Hur och vart kan man köpa IOTA i 2020?

Om du har ett intresse av IOTA och vill veta hur du köper det i Sverige under 2020 så har du hamnat rätt tillsammans med oss. Kryptovalutor har blivit allt mer populärt både i Sverige och världen över. IOTA är en kryptovaluta som du kanske har hört lite om redan. IOTA är fortfarande en relativt ny kryptovaluta med något unikt – den har inte en Blockchain istället bygger den på ett nätverk som heter Tangle.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

eToro
5/5

17+

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Lägst avgifter på marknaden

 • Öppna konto på 3 minuter

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

IOTA kom till marknaden 2015, men har sedan dess blivit en allt mer populär kryptovaluta som du kan hitta online idag. Eftersom den fortfarande är en ny kryptovaluta är det inte alla handelsplatser som ger dig möjligheten att köpa IOTA. Vi har därför sammanställt en guide med hur du bäst kan köpa IOTA, och vad du borde tänka på.

Köp IOTA på ett säkert sätt tillsammans med vår artikel.

Var Kan Man Köpa IOTA? Bästa Handelsplatser

När du vill köpa IOTA är det viktigt att du väljer en säker handelsplats för att göra dina transaktioner. Det finns idag många scams när det kommer till handelsplatser för att köpa kryptovaluta. Det är sidor där du kommer att förlora hela din investering sekunden du gör en transaktion. När du vill utföra köp av IOTA är det därför viktigt att du hittar en säker handelsplats som du kan handla IOTA på. 

Alla handelsplatser vi rekommenderas är säkra och trygga handelsplatser. När du väljer en av de handelsplatserna som vi rekommenderar är du garanterad att köpa IOTA, Bitcoin och andra kryptovalutor på ett säkert sätt. Det är dessutom enkelt att öppna ett konto tillsammans med våra Partners.

Undvik scam sidor 

När du vill köpa IOTA vill du inte råka ut för att förlora hela din investering. Det är en risk att du kan göra detta om du inte använder dig av en handelsplats som är trygg. Det finns idag många bluffar när det kommer till att köpa kryptovalutor. Som lovar stora saker som att du kan dubbla din investering på mindre än 24 timmar med en handels robot – vilket inte stämmer. Det finns också ett krav på att göra en insättning direkt. Slipp allt detta och att förlora dina pengar och välj istället en säker handelsplattform som vi har rekommenderat till dig. 

Vad är IOTA egentligen?

IOTA är som sagt en relativt ny kryptovaluta som skapades under 2015 av  David Sønstebø, Dr. Serguei Popov, Dominik Schiener och Sergey Ivancheglo. Det är alla personer som har många års erfarenhet av olika kryptovalutor, och förstår hur trading på marknaden fungerar. 

IOTA använder sig tillskillnad inte av en Blockchain, utan istället något som kallas för Tangle. Vad är då Tangle och hur fungerar det? Tangle är ett nätverk som ger IOTA unika funktioner. Med Tangle är det snabba transaktioner, säkra överföringar av Data och avgiftsfria transaktioner som gäller. Tangle kan också hantera en större mängd av transaktioner än Blockchain kan. 

IOTA är därmed inte enbart en kryptovaluta utan det fungerar också ett protokoll av överföring mellan uppkopplade maskiner och data.

Är IOTA ens populär i Sverige?

IOTA Sverige är något som har blivit allt mer populärt under 2020. Det är däremot inte lika populärt som kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Däremot är IOTA en väldigt ny kryptovaluta på marknaden idag.

Att IOTA inte har en Blockchain utan använder sig av Tangle är även något som är annorlunda med IOTA, vilket vi tror gör att den kommer att öka i popularitet. IOTA använder sig alltså av Tangle istället för Blockchain som andra kryptovalutor.

Även om IOTA inte blir mer populär i Sverige spelar detta ingen roll, utan det är efterfrågan världen runt som sätter värdet på IOTA. Att köpa IOTA tror vi kommer att bli allt mer populärt. Precis som med Bitcoin och andra kryptovalutor då det finns ett begränsat antal mynt.

