Hur och vart kan man köpa Tezos i 2020?

Chansen att tjäna pengar på kryptovaluta är något som lockar många, och det är lätt att komma igång även om man aldrig har handlat med kryptovaluta tidigare. En av de valutor som har fått mycket uppmärksamhet på senaste är Tezos! För den som vill köpa Tezos så ska man veta att det är en kryptovaluta som ligger bra till i värde, och som experter tror kan komma att stiga ytterligare framöver.

För den som vill investera i Tezos trading så finns det en hel del man måste tänka på för att man på ett genomtänkt och framgångsrikt sätt ska kunna använda denna kryptovaluta, och det är alltid smart att läsa på lite innan man drar igång. Genom att ha all fakta gällande en kryptovaluta som man planerar att handla med redan innan man gör sitt första köp så är man ett stort steg närmare ekonomisk framgång, och allt det viktigaste om Tezos Sverige hittar man här nedan.

Var kan man köpa Tezos? Bästa handelsplatserna

Det viktigaste när man börjar handla med kryptovalutor är att man kollar upp så att man skapar ett konto hos en tjänst som faktiskt är pålitlig, då internet tyvärr är fullt av bedrägerier och scams. Genom att vara noggrann i valet av handelsplattform så ser man till att alla transaktioner med tokens blir säkra att använda, och man hittar enkelt rätt genom att välja en av de bästa handelsplatserna på nätet just nu. Här nedan följer en lista med plattformar som gör trading säkert och tryggt.

Vad är Tezos egentligen?

Tezos är en kryptovaluta som är baserad på konceptet Proof-of-Stake, vilket är lite annorlunda gentemot exempelvis Bitcoin och vissa andra kryptovalutor. Deras blockkedja är gjord med revolutionerande teknik som tillåter dem att göra små förändringar utan att detta påverkar köparens upplevelse, något som gör det säkert och enkelt att handla Tezos. De erbjuder spännande funktioner som gör handel extra intressant genom utökade möjligheter, utan att för den sakens skulle förlora allt som är bra med andra kryptovalutor.

Denna kryptovaluta är även känd som XTZ, Tezzie och Tez, och man kan köpa, sälja och byta med dessa tokens genom att skapa ett konto hos en pålitlig handelsplattform. Pris varierar beroende på marknaden, men mer om detta nedan. Tezos är ett utmärkt alternativ för de som vill prova på att handla med något annat än Bitcoin, Ethereum med mera.

Starten för Tezos

Med så många olika kryptovalutor på marknaden så är det smart att ha lite bakgrundsfakta om just de valutor man är allra mest intresserad av, och därför ska vi ta oss en snabbtitt på Tezos XTZ. Denna valuta kom först ut på marknaden den 30e juni, 2018, och har växt sig stark sedan dess. De flesta kryptovalutorna vi ser på marknaden idag är relativt nya, men det som gör att Tezos XTZ till ett intressant alternativ är just att de har legat så stadigt till där experter tror att valutan kan komma at öka ytterligare i värde.

Är Tezos ens populär i Sverige?

I skrivande stund så är Tezos inte en av de populäraste kryptovalutorna i Sverige, och många känner kanske inte ens till valutan! Detta är dock inte något negativt, utan snarare en chans att ge sig in i en marknad med stora möjligheter till finansiell vinst. Kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Tezos med mera påverkas av hur pass populära de är, men det är inte särskilt relevant huruvida den är populär i just det landet man bor i. Det är nämligen så att kryptovaluta på många sätt har suddat ut landsgränserna och gjort internationell handel betydligt enklare!

Köpa Tezos: steg för steg instruktion

För att ha en chans att börja tjäna pengar på Tezos och andra kryptovaluta så måste man såklart veta vad som krävs för att komma igång. Det är inte särskilt svårt, men det kan kännas lite nervöst att ge sig in i denna typ av handel om man inte har koll på hur det fungerar. Av den anledningen så har vi satt ihop en liten guide här, som tar upp varje steg i processen att börja köpa och göra transaktioner med XTZ. Både Tezos och andra kryptovalutor kan man köpa via en handelsplattform, och det går vi igenom här nedan.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Det säkraste sättet att komma igång är att välja en av våra partners, då samtliga är pålitliga handelsplattformar som ägnar sig åt seriös kryptohandel. Det sista man vill göra är att råka ut för en så kallad scam, då detta kan bli riktigt dyrt i slutänden, men hos våra partner så kan man på ett tryggt sätt öppna ett konto för att komma igång och handla med XTZ. Kontot skapar man via företagets hemsida, där man kommer se en knapp med erbjudandet att skapa ett handelskonto.

