eToro Sverige Recension: Är handelsplattformen bluff eller inte?

Handelsplattformen eToro Sverige är en välkänd handelsplattform som kan användas till att köpa kryptovaluta som exempelvis Bitcoin, Ethereum med mera. Plattformen är reglerad för CFD-handel och det är idag en av de säkraste tjänsterna för de svenskar som vill investera i kryptovaluta.

Företagets vision bygger på ett revolutionerande sätt att handskas med kapital, där de förutser en framtid där alla finansiella tillgångar kommer att vara tokeniserade – ett koncept som allt mer börjar ta fäste på den finansiella handelsmarknaden. 

Just eToro är mer än endast en tjänst för handel med kryptovaluta, och det är ett av de första företagen i både Sverige och världen som erbjuder en multi-facetterad tjänst med personlig assistans dygnet runt.

Med så många olika företag som erbjuder sina tjänster på nätet så kan det vara svårt att hitta rätt, men eToro finns på plats för att göra allt betydligt enklare, med sitt välutvecklade finansiella instrument som på sikt kommer fungera som en bro till en stabilare finansiell situation. På eToros hemsida hittar man allt information om vad eToro erbjuder, hur handel fungerar och vad man behöver göra för att kunna komma igång och börja handla direkt. Denna eToro review kommer att gå in lite närmare på hur tjänsten fungerar, och varför den går att lita på.

eToro Översikt

Företaget eToro grundades ursprungligen år 2007 i Israel, och de har med andra ord varit med på den finansiella marknaden under en längre tid. Deras erfarenhet och framgångsrikhet talar sitt eget klara språk, men utöver det så finns det även en mängd andra faktorer som har givit detta revolutionära och mångsidiga finansiella instrument det rykte det förtjänar. Kanske har man frågat sig om eToro är en bluff eller en säker handelsplattform? Är eToro bluff och båg eller håller de vad de lovar? Då är svaret att det utan tvekan är en internationell finanstjänst som man som svensk kan lita på.

Hos eToro for man hjälp under hela processen, och tjänsten finns tillgänglig på svenska så att man enkelt ska förstå vad som gäller och hur allt fungerar, så att man på så vis ska slippa otrevliga överraskningar. Transparens är ett ledande ord i företagets arbetsmetoder, och all information som återfinns på eToros hemsida är lättläst och går rakt på sak. Inget onödigt krångel. Man har även möjlighet att investera i olika typer av affärsmöjligheter, där man med eToros hjälp kan välja det som bäst passar ens egna individuella önskemål och förutsättningar.

Sekretess, säkerhet och förtroende är tre ledande ord som man kommer komma i kontakt med i olika sammanhang hos eToro, och de gör ett utmärkt jobb vad gäller att leva upp till förväntningarna. Till skillnad från blufföretag som lovar gold och gröna skogar med endast ett par knapptryck, så ger eToro användaren en unik insikt i en marknad som har växt explosionsartat i popularitet de senaste åren.

Fördelar vs. Nackdelar

Kunniga medarbetare finns tillgängliga dygnet runt när man skapar ett konto hos eToro, och detta gör det enkelt att på ett säkert sätt kunna tjäna pengar på Bitcoin, Ethereum och liknande, utan att riskera att bli lurad. Läs mer i vår utförliga recension av eToro, för ytterligare information om hur det fungerar att handla med kryptovaluta, vanlig valuta, aktier och andra varor.

Fördelar med eToro

 • En säker och reglerad tjänst
 • Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
 • Möjlighet att skapa ett demokonto
 • Erbjudande om marknadens lägsta avgifter
 • Tips och guidning från certifierade experter
 • Snabbt och enkelt att öppna ett konto

Nackdelar med eToro

 • Minsta insättning är $200

Förutom att de har en minsta insättning på $200, en summa som förövrigt är betydligt lägre än de flesta andra e-handelsföretag, så finns det inte många nackdelar med att använda eToro och deras handelsplattform. Det är nämligen så att eToro erbjuder en mängd olika möjligheter att handla aktier, kryptovaluta samt att göra andra investeringar i social handel som potentiellt kan leda till stora pengar, och de är väldigt öppna och ärliga med de risker som finns.

Bluff-företag vill gärna få användaren att tro att en investering är helt riskfri, det vill säga att där inte finns någon hög risk, men eToro hjälper istället till att visa hur man kan göra riskerna så små som möjligt med smarta investeringar. För den som inte tidigare har testat social handel så är det värt att börja med att öppna ett demo-konto, där man sedan kan testa deras tjänster helt riskfritt och utan att behöva använda riktiga pengar.

