Hur och vart kan man köpa Tether i 2020?

Vill du köpa Tether i Sverige 2020? Då har du kommit till rätt artikel för att lära dig hur det fungerar med handel av Tether. Kryptovalutor har blivit allt mer populära i Sverige idag, och det är därför viktigt att förstå hur trading av dessa fungerar. 

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Tether är en kryptovaluta som är knuten till en riktig valuta – USD. Det betyder att Tether följer marknaden för USD, och deras värde beror på vad värdet för USD kommer att vara. Tether är en populär kryptovaluta på marknaden tack vare deras knytning till USD. 

Då kanske du undrar hur köper man Tether under 2020?  För att få veta mer om Tether trading kan du läsa igenom vår recension för mer information.

Var Kan Man Köpa Tether? Bästa Handelsplatser

Om du har funderingar på att köpa Tether är det viktigt att använda dig av en säker handelsplats för dina transaktioner. Det finns idag många scam handelsplatser där det tyvärr finns chansen att du kommer att förlora dina pengar om du gör en insättning. Var därför alltid noga med att välja en säker handelsplats där dina personliga uppgifter och dina transaktioner är säkra.

Alla handelsplatser som vi rekommenderar är säkra och trygga handelsplatser att göra insättningar på. Välj därför en handelsplats som vi rekommenderar dig så att du kan handla Tether på ett säkert sätt.

Vad är Tether egentligen?

Tether fungerar som Bitcoin på det sättet att den också bygger på Blockchain-tekniken. Den stora skillnaden är att priset för Tether styrs av en riktig valuta, vilket är USD. Så Tether är lika mycket värt som en USD. Detta blir även nämnt som USDTTether grundades under 2015 i Hong Kong, men har idag även kontor i USA. Tanken bakom Tether var att erbjuda en stabil kryptovaluta för att kunna skicka pengar mellan olika handelsplatser, och skapa en mer stabil kryptovaluta. Tack vare detta är det fortfarande idag en populär kryptovaluta världen över.

Tanken bakom Tether är att det enbart ska skapas nya Tether när det finns mer kapital i systemet, vilket betyder att det alltid ska finnas tillräckligt med USD för att garantera värdet på Tether.

Är Tether ens populär i Sverige?

Tether är en populär kryptovaluta i Sverige och även världen över. Under 2018 låg den faktiskt på plats 15 när det kom till världens största kryptovalutor. Tether hade under 2018 en market cap på 2 miljarder USD. Tether blev populär bland traders tack vare deras unika funktioner och deras stabilitet. Tether Sverige kan därför vara en bra investering för dig som letar efter en populär kryptovaluta. 

Köpa Tether: steg för steg instruktion

Om du vill köpa Tether är det viktigt att först öppna ett konto med en av våra partners. Det är alltid viktigt att använda säkra handelsplatser för att göra en insättning. 

Det är också alltid värt att öppna ett demo-konto om du inte tidigare har köpt kryptovalutor. Du kommer då att kunna lära dig kryptovalutor som Tether och Bitcoin och hur det fungerar med trading. Du kan då även lära dig hur deras trading plattform fungerar. 

Det finns olika sätt att handla Tether på, så innan du väljer handelsplats måste du bestämma dig på vilket sätt du vill handla Tether på. Det är inte alla handelsplatser som erbjuder dig chansen att köpa Tether så välj en handelsplats som erbjuder dig att köpa USDT (Tether Tokens). 

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Att öppna ett konto med en av våra Partners är alltid gratis, allt som är krävs är att du minst är 18 år gammal för att handla Tether.  Alla Partners som vi rekommenderar här är säkra handelsplatser att handla Tether på där det inte finns risker för scam. För att öppna ett konto behöver du bara några personliga uppgifter som namn, email och du är redo för trading av Tether.

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

Efter att du har öppnat ett konto kommer du att få ett mail för att verifiera din email. Du klickar bara på detta mail för att validera din mail och för att påbörja trading av Tether. 

För att kunna handla Tether och andra kryptovalutor som Bitcoin måste du även verifiera dina personliga uppgifter. Anledningen till detta är för att skydda dig och så att ingen kan använda dina detaljer för att öppna ett konto. För att verifiera ditt konto behöver du skicka in en bild på ditt ID, Pass eller körkort. 

Vissa handelsplattformar kräver även att du skickar in ett bevis på din adress. Du gör detta genom att skicka in en bild på din räkning som inte borde vara äldre än 6 månader gammal. 

3. Sätt in Pengar

För att kunna köpa Tether, Bitcoin och annan kryptovaluta måste du sätta in pengar på ditt konto. Du gör detta enkelt och det finns en rad olika betalningsmetoder som du kan välja mellan.

