Hur och vart kan man köpa ICON kryptovaluta 2020?

För den som inte vet så mycket om kryptovaluta så är det lätt att tro att sådant som Bitcoin och Ethereum är de enda alternativen man har om man vill ge sig in i denna typ av handel, men sanningen är den att man har flera olika kryptovalutor och mynt att välja mellan! Om man vill börja tjäna pengar på dess valutor så ska man absolut vidga vyerna något, och ett mynt man absolut måste ta sig en titt på är ICX – ICON! Det är inte bara ett av de mest populära mynten på kryptovalutemarknaden just nu, utan även en valuta som erbjuder ett av de största finansiella försprången i fråga om växande popularitet och enkelhet vid transaktioner.

Var kan man köpa ICON? Bästa handelsplatserna

För att kunna investera i ICON så måste man såklart veta hur det fungerar. Hur köper man ICON, till exempel? En stor fördel med ICON är att de finns tillgängliga på 28 olika handelsmarknader, och de är kompatibla med flera andra kryptovalutor, så som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och USDT. Tack vare detta så kan man investera i ICX med de token man redan har i form av andra handelsvalutor, och man hittar ICX hos stora handelsplattformar som till exempel Binance. Mer information om de bästa handelsplatserna i Sverige för ICON  hittar man här nedan.

Vad är ICON egentligen?

Kryptovalutan ICON, också känd som ICX, är ett mynt med ett starkt fäste i Sydkorea. Det är mer än bara en så kallad Blockchain, eller blockkedja, och det handlar istället om ett större nätverk som till en början skapades i syfte att koppla samman Blockchains från hela världen. ICON jobbar för att skapa en form av supernätverk för kryptovaluta, som ska göra det enklare för kunder att köpa och sälja kryptovaluta tack vare att den teknologin som varje Blockchain använder sig av ska ha förmågan att kommunicera bättre.

Det mynt som ICON använder sig av heter alltså ICX, och det har blivit relativt populärt på kort tid. De hade en riktig popularitetsboom omkring år 2017-2018, och företaget har sedan dess fortsatt att jobba för att ständigt förnya sig. Att handla ICON och att hålla på med ICON trading passar den användare som är intresserad av progressiva valutor och stora möjligheter till att tjäna pengar.

Är ICON ens populära i Sverige?

Bitcoin och andra kryptovalutor har länge varit populära på den svenska marknaden, men hur ligger det till med ICON? ICON Sverige är även det en växande marknad där det finns tydliga tecken på att det är en kryptovaluta som kommer att klättra ännu högre framöver. En sak som är bra att vara medveten om är att det faktiskt inte är så viktigt om kryptovalutan är populär i Sverige eller inte, då handel med just kryptovaluta gör att an kan använda sig av sina tillgångar i hela världen. Med en så pass stor spelplan så är det mer relevant huruvida man tror att just denna kryptovaluta passar de behov man har.

Köpa ICON: steg för steg instruktion

Om man har köpt kryptovaluta förut så är detta en princip som man nog har kommit i kontakt med tidigare, och då finns det inga konstigheter när det kommer till att köpa och använda kryptovalutor som ICON. Om man aldrig har handlat med kryptovalutor tidigare så är inte heller det några problem, då vi ska ta oss en snabbtitt på hur man kommer igång och på de olika stegen man bör ta för att kunna börja köpa ICX.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Som många nog vet så måste man först välja en tjänst som man vill förlita sig på när det gäller handel med kryptovaluta, då det är via dessa tjänster som man sedan köper och säljer mynt. Det är viktigt att välja ett företag som går att lita på – ett som har uppvisat ärliga avsikter och dokumenterad framgång, så att man inte råkar bli lurad på pengar. När man har valt den tjänst man vill använda så skapar man ett konto på deras hemsida eller via deras app, om de erbjuder en sådan.

