Kryptovaluta på Avanza: Hur köper man Bitcoin och Ethereum på Avanza?

<strong>Rickard Fredriksson</strong>
Rickard Fredriksson

Senast uppdaterat: April 2021

Hur vet man var man ska vända sig om man vill köpa och sälja kryptovaluta på nätet? Det kan vara riktigt svårt att plöja sig fram mellan alla de blufföretag som påstår att de kan hjälpa en att tjäna pengar, för att sedan endast visa sig vara ett enda stort bedrägeri. Som tur är finns det också seriösa tjänster som erbjuder hjälp och stöd på denna relativt nya marknad, och ett av de pålitliga företagen är Avanza. När man använder sig av Avanza så får man sanningsenlig information och guidning för handel med Bitcoin och Ethereum; Avanza kan sin bransch och delar gärna med sig av den kunskap de besitter.

Bästa Krypto-Mäklare i Sverige 2021!

Mäklare

Omdöme

Föredelar

Till Mäklaren

BÄST I TEST

5/5

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

4.5/5
4.5/5
3.5/5
3.5/5

BÄST I TEST

5/5

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

4.5/5
4.5/5
3.5/5
3.5/5
För den som vill köpa Ethereum, Avanza är utan tvekan ett av de absolut bästa valen, och i denna Avanza recension så kan man läsa sig till det mesta som kan vara bra att veta innan man skapar ett konto. Kryptovalutor kan bli riktigt lönsamma om man väljer att investera rätt, och genom att använda sig av Avanzas tjänster så blir det både lättare och roligare att investera.

Avanza Översikt

När man är intresserad av att investera och förvalta sina pengar på ett smartare sätt så ska man vända sig till Avanza, som erbjuder ett säkert och innovativt alternativ till banken. Deras koncept handlar om att man som kund ska ha bättre kontroll över sina tillgångar, samt mindre avgifter och annat som en vanlig bank kan tänkas ta ut. Hos dem köper man och säljer man inte Bitcoin på samma sätt som man kanske är van vid. Istället så är Avanza ett Bitcoin XBT forum, där man handlar och köper genom olika certifikat. Dessa certifikat (Bitcoin XBT Avanza certifikat) gör att man kan använda Avanza till att ge sig in i handeln med kryptovaluta, trots att företaget egentligen inte ägnar sig åt just kryptovaluta.

De erbjuder även möjligheten att investera i både aktier och fonder, de har en pålitlig kundtjänst som är tillgänglig både om man väljer att logga in eller om man inte har ett konto, och deras avgifter är mycket låga. Här kommer för-och nackdelar med att köpa Bitcoin, Avanza fonder och aktier via just denna tjänst.

Fördelar med kryptovaluta via Avanza

  • Låga och förmånliga avgifter
  • Investeringsmöjligheter i aktier och fonder
  • Bitcoin-handel med BTCX kurs
  • Hemsida och kundtjänst på svenska
  • Utsedda till årets bank två år i rad

Nackdelar med att investera hos Avanza

  • Använder ett annorlunda system för köp av kryptovalutor

BÄST I TEST

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

En unik metod for handel med kryptovaluta

Man ska inte låta sig skrämmas av de lite annorlunda metoderna som Avanza använder sig av för handel med kryptovaluta. Man handlar nämnligen inte direkt med detta inom tjänsten, utan man måste istället sätta sig in i hur Bitcoin XBT, Avanza certifikat och liknande innebär. Allt det här (certifikat, Avanza XBT med mera) kan låta lite komplicerat till en början, men det är bara för att det är nytt. Det finns gott om information hos Avanza som gör att man snabbt och enkelt lär sig hur det fungerar.

Introduktion till Avanza

Hela tanken bakom skapandet av denna tjänst var att man ville försöka ta fram ett koncept som inte redan existerade på marknaden, och skaparna bakom Avanza var fast beslutna om att bli ett företag som de själva hade velat bli medlemmar hos. Detta har sedan starten varit motivationen bakom varje beslut och uppdateringar, och det gör att man som kund möts av en varm och välkomnande atmosfär. Upplevelsen hos Avanza är redan från starten väldigt tillmötesgående, och man känner sig direkt välkommen. Hemsidan och all information finns tillgänglig på svenska, något som är ett stort plus för de svenska kunder som inte känner sig bekväma med att köpa kryptovaluta på exempelvis engelska.

Här ska man uppmärksamma att det fungerar lite annorlunda med handel med kryptovaluta hos Avanza, då handel med Bitcoin och kryptovaluta sköts via XBT certifikat. Man kan även välja att investera i fonder eller i en aktie, och på så sätt bli del av det enorma utbud av tjänstersom man hittar hos Avanza. År 2018 och 2019 så utseddes Avanza till Årets Bank av Privata Affärer.

När uppfanns Avanza och hur stor är det nu?

Här pratar vi om ett bankföretag som har funnits betydligt mycket längre än vad de flesta andra handlare av Kryptovaluta har funnits. De startade sin bankverksamhet år 1999, och detta skedde i Stockholm, i Sverige. Att det handlar om ett svenskt företag gör att man som kund kan känna sig bekväm, i och med att de förstår den lokala marknaden samt de svenska kunder som väljer att investera.