Vanliga betalningsmetoder är:

 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro
 • Trustly
 • Direkt banköverföring
 • Neteller

Några handelsplatser har en viss insättningsgräns för din insättning, men du väljer själv hur du vill investera dina pengar. För det mesta finns det inga kostnader när du gör en insättning på ditt handelskonto, men det finns information om detta på deras hemsida. Alternativt kan du kontakta deras kundtjänst för att få hjälp med hur detta fungerar. 

4. Köp Tether med pengarna

När du har gjort en insättning är det dags att börja att handla Tether med dina pengar. Det är du som väljer vad för kryptovaluta du vill köpa och hur mycket pengar du vill investera. Du går in på handelsplattformen och trycker på att köpa. Du väljer hur många USDT (Tether Tokens) du vill köpa och sedan betalar du för dessa. 

Hur man köper Tether med ett kreditkort

Om du vill köpa Teter med ett kreditkort fungerar det på precis samma sätt som på andra sidor på nätet. Du måste bara fylla i detaljerna på ditt kreditkort och välja hur mycket du vill sätta in. Tänk på att uppgifterna inte sparas utan du måste fylla i dessa varje gång. För det mesta kostar insättningar med kreditkort inget och pengarna når ditt konto snabbt. Med det kan ibland ta några dagar för pengarna att nå ditt konto. 

Hur man köper Tether med banköverföring

Att göra överföringar direkt från din bank har blivit allt mer populärt då överföringarna når ditt konto rätt snabbt så du kan börja med trading av kryptovaluta. Vissa handelsplatser erbjuder dig även att göra överföringarna tillsammans med ditt Bank ID så att överföringen går snabbt till. Pengarna kommer också till ditt konto snabbt så att du kan börja att handla Tether direkt. 

Tether Wallet: Hur håller jag mina Tether säkra?

en mobil med en crypto trading software

För dig som vill investera i Tether är det viktigt att du flyttar över dina mynt till en säker plånbok direkt efter att du har köpt dessa. Det finns idag olika sorters av plånböcker som du kan flytta över din valuta till. 

Vad bara noga med att dina USDT (Tether Tokens) går att flytta till den plånbok du har köpt. Då det finns vissa plånböcker som inte accepterar USDT. Det är alltid värt att investera i en Hard-Wallet så att du själv har kontrollen över dina USDT (Tether Tokens). En hard-wallet liknar ett USB minne som du kan koppla in på både telefonen och i datorn. 

Varför varierar Tether-Priset så mycket?

Priset för Tether beror på vad efterfrågan och tillgången är. Detta är varför priset för Tether, Bitcoin och andra kryptovalutor hela tiden ändras i pris. Däremot finns det en skillnad på Tether och andra kryptovalutor som Bitcoin. Med Tether är tanken att det alltid ska finnas en säkerhet som garanterar ditt värde för dina Tether. Så värdet på en Tether styrs av USD. Därför är också Tether Tokens känt som USDT. 

Precis som med andra kryptovalutor finns det självklart fortfarande risker med Tether, och att investera i dessa. Investera därför inte pengar du inte har råd med att förlora.

Tether Volym: hur många Tether finns det?

För de flesta kryptovalutor på marknaden idag finns det en maximal tillgång. Idag finns det en maximal tillgång på 8 miljard mynt av Tether i cirkulation. Tanken bakom USDT (Tether Tokens) är att det alltid ska finnas lika många USD i Tether banken som det finns antal Tether Tokens. 

Korrelation med marknaden

För att förstå hur värdet för Tether kommer att se ut är det viktigt att förstå korrelationen med marknaden. Däremot är värdet för Tether bestämt av USD så värdet på Tether beror på vad värdet på USD ligger.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Är det säkert att handla Tether?

Ja, det är säkert att köpa Tether och det är en valuta som är säker att handla. Däremot blev  Tether värda  31 miljoner USD hackade under 2017. Företaget fick som tur var tillbaka många av dessa, men det finns fortfarande idag stulna Tether ute på marknaden. Om du får Tether tokens från någon okänd är det viktigt att du inte accepterar dessa.

Vad finns det för risker med att handla Tether?

Det finns däremot alltid risker med investeringar av kryptovalutor, och detta är även sanningen med Tether. Det finns risker med att dina Tether helt förlorar deras värde. Det är viktigt att förstå riskerna med att köpa kryptovalutor och Tether. Det bästa du kan göra är att lära dig hur det fungerar med Tether trading innan du gör en investering. 

Hur mycket kostar Tether?

Just nu ligger USDT (Tether Token) på 1 USD. 

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me