Köpa IOTA: steg för steg instruktion

Köp IOTA, Bitcoin och annan kryptovaluta på ett säkert sätt med en bra handelsplattform. När du använder dig av en säker handelsplattform finns det aldrig några risker med dina transaktioner, eller med att köpa IOTA, Bitcoin eller Ethereum. För att kunna handla IOTA måste du först skapa ett konto.

Om du vill köpa IOTA är det därför viktigt att välja en handelsplats som erbjuder dig chansen att köpa IOTA. Tyvärr är det inte alla handelsplatser som erbjuder dig möjligheten att göra detta idag eftersom det fortfarande är en relativt ny kryptovaluta. Du måste också bestämma dig på vilket sätt du vill köpa IOTA. Om det är genom att äga själva mynten, eller CFDs.

Innan du börjar att handla kryptovalutor som IOTA är det viktigt att du lär dig grunderna av IOTA, och är säker på att det är en investering som du vill göra. Det finns självklart en chans att du kan tjäna pengar med IOTA i framtiden, men det finns också en risk för att du kan förlora din investering.

Vår IOTAS guide kommer göra det enkelt för användare att göra smarta investeringar med dina pengar.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

För att kunna handla IOTA måste du först öppna ett konto tillsammans med en av våra Partners. Alla handelsplatser vi rekommenderar är säkra handelsplatser där du kan köpa IOTA. När du väljer en handelsplats är det viktigt att du väljer en där du kan köpa IOTA, Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Att välja en säker plattform för dina pengar är viktigt. Det sista du vill är att förlora hela din investering, vilket det finns en risk att göra om du öppnar ett konto på en scam sida.

Kom ihåg att alla konton borde vara gratis att öppna när du vill börja att handla IOTAS. Det finns konton som kräver en minsta insättning, men det är helt ditt val som användare hur du vill använda dina pengar. Med våra Partners behöver du inte vara orolig för dina transaktioner, utan dessa kommer att vara helt skyddade. Med andra handelsplatser som inte är reglerade eller rekommenderade är detta tyvärr inte garanterat.

För att öppna ett konto hos av av våra Partners behöver du bara fylla i din personliga information för att öppna ett konto. För att börja att köpa IOTAS är det bara att göra en insättning med dina pengar och det finns inga risker att förlora dessa.

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

Innan du kan köpa IOTA, Bitcoin och Ethereum måste du validera dina uppgifter för att ditt konto ska bli accepterat. Detta är inget som är ovanligt utan alla handelsplattformar kräver detta för att du ska kunna handla kryptovalutor på deras plattform. Att validera dina uppgifter är en säkerhetsfunktion som är designad för att ingen ska kunna komma åt ditt konto, eller öppna ett konto under dina personliga uppgifter.

Du måste verifiera följande uppgifter:

 • Mailadress – Det första du måste göra för att öppna ditt konto är att verifiera din mailadress. Detta förhindrar att någon bara skriver i din email för att öppna ett konto. Att behöva verifiera din identitet är något som de flesta sidor idag kräver att du gör.
 • Pass, ID-kort eller körkort – Efter att du har öppnat ditt konto måste du verifiera din identitet. Detta är för att förhindra att någon öppnar ett konto under din identitet, också för att förhindra att någon under 18 öppnar ett konto. För att kunna handla IOTA, och andra kryptovalutor måste du minst vara över 18 år gammal.
 • Din adress – För att ytterligare verifiera din identitet är det också vanligt att du måste verifiera din adress. Detta är återigen ett sätt för handelsplatsen att veta att det verkligen är du som har öppnat upp ett konto. Det är för att skydda dig och så att det verkligen är du som öppnar ett trading konto. Du verifiera din adress genom att ladda upp en räkning som har ditt namn och din adress. Denna räkning måste för det mesta inte vara över 6 månader gammal.

Alla handelsplattformar har olika regler när det kommer till vad som krävs för att validera dina uppgifter. Om du inte hittar informationen är det bara att kontakta deras kundtjänst som kan hjälpa dig att hitta rätt. 

3. Sätt in Pengar

När du har öppnat ett konto måste du sedan göra en insättning för att kunna köpa IOTA, Bitcoin och andra kryptovalutor. Att göra en insättning för att använda för att handla IOTA och andra kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum är dessutom enkelt. De flesta plattformar erbjuder ett stort utbud av betalningsalternativ som når ditt konto snabbt.