En användarvänlig och pålitlig plattform

Vårt eToro omdöme är därmed att det handlar om en säker och användarvänlig plattform. Av denna anledning så är det idag så att människor från hela världen väljer att handla med kryptovaluta, aktier och social trading genom just eToro, där man erbjuds olika metoder för att börja tjäna pengar på ett smart sätt. De är väldigt etiska i sin så kallade “financial conduct” – hur de för sig i den finansiella världen och gentemot sina kunder, och med eToros hjälp så finns faktiskt den där efterlängtade möjligheten att handla olika valutor.

Min bevakningslista hos eToro

Introduktion till eToro

Det känns alltid lite krångligt och överväldigande när man börjar med något nytt, men allt löser sig med lite guidning och hjälp. Vi har satt ihop en informativ eToro recension med ingående information kring företaget, hur det grundades, vad de kan stå till hjälp med samt hur deras “social trading platform” (som det heter på engelska) fungerar. Här kommer vi också gå igenom vilka avgifter (exchange commission) som tas ut, hur det fungerar med eToro skatt och vad man ska tänka på för att investera smart med eToro. Att skapa ett konto hos eToro är bara början på en spännande och förhoppningsvis lukrativ upplevelse.

När grundades eToro och hur stora är de nu?

Företaget eToro grundades redan under 2007 av bröderna Yoni Assia och Ronen Assia, samt deras vän David Ring. År 2010 inagurerades deras handelesplattform – en frisk fläkt i kryptohandelns värld, och samma år släpptes sedan deras app för mobilen, med vilken man kunde följa handelsmarknaden dygnet runt. Redan år 2018 hade eToro som företag ett värde på hela 800 millioner amerikanska dollar.

eToro: Företagsinformation

Huvudkontor:Limassol, Cypern
Grundades:2006, Tel Aviv, Israel
VD:Yoni Assia
Överordnad Organisation:eToro Group Limited
Grundare:Yoni Assia, Ronen Assia, David Ring

I dagsläget så har eToro omkring 10 miljoner användare världen över, och en stor anledning till detta är att deras handelsplattform är otroligt användarvänlig. Det är inte enbart investerare med erfarenhet som kan använda eToro, utan även de som är nybörjare vad gäller kryptovaluta och aktier. Den stora skillnaden mot andra handelsplattformar är att eToro är öppna och ärliga vad gäller de risker som finns med en investering, även om det skulle gälla en hög risk. Detta gör att man känner sig betydligt mer delaktig i att fatta kloka och välinformerade beslut vad gäller ens egna pengar. Genom att man har koll på sina egna pengar och tillgång till användbara resurser så blir eToro snabbt en ovärdelig resurs när man vill börja tjäna pengar på att handla kryptovaluta och annat.

Vart är eToro baserat?

Flitigt omnämda eToro grundades ursprungligen i Tel Aviv, Israel, men har idag sitt huvudkontor på Cypern. Lokala kontor återfinns även i Storbritannien, USA samt i Australien, något som skapar en internationell atmosfär och en möjlighet att som användare få hjälp när man behöver det. Det företag som ligger bakom eToro heter eToro Group Limited, och de driver även tjänsten eTorox. Tjänsten i sig finns dock tillgänglig i många länder världen över, med möjlighet att välja bland ett flertal språk.

Är det säkert att använda eToro i Sverige?

Om man befinner sig i en situation där man vill börja ta steg in i kryptohandelns värld samt kanske köpa aktier, då är eToro ett smart och säkert alternativ där man slipper gå direkt in och löpa kryptovaluta. Istället för att äga kryptovaluta så sköts handeln med CFD (Contract for Difference). När man sysslar med CFD-handel så finns det alltid en risk att förlora pengar, något som eToro är väldigt öppna med, men det finns också en chans att tjäna enorma summor. Det finns många fördelar med att inte köpa Bitcoins och annan kryptovaluta direkt, något som genom den service eToro erbjuder nu är en möjlighet även för svenskar.

Viktigt med eget ansvar och att vara påläst

Att handla med kryptovalutor är väldigt enkelt med eToro, men det krävs fortfarande att man själv tar sig tid att läsa på och sätta sig in i hur handel med CFD fungerar. Det är nämligen så att eToro är ett seriöst företag, och inte en sådan där blufftjänst som utlovar mirakel och overkligt enkla (och falska) lösningar. Med eToro så kan man tjäna massor av pengar, men man kan också förlora om man inte är lite försiktig. Det smartaste man kan göra är att läsa på ordentligt, samt att ta kontakt med eToros 24-timmars kundtjänst om man har frågor och funderingar. Man måste absolut inte vara expert, men man bör vara villig att sätta sig olika metoder och funktioner i den typ av marknadshandel.

