Bittrex Review: Bluff eller inte? Recension 2022

Bland det viktigaste för den som vill investera på nätet är att man kollar upp ordentligt så att företaget är tillförlitligt, så att man inte blir lurad och förlorar pengar. Hur ligger det till med Bittrex? Bittrex har funnits sedan 2013, men är det en tjänst som rekommenderas? Det korta svaret är att ja, Bittrex är en legitim tjänst som används av miljontals kunder världen över, och som anses som både trygg, säker och pålitlig.  I denna Bittrex recension så ska vi gå igenom vad tjänsten erbjuder och hur man använder den.

Bittrex Översikt

När man investerar med Bittrex Sverige så blir det lite som att ha en pålitlig vän att vända sig till för råd och stöd, och de är ett företag som har jobbat hårt för att uppnå den service de erbjuder idag. Kunden sätts alltid först, och det känner man av direkt när man kommer in på hemsidan.

BITTREX Hemsida

Det känns välkomnande och det är enkelt att se var man ska klicka för att kunna skapa ett konto, och efter det att man börjar läsa lite så upptäcker man snabbt att det inte handlar om någon Bittrex scam, Bittrex bedrägeri eller Bittrex bluff, utan om en pålitlig tjänst för den som vill handla med kryptovaluta.

Fördelar med att använda Bittrex

 • Avgifter som är lätta att räkna ut.
 • Hög maxgräns för dagliga uttag.
 • Trygg tvåvägs-identifiering vid inloggning.

Nackdelar med Bittrex

 • Ibland något långa väntetider.

Introduktion till Bittrex

Är du på jakt efter ett företag som håller vad de lovar? Bittex använder sig av den senaste teknologin för att kunna garantera både säkerhet samt användarvänlighet för sina kunder.

BITTREX Kryptovalutor

Deras handelsplattformar öppnar upp porten till en hel värld av trading och möjligheter till att handla med kryptovaluta, och hemsidan man möts av när man klickar in sig hos dem är mycket tillmötesgående och enkel att förstå sig på. De tar säkerheten på största allvar och servar i nuläget kunder inte bara i Sverige utan i hela världen.

Handla kryptovaluta i real-time

I takt med att världen blir allt mer digitaliserad så gäller det att hänga med i svängarna, och det är precis vad Bittrex gör. De erbjuder en modern tjänst med allt man som kund behöver när det gäller kryptohandel. Allt detta sköts på toppmoderna handelsplattformar där handeln med Bitcoin och kryptovaluta sköts i realtid. Man kan se direkt på hemsidan hur marknaden förändras sekund för sekund, och Bittrex förser en med de finansiella instrument och verktyg som krävs för att till fullo kunna ta tillvara på den information man får ut av detta.

När uppfanns Bittrex och hur stor är det nu?

Bittrex är ett företag som nu har funnits i några år, och som ständigt arbetar för att förnya sig själva samt för att kunna erbjuda kunden allt fler funktioner. De grundades år 2013 av Bill Shihara och två av hans företagspartners, med idén att erbjuda en pålitlig tjänst som kunde användas både av de med erfarenhet och nybörjare. Kryptohandel är fortfarande ett väldigt nytt koncept, men tack vare ett företag som Bittrex så har alla möjlighet att lära sig hur man ska gå tillväga för att kunna börja tjäna pengar.

Vart sitter Bittrex?

Det finns två olika förgreningar av Bittrex. Dels så har vi huvudföretaget som har sitt säte i Zurich – mitt i smeten i Europa, med andra ord, och därefter har vi den förgrening som riktar sig till en amerikansk kundkrets. Huvudkontoret för den amerikanska marknaden finns i Seattle, Washington. Utöver detta så har Bittrex även ett flertal mindre och lokala kontor utspridda över hela världen, och deras omfång tycks utökas allt eftersom trading och handel med kryptovaluta blir allt mer populärt.

Är det säkert att använda Bittrex i Sverige?

För att ett företag som Bittrex ska få erbjuda sina tjänster till kunder i Sverige så måste de uppfylla ett flertal säkerhetskrav, och de har har hittills inte haft några problem med att uppfylla dessa. De använder sig av kryptering och en mängd försäkringar så att kundens pengar alltid ska vara säkra, och detta innebär bland annat att om ett tekniskt fel eller en hackning skulle göra så att pengarna försvinner från kontot, ja då får man tillbaka dem från Bittrex och deras försäkring.