De kan idag stolt deklarera att de har över en miljon kunder, och inte bara det, utan över en miljon nöjda kunder som faktiskt känner att de har fått ut något av tjänsten! Detta är imponerande siffror som man sällan ser någon annanstans, och det råder ingen tvekan om att Bitcoin, Ethereum, Avanza och pålitlighet är ord och namn som passar alldeles utmärkt in på denna allsidiga handelstjänst.

Vart sitter Avanza?

Avanza är Sveriges idag största företag inom aktier och investering, och de har sitt huvudkontor i Stockholm. Med över 80 000 aktivt investerande kunder så kan man verkligen säga att de har varit på konstant framfart, och även om det mesta sköts via företagets huvudkontor, så är det ändå bra att veta att det även finns kontor runt om i världen. Detta i syfte att göra det enklare att lösa problem snabbt, något som är en stor fördel för kunden.

Är det säkert att använda Avanza i Sverige?

Hos Avanza så har den högsta prioriteten alltid varit att se till att kundens pengar och personuppgifter är 100% säkra, så att även om något skulle hända, eller om ett intrång skulle ske, så ska detta inte på något sätt kunna påverka de som väljer att investera via Avanza. Avanza har både ett flertal licenser och försäkringar, och de kontrolleras löpande av finansinspektioner som ser till att allt sköts som det ska. De erbjuder även betalmetoder som passar alla, där man som kund själv kan välja vad man känner sig tryggast med.

SSL-kryptering och tvåfaktorsautentisering

All privat information skyddas med SSL-kryptering och andra teknologiskt avancerade krypteringar, och hos Avanza finns det även tvåfaktorsautentisering med bankID för att göra all kommunikation så säker som bara möjligt. Alla transaktioner, personuppgifter och annat skyddas av dessa, så att utomstående inte har möjlighet att komma åt känslig data. Ytterligare lager av kryptering aktiveras när man använder sidan som inloggad, så det är ett smart drag att skapa ett konto ho Avanza.

Reglering & Licenser

Det är finansinspektionen som reglerar Avanza och som ser till att lagar och regler efterföljs, och detta är i sig en stor trygghet för kunden. Finansinspektionen ger endast ut licenser till företag som kontrolleras regelbundet och som kan visa upp att de tar säkerheten och kundens trygghet på största allvar. Företagets hemsida är fullt av utförlig information om hur detta fungerar och vad företaget gör för att skydda personuppgifter och pengar, och den sekretess och säkerhet som Avanza erbjuder är en stor hörnsten i vad som har gjort dem så otroligt populära.

Insättningsgarantin skyddar alla de pengar man väljer att sätta in hos Avanza, och investeringsskyddet samt separationsrätten ser till att alla värdehandlingar och personliga uppgifter hålls skyddade och säkra även vid försök till intrång. Avanza är ett av de bäst skyddade företagen man kan vända sig till för handel med aktier, kryptovalutor och handel.

Kundtjänst Recension

Det finns många olika sätt att kontakta kundtjänsten hos Avanza på, och det enklaste sättet är att gå in i deras kundtjänstavdelning på hemsidan. Där hittar man en sökfunktion som snabbt tar en till det ämne man är intresserad av att veta mer om, och databasen med frågor och svar är riktigt stor. Man kan också välja att mejla Avanza, eller så kan man ringa alternativt höra av sig på sociala medier. Alla de här alternativen gör att man som kund känner att hjälpen finns alldeles runt hörnet, och man känner sig omhändertagen. Kundtjänsten har fasta öppettider men detta varierar beroende på vilken dag det är, samt var i världen man befinner sig.

Avgifter & Skatt

Att säga precis vilka avgifter som kommer att utgå när man investerar hos Avanza är väldigt svårt, då det beror på ett flertal olika faktorer. Det beror på vad man väljer att investera i, hur mycket pengar man investerar, hur ofta man gör investeringar och mycket mer, och det är bäst att läsa på på hemsidan eller i appen inför varje köp man gör hos Avanza.

Skatt ska betalas utefter den inkomstskatt som det är lag på i landet där man bor. Om man då bor i Sverige så blir denna skatt 30% på de pengar man tjänar, och alla frågor och funderingar ska tas upp med Skatteverket. Avanza är inte skyldiga att betala in någon form av skatt för kunden, utan det är kundens eget ansvar att göra detta. Det är väldigt viktigt att man själv har koll på detta och att man lär sig hur det fungerar så snabbt som möjligt, så att man slipper problem med svenska skatteverket.

BÄST I TEST

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Köpa Kryptovaluta hos Avanza

Avanza är en tjänst som inriktar sig på så mycket mer än bara kryptovaluta, och det handlar i princip om ett utmärkt alternativ till en vanlig bank, för den som vill ha låga avgifter. Om det är just kryptovaluta man är intresserad av så kommer man få köpa och investera i detta via certifikat. Dessa certifikat fungerar lite annorlunda gentemot den kryptovalutehandel man kanske är van vid, men det är långt ifrån en nackdel. Att köpa kryptovaluta är inte svårt, och man vänjer sig snabbt vid systemet hos Avanza.