Att öppna ett konto är helt gratis hos samtliga av våra partners, då man aldrig ska behöva betala för detta hos ett seriöst företag. Man kan gå med även om man inte är helt säker på att man vill göra en insättning, då man inte förbinder sig till något. Om man bara vill titta runt lite så går det utmärkt att skapa kontot och sedan inte använda det. Då våra partners är företag som har bevisat sitt engagemang så är de dock troligt att man kommer vilja gå vidare och börja handla!

Kontot skapar man genom att lämna ifrån sig namn, mejladress och ibland ett telefonnummer. I ett senare skede så brukar man även behöva kompettera uppgifterna genom att lämna en hemadress med mera, och detta är endast en säkerhetsåtgärd för att se till så att de som blir medlemmar verkligen är de som de utger sig för att vara.

2. Validera dina Uppgifter

När man genomför registreringen så kommer det ett mejl med en länk. Denna länk är till för att verifiera den mejladress man har registrerat sig med, och det är smart att göra detta på en gång. Om man inte har fått något mejl så ska man titta i skräpkorgen då de ibland kan klassas som så kallat spam. Efter att man har verifierat mejlen så är man redo för nästa steg.

Det går att utforska dessa handelsplattformar utan att verifiera all information, men för att kunna sätta in pengar så måste man också verifiera sin identitet genom att ladda upp en bild på exempelvis sitt pass, samt något som bevisar att man har uppgivit en riktig adress. Detta kan till exempel vara en bild på en elräkning. Alla våra partners är väldigt noga med att motverka pengatvätt och annan olaglig aktivitet, och det gör de genom denna typ av noggranna kontroller.

3. Sätt in Pengar

Tezos XTZ köper man genom att först sätta in pengar på sitt nyöppnade konto. Det finns oftast flera olika betalmetoder att välja mellan, så att man snabbt ska kunna hitta en man känner sig bekväm med. Många väljer att betala med kontokort eller med en enkel banköverföring, något som kan ha att göra med att det är metoder de flesta är bekanta med och känner sig bekväma med att använda. Alla insättningar kommer in direkt på kontot, och de pengarna används sedan till att köpa tokens.

Då detta handlar om seriösa företag så kommer pengarna man sätter in att stanna kvar på kontot fram tills det att man gör en investering, och man kan även ta ut dem igen förutsatt att de inte redan har investerats. Pengar som finns på ens handelskonto skyddas av kryptering och ett flertal säkerhetsåtgärder. Det brukar finnas en lägre insättningsgräns hos vissa handelsplattformar, och det kan exempelvis vara €100, men det är smart att dubbelkolla detta innan man drar igång.

4. Köp Tezos med pengarna

Efter att man har gått igenom processen att skapa kontot, sätta in pengar och verifiera all personlig information, då är man redo att börja köpa! Det kanske låter som en lång process, men allt går relativt snabbt när man väl kommer igång. Hos dessa handelsplattformar så kan man köpa Tezos, men också andra kryptovalutor som Ethereum, Bitcoins och andra tokens, vilket gör det hela otroligt praktiskt.

Själva köpet går till som så att man väljer vilken kryptovaluta man vill investera i, därefter väljer man betalmetod och sedan bekräftar man köpet. Det är en väldigt lättsam process när man köper kryptovaluta via en pålitlig handelsplattform, och något man kan lära sig även om man inte har särskilt mycket erfarenhet.

Hur man köper Tezos med ett kreditkort

För att kunna göra köp med kreditkort så måste man först och främst ha ett av de kreditkort som handelsplattformen godkänner, men i regel så kan man använda VISA, Mastercard och Maestro hos de allra flesta. Fördelen är att det är väldigt säkert och enkelt – en metod man känner igen och som fungerar som vid andra typer av internetköp, och nackdelen är att man måste ha kortnumret med sig då det måste fyllas i vid varje köp.

Hur man köper Tezos med banköverföring

Så länge man har ett bankkonto så kan man göra sina överföringar direkt på detta sätt. Man behöver sin bankdosa, eller den säkerhetsutrustning man har fått från sin bank, och om man har en svensk bank så kan man även använda mobilt BankID. Pengarna hamnar direkt på kontot efter att man har godkänt insättningen, och det brukar inte handla om några större avgifter. Banköverföring är också ett av de absolut säkraste metoderna för transaktioner.

