eller inte? Recension 2022

Med så många olika företag att välja mellan, hur vet man var man ska vända sig om man vill börja handla met Bitcoin, Ethereum och annan kryptovaluta? Ett pålitligt alternativ är CEX.IO Sverige, då de erbjuder en tjänst som bistår med komplett information gällande handelsmarknaden, men även med diverse finansiella instrument som kan vara till hjälp för den som är seriös med att vilja förbättra sin ekonomi.

CEX är på många sätt ett företag med ett väldigt unikt företagskoncept, där man har valt att involukrera kunden så mycket som möjligt, så att denne ska få en bra grundförståelse för hur handel med crypto (kryptovaluta) fungerar. Oavsett om man är nybörjare eller en rutinerad kryptovalutehandlare så är CEX ett bra val för denna typ av trading.

I denna CEX.IO recension så kommer vi att ta oss en titt på hur tjänsten fungerar, samt på allt man behöver veta om trade med ethereum, bitcoin med mera via det trading verktyg som CEX erbjuder.

CEX.IO Översikt

För den som precis har börjat att köpa och sälja kryptovaluta så är CEX IO det perfekta verktyget för att få en bra start! De har all information man behöver för att lära sig allt man behöver veta om branschen och om denna typ av marknad, och tjänsten passar därmed utmärkt både för nybörjaren som för den lite per erfarna Bitcoin-entusiasten.

CEX.IO Hemsida

En viss risk finns alltid med att handla med kryptovaluta, men CEX IO gör det enklare att få grepp om hur marknaden fungerar, för att på så sätt skapa sig en stabil grund att stå på.

Fördelar med CEX.IO

  • Obegränsade uttag
  •  Enkel och användarvänlig plattform
  • Flera betalmetoder att välja mellan
  • Bra och pålitliga säkerhetsåtgärder

Nackdelar med CEX.IO

  • Något begränsat antal valutor tillgängliga

Introduktion till CEX.IO

Detta företag startades upp år 2013 som ett smart alternativ för de som vill tjäna pengar på kryptovaluta. Det är en plattform som erbjuder ett flertal olika verktyg för trading på nätet, och som gör exchange lite enklare att få grepp om. Företaget är ursprungligen brittiskt med sitt säte i London, men erbjuder sina tjänster i länder världen över.

CEX Kryptovalutor

Det handlar inte om någon form av mirakeltjänst utan om ett pålitligt handelsföretag som öppnar upp en lukrativ marknad för både den som har erfarenhet och för den som är intresserad av att börja med kryptovalutehandel.

När uppfanns CEX.IO och hur stor är det nu?

Det är alltid bra att ha lite bakgrundsinformation gällande det företag man planerar att använda sig av när det är dags att börja handla med Bitcoin och annan kryptovaluta! CEX IO startades år 2013, något som innebär att de har varit med i matchen ett tag nu, med mycket lyckade resultat! De har växt stadigt i takt med en växande marknad, och är idag en av de största plattformarna i världen för trading med Bitcoin och kryptovaluta!

Tjänsten kan användas i hela världen i princip, då de har pålitliga samarbeten med ett flertal länder (däribland Sverige). Om man är bosatt i USA så bör man dock vara medveten om att tjänsten inte finns tillgänglig i alla landets stater, något som har att göra med de olika lagarna som varje delstat har gällande denna typ av handel. Detta är dock inget man behöver oroa sig för om man bor i Sverige, för tjänsten är naturligtvis tillgänglig i hela landet.

Vart sitter CEX.IO?

Att veta var ett företag man överväger att beblanda sig med sitter är alltid bra, då det ger grundfakta som kan komma till användning framöver. I nuläget så hittar man huvudkontoret för CEX IO i London, i Storbritannien, något som gör de väldigt centrala och enkla att nå. De har även mindre kontor utspridda över hela världen, men det mesta inom handel och exchange sköts direkt från huvudkontoret i en av världens största städer.

Är det säkert att använda CEX.IO i Sverige?

Vad gäller säkerheten så finns det ingenting att oroa sig för när man använder CEX. De innehar ett flertal licenser där de regleras av tredje parter – det vill säga externa företag som ser till att de följer alla uppsatta regler, och man kan alltid vända sig till kundtjänsten om man har funderingar. CEX finns i nuläget tillgängligt i länder över hela världen, och Sverige är ett av de länderna.

Reglering & Licenser

När det handlar om pengar så vill man ju veta att ens tillgångar är skyddade och att man inte tar några onödiga risker när man väljer att investera via en tjänst, och det är där licenser kommer in. Just CEX  IO uppfyller alla de krav man som användare tenderar att ha, och de innehar dels ett ICO registreringscertifikat, PCI DSS, de är FinCEN-registrerade och mycket mer. Alla certifikat och registreringar hittar man tillgängliga på hemsidan.

Kundtjänst Recension

Kundtjänsten kan vara lite svår att hitta om man använder hemsidan, men man hittar den allra längst ner på sidan i kolumnen till höger. När man väl har hittat sig till kundtjänsten så är dock detta ett utmärkt sätt att få hjälpt snabbt! Den består av en sökfunktion så att man enkelt ska hitta det man letar efter, och en FAQ-del som är full av svar på de allra vanligaste frågorna. Det går givetvis även bra att kontakta en representant hos CEX, om man vill ställa en fråga som inte finns där, eller om man bara vill prata direkt med någon från företaget.