Många handelsplatser tar inga avgifter för att du ska göra en insättning, men det finns vissa som tar en viss %. Allt detta finns på deras hemsida. Tänk på att vissa betalningsmetoder även tar en avgift för att du ska göra en insättning. 

Vanliga betalningsmetoder du kan använda:

 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro
 • Neteller
 • Skrill
 • PayPal
 • Direkt banköverföring
 • Trustly
 • Swish
 • Kryptovaluta

Detta är bara självklart några av de betalningsmetoder som finns för att göra en insättning. Varje handelsplattform erbjuder olika former av betalningsmöjligheter. Du hittar enkelt denna informationen på deras hemsida. Du kan då välja vilken betalningsmetod som är bäst för dig och dina behov.

Det finns ingen press på att du måste göra en insättning, utan det är helt och hållet ditt val om du vill göra transaktioner på handelsplattformen. Att öppna ett konto är helt gratis, och du behöver inte sätta in pengar för att behålla ditt konto. När du har gjort transaktioner kommer de för det mesta att nå ditt konto rätt snabbt. Ibland kan det ta några dagar för dina transaktioner att behandlas.

Användare kan sedan köpa IOTA, Bitcoin och andra kryptovalutor på ett enkelt sätt med sina transaktioner.

Hur man köper IOTA med ett kreditkort

Om du vill köpa IOTA kan du göra detta på ett enkelt sätt tillsammans med ditt kreditkort. Många olika handelsplatser accepterar olika former av kreditkort för att göra en insättning. För att göra en insättning för att köpa IOTAS trycker du på “Sätta in Pengar” – eller liknande. Du bestämmer här hur mycket du vill sätta in och du fyller sedan i detaljerna på ditt kort. 

Dina betalningsdetaljer för ditt kreditkort sparas inte på deras hemsida, utan varje gång du gör en ny insättning med ditt kreditkort måste du fylla i dina uppgifter. Detta är klart för att skydda dig och dina uppgifter så ingen annan kan göra insättningar eller använda ditt kreditkort. Dina pengar når ofta ditt konto direkt, men ibland kan det ta några dagar för dina transaktioner för att bli godkända.

Hur man köper IOTA med banköverföring

Köp Bitcoin och IOTA med en direkt banköverföring utan krångel. Det är ett okomplicerat sätt att göra transaktioner på internet idag. Det finns inga extra avgifter för det mesta för en banköverföring och det brukar gå snabbt för att komma till ditt konto så att du kan använda pengarna. Det finns även handelsplatser som erbjuder dig möjligheten att handla med ditt Bank ID, vilket gör det enkelt för dig att göra en transaktion. 

Testa IOTA trading först med ett demo-konto

Vill du köpa IOTA, men har ingen erfarenhet sedan tidigare att att handla kryptovalutor? Då borde du fundera på att öppna ett Demo-konto hos en handelsplattform innan du börjar med din trading av IOTA. Det finns idag många handelsplatser som erbjuder dig möjligheten att öppna upp ett demo-konto med deras plattform. 

Ett demo-konto fungerar på samma sätt och är till för att du ska kunna förstå hur trading med IOTA fungerar. Men det finns inga risker med att öppna ett Demo-konto och inga risker för att förlora några pengar. 

Ett demo-konto kommer att göra det enklare för dig att förstå hur Blockchain, Tangle och trading av IOTA fungerar. Du kan inte enbart lär dig hur trading med kryptovalutor fungerar, men även hur plattformen fungerar. Alla erbjuder samma plattform för att använda för trading, så ett Demo-Konto är ett perfekt sätt så kommer att lära dig trading.

Du kan använda ett Demo-konto så länge du vill för att du ska kunna förstå grunderna i trading. Du behöver inte göra några transaktioner, utan du får ett visst “belopp” att spendera på ditt demo-konto. När du känner dig redo med Blockchain, Tangle och IOTA är det bara att öppna ett riktigt konto och börja din trading.

Välj hur du vill köpa kryptovaluta

Du måste också välja vilket sätt du vill handla IOTA på då det finns olika sätt du kan göra detta på när det kommer till trading av kryptovalutor. 

