Hur och vart kan man köpa Stellar i 2020?

Handel med kryptovaluta blir allt mer populärt både i Sverige och ute i världen, och det är inte särskilt konstigt att man rycks med och vill börja köpa och sälja kryptovaluta själv. En av de senaste valutorna att vara på framfart är Stellar – en kryptovaluta som öppnar upp ett fönster till potentiell finansiell framgång, och genom att investera via våra partners så blir det otroligt enkelt att använda samt att investera i Stellar.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

eToro
5/5

17+

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Lägst avgifter på marknaden

 • Öppna konto på 3 minuter

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Vad gäller Stellar Sverige så är det något som även kan komma att avlöna sig i framtiden, och denna guide ger en snabb introduktion till allt som har att göra med just denna kryptovaluta.

Var kan man köpa Stellar? Bästa handelsplatserna

Det första steget man måste ta innan man kan göra sitt första köp av kryptovaluta är att bestämma vilken tjänst man vill använda sig av, då det krävs en handelsplattform som man kan lita på. Alla våra partners är pålitliga företag som ägnar sig åt transparens och lättillgänglig information, där användaren snabbt och enkelt kan lära sig att fatta smarta beslut gällande pengar och investering. Genom att använda en plattform som man vet att man kan lita på så slipper man risken för att bli lurad, och det är därför vi har listat de allra bästa handelsplatserna för köp av kryptovalutan Stellar.

Vad är Stellar egentligen?

Stellar använder Blockchain (blockkedja) teknologi, vilket är det senaste inom kryptohandelsmarknad, och deras mynt (XLM) har klättrat stadigt i värde på senaste. Det är en digital kryptovaluta som kan användas för alla typer av köp och överföringar, inte bara i Sverige utan över hela världen, och en med rätt information och förkunskap så kan man lära sig att läsa av marknaden och att på så sätt förhoppningsvis tjäna pengar på kryptohandel. Att handla med kryptovaluta är alltid lite spännande och intrigerande, och Stellar är utan tvekan en kryptovaluta värd att hålla ett öga på.

Är Stellar ens populär i Sverige?

Stellar finns tillgängligt för svenska kunder, och detta är i princip det enda man behöver veta då kryptovaluta är framtaget för att användas utan att man ska begränsas till ett visst land. Man kan med andra ord göra smarta köp och försäljningar även i andra länder, och man får på så vis utökade möjligheter när man väljer att handla Stellar. Om man tittar på statistik så har intresset för just Stellar ökat markant i Sverige, och med tanke på de ökningar i värde som har observerats så kommer det troligtvis komma att bli ännu populärare framöver.

Köpa Stellar: steg för steg instruktion

Så länge man har en pålitlig handelsplattform att göra sina köp genom så kommer man knappast stöta på några problem när det är dags att dra igång! Efter att man har valt en av våra pålitliga handelspartners så är det dags att öppna konto och slutligen att handla Stellar, och här nedan ska vi gå igenom precis hur man går tillväga när man vill köpa Stellar och XLM. Det är lätt att lära sig även om man inte har tidigare erfarenhet av att köpa Stellar.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Välj en av våra partners, då dessa är pålitliga handelsplattformar, och klicka in på företagets hemsida – så enkelt är det att öppna ett konto och bli medlem! För att köpa Stellar måste man skapa ett konto och det gör man genom att välja detta alternativ i menyn, och man fyller därefter i namn och mejladress i de flesta fall. Ett par knapptryck och sedan så är man endast minuter från att kunna börja köpa Stellar och andra kryptovalutor.

2. Validera dina Uppgifter

Gå till inkorgen för den mejladress som lämnades vid registreringen, och sedan är allt man behöver göra att klicka på länken som skickas ut, för att på så sätt bekräfta mejladressen. Man ska även ha en bild på sitt pass eller körkort redo, och helst även en bild på en räkning om detta skulle efterfrågas. Dessa bilder laddas därefter upp och vips så har man även verifierat sin identitet samt hemadress.

3. Sätt in Pengar

Välj betalmetod beroende på vad som känns tryggast och bekvämast. De vanligaste alternativen är betalkort som Mastercard och Visa, e-plånböckerna Skrill, Neteller och Paypal, samt hederliga gamla banköverföringar. Alla insättningar brukar ske direkt så att man inte behöver vänta på pengarna.

4. Köp Stellar med pengarna

Sedan är man redo att köpa XLM! När man har sin insättning på kontot så väljer man antal mynt man vill köpa samt givetvis den kryptovaluta man är intresserad av, och sedan godkänner man köpet. Så snabbt går det att använda sig av Stellar equipment och de tjänster våra partners använder.

Hur man köper Stellar med ett kreditkort

Om man vill använda denna typ av betalningsmetod så behöver man ett giltigt kreditkort som är registrerat i ens eget namn, och man kommer att få fylla i kortuppgifterna vid varje insättning av säkerhetsskäl.

Hur man köper Stellar med banköverföring

Banköverföringar sköts med mobilt BankID eller med den bankdosa som ens egna bank har utfärdat, och det är ett snabbt och säkert sätt att föra över pengar till sitt konto.

Stellar Wallet: Hur håller jag mina Stellar säkra?

Det finns många pålitliga kryptoplånböcker som är kompatibla med Stellar, och dessa ser till så att ens kryptonycklar hålls säkra. Bra exempel på kryptoplånböcker man kan använda med Stellar är Ledger Nano S, Astral och Stargazer, och man gör sitt val beroende på de behov och önskemål man har.

Varför varierar Stellar-Priset så mycket?

För att förstå prisändringar vad gäller Stellar så måste man ha i åtanke att marknaden förändras, och även att mycket beror på hur stor efterfrågan det finns, då i kombination med hur många Stellar-mynt som finns ute i handeln. Andra faktorer kan även de inverka, och detta är varför priset kan komma att ändras snabbt.

Stellar Volym: hur många Stellar finns det?

Tidigare så fanns en maxgräns på 105 biljoner Stellar-mynt, där 20 biljoner fanns i rörelse världen över. Stellar Development Foundation har dock gjort ett strategiskt val att göra sig av med 55 biljoner mynt, något som har sänkt maxgränsen och enligt utsago gjort myntet mer attraktivt på marknaden.

Korrelation med marknaden

Det finns just nu en korrelation med flera av de största kryptovalutorna, och ett exempel är Bitcoin. Korrelationen mellan Stellar och Bitcoin ligger på 0.55, något som innebär att det handlar om en positiv sådan. Tack vare detta så kan man dra slutsatsen att om det går bra för Bitcoin, då kommer det även gå bra för Stellar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att man snabbt ska kunna komma igång med köpen så kommer här några av de vanligaste frågorna och svaren hör nedan. Har man fler funderingar så brukar det vara enklast att vända sig till kundtjänsten hos den handelsplattform man har valt att bli medlem hos.

Kommer värdet på XLM att öka?

Experterna tror att värdet kommer att ligga relativt stilla i ett par år, men att det kommer att synas en markant ökning under år 2023.

Hur köper man Stellar?

Genom att följa de steg som vi har tagit upp här ovan så kommer man snabbt komma igång med att köpa, sälja och byta Stellar.

Vad är XLM?

XLM är det mynt som Stellar hänger ihop med, och det är detta man kan köpa, sälja och byta med.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me