Reglering & Licenser

Handelsföretaget eToro är registrerat och licensierat som en Cypriskt investeringsfirma – CIF, med registreringsnumret HE20058. De regleras även av Cyperns Securities & Exchange Commission (CySEC), FCA (Financial Conduct Authority), Markets in Financial Instruments Directive samt av ytterligare finans och investeringsfirmor beroende på vilket land man använder det från.

Genom att de är så pass kontrollerade så får man som användare en trygghet och ett skydd som man inte skulle få hos andra liknande bolag, och det ger en goda förutsättningar för att börja handla med aktier och kryptovaluta. Visst finns det risker med CFD-handel, men eToro gör det så tryggt som möjligt att börja handla.

Avgifter & Skatt

Vilka avgifter som tas ut beror på vad man gör hos eToro. Det tas exempelvis inte ut någon avgift på de insättningar man gör, medan man däremot betalar en fast avgift på $5 vare gång man gör ett uttag. Det spelar då ingen roll hur små eller stora uttag man gör, men man måste som minst ta ut $30.


Avgifter och provisioner på de transaktioner man gör i övrigt och på de investeringar som görs via olika beslut hos eToro varierar kraftigt, men de är kända för att ha de lägsta avgifterna på marknaden. Avgifterna kan även variera beroende på när på dygnet man väljer att handla. Fördelen här är dock att eToro gör ett urmärkt jobb vad gäller att informera om avgifter innan man genomför sin transaktion eller fattar ett finansiellt beslut.

Skatt tas inte ut eller räknas bort av eToro själva, utan det är istället vare kunds enskilda ansvar att betala in den skatt som de är skyldiga beroende på var man bor. Om man vanligtvis betalar skatt, vilket de allra flesta nog gör, ja då är det troligt att man ska skatta även på pengar man har tjänat via eToro. Har man frågor kring detta så kan man kontakta eToros kundtjänst, eller höra av sig direkt till skatteverket.

Kundtjänst Recension

Med så många kunder världen över så är det en självklarhet att en kundtjänst måste finnas, och eToro imponerar med kundtjänstens tillgänglighet och sitt tillmötesgående. Dels så finns det en FAQ (frequently asked questions) direkt på hemsidan där man hittar frågor och svar som kundtjänsten ofta får in. Genom att titta där så brukar man kunna lösa diverse olika problem utan att ens behöva höra av sig till kundtjänst. Det är snabbt och enkelt, och får ett stort plus i denna eToro recension.

eToro: Kundtjänst

Öppetider:Dygnet runt från måndag till fredag
Livechat?Ja
E-PostNej

Skulle mna fortfarande känna sig osäker så hör man av sig till eToros kunniga medarbetare, oavsett om man har frågor om att handa aktier, köpa Bitcoin eller något annat, och så får man skräddarsydd hjälp. Man behöver inte logga in för att få hjälp, utan kan kontakta eToros kundtjänst även innan det att man blir medlem. Kundtjänsten finns tillgänglig på svenska och det finns kundtjänstmedarbetare som arbetar dygnet runt för att snabbt och smidigt kunna svara på kundernas frågor samt hjälpa till att löra ens problem.

Köpa Kryptovaluta hos eToro

Hela konceptet hos eToro är just att man i vissa situationer inte köper kryptovalutan direkt, utan att man istället handlar med CFD, något som ger kunden en ökad trygghet och bättre kontro. Det kan verka lite krångligt i början, men så fort man får grepp om koncepten så börjar man se logiken i det hela. För mer information om detta så kan man läsa vår guide för att köpa kryptovaluta.

1. Skapa ett Konto

Det går att skapa ett konto för att kunna logga in på två sätt – genom att gå in på deras hemsida eller via appen. Vissa föredrar att göra detta via datorn och att sköta all handel därifrån, medan andra hellre laddar ner eToro till telefonen eller surfplattan, för att sedan kunna logga in i appen.

Skapa ett konto hos eToro

2. Välj din betalningsmetod

När det gäller betalning så har man som användare ett flertal alternativ. Detta gör det enkelt att komma igång oavsett var man bor och vilka finansiella medel man vanligtvis sköter handel och andra ärenden med, och en insättning är alltid gratis med eToro. Den egna banken eller den service man använder kan dock komma att ta ut en avgift. Detta är i så fall inte något som eToro har kontrol över.

Den vanligaste betalmetoden är bankkort eller kreditkort, så som exempelvis VISA, Mastercard eller Maestro. Andra alternativ finns också tillgängligt, med e-plånböckerna PayPal, Skrill och Neteller som exempel. Fördelar med PayPal, Skrill med mera är att man inte behöver lämna ut några kortuppgifter, något som sparar tid, och istället så betalar man med sitt e-plånbokskonto.

