Hur och vart kan man köpa DASH i 2020?

Ibland kan det kännas överväldigande att ge sig in på kryptovalutemarknaden, men det blir enklare om man har lite förkunskaper och vet vad man ska leta efter. Dash är ett av de mynt som är starkast på marknaden idag, och myntet visar inga tecken på att avta i varken popularitet eller värde. I denna Dash recension så ska vi gå igenom hur man använder denna kryptovaluta, vad det är, vad man kan få ut av att köpa och sälja Dash samt annat som kan vara viktigt att veta innan man gör sitt första köp.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Det finns mycket information att ta del av på internet, men vi har gjort det enklare genom att sammanställa allt som handlar om att köpa Dash på en och samma plats. När man köper Dash genom en av våra partnerföretag så tar man ett spännande steg in i kryptovalutans värld, och då just Dash just nu verkar vara på väg uppåt så kan det komma att bli en riktigt smart investering!

Var Kan Man Köpa Dash? Bästa Handelsplatserna

Kanske har man redan en favoritplattform där man brukar köpa, sälja och byta kryptovaluta, men frågan är ju då om man vet vad som är bäst när man vill handla med just kryptovalutan Dash? Om man vill investera i Dash så ska man våga göra lite eftersökningar online, då i syfte att hitta de bästa alternativen, men här har vi redan gjort detta för att bespara kunden lite tid! Handelsplatserna som listas här är alla pålitliga och med den erfarenhet som krävs för att kunna ge kunden en positiv upplevelse. Att handla med Dash blir otroligt enkelt när man använder sig av en av de bästa handelsplatserna. 

Vad är Dash egentligen?

Dash är ett så kallat altcoin, och det ligger nästan lite mystik bakom vilka det är som driver verksamheten, och hur den fungerar. Det går att skicka och ta emot pengar med Dash som sedan inte kan spåras, och den är en av de kryptovalutor som förutspås en ljus och spännande framtid. Den information som finns att tillgå angående Dash hittar man lätt online, och själva namnet Dash står för Digital Cash. Detta mynt har även gått under namn som Darkcoin och Xcoin, men heter nu alltså endast Dash.

När det kommer till kryptovalutor så är Dash utan tvekan lite av en “badboy” på marknaden – en kryptovaluta som aldrig slutar överraska och som ständigt tycks klättra uppåt på stegen gällande just värde. Många experter tycks tro att Dash kommer komma att spela en nyckelroll i framtida kryptovalutehandel.

Är Dash ens populär i Sverige?

Detta är en kryptovaluta som använder sig av PrivateSend-teknik – en teknik som på ett mycket effektivt sätt döljer den information som skickas så att ingen obehörig ska kunna få tag i den. Detta skapar en extra trygghet som liknar den som Bitcoin använder sig av, och just säkerheten är en av de anledningarna till att Dash har hunnit bli en populär kryptovaluta även i Sverige! Intresset för kryptovaluta har ökat markant i Sverige på senaste år, och Dash är utan tvekan en av de mynt som ligger i det svenska blickfånget.

Köpa Dash: steg för steg instruktion

Hur köper man Dash? Många ställer sig denna fråga, då det är en sak att veta vad Dash är, och en helt annan att förstå hur handel med Dash fungerar. Det är dock inte alls särskilt svårt att komma igång, då man kan handla Dash genom att gå med hos en handelsplattform. Man ska vara noggrann när man väljer tjänst, då inte alla tjänster är lika tillförlitliga, men mer om detta här nedan. Om man är intresserad av handel med Dash och andra kryptovalutor så ska man läsa vidare, för det är trots allt en riktigt bra möjlighet till att på sikt börja tjäna pengar.

Att köpa Dash fungerar på samma sätt som att köpa andra kryptovalutor, och man lär sig enkelt hur det fungerar även om man kanske inte har särskilt mycket erfarenhet. Dash kan sedan användas för att göra betalningar bland annat, och det tros vara ett betalningssätt som kommer bli mycket välanvänt i framtiden.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

En anledning till varför man kanske inte har börjat handla med Dash än är för att man har hört om alla scams och bluffar där ute, en som tur är så finns det många pålitliga tjänster kan vända sig till! Våra partners är tjänster som är fullt pålitliga och som förstår hur kryptohandel fungerar, vilket gör det enklare att som användare fatta bra beslut gällande sina pengar. Att handla med Dash hos en av våra partners gör det enklare att göra ett smart köp av kryptovalutor, och det ökar även säkerheten när man vill köpa Dash.