Det går i regel väldigt fort att skapa ett konto oavsett vilken tjänst man har valt att använda, och man fyller i namn, telefonnummer och mejladress, i regel, så att kontakt snabbt och säkert ska kunna upprätta vid behov. Man brukar även få möjlighet att skapa ett unikt och säkert lösenord som man sedan kan använda när man vill logga in. Att skapa ett konto är alltid gratis, men man får inte glömma att dubbelkolla så att den tjänst man har valt att använda verkligen stödjer ICON och andra relevanta kryptovalutor.

2. Validera dina Uppgifter

Efter det att man har skapat sitt konto så följer en process där man ombeds verifiera de uppgifter man har lämnat till tjänsten i fråga. Det är ingenting konstigt med detta, och genom att man validerar de uppgifter man har valt att använda så kan tjänsten bättre se till så att allt går rätt till på sidan. Det är en säkerhetsåtgärd som är till både för kunden samt för företaget självt, och hjälper till att motverka bland annat pengatvätt.

Det första man brukar få verifiera är en mejladress, något man gör genom att ta sig en snabb titt i mejlens inkorg där man sedan klickar på en verifieringslänk. Andra krav kan komma att variera beroende på vilken av de olika tjänsterna man använder, men exempel brukar bland andra vara att man ska ladda upp en bild av en officiell ID handling, med körkort och pass som vanliga exempel. Det kan även hända att man måste verifiera den egna adressen i processen att skapa det egna kontot, vilket då kan göras med en uppladdad bild på ett bankutdrag eller en räkning.

3. Sätt in Pengar

Efter att ha gjort allt detta så är man nästan redo att börja handla med ICON, för det är precis så enkelt som det verkar att komma igång. Nästa steg är att sätta in pengar på kontot hos den tjänst man har valt, och det gör man genom att välja vilken betalmetod man vill använda. Man brukar dels kunna använda ett vanligt bankkort som VISA, Maestro eller Mastercard, något som gör insättningen snabb och praktisk, men det tenderar även att finnas andra tillgängliga betalmetoder så som eplånböcker (Skrill, Neteller och Paypal är bra exempel), direkta banköverföringar samt andra alternativ, något som gör det lätt att välja en passande betalmetod.

Vissa tjänster kan komma att ha en gräns för den minsta summan man kan sätta in, men detta kommer helt att bero på  företaget man har valt att handla kryptovalutor via, och man väljer då själv den summa man vill sätta in med detta i åtanke. Nästa steg är sedan att köpa valutan.

4. Köp ICON med pengarna

När man väl har skapat det där egna kontot, verifierat alla nödvändiga handlingar samt satt in pengar så är det dags att börja köpa ICON för pengarna. Det gäller såklart att man har kollat upp så att tjänsten är kompatibel med ICON först innan man går igenom hela denna process, för annars kommer man inte kunna få ut särskilt mycket av det hela. I det här skedet väljer man hur många ICON mynt man vill investera in, man bekräftar köpet och sedan har man sina ICON i sin ICON wallet (mer om detta nedan).

Hur man köper ICON med ett kreditkort

Det är otroligt enkelt att använda ett kreditkort eller ett betalkort för att skicka en betalning, och man köper enkelt sina ICX-mynt genom att fylla i sitt kortnummer och välja summa. Man behöver alla uppgifter från sitt kreditkort och dessa uppgifter, samt personlig information, skyddas av säker SSL-kryptering. Det tar bara någon minut och sedan är det klart! Denna metod passar de som vill kunna betala på det mest traditionella sättet, men kanske inte den som inte vill behöva fylla i kortnumret vid varje köp.

Hur man köper ICON med banköverföring

Om man hellre vill göra en banköverföring så behöver man sitt BankID (eller mobilt , och överföringen kommer ske på samma sätt som när man gör en banköverföring till ett annat företag via internet. Detta är också en väldigt enkel och säker metod när man vill köpa ICON, och vad man ska välja beror helt enkelt på vad man själv föredrar. Alla insättningar hos kryptovalutehandlare brukar vara direkta, så att pengarna kommer direkt in på kontot där där man sedan kan göra sitt köp, och banköverföring är inget undantag.

