TREZOR One Recension: Skulle man köpa den?

Handel med kryptovaluta är en otroligt spännande marknad att ge sig in i, men det finns ett flertal saker att tänka på om man vill börja investera på ett säkert sätt. Dels så måste man hitta en tjänst som är pålitlig och sanningsenlig, men man måste även börja tänka på hur man vill förvara de personliga nycklar som leder till den kryptovaluta man är i besittning av. Det bästa sättet att förvara nycklar på är med en så kallad “crypto wallet” – en kryptoplånbok.

Om man har valt ett pålitligt företag för handel med kryptovaluta, men om man sen inte har en pålitlig kryptoplånbok, då kommer det tyvärr inte gå särskilt bra. I denna Trezor One Recension så ska vi ta oss en titt på en av de bästa kryptoplånböckerna på marknaden.

Vilka Kryptovalutor kan man spara på TREZOR One?

Alla kryptoplånböcker är väldigt olika, både i utseende och funktion, och det kan variera vilka kryptovalutor man kan ha på sin hardware wallet. Det är smart att kolla upp detta innan man gör sitt köp, då det annars kan vara lätt hänt att man blir besviken, och speciellt om man väljer en lågkvalitativ produkt. Trezor One Sverige är som tur är raka motsatsen – en topprodukt som erbjuder allt man som användare kan komma att behöva, och däribland möjligheten att förvara nycklar till hundratals olika kryptovalutor på en och samma enhet.

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Använd Treznor One för följande kryptovalutor

 • – Ethereum
 • – Bitcoin
 • – Bitcoin Cash
 • – Zcash
 • – Dash
 • – Litecoin
 • – Stellar

Endast några av över 1000 kryptovalutor

Med Trezor One, vilka kryptovalutor kan man alltså lagra på den? De kryptovalutor som Trezor One är kompatibel med är över 1000 olika valutor, men de som listas ovan är de allra vanligaste kryptovalutorna som kunderna brukar förvara på sina enheter. En produktbeskrivning kan ge mer detaljerad information för vad som gäller och vilka valutor är kompatibla med enheten, speciellt då detta kan komma att ändras med tiden, i takt med att nya valutor dyker upp och ökar i popularitet.

TREZOR One Design

För vissa så spelar det kanske inte särskilt stor roll hur kryptoplånboken ser ut, men det kan ändå vara roligt att ha valmöjligheter. Här kan man välja mellan svart, vit och grå, självklart beroende på vad man personligen föredrar, och enhetens utforming påminner om en liten fjärrkontroll. Skärmen gör det enkelt och tryggt då man inte behöver knappa in något via varken telefonen eller datorn, och allt sköts direkt via Trezor One.

Lätt att ta med sig

En produkt som denna väger väldigt lite, och det gör att man utan problem kan ta med sig den i fickan, i väskan eller i princip var som helst när man går ut. På så sätt är man alltid beredd att köpa och sälja kryptovaluta, samt att kontrollera de transaktionerna och köpen som man redan har gjort. Hela grejen med kryptohandel är ju just att fatta smarta beslut gällande sina köp, och ibland kan en finansiell möjlighet dyka upp när man minst anar det! Då är det perfekt med en kryptoplånbok som Trezor One, eftersom att den kan hänga med överallt. Man gör sig själv en stor tjänst genom att vara konstant tillgänglig på kryptomarknaden.

Är TREZOR One säker?

En Trezor One är snabb och enkel att komma igång med, och det krävs endast tre stycken steg för att kunna börja använda dem. När man har fullföljt dessa steg så har man en otroligt säker enhet för alla transaktioner med kryptovaluta, och för förvaring av sina nycklar. Det här är en produkt där säkerheten uppenbarligen är prioritet, så att användarens Bitcoin och kryptovaluta ska kunna garanteras oavsett vad som händer. Skulle man bli av med enheten så finns det en lösning, och den är utformad på ett sätt som gör det näst intill omöjligt för någon utomstående att komma över känslig information.

Både hot storage och cold storage

Något som är väldigt unikt för Trezor One är att den kan användas både som hot storage och cold storage – något som ger användaren total frihet vad gäller transaktioner och annat. Med cold storage-funktionen så behöver enheten inte vara uppkopplad mot en dator, och man kan enkelt sköta sina affärer även när man är ute på språng. Ingen känslig information lämnar någonsin Trezor One, och därför behöver man inte oroa sig för hackare och dataintrång. Allt sköts via den lilla skärmen på enheten.

