LocalBitcoins Sverige Review: Bluff eller inte? Recension 2022

Kanske har man hört talas om andra som har lyckats tjäna stora pengar på Bitcoin och kryptovaluta, eller så har man kanske sett någon av de många annonserna som kan dyka upp lite här och där på internet! Det kan vara riktigt svårt att veta vilka företag som är pålitliga och vilka som endast är en bluff, och hur ligger det då egentligen till med LocalBitcoins.com? Handlar det om en LocalBitcoins scam, eller är företaget tillförlitligt? Svaren på de frågorna är nej, det handlar inte om någon LocalBitcoins bluff, och ja, LocalBitcoins är 100% pålitligt.

Här nedan i denna LocalBitcoins Recension så ska vi gå igenom hur tjänsten fungerar, vem som kan använda sig av den, vilka förkunskaper som krävs samt lite bakgrundsfakta gällande LocalBitcoins. Om man precis har gett sig in på marknaden så är LocalBitcoins ett utmärkt sätt att komma igång på.

LocalBitcoins Översikt

I denna LocalBitcoins review så kan man läsa mer om detta innovativa finska företag, som idag hjälper kunder över hela världen med att både köpa och sälja kryptovalutor. LocalBitcoins avgifter är låga och förmånliga, och deras hemsida – localbitcoins.com är enkelt och praktiskt utformad så att man lätt ska kunna navigera runt även om man är oerfaren vad gäller kryptovaluta. Hos LocalBitcoins så får man ett fantastiskt stöd när man kliver in på handelsmarknaden, och man har möjlighet attt själv lära sig att fatta bra finansiella beslut med detta instrument.

LocalBitcoins Hemsida

För den som börjar bli lite trött i huvudet efter att läsa igenom så många recensioner och företagsbeskrivningar så ska vi kort gå igenom det viktigaste – vad är det som gör LocalBitcoins så bra, och vad är mindre bra? Detta är ett företag som är väldigt mångsidigt, och som passar utmärkt för den eller de som är seriösa med att vilja börja tjäna pengar på kryptovalutehandel.

Fördelar med LocalBitcoins

  • Många olika betalmetoder tillgängliga.
  • Professionellt upplagd hemsida.
  • Specialiserade på kryptovalutan Bitcoin.

Nackdelar med LocalBitcoins

  • Hemsidan finns inte tillgänglig på svenska.

Introduktion till LocalBitcoins

När man är ute efter ett fullskaligt verktyg som kan öppna upp portarna till den spännande Bitcoin-marknaden, och ett som passar både nya användare och de som är ruttinerade inom kryptovalutehandel, då ska man ta sig en närmare titt på LocalBitcoins. Denna finska diamant är en kryptotjänst som kombinerar ett modernt upplägg med alla de klassiska funktioner som man förväntar sig att hitta inom avancerad trading.

LocalBitcoins Om Oss

De erbjuder guider och information som är utformat för nya användare, så att även den som är helt oerfaren ska kunna lära sig vad som krävs för att tjäna pengar på Bitcoin, och det är helt gratis att gå med. Avgifterna är klart överkomliga och det är ett finskt företag som har tagit enormt stora kliv inom denna spännande marknad.

När uppfanns LocalBitcoins och hur stor är det nu?

I juni 2012 slog LocalBitcoins först upp sina virtuella dörrar, och de var då relativt tidigt ute på en marknad som snart skulle komma att explodera i popularitet! De är idag ett av Finlands toppföretag när det kommer till finansiell ganans och de utvecklas ständigt för att kunna ge kunden en komplett trading-upplevelse. Företaget är känt för att jobba hårt för att motverka pengatvätt och andra olagliga aktiviteter på sidan, något de ofta mottar beröm för från både myndigheter och privata företag.

Vart sitter LocalBitcoins?

I grannlandet Finland, i Helsingfors, hittar man LocalBitcoins huvudkontor. De har redan sedan starten haft sin bas i Finland, vilket inte är särskilt förvånande med tanke på att både företaget och företagets grundare är finska. För svenska användare så ligger det givetvis en stor fördel i detta då företagsprincipen är uppbyggd kring hur saker och ting fungerar inom nordisk handel. Localbitcoins.com finns tillgängligt i länder runt om i hela världen och på ett flertal större språk, något som gör tjänsten otroligt användarvänlig.

