Bitcoin Pro Bluff Eller Inte? 2022 Recension

Är Bitcoin Pro Scam? Visst!

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Bitcoin Pro är en scam som vill lura dig på pengar. De gör detta genom att låtsas erbjuda investering hos en kryptovaluta-broker. Du kan se annonser eller reklam på sajter som hänvisar dig att investeringsprogrammet kommer göra dig rik. I den här artikeln tänkte vi djupgående gå in på hur scammen fungerar. 

Du ser en annons när du surfar runt på en hemsida på internet, som till exempel en betrodd källa som Expressen eller Aftonbladet. Du klickar på annonsen länken, som tar dig vidare till en annan registreringssida. Den här hemsidan förklarar för dig hur du kan investera i Bitcoins på ett passivt sätt och bli miljonär på bara några dagar/veckor.

De brukar dessutom visas upp en kändis, med ett citat som förklarar hur denne redan investerar i samma program. Vem vill inte bli rik snabbt, utan att behöva göra något själv? När det samtidigt visar upp en känd och trovärdig TV-profil, klart det känns lockande. På sajten fyller du sedan i din mejladress, ditt namn och ditt telefonnummer. När du väl registrerat dig kommer du få telefonsamtal från hela världen, som tipsar dig om att göra en insättning på minst 250 dollar.  

När du väl gjort en insättning blir du hänvisad till en krypto-broker, där din insättning försvinner bara några minuter efteråt. Många människor blir sugna på att göra en till insättning. Det ser ju ut som att du investerar i Bitcoins. De som ligger bakom dessa scams har deras egna callcenter företag, där de ringer upp de som registrerat sig och hotar med att stämma de som inte gör fler insättningar.

Detta är alltså inte en broker där du kan handla med Bitcoins. Det går inte att bli rik med Bitcoin över en natt och speciellt inte med ett “automatiskt system” där dina pengar blir investerade via programmet. Precis som med alla handels valutor, behöver du ha koll på valutans upp- och nedgångar med Bitcoins och lära dig om kryptovalutan. Vi rekommenderar starkt att du läser på om Bitcoins och kryptovalutor handel innan du registrerar dig på någon broker överhuvudtaget.

Hur de säger att Bitcoin Pro ska funka

Bitcoin Pro visas upp som en exklusiv klubb som endast är reserverad för Bitcoin miljonärer. De ska här erbjuda sina medlemmar tillgång till en hemlig automatisk investering app, som ska ha en pålitlighet på 99.4%. Personer som registrerar sig på denna plattform och försöker bli-rik-snabbt kommer istället få en massa samtal från Bitcoin Pro bluff. Alla klagomål vi har fått från detta handelssystem visar att det handlar om en väldigt softifikerad och välbetald operation bakom scammen. Vårt Bitcoin Pro omdöme visar alltså att detta är en scam.

Bitcoin Pro är en scam och detta passiva system kommer inte göra dig rik.

Registreringen förklarar helt enkelt hur miljonärer idag investerar i Bitcoins och att du kan bli nästa miljonär genom att bli en del av organisationen. Det finns flera olika namn för detta scam och det handlar inte bara om just Bitcoin Pro. I reklambladen kan de ofta ha en känd profil, där personen förklarar hur de nu investerar i just detta program. Det här är givetvis inte sant, men många kan tro att annonser som dessa är trovärdiga och därmed klickar de på länken och registrerar sig.

Hur Bitcoin Pro försöker att lura dig

Det är enkelt att se att en större organisation ligger bakom Bitcoin Pro scam. Det som sker är att ett reklamblad kan dyka upp och ibland även på stora mediesajter som Facebook eller liknande. Här visar reklamen upp en känd TV-profil eller stjärna, som oftast dessutom är lokalt känd och som offret kan känna någon slags koppling till. Eftersom “offret” känner igen och halvt litar på kändisen, finns det då en risk att denne tror att det är sant – och därmed registrerar sig. 

Scammen använder sig av olika profiler och TV-stjärnor beroende på reklam och förmodligen når dessa reklamblad tusentals personer varje dag, men organisationen riktar sig på just de som känner att de litar tillräckligt mycket på personen som visas i reklambladet, att de därmed litar på scammen.

Vad är deras avsikt?

De försöker helt enkelt lura dig på så mycket pengar som de bara kan. 

Först kommer de be dig göra en insättning på 10,000 kronor, vilket inte många gör – men chansen finns. Därefter testar de med 2,500 kronor. Skulle de lura 100 personer på 2,500 kronor så har de totalt lurat människor på en kvarts miljon. Dock finns det fler personer som blivit lurade på mer än 2,599 kronor vilket betyder att de pengar som organisationen har lyckats lura till sig ligger på enorma summor. 