BITTREX Säkerhet

Det är med andra ord väldigt säkert att ha sina pengar i ett konto hos Bittrex, då de endast kan försvinna om man själv väljer att spendera dem.

Man har själv full kontroll över de pengar som man har på sitt konto och kan ta ut dessa när man vill, och all personlig information som lämnas till företaget skyddas av kryptering och IT-säkerhet. Man kan jämföra säkerhetsåtgärderna med de som används av internetbanker, och modellen är utformad så den kryptovaluta man har köpt eller tjänat ska vara precis lika säker som de pengar man har på sitt vanliga bankkonto.

Flera olika säkerhetsnivåer

Bittrex är ett perfekt exempel på ett företag som har använt ny teknologi till sin fördel, och deras säkerhetsteknik har lager på lager av svårgenomtränglig software, som tillsammans utformar en säkerhetsvägg stark nog för att skydda sina databaser från alla typer av intrångsförsök. Man får komma ihåg att det är lika viktigt för dem att kunna skydda informationen som det är för kunden att ha sin information skyddad, och det syns direkt att detta är ett företag som har investerat i säkerhet på toppnivå.

Enkelt att se att Bittrex är ett pålitligt företag

 • Ärlig information gällande risker.
 • Flera olika typer av finansiella instrument.
 • Möjlighet till avgiftsfria insättningar och uttag.
 • Licenser från fristående finansinspektioner.

Reglering & Licenser

Bittrex har vidtagit ett flertal viktiga säkerhetsåtgärder, och de verkar bland annat under den så kallade “The Blockchain Act”, ett modernt transaktionssystem som gör trading på nätet ännu säkrare. Något annat som man får räkna med hos Bittrex är att de har något som heter Know Your Customer, även känt som KYC, som går ut på att motverka pengatvätt och annat oärligt användande av tjänsten. Detta kan låta lite överväldigande men om man sköter sin handel så som den ska skötas så har man ingenting att oroa sig för, och denna typ av samarbeten finns till för att skydda både kunden och Bittrex själva. Bittrex har rätt att stänga ner ett konto som misstänks användas till olagliga aktiviteter.

Kundtjänst Recension

Kundtjänsten hittar man snabbt och enkelt längst ner på hemsidan, och den finns även tillgänglig om man använder Bittrex via appen. Den första sidan man skickas till innehåller snyggt upplagd information som är lätt att komma åt, samt en FAQ-del med alla de vanligaste frågorna och svaren. På sidans FAQ hittar man lätt det ämne man är intresserad av, något som gör att det mesta går att få svar på direkt utan att behöva kontakta en kundtjänstansvarig. Skulle man däremot inte hitta det man letar efter så kan man skrolla längst ner på sidan igen för att skicka ett meddelande till kundtjänsten, och så får man ett personligt utformat svar med hjälp och stöd.

Avgifter & Skatt

Det är väldigt enkelt att se hur mycket man kommer att behöva betala i avgifter när man använder Bittrex, då detta finns noggrant utskrivet på hemsidan. Avgifterna varierar beroende på om man sätter in pengar med sitt bankkort (och även vilken bank man har kan komma att påverka), om man använder direktöverföring eller om man kanske sätter in pengar med en e-plånbok, men man får en praktisk påminnelse innan man godkänner överföringen.

BITTREX Avgifter

Den skatt man ska betala betalas in direkt till svenska staten och har egentligen ingenting med Bittrex att göra. Det är 30% som gäller precis som med vilken inkomst som helst, och man får själv komma ihåg att detta ska deklareras och klargöras när det är dags för det. Bittrex sköter sina egna skatter men betalar ingen skatt åt kunden, och kunden ska heller inte betala skatt till företaget, utan skattar som vanligt..

Köpa Kryptovaluta hos Bittrex

Om man just har börjat intressera sig för handel med kryptovaluta så har man absolut kommit rätt! Bittrex har många tjänster som är speciellt inriktade på de som är nybörjare, där man har möjlighet att lära sig alla de knep och trick som kan vara bra att ha koll på om man vill tjäna pengar. Det är självklart inte bara nybörjare som kan använda sig av bittrex heller, eftersom att de har finansiella instrument för alla, som gör det snabbare och mer praktiskt att köpa kryptovaluta på nätet.