Är det säkert att använda LocalBitcoins i Sverige?

Självklart är det säkert att använda LocalBitcoins, och säkerheten är det sista man behöver oroa sig för när det gäller detta finländska pionärsföretag. De följer alla riktlinjer, regler och lagar som krävs för att de på ett lagligt och ansvarsfullt sätt ska kunna bedriva verksamhet, och kunden står alltid i fokus. All information som kunden väljer att lämna ifrån sig används endast till det den är avsedd för, och den förvaras på krypterade servrar så att både pengar och personlig info ska vara skyddade om någonting skulle hända.

Just LocalBitcoins har aldrig haft några kända problem med dataintrång eller liknande, men de är otroligt rustade för att avverja ett sådant om det någonsin skulle ske. Hos LocalBitcoins så sitter ens pengar tryggt, och man behöver inte oroa sig för att någon utomstående ska kunna se den information man har lämnat från sig. Om man vill kunna handla tryggt med kryptovaluta och Bitcoin så tjänar man på att vända sig till LocalBitcoins Sverige.

Säker SSL-kryptering

All information man lämnar ifrån sig, både när man registrerar sig, gör insättningar och surfar runt på sidan, skyddas av avancerad SSL-kryptering. De säkerhetsåtgärder som återfinns här är väldigt lika bankens säkerhetssystem samt de som används av nätcasinon, och man har ingenting att oroa sig för som kund. SSL-kryptering gör att även om någon skulle försöka göra ett intrång i företagets databaser så ska de inte kunna få tag i någon information. Att ett företag använder sig av just SSL-kryptering är ett solklart tecken på att de är tillförlitliga.

Reglering & Licenser

För att man som användare ska kunna känna sig helt säker så måste tjänsten ha mer än bara SSL-kryptering och tvåvägs-inloggning, och de bör även kunna visa upp licenser som vittnar om att de regleras av utomstående finansinspektioner. LocalBitcoins är godkända av Finnish Financial Supervisory Authority samt ett flertal andra, och dessa gör regelbundna kontroller för att se till att verksamheten sköts som den ska. Då LocalBitcoins är ett Finskt företag så har de alla nödvändiga licenser för att bedriva en pålitlig tjänst.

Kundtjänst Recension

När man går in hos supporten på LocalBitcoins så kommer man först till en meny med ett flertal alternativ. Där hittar man snabbt användbar information vilket är perfekt om man inte vill behöva vänta. De flesta frågorna finns besvarade i denna sektion, men ibland har man kanske något lite mer komplicerat man undrar över, eller så kanske man helt enkelt vill få hjälp av en riktig person. I en sådan situation så kontaktar man kundtjänsten direkt. LocalBitcoins är bra på många saker, och en av dessa är utan tvekan att finnas där för sina klienter.

Avgifter & Skatt

För varje transaktion man gör hos LocalBitcoins så betalar man som säljare en avgift på 1%, och detta kan sedan komma att ändras något beroende på vilken typ av transaktioner man gör. Ytterligare avgifter på insättningar och uttag kan eventuellt komma att tillkomma, men detta beror helt på vilka betalmetoder man väljer och vad ens egna bank har för krav och bestämmelser.

LocalBitcoins Avgifter

Avgifterna är dock inte särskilt höga hos LocalBitcoins, och det är definitivt värt det med tanke på alla funktioner man får tillgång till.

Köpa Kryptovaluta hos LocalBitcoins

Det är en väldigt enkel process att köpa Bitcoins och kryptovaluta hos LocalBitcoins, och allt man behöver är ett konto, en av de betalmetoderna som LocalBitcoins godkänner och pengar att investera. Det är inte riskfritt att göra en investering i kryptovaluta, men det är det aldrig oavsett vilken tjänst man använder sig av, och LocalBitcoins ser till att det blir lättare att fatta genomtänkta beslut. Vi ska gå igenom lite snabbt hur det funkar med handel hos Local Bitcoins och hur det går till när man vill köpa kryptovaluta.

