Ledger Blue Recension: Skulle man köpa den?

När man väljer kryptoplånböcker för att förvara sina personliga nycklar så finns det en hel del att tänka på! Vill man ha så kallat cold storage eller hot storage, och hur stor vill man att enheten ska vara? Är touchscreen något man känner att man behöver? Frågorna är många när man står inför ett val som detta, då det trots allt handlar om att hålla ens tillgångar i form av kryptovaluta säkra. Ett bra alternativ för den som vill ha en hardware wallet med det lilla extra är en Ledger Blue. Ledger Blue är en högteknologisk kryptoplånbok med exceptionell säkerhet och modern utformning, som gör det enkelt att på ett tryggt sätt förvara sina privata kryptonycklar.

I den här Ledger Blue recensionen så tar vi en titt på allt det som mna behöver veta om produkten innan man slår till, för att på så sätt göra det enklare att fatta ett bra beslut.

Vilka Kryptovalutor kan man spara på Ledger Blue?

Det första man ska göra innan man bestämmer sig för vilken hardware wallet är att kolla upp så att den fungerar för alla de kryptovalutor man har för avsikt att handla med. När det gäller Ledger Blue, vilka kryptovalutor kan man spara på sin enhet? Om man är nybörjare så tror man kanske att man endast kommer handla med exempelvis Bitcoin och Ethereum, men vad händer om man sen blir nyfiken och vill prova på någonting mer? I denna Ledger Blue review så tar vi oss en titt på alla kryptovalutor som enheten är kompatibel med, för att göra det slutgiltiga valet lite lättsammare. Det finns olika typer av hardware wallet produkter, men Ledger Blue är utan tvekan en av de mest kompletta, då de öppnar upp för handel och förvar av en mängd kryptovalutor.

Använd den bästa handelsplattformen för att handla kryptovalutor nu:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Ledger Blue är kompatibel med dessa kryptovalutor

 • BTC
 • BTH
 • DOGE
 • XRP
 • ZEC
 • ETH
 • ETC
 • BTG
 • UBQ
 • NEO

Dessa är nämligen inte de enda kryptovalutor man kan ha på sin Ledger Blue, utan det är en enhet som är kompatibel med de allra flesta kryptovalutorna. En Ledger Blue är ett utmärkt val om man inte är helt säker ännu på vilka kryptovalutor man vill handla med, eller om man kanske har planer på att ge sig in i kryptohandeln utan att begränsa sig till endast en eller två kryptovalutor. Om man vill ha en komplett lista av alla kryptovalutor som är kompatibla med en Ledger Blue så är det en smart idé att ta sig en titt på hemsidan, då detta kan komma att variera i takt med att fler kryptovalutor blir tillgängliga.

Ledger Blue Design

En stor fördel med en Ledger Blue är hur den är utformad, då den erbjuder en otroligt förmånlig användarupplevelse tack vare den stora skärmen. Designen påminner lite om en surfplatta eller en läsplatta, något som passar den som inte riktigt känner att en mindre enhet passar. Det finns otroligt många fördelar med en liten Ledger Nano X, men en så pass liten enhet passar inte alla. Då är en Ledger Blue det självklara valet istället, och vi ska ta oss en titt på vad det är som gör denna produkt så bra.

Skärm

Det ska inte vara svårt att hålla koll på alla de transaktioner man gör samt de man har gjort tidigare, och med Ledger Blue blir det otroligt enkelt! En stor färgskärm tillåter användaren att snabbt och praktiskt kolla upp allt från de appar man har nedladdade till transaktioner, och man kan även sköta köp direkt med sin Ledger Blue.

Touch

Teknologin har tagit stora kliv de senaste åren, och den här produkten är ett perfekt exempel på allt man kan göra idag med en kryptoplånbok. Den har en touchscreen så att man ska kunna sköta sina affärer med ett par klick, och man slipper krångla med knappar eller annat. Allt kan skötas direkt med Ledger Blue utan att behöva använda en app på en separat enhet.

App

Med den nedladdningsbara appen så sköter man allt som har att göra med kryptovaluta, och det gör Ledger Blue Sverige till en otroligt användbar enhet! Företaget har verkligen tagit till sig av alla nya teknologiska utvecklingar och använt dem till sin fördel.

Säkert chip

Mycket av säkerheten sitter i det högst avancerade chip som har installerats i denna enhet, och chippet ser till så att ens kryptovaluta och de transaktioner man gör är 100% säkra från intrång och hackningsförsök. Detta skydd använder sig av revolutionerande teknik som nu har gjort det näst intill omöjligt att komma åt någon annans privata information.

