Kryptovaluta hos Trijo: Hur köper man Bitcoin och Ethereum hos Trijo?

En dröm för många är att kunna förbättra sin ekonomi på ett hålbart sätt, och som ett resultat av detta så upptäcker allt fler de fördelar som finns med att ge sig in i kryptohandeln. Handel med kryptovaluta kan vara enormt lukrativt om man sköter sina kort rätt, något man faktiskt inte måste vara en expert för! Det kan gå riktigt lätt att komma igång.

Bästa Krypto-Mäklare i Sverige 2021!

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Nyckeln till framgång ligger i att välja rätt kryptobörs eller plattform för sina köp och försäljningar, och nu finns det äntligen ett riktigt bra alternativ för de som vill handla kryptovaluta i Sverige! Trijo gör det enklare att komma igång med att köpa och sälja kryptovaluta som Bitcoin och Ethereum, och här nedan kommer en praktisk snabbguide!.

Hemsidan av trijo.co

Trijo: översikt

Det kan vara svårt att välja hur och var man ska handla sin kryptovaluta, speciellt om man kanske är ny eller inte har särskilt myckert erfarenhet, och man blir snabbt trött i huvudet av att läsa igenom de hundratals recensioner och omdömen som ligger ute på nätet. Många har endast information tillgänglig på engelska, och då kan det komma som en riktigt trevlig överraskning när man hittar en svensk tjänst där all information står skriven på svenska! 

Det företag som passar in på denna beskrivning är naturligtvis Trijo – den första svenska handelsplattformen med inriktning på just enkel och lättsam handel med kryptovalutor. När man handlar kryptovaluta med Trijo så spelar det ingen roll om man är nybörjare eller en erfaren kryptohandlare, då deras hemsida är uppbyggt på ett sätt som passar alla.

Fördelar med Trijo

 • Anpassat till den svenska marknaden
 • Information tillgänglig på svenska
 • Praktisk och användarvänlig hemsida

Introduktion till Trijo

Det är lätt hänt att man blir avskräckt av av krångliga hemsidor och upplägg när man vill börja handla med kryptovaluta, men så blir det inte hos Trijo. Här har man valt ett helt annan tillvägagångssätt där fokus ligger på att ge kunden – oavsett vem denne är – en okomplicerad användarupplevelse. De har valt bort många av de komplicerade instrument och funktioner som man ofta ser hos kryptotjänster och på handelsplattformar, och istället så har man möjlighet att köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor på ett smartare och effektivare sätt.

Fördelarna med att vända sig till ett svenskt företag när man vill köpa och sälja kryptovaluta är många, och Trijo har redan hunnit etablera sig på den internationella handelsmarknaden. Genom att investera i kryptovaluta via Trijo så slipper man slösa tid på att lära sig överdrivet komplicerade köp- och investeringssystem, och istället så kan man börja köpa Bitcoin, Ethereum eller den kryptovaluta man är intresserad av nästan direkt.

När startades Trijo och hur stora är det nu?

Just Trijo är det perfekta exemplet på ett företag som ligger helt rätt i tiden, och det kan man se på hur mycket de har växt på bara några år. Denna kryptobörs kom till år 2017, de etablerade sig blixtsnabbt på kryptomarknaden och är idag den handelsplattform både svenskar och andra väljer att förlita sig på. Det märks på konceptet att Trijo förstår vad den svenska kryptomarknaden saknade och behövde, och idag finns tjänsten tillgänglig för alla de som är intressrade av att börja köpa, sälja eller investera i kryptovaluta.

Vart sitter Trijo?

Aktiebolaget Ijort Invest AB äger Trijo, och huvudkontoret ligger på svensk mark. Värt att notera är även att Trijo har dotterbolag i både Norge och Finland, och deras tjänster finns tillgängliga aktuellt. Visst kan det kännas skönt att veta att den kryptobörs man använder sig av har ett kontor i landet man bor i, samt att de har förståelse för hur saker och ting fungerar i hemlandet. Detta är precis vad man får när man väljer att handla kryptovaluta via Trijo.

Är det säkert att använda Trijo i Sverige?

När det gäller handel med pengar så är det otroligt viktigt att man kan lita på den handelsplattform man använder. Det finns tyvärr ett flertal bedrägerier och bluffar på nätet, där de som logger bakom endast är intresserad av kundens pengar. Dessa företag tycks ofta lova guld och gröna skogar, och om man har otur så råkar man illa ut. Denna risk slipper man som tur är med Trijo, då det är ett svenskt företag som respekterar samt efterföljer de lagar och bestämmelser som gäller i Sverige. Här tar vi oss en titt på det som är viktigt att ha koll på gällande säkerheten vid kryptohandel.

Trijo Säkerhet och mer

Reglering & Licenser

Ett enkelt sätt att bedömma pålitligheten hos en handelsbörs är genom att titta på hur tjänsten regleras samt på vilka licenser de har. Trijo erbjuder transparens i detta avseende, och de är väldigt öppna med hur allting fungerar. De regler som är uppsatta av Finansinspektionen efterföljs noggrant, samt även svensk lag i alla avseenden, och detta gäller bland annat kampen mot sådant som pengatvätt och andra olagliga aktiviteter.