När du börjar att göra investeringar på kryptovalutor finns det två olika sätt som du kan köpa IOTA på:

 • Genom att köpa själva IOTA mynten
 • Genom att handla CFDs genom en online mäklare

När du handlar CFDs äger du faktiskt inte själva myntet, utan istället satsar du på om priset på kryptovalutan, om det kommer att stiga eller falla. Fördelen här är att du inte behöver koll på själva kryptovalutan, utan istället prisfluktuationer.

Vill du däremot själv äga dina mynt kan du köpa dessa på olika handelsplattformar. Det är däremot viktigt att du använder dig av en reglerad och säker plattform för att handla kryptovalutor. Det är också viktigt att du har kunskapen kring myntet så att du förstår din investering. När du handlar mynt från en handelsplattform står du ensam som ägare för dina privata nycklar. Det är du som är ansvarig för att hålla dessa säkra.

För att handla kryptovalutor som IOTA är det därför viktigt att användare först bestämmer sig hur de vill köpa kryptovalutor. 

IOTA Wallet: Hur håller jag mina IOTA säkra?

Direkt när du har köpt dina kryptovalutor borde du flytta dessa till en säker E-Wallet. Vi rekommenderar inte att användare lämnar sina mynt i handelssystemet, utan det är bäst att investera i en Hard-Wallet. Det finns olika sätt som du kan förvara dina privata nycklar på. Vissa handelsplatser erbjuder dig möjligheten att förvara dina privata nycklar på deras hemsida. Detta är ofta gratis, men det är viktigt att komma ihåg att dessa är online, vilket gör det enklare för hackare att komma åt din kryptovaluta.

Investera i en Hard-Wallet för dina IOTA

Om du vill vara helt säker på att dina kryptovalutor är säkra är det en Hard-Wallet som du borde investera i. Då behöver du aldrig oroa dig för att någon kommer att kunna hacka in för att stjäla dina IOTA mynt.  

En Hard-Wallet liknar ett USB minne och den är enkel att använda. När du använder en Hard-Wallet kan du vara säker på att din kryptovaluta är helt säker, vilket du inte kan med andra plånböcker. Dina privata nycklar håller du helt privata offline, och du kan koppla upp den till både mobilen och datorn för att handla och sälja IOTA. 

En Hard-Wallet går inte att hacka eftersom du håller dina privata nycklar helt offline. Även om din Hard-Wallet skulle försvinna finns det heller inte risk för att någon ska komma åt dessa. Utan användare behöver trycka in en kod för att komma åt kryptovalutan. Med en Hard-Wallet har du även kopior av dina kryptovalutor så du enkelt kan återställa detta.

Så om du ska köpa IOTAS vill du kunna skydda dessa på det bästa sättet, och detta är genom att använda en Hard-Wallet. Det är klart värt pengarna och är en investering för användare.

Varför varierar IOTA-Priset så mycket?

Sedan starten för IOTA har priset varierat mycket, och detta gör priset för alla kryptovalutor. Marknaden förändras ständigt, och för att kunna förstå varför den ändras är det viktigt att förstå själva marknaden. Priset för IOTA beror på efterfrågan och tillgången av IOTA på marknaden, inte enbart i Sverige, utan hela världen. Det är trots allt en kryptovaluta som är helt online och inte beroende av politik eller andra faktorer. 

Om det är många som vill köpa IOTA betyder detta att priset kommer att vara högre, och därmed värt mer pengar. Finns det istället inte en efterfrågan och alldeles för stor volym av IOTA kommer priset att vara lägre. 

IOTA Volym: hur många IOTA finns det?

Precis som Bitcoin erbjuder IOTA ett begränsat antal med mynt. Begränsningen för IOTA ligger på 2,779,530,283,277,761, detta nummer kommer inte att förändras. Det kommer inte att gå upp och det kommer inte att gå ner. IOTA har ännu inte nått sin maxvolym och vi vet inte när det kommer att göra det, men just nu ligger den bra till på marknaden med tillgång och efterfrågan. 

Korrelation med marknaden

För att förstå hur IOTA ligger till på marknaden är det viktigt att förstå deras korrelation med andra kryptovalutor. Vi har i detta fall jämfört mellan IOTA och Bitcoin för att se hur deras korrelation på marknaden. Just nu är denna positiv och ligger på 0.84. Det betyder att om det går bra för Bitcoin kommer det också att gå bra för IOTA. 