Andra funktioner

Med kapaciteten att hantera upp till 11 olika applikationer så är Ledger Blue utan tvekan en av de mest multifunktionella kryptoplånböckerna som finns tillgängliga just nu. För den som vill ha en enhet de kan lita på på oavsett vilka transaktioner man vill göra med kryptovaluta – då är Ledger Blue ett utmärkt val.

Är Ledger Blue säker?

En enhet som Ledger Blue har avanserad teknologi som ser till att man aldrig behöver oroa sig för huruvida ens nycklar och kryptovaluta är säkra. Den fungerar på ett liknande sätt som andra produkter i Ledger-serien, men denna är ännu lite mer sofistikerad och imponerande. Här är det enhetens chip som ser till att hålla obehöriga ute, och det är ett specialdesignat chip som fungerar som en låst dörr för eventuella hackare och försök till intrång. Det är i princip omöjligt att ta sig igenom den om man inte innehar de lösenord som krävs, så att man ska kunna känna sig trygg och säker med de transaktioner man gör via sin Ledger Blue.

Eget lösenord

Man väljer själv sitt lösenord för att skydda sin Ledger Blue, och det är smart att välja något som är svårt för andra att lista ut. Detta lösenord är dock inte det enda lagret av skydd som enheten har, men om man väljer ett lösenord som är svårt att lista ut så gör man det ännu svårare för de med oärliga avsikter. Ett bra lösenord är en rad helt slumpmässiga siffror, och man ska undvika sånt som sitt eget födelsedatum och liknande. Ledger Blue erbjuder en professionell säkerhetslösning för handel med kryptovaluta.

Vad kostar den?

Det här är en av de lite dyrare produkterna från Ledger Blue, vilket självklart har att göra med den avancerade teknologiska uppbyggnaden och alla de fördelar man får med en av dessa produkter. Priset ligger i nuläget på ca 599 amerikanska dollar, men det kan komma att ändras något beroende på inköpsstället och huruvida man köper den från ett svenskt företag eller utomlands. Priset är mer än det dubbla om man jämför med Ledger Blue X, men man får också på pappret mer för pengarna, så det beror helt enkelt på vilken av lösningarna som passar de egna behoven bäst.

Vad händer om min Ledger Blue blir stulen?

För att se till att pengarna sitter säkra så ställer man in säkerhetsfras på 24 ord – en mening eller något som man själv enkelt kommer ihåg men som ingen annan kan gissa sig till. Därefter kan man snabbt återställa den data som fanns på en förlorad Ledger Blue genom att köpa en ny enhet. Man skaffar sig en ny Ledger, eller en annan enhet som är kompatibel, därefter fyller man i sitt “seed” som det kallas på engelska och så får man direkt tillgång till sina nycklar och kryptovaluta igen. Säkerheten bör vara det sista man oroar sig för när man köper en topp-produkt som denna, och det slipper man då alltså med en Ledger Blue.

Bör man köpa Ledger Blue?

Om man behöver en kryptoplånbok för att på ett säkert och smart sätt förvara sina privata nycklar, och om man känner att en Ledger Nano kanske inte riktigt täcker alla behov – då är Ledger Blue ett sofistikerat och riktigt imponerande alternativ! Visst, den kostar lite mer än vissa andra produkter, men när man väl börjar använda den så märker man snart vad det är som gör enheten väl värd sitt pris. Det är utan tvekan en rekommenderad produkt som gör det väldigt enkelt att handla med kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum och många fler, och det är ett inköp man mest troligt inte kommer ångra i första taget.

Ledger Blue alternativ

Det finns såklart andra allternativ också om Ledger Blue inte känns helt rätt. Ledger Nano X och Ledger Nano S är två mindre varianter som är mer lämpade för den som kanske vill kunna ta med sig sin kryptoplånbok i fickan när man går någonstans. Om man är mer sugen på ett annat märke så är Trezor ett pålitligt sådant. Det viktigaste vad gäller att köpa en kryptoplånbok är att hålla sig till märken och företag som man kan lita på, samt att tänka efter vad man själv har för behov och vilken produkt som bäst kan uppfylla de krav man har. Handel med kryptovaluta kan alltid innebära vissa risker i och med att marknaden medför risker, men det ska  inte finnas någon risk med att använda en crypto hardware wallet!

Genom att välja Ledger Blue eller en annan rekommenderad produkt så tar man ett viktigt steg i att hålla sina tillgångar säkra och skyddade.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77