1. Skapa ett Konto

Det går snabbt och smidigt att skapa ett konto hos Bittrex. Man går in på hemsidan eller i appen, fyller i några snabba personuppgifter (namn, telefonnummer och mailaddress) och sedan är det klart! Man behöver inte göra någon insättning direkt om man inte vill, utan kan ta sig sin tid till att utforska tjänsten först. För att få tillgång till alla funktioner så kommer man behöva verifiera sitt konto, och detta görs oftast genom att man laddar upp en bild på en officiell ID-handling, så som exempelvis ett pass eller ett körkort. Man måste vara över 18 år för att kunna köpa och sälja hos Bittrex, och man kan även komma att behöva ladda upp en bild på en räkning som bevis på var man bor.

2. Välj din betalningsmetod

Nu för tiden så finns det ett flertal betalningsmetoder att välja mellan när man gör betalningar på internet, och Bittrex har ett riktigt stort urval! Sätt in pengar med internetbanken, antingen via dator eller med mobilt bankID, använd e-plånböcker som Neteller och Skrill (ett bra alternativ för de som inte vill fylla i sitt kortnummer vid varje betalning)  eller betala med kryptovaluta. Kom ihåg att bankkort ofta tar ut högre avgifter än andra betalmetoder, och att e-plånböcker tenderar att vara bland de billigaste alternativen.

3. Bekräfta din metod

Det krävs att man bekräftar den betalningsmetod som man planerar att använda sig av, och detta kan göras på flera sätt. Det är nämligen viktigt för företaget att kunna veta vem och var pengarna kommer ifrån, då detta hjälper i kampen mot pengatvätt och olagliga aktiviteter. Det tar oftast endast någon minut att verifiera betalmetoden och sen kan man börja köpa och sälja Bitcoin och annan kryptovaluta.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Något som är en stor fördel med att handla med kryptovaluta hos Bittrex är de många alternativen som finns tillgängliga. Man kan självklart köpa och sälja Bitcoin, men det finns även andra kryptovalutor som man kanske är mer intresserad av. Just valmöjligheterna är det som lockar användare från hela världen – både de som är oerfarna med kryptovaluta och de som kanske till och med kan anses vara experter. Bittrex har alla verktyg man behöver för att börja tjäna pengar på och med kryptovaluta.

Bittrex stödjer följande kryptovalutor

 • BTC
 • BCH
 • LTC
 • EOS
 • BNB
 • EXL
 • ETH
 • XRP

Alternativer till Bittrex

Det finns flera pålitliga alternativ om man vill prova på något annat än Bittrex, och dessa är bland annat eToro, Coinbase och Kraken, och det rekommenderas att man läser på ordentligt för att se vilken tjänst som erbjuder det man själv letar efter. Även om de flesta pålitliga tjänster är relativt snarlika så kan det ändå finnas skillnader i de kryptovalutor man kan handla med samt de finansiella funktioner och instrument som finns att använda sig av.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Man ska aldrig vara rädd för att fråga när det gäller handel med Bitcoin och kryptovaluta, då det finns otroligt mycket att lära sig och vara medveten om. Speciellt i början så kan man ha många frågor då allt är nytt, och det är helt normalt för frågor att dyka upp allt eftersom. Vi tar upp några av de vanligaste frågorna som kommer in och besvarar dem här nedan.

Vilka kryptovalutor kan man handla med hos Bittrex?

Bittrex är en plattform som erbjuder möjlighet till exchange med ett flertal olika kryptovalutor. Dessa är i nuläget Bitcoin (BTC), BCH, LTC, EOS, BNB, EXL, ETH samt XRP.

Finns det en app för Bittrex?

Ja, det går att ladda ner en app till både iOS och Android, det vill säga telefoner och enheter med båda operativsystemen, och appen är lättsam att använda och väldigt praktisk.

Går det att använda Bittrex i USA?

Trots att företaget är baserat i USA så finns det betydligt fler restriktioner än vad det finns om man använder tjänsten i exempelvis Sverige, och Bittrex finns för tillfället inte tillgängligt i alla delstater i USA.

Är Bittrex säkert att använda?

I nuläget så är Bittrex en trygg tjänst som aldrig har hackats eller på annat sätt utgjort en risk för kundens privata information, och de har vidtagit ett flertal säkerhetsåtgärder för att se till att de även fortsättningsvis kommer vara ett företag som kunden kan känna sig trygg hos.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77