Bekräfta din eToro metod

3. Bekräfta din metod

Då eToro är väldigt måna om sina kunder så kommer man alltid få förfrågan om man vill bekräfta den betalmetod man har valt. Detta är ingenting konstigt, utan endast en säkerhetsåtgärd där man snabbt och enkelt väljer att bekräfta eller avbryta, om det skulle vara så att man har ångrat sig. Först väljer man betalmetod, och därefter ombeds man bekräfta den. Om man väljer att avbruta så kommer insättningen inte att genomföras, och då kommer man behöva börja om från början om man trots allt ville sätta in pengar.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Hos eToro så kan man handla med flera olika sorters kryptovaluta, beroende på vad man själv är intresserad av och vad man tror passar bäst.

Alla Kryptovalutor som eToro erbjuder

Detta skapar stora möjligheter till att anpassa den egna erfarenheten vid användande av tjänsten, samt att öka chanserna till framgång. De valutor som finns tillgängliga är följande:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Cardano
 • EOS
 • Binance Coin
 • Litecoin
 • Dash
 • Zcash
 • IOTA
 • Stellar
 • Neo
 • Tron
 • Tezos

Alternativ till eToro

Även om eToro är ett av de absolut bästa alternativen för handel med kryptovaluta, aktier och andra investeringsmöjligheter, så finns det även andra pålitliga alternativ. Det gäller att vara försiktig när man vill investera i denna typ av handel, och att endast använda sig av pålitliga tjänster som eToro, Coinbase, Kraken och Binance. Det finns många blufföretag där ute som endast är ute efter pengar, så det är dumt att chansa när det finns pålitliga alternativ att välja mellan.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Hjälp finns att få direkt på eToros hemsida, både vad gäller handel och andra bekymmer, men vi ska ta en titt på några av de allra vanligaste frågorna och svaren här nedan. Genom att läsa på innan man börjar med kryptovaluta och denna typ av handel så ökar man chanserna att lyckas i branschen. Någon expert behöver man inte vara,men genom att ta sig tiden att få en stadig grund att stå på så kommer det bli både enklare och roligare att använda en tjänst som eToro. Här kommer några frågor och svar som ofta tas upp gällande just eToro:

Finns eToro tillgängligt i hela världen?

Just nu så bedriver eToro verksamhet i över 140 länder världen över, och detta kommer mest troligt att utökas inom den närmaste framtiden.

Är eToro pålitliga?

Ja, eToro är en pålitlig tjänst inom denna typ av handel, och en av de bästa för de som vill börja tjäna pengar genom att köpa och sälja kryptovaluta, aktier med mera.

Hur fungerar eToros app?

Genom att ladda ner företagets användarvänliga app så kan man sköta allt direkt via mobiltelefonen. Appen finns tillgänglig i App Store för iOS, samt i Google PlayStore för Android.

Hur verifierar man sitt eToro-konto?

För att verifiera kontot, något som krävs för att man ska kunna få tillgång till alla tjänstens funktioner, så krävs en giltig legitimation, adressbevis samt att man tar emot ett samtal på mobiltelefonen.

Varför måste jag sätta in pengar för att öppna ett handelskonto?

För att kunna öppna en ny köp- eller säljposition hos eToro så krävs det att man har pengar på sitt handelskonto. Det är av den här anledningen som man ombeds sätta in pengar när man först skapar ett konto, då det annars inte går att komma igång. Det går dock att först prova tjänsten i demo-läge, men då får man komma ihåg att så länge man inte har satt in några riktiga pengar, då kan man heller inte tjäna några pengar.

Kan man använda eToro i mobiltelefonen?

Det går alldeles utmärkt att använda tjänsten direkt i mobilen! Enklast blir det om man väljer att ladda ner appen, då denna är utformad för att det ska gå snabbt och enkelt att använda eToro mobilt, men man kan även öppna tjänsten i mobilens webbläsare.

Vad är riskerna med att använda eToro?

Det finns alltid risker när det kommer till kryptovaluta och CFD-handel, och den som påstår något annat är inte fullt sanningsenlig. Vilken professionell handlare eller mäklare kan intyga detta, men det handlar alltså om risker som återfinns i denna typ av handel, och inte risker som är direkt relaterade till eToro. Istället så fungerar eToro som en pålitlig hjäpande hand i en riskfull form av handelsnätverk, och de hjälper användaren att dels förstå de risker som existerar, samt att fatta bra finansmässiga beslut.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77