Avanza bitcoin

1. Skapa ett Konto

Man blir snabbt kund hos Avanza, och därefter har man ett säkert konto som kan användas för en mängd olika transaktioner. Spara pengar, handla med aktier, köp kryptovaluta via Avanza’s certifikat och mycket mer. Kontot öppnar man efter det att man har laddat ner appen (finns till både iOS, Android och Windows) eller i webbläsaren via hemsidan. Där får man fylla i personuppgifter, kontaktuppgifter och så använder man sig av BankID för att slutföra registreringen – något som gör processen säker och snabb.

Man behöver ha ett konto för att kunna ta del av alla de funktioner som Avanza erbjuder, samt för extra säkerhet, och ett konto kan vem som helst som är över 18 år skaffa. Kontot kontrollerar man själv, och man bestämmer själv om man vill sätta in pengar direkt.

2. Välj din betalningsmetod

Det finns flera olika betalmetoder man som svensk kan använda sig av, där betalkort är ett vanligt alternativ, och man kan sätta in pengar direkt från internetbanken med BankID. De flesta transaktionerna utförs direkt, och skulle det inte göra det så är anledningen mest troligt betalmetoden i sig. Avanza avgifter kan eventuellt tillkomma beroende på den betalmetod man väljer, men det handlar då endast om någon procent. Alla betalmetoder som Avanza erbjuder är lika säkra och pålitliga, och man väljer det man själv känner sig mest bekväm med.

3. Bekräfta din metod

Varför måste man bekräfta sin betalmetod kan man undra? Det är en säkerhetsspärr för användaren, samt för Avanza, och har flera funktioner. Dels så ser det till att inga olagliga aktiviteter (som exempelvis pengatvätt) förekommer, och så får man som kund en chans att tänka till innan man genomför överföringen. Man kan nämnligen föra över hur stora summor som helst till Avanza (förutsatt att den egna banken inte har någon övre gräns), och då vill man ju såklart vara säker. Det går snabbt och smidigt att verifiera en betalmetod hos Avanza, och därefter är det fritt fram att börja köpa, sälja och byta valutor online.

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Hos Avanza kan man handla kryptovaluta med certifikat! Dessa certifikat är en av de många finansiella intrumenten som erbjuds av Avanza, och en stor fördel på marknaden när man väl förstår hur dessa fungerar. Genom att använda sig av Avanzas certifikat så kan man handla med Bitcoin och andra valutor, och även om det kan ta en liten stund att sätta sig in i det hela så är det mer än värt det. Det går även att bedriva handel med aktier samt att investera i fonder, och Avanza är ett otroligt mångsidigt koncept som ger kunden möjlighet att kontrollera sina egna pengar.

Alternativ till Avanza

Om man av någon anledning känner att Avanza kanske inte är alternativet man hade tänkt sig, då finns det andra företag som också är fullt pålitliga. Man ska alltid akta sig för att bli lurad på nätet, och speciellt när det handlar om handel med pengar som kryptovalutor, då det är fullt av scams där ute. Om man vill vara säker på att man investerar pengarna på ett säkert sätt så ska man välja ett företag som exempelvis eToro, Binance eller Kraken. Denna typ av företag fungerar på ett liknande sätt, och hjälper till att se till så att man slipper bli lurad på pengar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Man ska aldrig vara rädd för att ställa frågor och ta upp funderingar, och speciellt inte när det handlar om handel med pengar och kryptovaluta. Avanza är sannerligen ett sånt företag som får en att känna sig bekväm och omhändertagen, och svar på de flesta frågor finns direkt på deras hemsida. Här nedan har vi dock sammanställt ett par av de allra vanligaste frågorna som kommer in, både i fråga om Avanza som företag, men även om de tjänster de erbjuder till individer i Sverige och i världen.

📈 Hur gammal måste man vara för att kunna investera hos Avanza?

Detta är ett företag som handlar med riktiga pengar, och för att kunna skapa ett konto så måste man vara över 18 år. Det krävs att man kan ladda upp en kopia av en giltid ID-handling – ett krav som är till för att skydda minderåriga samt för att se till att alla kunder är den de utger sig för att vara.

💵 Kan man handla med kryptovalutor hos Avanza?

Det går om man använder sig av de certifikat Avanza erbjuder, något som gör processen lite annorlunda mot vad man kanske är van vid sedan tidigare.

🧾 Finns det en mobilapp för investeringar hos Avanza?

Visst har även Avanza en väldesignad mobilapp, och denna kan man ladda ner till både telefoner och surfplattor, och den fungerar för både Android, iOS och Windows.

📉 Är investeringar hos Avanza riskfria?

En investering är aldrig riskfri, och skulle ett företag påstå att de är det, då handlar det mest troligt om en scam. Acana är väldigt öppna om de risker som finns, och deras roll är att försöka hjälpa användaren att minska på de här riskerna, genom att lära ut så mycket som möjligt om handeln.

 

Om Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Rickard Fredriksson Grundare & CEO av cryptoinvest.se
Client Image
Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me