Att skapa ett konto är snabbt och enkelt, där man lämnar namn och kontaktinformation. Genom att ha ett trading konto hos en av våra partners så har man därefter tillgång till att både köpa, sälja och byta Dash, och man kan komma igång nästan direkt.

2. Validera dina Uppgifter

Det är bäst att validera uppgifterna man har lämnat på en gång, för att man på så sätt ska kunna börja handla med Dash och kryptovaluta på en gång. Ladda upp en bild på ett pass eller annan ID-handling efter det att mejladressen har verifierats, och glöm inte att även ladda upp en bild på en räkning (för att verifiera hemadressen) om detta efterfrågas. Att handla med kryptovaluta innebär en risk, men det ska inte vara riskfullt att ha ett konto, och det är därför man ombeds bekräfta att man verkligen är den person an utger sig för att vara.

3. Sätt in Pengar

Alla våra partners erbjuder ett flertal olika betalmetoder för när det är dags att göra en insättning, och dessa är bland annat betalkort som VISA, Mastercard och Maestro. Många ger även kunden möjlighet att betala med e-plånböcker eller direkta banköverföringar, och man väljer själv vad man tycker passar bäst. Det kan tillkomma vissa avgifter beroende på vilken betalmetod man väljer, men det informeras man om innan man genomför köpet.

4. Köp Dash med pengarna

Efter att pengar har sats in så använder man dessa till att börja handla med Dash. Man får välja hur många Dash-mynt man vill investera i vid varje köp, och köpet genomförs direkt efter att man har valt betalmetod. När man väl har köpt Dash så är man redo för att börja sälja och byta med sina kryptovalutor, och allt detta kan man göra direkt i sin Dash Wallet.

Hur man köper Dash med ett kreditkort

Så länge man har ett bankkort från en svensk (eller utländsk) bank så kan man snabbt och enkelt betala med detta när man vill köpa Dash och kryptovaluta, och det är ett enkelt sätt att föra över pengar till sitt konto för att sedan göra ett smart köp. Man fyller i sitt kortnummer, och detta är något man måste göra varje gång man vill köpa Dash, och alla uppgifter man lämnar ifrån sig online skyddas av SSL-kryptering.

Många föredrar denna metod just för att den är väldigt välkänd, och de flesta har i något skede gjort andra betalningar med kort online. När man håller på med trading så fungerar det precis likadant när man köper Dash genom en av våra partners, och så länge man inte har något emot att fylla i det där kortnumret så är det ett säkert och snabbt sätt att komma igång med köpen.

Hur man köper Dash med banköverföring

Hur köper man Dash med banköverföring? Gör en snabb inloggning med BankID och betala med banköverföring! Många föredrar den här metoden just för att de är praktiska och enkla, och allt man behöver ha tillgängligt är sin bankdosa, alternativt ett mobilt BankID. Med denna typ av valutor så har man olika alternativ för betalning, men en banköverföring är något som alltid brukar fungera bra, och det räknas som ett av de absolut säkraste sätten att föra över pengar.

Dash Wallet: Hur håller jag mina Dash säkra?

En stor fördel med just Dash (utöver att de är en kryptovaluta som försöker fixa allt det som andra kryptovalutor inte har lyckats med eller det de saknar) är att de har sin egen hardware wallet känd som en Dash Wallet. Detta är en säker kryptoplånbok där man sparar sina nycklar, så att ingen utomstående ska kunna komma åt ens finansiella tillgångar.

Då denna kryptoplånbok är direkt länkad till Dash kryptovaluta så innebär det att den fungerar utan att behöva kopplas upp mot en extern server, så att all privat information hålls kvar hos ett och samma företag. Tack vare detta så behöver man inte oroa sig för varken hackers eller andra former av intrång, och man kan enkelt återställa det som fanns i plånboken om man skulle få sin telefon stulen, genom att fylla i en förinställt återställningsfras.