Denna scam är inte bara aktiv i Sverige, utan många andra länder har också blivit drabbade – där de istället använder en kändis eller TV-profil som är stor i just det landet. Även om denna Bitcoin Pro scam har kostat organisationen mycket när det gäller marknadsföring, har de förmodligen fått tillbaka de pengarna lika snabbt. Pengar från oskyldiga människor som inte förstår att de faktiskt blir lurade på de insättningar som de gör och som tror att de investerar i Bitcoins. Tyvärr är det inte alla idag som förstår att annonsen handlar om bedrägeri. 

 1. Registreringen hos Bitcoin Pro

När du klickar på reklambladet kommer länken öppna en hemsida, tillsammans med en video eller textinformation. Här förklarar de hur investerare idag använder programmet för att bli rika snabbt och att du också har chansen att bli en del av organisationen och även du bli en miljonär. 

På hemsidan visas också registreringsformuläret, där de ber dig att fylla i:

 • Ditt för och efternamn
 • Din e-mailadress
 • Ett lösenord
 • Ditt telefonnummer

Fyller du i dessa och sedan klickar dig vidare för att registrera dig, kommer de få tillgång till dina personliga uppgifter och därefter ringer de upp dig. Skulle du se ett registreringsformulär som detta, skriv inte in dina uppgifter. Skulle du skicka in din personliga information kommer de få tillgång till den och därefter ringer de upp dig.

 1. De bakom Bitcoin Pro scam ringer dig minst 50 gånger

Det verkar som att de ringer från olika callcenters i olika delar av världen. De kommer inte sluta ringa dig tills du väljer att svara. Här kommer de säga åt dig att sätta in pengar på investeringsprogrammet för att börja investera i just Bitcoin Pro. 

I början kan de först be dig att sätta in en hög summa på runt 10.000 kronor. Det kan ju finnas människor som gör detta och det är förmodligen varför de testar en så pass hög summa först. Skulle de lyckas hade kunnat stjäla mer pengar från personen som tyvärr blivit ett offer för denna scam. De försöker mjölka ut så mycket de bara kan och hoppas att någon nappar.

 1. De vill att du ska sätta in minst 250€

När de ringer upp dig kommer de be dig att sätta in minst 2,500 kronor på ditt “investeringskonto” hos denna fake krypto-broker. De flesta personer idag vill inte sätta in en summa på 10,000 kronor eftersom det handlar om så pass mycket pengar och därför kommer de istället be dig att istället sätta in 2,500 kronor. De frågar förmodligen efter en högre summa först, så att det andra förslaget inte ska låta lika mycket – dock är 2,500 kronor fortfarande mycket pengar, men jämför man summan 10,000 kronor med 2,500 kronor “känns” det inte som lika mycket pengar.

 1. När du sätter in pengar i Bitcoin Pro bluff

Skulle du väl göra en insättning i Bitcoin Pro kommer de be dig att använda ditt BankID för att verifiera insättningen. Skulle du göra detta kommer du med väldigt stor säkerhet inte få tillbaka dina pengar eftersom insättningen är verifierad av dig, med ditt personliga BankID. När du sedan gjort din insättning kommer du inte se pengarna något mer. Istället hamnar du på krypto-broker, där dina pengar spelas bort på bara några minuter. Problemet är att det ser ut som att du investerar i något, men egentligen har pengarna redan dragits till scammen.

 1. De kommer ringa dig igen 

De kommer sedan fortsätta att ringa dig, för att be dig att sätta in mer pengar och “investera” igen. Detta så att de kan ta ännu mer av dina pengar. Tyvärr kan det även vara så att de fortsätter att ringa dig och hotar att om du inte betalar, så kommer de stämma dig. Ta inte detta seriöst om det skulle ske. Har du skrivit in dina uppgifter på en sajt som detta är det bäst att polisanmäla det direkt. 

Vissa mobiltelefoner idag kan även blockera nummer som ringer. Du kan därför se till att blockera varje nummer som ringer upp som är från just deras callcenter, men eftersom de har så många olika callcenters i olika delar av världen handlar det även om olika telefonnummer. Det kan bli många nummer du kommer behöva blockera.

 1. Du kommer aldrig ser dina pengar igen

När du väl har gjort din insättning, som oftast ligger på 2,500 kronor eller mer, kommer du inte längre se dina pengar. När du registrerar dig på hemsidan kommer du även recensioner som verkar trovärdiga. Det finns även lite Bitcoin Pro omdömen överallt på nätet. Systemet är inte trovärdigt och gör du en insättning på Bitcoin Pro kommer du inte se dina pengar igen. 

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Öppna ett konto hos eToro i stället

Istället för att kasta bort dina pengar i sjön kan du registrera dig hos eToro, som är en trovärdig krypto-broker. Vi samarbetar med eToro och kan med säkerhet säga att detta är en riktig och pålitlig broker. 