Kundtjänsten hos Trijo

Om man skulle behöva hjälp så erbjuder Trijo ett flertal lättsamma alternativ. Dels så finns det en avdelning med frågor och svar direkt på hemsidan, där man hittar svar på alla de vanligaste frågorna. För många så är detta den ultimata lösningen då man har möjlighet att få hjälp och stöd direkt, utan att behöva kontakta kundtjänsten.

Kontakt hos Trijo

Om man vill få mer specifik hjälp så finns det ett frågeformulär att fylla i, samt mejladresser, sociala miedieprofiler och mer listat direkt på webbplatsen. Tack vare detta så är det aldrig svårt att få assistans hos Trijo, och man väljer själv hur man föredrar att kontakta dem.

Avgifter & Skatt

Om avgifter tillkommer så är dessa i regel oberoende av Trijo som företag, då de inte har några avgifter på sin tjänst. Det är gratis att gå med, samt att bruka tjänsten. Däremot så kan det tillkomma avgifter när man sätter in eller tar ut pengar, exempelvis, beroende på vilken betalningsmetod man använder sig av. Det brukar aldrig handla om några större summor, utan endast en liten procent eller några kronor, men det kan vara bra att kolla upp detta med den valda betalmetoden samt den egna banken om man vill ha mer information. 

Vad gäller skatt så ska eventuell finansiell vinst i regel beskattas utefter de regler som gäller i landet där man bor, och detta har ingenting med Trijo att göra. Det är användaren själv som har en skyldighet att kolla upp detta samt att betala de skatter som (eventuellt) krävs enligt lag.

Köpa Kryptovaluta hos Trijo

Om man har testat köpa kryptovaluta som Bitcoin och Ethereum tidigare så har man nog märkt att det kan vara rktigt krångligt hos många handelsbörser! Hos Trijo får man däremot ett helt annat bemötande, där upplägget går ut på att göra köpet så enkelt, riskfritt och snabbt som möjligt. Att handla med kryptovaluta är självklart aldrig helt riskfritt, då mynten kan komma att tappa i värde, men Trijo guidar köparen på bästa möjliga sätt genom processen, så att denne ska kunna göra ett genomtänkt och smart köp.

Köpa Kryptovaluta hos Trijo

1. Skapa ett Konto

För att komma igång måste man först skapa ett konto hos Trijo. Den gula knappen med texten “Kom igång” hittar man i högra hörnet på hemsidan, och där har man sedan möjligheten att skapa ett kostnadsfritt konto. Man förbinder sig inte till något när man skapar ett konto hos Trijo, och istället har man möjlighet att titta runt lite tills det att man känner sig bekväm nog för att göra en insättning.

2. Välj din betalningsmetod

Säkerheten är väldigt viktig för de som ligger bakom Trijo, och det är på grund av detta som de har valt att erbjuda direkta banköverföringar som betalmetod. Med en direkt banköverföring så går det snabbt att både sätta in och ta ut pengar, och man slipper som användare lämna ut massor av privat betalningsinformation. Det kan eventuellt komma att dyka upp fler betalningsmetoder framöver, förutsatt att Trijo känner att dessa uppfyller deras säkerhetskrav, men i nuläget så sköts alla överföringar med säkra och snabba banköverföringar.

3. Bekräfta din metod

Att bekräfta betalmetoden är en enkel och okomplicerad process hos Trijo, och det tar i regel endast en minut eller två. Syftet är även här att motverka olaglig aktivitet så som pengatvätt, genom att först verifiera att kontot faktiskt tillhör personen som har registrerat sig hos Trijo.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Det enda man egentligen bör tänka på innan man börjar handla med kryptovaluta hos Trijo är att inte investera mer pengar än vad man har råd att förlora. Kryptomarknaden kan förändras snabbt, och även om chanserna till att tjäna mycket pengar finns där, så finns också risken att förlora pengar. Då Trijo är ett väldigt seriöst företag så är de mycket öppna gällande de existerande riskerna, något som hjälper kunden att fatta rätt beslut. Själva köpen genomförs enkelt efter det att man har satt in pengarna, och pengarna finns kvar på kontot tills det att man själv väljer att göra en investering.

Alternativ till Trijo

Trijo är inte den enda pålitliga handelsbörsen på marknaden, utan det finns ett flertal olika alternativ så som eToro, Kraken, Avanza, Binance och Bitmex. Trijo sticker dock ut just för att de är en svensk handelsbörs som har siktat in sig på att erbjuda ett enklare system jämfört mot de flesta andra kryptotjänster. Med det i åtanke så är det svårt (och kanske till och med omöjligt) att hitta ett alternativ som erbjuder samma unika upplägg.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att ställa frågor är alltid bra, speciellt vad gäller något så viktigt som finansiella investeringar. Här nedan återfinns några vanliga frågor och svar gällande Trijo, den tjänst de erbjuder samt kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

Kan jag köpa Bitcoin hos Trijo?

Det går alldeles utmärkt att köpa och sälja Bitcoin hos Trijo, och du hittar även ett antal andra kryptovalutor med utmärkta investeringsmöjligheter.

Hur gammal måste man vara för att skapa ett konto hos Trijo?

För att kunna skapa ett konto och handla med kryptovaluta så måste man vara över 18 år i Sverige. Detta är svensk lag som efterföljs noggrant av Trijo.

Kostar det något att gå med?

Det är gratis att skapa ett konto hos Trijo. Du betalar endast när du själv väljer att investera dina insatta pengar.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me