Detta kan man göra med sin Dash Wallet

 • Snabba betalningar med säker inloggning.
 • Betalningar med ett tryck på hemsidor som accepterar Dash-betalningar.
 • Skicka och ta emot betalningar med Dash kryptovaluta.
 • Möjlighet att köpa och sälja Dash tack vare integrerade tredjeparter.
 • Säker mot intrång och hackning.

Varför varierar Dash-Priset så mycket?

För att förstå kryptomarknaden så måste man titta på det i sin helhet, då värdet på ett mynt varierar beroende på hur marknaden ser ut. Det handlar om en princip som går ut på efterfrågan jämfört med hur många mynt det finns, och därför så kan värden komma att gå upp och ner. När det gäller just Dash så har de dock varit på stadig väg uppåt nu under en längre tid, och genom att köpa Dash så har man absolut en möjlighet att slå sig in i kryptohandeln och gå med vinst. Det smartaste man kan göra är att hålla koll på hur marknaden ser ut och vad det aktuella värdet ligger på innan man gör sitt köp.

Dash Volym: hur många Dash finns det?

Alla kryptovalutor existerar i olika antal, och just Dash är en kryptovaluta som har designats för att existera med totalt 18 miljoner mynt. Dessa 18 miljoner mynt finns ännu inte på marknaden, utan i nuläget så cirkulerar totalt 7.4 miljoner Dash som användare handlar med. Maxantalet på 18 miljoner beräknas uppnås år 2300, något som alltså ligger långt i framtiden, när ingen av dagens generationer längre kommer vara vid liv. Det är riktigt spännande att tänka på hur långsiktigt detta sträcker sig, och att man genom att handla med Dash ger sig in på en marknad som ger oss en glimt av hur framtiden kommer se ut. 

Korrelation med marknaden

Något som sedan starten har gjort Dash till ett annorlunda mynt är hur det ger användaren möjlighet att göra helt anonyma och ospårbara betalningar. Detta är till viss del möjligt även med Bitcoin, men denna typ av överföringar kommer aldrig vara riktigt lika anonyma som Dash. Om man tittar den “correlation” som går att se mellan Dash och andra kryptovalutor på marknaden så får man en relativt bra uppfattning om hur just denna kryptovaluta förhåller sig till andra.

Om man tittar på den korrelation som finns mellan Dash och Bitcoin så har vi en positiv korrelation på 0.78. En korrelation ligger alltid på mellan 1 och minus 1, där allt över 0 räknas som positivt och allt under noll räknas som en negativ korrelation. Att de har en så pass positiv relation med Bitcoin innebär att de troligtvis kommer följa Bitcoin i deras framgång (ökat värde), och det ser bra ut för Dash-investerare i fråga om finansiell vinst.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att få lite bättre överblick så tar vi oss en titt på frågor som ofta dyker upp kring just Dash och Dash trading. Man kan även hitta bra hjälp och en utförlig FAQ på företagets hemsida, samt att man kan vända sig till kundtjänst om man har ytterligare frågor och funderingar. Här nedan kommer det folk oftast undrar gällande Dash och kryptovaluta.

Vad kan man använda Dash till?

Kryptovaluta som Dash kan användas till ett flertal olika saker, men vanligast är att man använder Dash för att skicka betalningar, samt för att ta emot betalningar.

Hur mycket är Dash kryptovaluta värd?

Värdet på Dash varierar beroende på hur marknaden ser ut, men priset i skrivande stund ligger på $84.22 (amerikanska dollar). 

Är Dash bättre än Bitcoin?

Man kan inte riktigt jämföra kryptovalutor, men det experter menar här är att Dash på senaste har visat sig vara en ännu mer tillförlitlig kryptovaluta än Bitcoin, och det är ett riktigt bra betyg.

Är det säkert att handla Dash?

När man handlar med kryptovaluta så finns det alltid en risk för att man ska bli av med pengar istället för att tjäna pengar, men det är helt enkelt så marknaden ser ut, och det bästa man kan göra är att vara medveten och påläst, så att man kan fatta bra finansiella beslut.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me