Tezos Wallet: Hur håller jag mina Tezos säkra?

Det är inte bara ett konto som krävs för att kunna handla med Tezos, utan man måste också ha en kryptoplånbok att förvara sina nycklar, vilket är vad som ger en tillgång till den kruptovaluta man har inhandlat. De gäller att välja en bra och säker kryptoplånbok, och som tur är så har man flera att välja mellan när man handlar med just Tezos.

Kryptoplånböcker som är kompatibla med Tezos

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X
  • Atomic Wallet
  • Tezos Blue
  • Trezor Model T
  • AirGap
  • TezBox Wallet
  • Exodus
  • Magnum Wallet

Dessa är dock inte de enda alternativen, och som köpare av Tezos så har man möjlighet att använda sig av de allra flesta större kryptoplånböckerna, vilket gör det enkelt och säkert att förvara nycklar. Alla dessa har återställningskoder och fraser så att man ska kunna få tillbaka sin sparade data även om man skulle bli av med sin kryptoplånbok.

Varför varierar Tezos-Priset så mycket?

Anledningen till att man kan komma att se relativt dratiska förändringar i pris på kryptovalutor är just förändringar på marknaden. Att just Tezos kan variera så snabbt har att göra med det lägre marknadsvärdet, något som lockar många att köpa tack vare möjligheten att tjäna pengar riktigt snabbt. Det tillkommer dock även en risk här då pengar även kan förloras snabbt om värdet går ner.

Tezos Volym: hur många Tezos finns det?

Det finns en övre gräns för hur många Tezos som ska komma att finnas, och denna maxgräns ligger på 763 306 930 XTZ. Under år 2018 så fanns det sammanlagt 607 489 041 XTZ i cirkulation på marknaden, och det finns i nuläget ingen information angående när maxantalet kommer nås.

Korrelation med marknaden

Ett enkelt sätt att få en uppfattning om den korrelation som finns med marknaden är genom att titta på på korrelationen mellan Bitcoin – en av de största kryptovalutorna – och Tezos. Det går att se en riktigt stark korrelation på 0.84 mellan dessa två valutor, och med det så kan man utläsa att Tezos är beroende av Bitcoins framgång och förluster. En positiv korrelation som denna indikerar att om Bitcoin stiger i värde så kommer även Tezos XTZ att bli mer värdefulla, något som är ett riktigt bra tecken.


en mobil med en crypto trading software

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Nyckeln till framgång är kunskap, och kunskap får man bäst genom att ställa frågor! Tezos har en hemsida med både FAQ och kundtjänst, men då man ofta vill komma igång med handeln så fort som möjligt så kan man även använda sig av våran frågedel här nedan. Handel och transaktioner med kryptovalutor som Tezos är något man kan ge sig in i både som nybörjare och som lite mer erfaren, och det går att lära sig allt eftersom. Det är dock smart att läsa på innan det är dags för det där allra första köpet, så att man vet så mycket som möjligt gällande vad det är man ger sig in i.

Vem kan investera i Tezos?

Det är i princip fritt fram för vem som helst att investera i XTZ (Tezos), men man måste dock vara myndig i det land där man bor. I Sverige så innebär detta att man måste vara över 18 år gammal, och man måste ha en av de betalmetoderna som handelsplattformen i fråga kräver.

Vad är skillnaden mellan Tezos och Bitcoin?

Marknadsvärdet på Tezos är betydligt lägre än Bitcoin, och det är något som har både sina för och nackdelar. Värdet kan nämligen falla snabbt, men detta gör också att man har möjlighet att tjäna relativt stora summor på kort tid genom att köpa XTZ.

Är Tezos bättre än Ethereum?

Tezos är ett väldigt modernt mynt som är billigare i inköpspris, och som faktiskt erbjuder större möjligheter till att utvecklas framöver. I detta avseende så är Tezos i mångas ögon ett mer intressant mynt.

Hur ser framtiden för Tezos ut?

Framtiden för XTZ ser ljus ut, och det förutspås att vi än så länge endast har sett början på allt det som Tezos kommer ha att erbjuda.

Vad kan Tezos användas till?

Med en blockchain som Tezos så kan man sköta praktiska betalningar, man kan ta emot betalningar från andra och mycket mer, och Tezos kan användas över hela världen.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me