Hur du kan skydda dig emot Bitcoin Pro bedrägeriet

Det finns vissa saker som du bör ha koll på innan du registrerar dig på sajter, speciellt hemsidor som dessa. Scams erbjuder oftast något slags erbjudande som kan göra dig rik snabbt, där du själv inte behöver lägga energi eller ha en speciell kunskap i området. Som de flesta personer vet idag, finns det inget system som gör dig rik snabbt utan att du har någon kunskap i området. Det krävs tid och engagemang att tjäna pengar, oavsett om det handlar om en passiv eller aktiv inkomst. 

Det krävs alltid något av oss och att bara sätta in pengar brukar oftast inte leda till något (förutom investeringar på trovärdiga och pålitliga investerings hemsidor dock). Oavsett om det är en trovärdig hemsida eller inte, behöver du fortfarande ha kunskap i om hur investering faktiskt fungerar och hur kryptovalutor fungerar, om det är just det som du vill handla med. 

Reklam eller annonser på nätet med en känd TV.profil eller kändis är en röd flagga. Ser du t.ex. en annons med Bitcoin Pro Filip Hammar, handlar det om just detta scam. Tänk på att alltid lära dig mer om vad du registrerar dig om, läs recensioner (från pålitliga källor) och se till att hemsidan du är inne på faktiskt är legitim. Du kan även hitta en Bitcoin Pro recension online som också är fake, som är menad att få dig att tro att systemet är legitimt.

En annan sak du kan ha koll på är pop-up fönster, speciellt om de säger att du har en viss tidsperiod att registrera dig. Detta görs för att stressa dig och göra ett snabbt beslut, istället för att faktiskt tänka igenom ditt beslut. Pop-up rutor som dessa är därför också en röd flagga.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Går det att bli rik på Bitcoin?

Ja och nej. Det går att bli rik på mycket idag, men program som Bitcoin Pro bluff och liknande system som gör-dig-rik-snabbt kommer inte fungera, tyvärr. Det finns många system som du kan använda för att börja investera i Bitcoin, men det brukar väldigt sällan gå snabbt. Det enda som kan göra att du för höga vinster är hur kurvan ligger på och när du väl köper/säljer. De som faktiskt blir rika snabbt är en väldigt liten siffra i världen idag, jämfört med de personer som fokuserar på en stadig växt uppåt. På eToro erbjuds handel med just Bitcoins och andra kryptovalutor. Detta är en hemsida vi samarbetar med och därmed litar på. 

Hur kan jag investera i Bitcoin?

Ska du börja investera i Bitcoin behöver du först och främst lära dig om hur kryptovalutor, handel och investeringar fungerar och hur du gör. När du sedan vet mer om hur marknaden fungerar, är det smartast att testa dina kunskaper- men inte med riktiga pengar. Det är dumt att riskera något om du är nybörjare i branschen. Att börja med mindre summor fungerar också som en start, men de kommer inte direkt ge dig några enorma vinster. När du sedan känner dig bekväm att handla med Bitcoins, se till att registrera dig på en pålitlig hemsida som t.ex. eToro.

Hur fungerar Bitcoins?

Bitcoins är en kryptovaluta, den största och populäraste kryptovalutan som är aktiv idag. Det är en virtuell valuta som inte har någon fysisk form. Den genereras online och är krypterad, vilket betyder att du kan handla med kryptovalutor utan att du samtidigt blandar in dina personliga uppgifter. Det är därför ett säkert sätt att handla på, då det inte finns några mellanhänder som t.ex. banker och avgifter som dras för att investera och skicka transaktioner.

Vad kan jag göra om jag blivit utsatt för en Bitcoin Pro bedrägeri?

Skulle du ha registrerat dig på Bitcoin Pro scam eller blivit utsatt för en liknande luff, då kan du först polisanmäla händelsen. Polisen kommer förmodligen tyvärr inte göra något, men det är alltid bra att anmäla fall som dessa så att de förhoppningsvis kan göra något åt det i framtiden. Ju mer information de får om fallen, desto fler bevis.

Varför går människor på Bitcoin Pro bluff och liknande scams?

Personerna bakom annonser och scams som detta vet oftast precis vilka som ska bli deras offer. De använder i många fall någon slags emotionell manipulering och därmed lyckas de fånga in människor som nappar. Det är just därför de använder någon känd TV-profil eller kändis, som människor kan relatera till och därmed verkar annonsen mer trovärdig. 
De fokuserar på just dessa människor. Om nu t.ex. Filip Hammar investerar i Bitcoins och nu tjänar pengar på investeringen, då kan väl jag göra samma sak? Det är oftast tankar som dessa som lockar in denna scams “offer” och de skriver därför in sina uppgifter. Det finns även vissa som fortfarande tror att programmen är legitima och som har “investerat” flera tusentals kronor i program som detta, men som sedan förstått att pengarna helt enkelt bara kastas bort.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77