Icon Wallet: Hur håller jag mina ICON säkra?

Om man går tillbaka lite i tiden så kan man se att ICON en gång var ett så kallat ERC20-mynt, som då kunde sparas på de flesta olika hardware wallets som erbjuds för kryptovaluta. Detta ändrades dock år 2018 när ICONex lanserades – ICONs egna plånbok för kryptovaluta. Man laddar snabbt och enkelt ner denna direkt från ICON-hemsidan, och därefter har man en säker plats att förvara sina mynt på. ICONex har allt man behöver och allt man kan förvänta sig av en hardware wallet, och den ser till att man inte förlorar sin kryptovaluta om något skulle hända.

Varför varierar ICON-Priset så mycket?

Något som är väldigt intressant med kryptovaluta är att värdet kan komma att variera, och detta har att göra med ett system baserat på “supply and demand,” vilket innebär att priserna kan gå upp eller ner i förhållande till hur mycket av ett visst mynt som finns tillgängligt, samt hur stor efterfrågan det finns på just det myntet. Det kan verka lite komplicerat i början, men det är så det fungerar med kryptovaluta, och också en stor anledning till varför man kan tjäna så otroligt mycket pengar inom denna handel.

ICON Volym: hur många ICON finns det?

I skrivande stund finns det 540 miljoner ICON mynt i omlopp, och det finns en maxgräns på 800 miljoner mynt. Detta ger en bra bild av myntets popularitet, men det kan också komma att variera kraftigt nu under de kommande åren. Att handla med kryptovaluta som ICON innebär alltid en viss risk, men den här risken blir signifikant mindre om man sätter sig in i hur kryptohandel fungerar innan man gör sitt köp. Det är smart att ta sig en titt på uppdaterad information gällande detta med jämna mellanrum.

Korrelation med marknaden

Något som kallas för correlation kan hjälpa till att förutspå hur marknaden för ett visst mynt kommer se ut framöver, så vi tar oss en snabb titt på förhållandet mellan Bitcoin – en av de största och mest kända kryptovalutorna – och ICON. Just nu så finns där ett starkt positivt förhållande på 0.71 (mellan 0-1 räknas som ett positivt förhållande och 0-minus 1 är då istället ett negativt förhållande). Detta betyder indirekt att om Bitcoin fortsätter att öka i värde så kan även ICON komma att haka på och bli mer värdefullt. 

Lär dig hur man kan köpa Bitcoin!

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Det är väldigt vanligt att man har frågor även efter att man har läst igenom all den här informationen, och speciellt som vi alla har olika intressen och olika områden som intresserar oss. Om man behöver mer hjälp så brukar man kunna hitta väldigt bra information dels hos de tjänster där man kan köpa ICON, men även på den webbplats som ICON själva har. Här nedan finns svar på de allra vanligaste frågorna om ICON.

Är ICON en smart investering?

I dagsläget så kan man säga att ICON är en smart och bra investering när man handlar med kryptovaluta, men detta kan ändras framöver. Det går med andra ord inte att lämna några garantier gällande huruvida det är en smart investering eller inte, utan det gäller istället att hålla sig själv uppdaterad på hur marknaden ser ut samt hur den förändras.

Vart köper man ICON?

Som omnämnt i den här artikeln så köper och säljer man kryptovaluta som ICON via tjänster som Binance och liknande, där man skapar ett konto, gör en insättning och sen köper den kryptovaluta man är intresserad av.

Kan vem som helst köpa ICX?

I teorin så kan i princip vem som helst gå in och köpa ICX, men detta förutsatt att man är myndig (det vill säga över 18 år i Sverige) samt att man har pengar att handla för.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me