Vad kostar den?

En Trezor One är ett riktigt bra budgetalternativ för den som inte vill eller kan lägga allt för mycket pengar på sin kryptoplånbok. Priset i amerikanska dollar ligger på ca $35 beroende på var man väljer att inhandla den, och det är ett riktigt bra pris om man jämför med många andra topprodukter. En Trezor One fungerar nämligen på ett väldigt liknande sätt som många av de dyrare konkurenterna, och man får med andra ord riktigt mycket för pengarna.

Enkel att beställa online

Om man inte har någon butik i närheten som säljer denna ekonomiska kryptoplånbok så kan man enkelt hitta den på nätet. Då är fördelen att man får den skickad hem till sig var man än bor, och att man även har möjlighet att jämföra priser hos olika återförsäljare.

Vad händer om min TREZOR One blir stulen?

När man först skaffar sin Trezor One så är det viktigt att man följer instruktionerna och programmerar den med ett så kallat recovery seed. Ett recovery seed är en fras eller en mening som man kan använda för att återställa den data som fanns på enheten, om den skulle komma att förloras eller bli stulen. Det är en väldigt enkel process som går ut på att man ska kunna slippa oroa sig för sin kryptovaluta även om man skulle bli av med enheten, och förklaringen är att nycklarna egentligen inte sparas i själva enheten, utan virtuellt.

Vad gör man om man blir av med sin Trezor One?

Det är lätt att drabbas av panik om man upptäcker att ens Trezor One är borta, och man är i så fall inte ensam om att för en sekund känna det som om alla ens besparingar har försvunnit med ens hardware wallet. Som tur är så är det nu inte riktigt så illa, vilket vi tittar på här i denna Trezor One review, och man kan börja återställningsprovessen med att köpa en ny enhet. Man kan antingen köpa sig en ny Trezor One, eller en annan produkt som är kompatibel med samma system. När den nya enheten startas upp så finns alternativet att fylla i sitt recovery seed, och därefter får man än en gång tillgång till sina private keys.

Viktigt att hålla sitt seed hemligt

Det seed, eller lösenordsfras, som man väljer att använda på sin Trezor One ska alltid vara något som är svårt (eller helst omöjligt) för någon utomstående att gissa sig till. Man ska även helst undvika att ha det nedskrivet någonstans i anslutning till där man förvarar enheten, och kanske även att berätta vad det är för någon annan. Pengar är nämligen alltid ett känsligt ämne, och det är oftast smartast att inte lita på någon annan än sig själv i detta avseende.

Bör man köpa TREZOR One?

Huruvida man bör köpa en av dessa produkter beror helt enkelt på om den har det man letar efter, och om den uppfyller alla de krav man själv har satt upp. Alla de som handlar med kryptovaluta har olika önskemål om hur de vill att en kryptoplånbok ska fungera, och bara för att något passar en person så betyder det inte att den passar alla. Det man ska veta är i alla fall att Trezor One är en kvalitetsprodukt som man kan lita på. Om man vill ha en hardware Trezor wallet som har flera säkerhetslager som omöjliggör hackning och intrång, plats för alla de kryptovalutor man handlar med och möjlighet till återställning om något händer med den enhet man har – då är Trezor One ett utmärkt alternativ.

TREZOR One alternativ

Det första man ska hålla i åtanke när man köper en kryptoplånbok är att vissa produkter kan verka helt fantastiska, men ändå inte vara helt rätt för det man personligen planerar att använda dem för. Det är med andra ord okej att titta runt lite för att försöka välja en produkt som har allt det där man letar efter! Trezor One är en fantastiskt väl fungerande kryptoplånbok, men det är inte det enda bra alternativet. Följande produkter rekommenderas aven de:

 • – Ledger Blue
 • – Ledger Nano X
 • – Ledger Nano S
 • – Trezor Model T

Det finns för och nackdelar med alla dessa beroende på vad man letar efter, och om man är osäker på vad som skulle passa bäst så är det alltid en bra idé att läsa på om alternativen innan man bestämmer sig.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77