Avgifter & Skatt

Vilka CEX.IO avgifter som gäller beror helt på hur mycket trading och exchange man ägnar sig åt, och det beräknas månadsvis på ett systematiskt sätt. Allt om detta kan man läsa i de användaravtal som finns hos CEX, men de har bland de lägsta avgifterna inom denna typ av handel. Det är svårt att ge ett exempel då avgifterna kan komma att variera beroende på de egna vanorna samt från månad till månad, men den software CEX använder sig av gör det enkelt att hålla koll på avgifterna utefter det att man använder tjänsten.

Vad gäller skatt så får man som användare själv se till att man betalar in den skatt man är skyldig, och detta beror såklart på hur mycket pengar man tjänar med CEX. Företaget kommer inte att göra någon form av inbetalningar åt kunden, utan all skatt och allt skatterelaterat får man sköta själv.

Köpa Kryptovaluta hos CEX.IO

För att kunna böra handla med kryptovaluta som Bitcoin så måste man först sätta in pengar hos CEX, då en insättning krävs för att man ska kunna investera. Det är inga konstigheter utan det fungerar i princip på samma sätt som när man gör en betalning till vilken hemsida eller e-butik som helst, och support finns tillgänglig på svenska om man har funderingar.

CEX.IO Köpa Kryptovalutor

När man väl har gjort en insättning så kan man börja köpa kryptovaluta, och här nedan ska vi gå igenom lite snabbt hur processen går till från det att man öppnar appen eller surfar in på CEX hemsida, och fram tills det att man gör sitt första köp.

1. Skapa ett Konto

Det går inte att investera hos CEX utan konto, så det första man måste göra är att gå in på deras hemsida, alternativt ladda ner appen. CEX har en app som finns tillgänglig både för iOS, Android och Windows. För den som väljer att använda hemsidan så ser man direkt en blå knapp i högra hörnet, där man har möjlighet att gå med och bli medlem. Man behöver bara fylla i sin mejl, skapa ett lösenord samt uppge vilket land man befinner sig i, och därefter är kontot skapat. Bra att veta är att man kommer behöva verifiera sitt konto innan man kan börja investera, men mer information om detta får man efter det att man har gått med.

2. Välj din betalningsmetod

Vad gäller betalmetoder så kommer man mest troligt inte ha något att oroa sig för, då CEX erbuder ett flertal alternativ så att det ska finnas något som passar alla. Man kan givetvis sätta in pengar med vanliga bankkort och kreditkort, så som Maestro, VISA och Mastercard, men även använda sig av direkta banköverföringar eller så kan man betala med kryptovaluta. Den information som finns på både hemsidan och i appen gällande just betalningsmetoder är väldigt klar och lättförstådd, så att man snabbt ska kunna komma igång med kryptohandeln.

3. Bekräfta din metod

Man behöver inte använda samma metod varje gång man sätter in pengar, utan kan testa olika om man inte är helt säker på vad man kommer känna sig mest bekväm med. Trading kan vara lite komplicerat, men att sätta in pengar hos CEX är enkelt. Efter att man väljer betalmetod samt den summa pengar man vill sätta in på sitt konto, då kommer en ruta om där man ombeds bekräfta den metod man har valt. Detta är på många sätt en säkerhetsåtgärd, både för kunden och för CEX själva, så att man inte ska råka klicka fel.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Det är viktigt att förstå att handel med kryptovaluta kan vara lite krångligt, speciellt i början, och det är här en tjänst som CEX kommer in i bilden! De gör trading lite enklare genom att bistå med all information man behöver för att komma igång, och det är rekommenderat att man tar sig den tid som krävs för att läsa igenom allt. Ju mer man förstår, desto enklare blir det att göra smarta val, och CEX och deras support finns där för att bistå med guidning och råd.

Alternativer till CEX.IO

För den som är nyfiken på vilka andra alternativ som finns när man vill börja med trading och kryptovaluta, då är det viktigt att inte av misstag välja ett blufföretag. Det finns många bedrägerier på just kryptomarknaden, men det finns även fler pålitliga tjänster, precis som CEX. Här hittar man exempel på andra företag som fungerar på liknande sätt som CEX, och som anses både pålitliga och funktionella för den som är redo att tjäna pengar på Bitcoin och mer.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att fråga är alltid bra då det är det bästa sättet att lära sig mer på, och när man vill tjäna pengar på kryptovaluta så är det viktigt att försöka lära sig så mycket som man bara kan. Information finns det gott om, och här kommer några av de vanligaste frågorna kring ämnet och kring just CEX och deras tjänster.

Går det att lita på CEX?

CEX är ett pålitligt företag som tillhandahåller ett flertal tjänster inom trading och kryptohandel, och även om kryptohandel alltid innebär en viss risk så är företaget i sig ett som går att lita på. De håller vad de lovar, och har en lättillgänglig support som är öppen dygnet runt.

Blir man garanterat rik om man använder CEX?

Nej, det är tyvärr inte riktigt så det fungerar med kryptovalutehandel, utan det handlar istället om att göra smarta och informerade beslut för de köp och byten man gör. CEX fungerar som en hjälp på traven för att fatta dessa beslut, men det går inte garantera någonting då mycket hänger på de val man själv gör.

Hur snabbt går det att komma igång med investeringar?

Det tar endast några minuter att skapa ett konto och göra en insättning, och därefter är det bara att börja! Det rekommenderas dock att man läser igenom all den information som finns, för att på så sätt öka chanserna för att göra smarta val inom kryptohandeln.

Hur tar man ut pengar från sitt konto hos CEX?

Hos CEX så kan man alltid ta ut pengar, förutsatt att man inte redan har valt att investera dem, och det finns möjlighet att få pengarna direkt in på bankkontot, samt ett flertal andra alternativ.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77