1. Skapa ett Konto

Det finns en vit knapp i hörnet av hemsidan som man direkt ser när man surfar in, och där har man möjlighet att skapa sig ett eget konto hos LocalBitcoins. Det krävs användarnamn, mejl och ett lösenord för att man ska kunna starta upp kontot, och därefter ombeds man bekräfta lösenordet ytterligare en gång. Det är en snabb och enkel process som inte kräver särskilt mycket av användaren, och man väljer själv om man vill sätta in pengar direkt, eller om man hellre vill titta runt lite först.

2. Välj din betalningsmetod

Vissa föredrar att betala på det gamla hederliga viset – med vanligt bankkort, där man fyller i sitt kortnummer och gör sitt köp precis som i vilken internetbutik som helst. Andra kan tycka att det är onödigt tidskrävande att fylla i samma siffror varje gång, och då kanske en betalning med en e-plånbok kunde passa bättre? LocalBitcoins erbjuder betalningar med Mastercard, VISA, Maestro, banköverföringar med bankID och e-wallets som PayPal, Neteller och Skrill, samt en handfull andra praktiska alternativ.

3. Bekräfta din metod

När man vill göra en insättning så ombeds man alltid att bekräfta betalmetoden om man inte har använt den förut. Detta är en säkerhetsåtgärd för att fastställa att kontot som är länkat till betalmetoden tillhör personen som har registrerat sig på LocalBitcoins. Alla dessa åtgärder är implementerade för att motverka olaglig aktivitet som exempelvis pengatvätt, och det tycks ha fungerat bra för företaget såhär långt, då de aldrig har haft problem med olovlig aktivitet. Det här handlar absolut inte om någon tidskrävande eller överdrivet komplicerad process, och det brukar vara klart inom endast några minuter.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Det finns olika annonser på sidan när man väl börjar handla med Bitcoin, och det är där man kan se hur många Bitcoins man kan köpa som minst, samt hur många man kan köpa som mest. Det finns för och nackdelar med de olika alternativen, och man kan lära sig allt det man behöver veta genom att läsa igenom informationen på LocalBitcoins.com. Att man själv väljer hur många Bitcoins man vill köpa är en enorm fördel, då detta gör att man kan göra både små och stora insättningar, beroende på vad man föredrar. Det går även att köpa mindre än 1 Bitcoin, då Bitcoins kan delas in i ännu mindre delar.

Alternativ till LocalBitcoins

Det är viktigt att välja smart när man vill handla med kryptovaluta, och även om LocalBitcoins är ett säkert alternativ så är det inte det enda alternativet. Det finns en handfull andra alternativ som man också kan lita på, och som man ska hålla sig till om man vill slippa bli lurad. Exempel på dessa är Binance, Coinbase och Kraken. Om man väljer en av dessa så vet man att man handlar kryptovaluta på en sida som faktiskt fungerar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)!

Våga fråga, heter det, och det gäller självklart även när det handlar om kryptovaluta och företag som LocalBitcoins. Vi har sammanställt en kort lista med några vanliga frågor, samt svar på dessa frågor, och resten kan man hitta direkt på LocalBitcoins.com. Detta är något som LocalBitcoins gör väldigt bra – de ser till att kunden har tillgång till all information de behöver för att komma igång med kryptohandel.

Kan man bli lurad av LocalBitcoins?

LocalBitcoins är ett seröst företag som inte lurar sina kunder, utan som erbjuder en pålitligt tjänst som har vidtagit alla nödvändiga säkerhetsåtgärder.

Kan vem som helst gå med hos LocalBitcoins?

Förutsatt att man bor i ett land där tjänsten finns tillgänglig samt att man är över 18 år, då kan man använda tjänsten! Det kan eventuellt finnas restriktioner beroende på var i världen man bor, men generellt sätt så är det fritt fram för den som uppfyller kraven att gå med.

Finns det några risker med LocalBitcoins?

Det finns alltid risker med att handla med kryptovaluta, och för många så är det detta som gör det så spännande. Företaget i sig är väldigt pålitligt, och med deras hjälp så lär man sig om de risker som finns, samt hur man bäst kan undvikadem.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77