Om det finns en positiv eller negativ korrelation mellan andra kryptovalutor är enkelt att kolla upp. Eftersom IOTA har en korrelation på 0.84 med Bitcoin räknas detta som en positiv korrelation. Skulle siffran däremot ligga på mellan 0 -1 så hade det räknas som en negativ korrelation. 

Att förstå IOTA och deras korrelation till marknaden är viktigt när du vill börja att göra investeringar i kryptovaluta. Det kommer att hjälpa dig att förstå hur du tror att marknaden kommer att gå för den kryptovaluta som du vill göra en investering i. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att förstå hur IOTA fungerar och hur trading fungerar är otroligt viktigt. Ju mer du förstår desto större chans har du att göra smarta investeringar när det kommer till att handla IOTA och andra kryptovalutor. Vi har därför sammanställt en FAQ sektion mer vanliga frågor och svar kring IOTA och trading. Detta är för att ge dig den kunskap som du behöver när det kommer till trading av IOTA. 

Är IOTA en säker kryptovaluta?

Ja, trots att IOTA fortfarande är en ny kryptovaluta på marknaden räknas det fortfarande som är en säker kryptovaluta.

Vad finns det för risker med att köpa IOTA?

Precis som med andra kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum finns det risker med köp av IOTA. Inga kryptovalutor kommer utan risker utan det finns alltid en risk att du kan förlora din investering. Det är viktigt att du är medveten om detta innan du gör en investering. Det är också viktigt att du inte investerar mer pengar än du har råd att förlora. Marknaden för kryptovalutor förändras ständigt, och därför finns det stora risker för dig att förlora din investering. Det finns också självklart en chans att du kan tjäna stora pengar med IOTAS.

Vilken Hard-Wallet borde jag köpa?

Detta beror helt på vad för behov du har av en Hard-Wallet. Det finns idag ett stort utbud av Hard-Wallets på marknaden där du kan hålla dina kryptovalutor säkra. Välj alltid en Hard-Wallet som kommer från ett respekterat företag. Läs igenom recensioner om olika Hard-Wallets. Tänk också på att du vill att din Hard-Wallet ska vara tillgänglig för de kryptovalutor som du vill köpa.

Kan man handla IOTA med mobilen?

Ja, de flesta handelsplattformar erbjuder dig möjligheten att handla via internet med mobilen. Du får du ladda ner en app via dina app affär på din mobil eller surfplatta så du kan handla precis när och vart du vill.

Är Tangle bättre än Blockchain?

En stor skillnad mellan Blockchain och Tangle är att Tangle och IOTA blir bättre desto fler användare systemet får. Ju fler användare tex Bitcoin får desto saktare går det med transaktionerna, medan IOTA är det motsatsen. Ju fler användare IOTA är blir det snabbare transaktioner. Om Tangle är bättre än BlockChain är däremot personligt och svårt för oss att svara på. Vissa föredrar Blockchain, medan andra tycker att Tangle systemet fungerar mycket bättre. 

Hur mycket kostar det att köpa IOTA?

Priset för IOTA förändras ständigt, och kan gå både upp och ner. Just nu ligger däremot priset på IOTA på $0.18. 

Hur vet man att det är en säker handelsplattform att handla IOTA på?

Alla handelsplattformar vi rekommenderar är säkra och trygga att använda dig av. Däremot är det alltför enkelt att råka ut för scam online idag. När du väljer en handelsplattform för att göra en investering är det viktigt att den är reglerad. Det betyder att den granskas och måste följa strikta regleringar. Du kan även använda internet till din fördel för att leta upp information om handelsplattformen och användares erfarenhet av att använda denna. 

Vad är bäst att handla CFDS eller att äga IOTA mynten?

Det finns fördelar och nackdelar med båda sätten och det är du som bestämmer dig vilket sätt som är bäst för dig. Läs igenom information kring det olika sätten och förstå riskerna som finns med båda innan du gör en investering. Det finns klara risker med båda sätt, och det finns också chans att tjäna pengar på båda sätten. 

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me