Hur och vart kan man köpa COSMOS i 2020?

Hur köper man Cosmos? Detta är en fråga som många ställer sig, då det är ett mynt som har givit riktigt bra utdelning till sina investerare de senaste åren. Att handla med kryptovaluta är något som allt fler blir intresserade av, just för att det tros ska vara framtidens valuta och en möjlighet för många att tjäa stora pengar.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Ett köp av kryptovaluta bör alltid vara välplanerat och igenomtänkt, och av den anledningen så har vi satt ihop en detaljerad guide till att köpa och sälja Cosmos och Atom-mynt. Här nedan hittar man allt det man behöver veta om handel med Cosmos i Sverige och utomlands, för att förenkla processen både för de rutinerade kryptohandlarna och för de som är nya på marknaden.

När man använder kryptovaluta och t.ex köper och säljer Cosmos så har man en unik möjlighet att kliva rakt in i en lukrativ finansiell miljö, där smarta val och igenomtänkta köp kan leda till riktigt bra med pengar. Man blir måhända inte expert direkt, men med denna guide kommer man en bit på vägen! 

Var Kan Man Köpa COSMOS? Bästa Handelsplatser

Möjligheterna till att köpa Cosmos är faktiskt riktigt stora, och flera av de allra bästa kryptotjänsterna och kryptoplattformarna erbjuder en möjlighet till handel med just denna valuta. Det finns tyvärr många blufföretag på nätet som endast är ute efter att lura av investerare deras pengar, och därför ska man vara väldigt noga med var man väljer att investera sina slantar. Här nedan listas de allra bästa handelsplatserna för kryptovalutan Cosmos, vilket gör det möjligt att som köpare fatta ett smart beslut. Vem som helst kan börja handla med Cosmos, förutsatt att man väljer en fördelaktig handelsplats.

Vad är COSMOS egentligen?

Cosmos är ett nätverk som består av flera olika Blockchains, och vad som gör dem unika är att varje del av nätverket opererar helt fristående och oberoende av de andra delarna. Det gör det möjligt att investera i aktier, köpa och sälja Atom-mynt, byta dessa mot mynt av andra kryptovalutor och mycket mer. Cosmos är mer än bara en kryptovaluta, och det är idag ett verktyg för att föra samman en annars något splittrad marknad.

Vad de har gjort är nämligen att fokusera på samhörighet istället för uppdelning, något som har uppnåts med hjälp av två huvudsakliga komponenter – Tendermint Core och IBC (Inter-Blockchain Communications). Tack vare detta så blir köp och transaktioner väldigt enkla och säkra, och handel med Cosmos passar även den som är oerfaren med kryptovaluta och kryptohandel. 

Är COSMOS populära i Sverige?

Vad gäller Cosmos Sverige så är detta fortfarande något av en uppstickare på kryptomarknaden, vilket till stor del har att göra med att nätverket lanserades så sent som 2019. Med tanke på hur ny denna kryptovaluta ännu är så är det riktigt förvånande hur snabbt de har stigit i värde och popularitet, något som även gäller i Sverige. Köp med kryptovaluta har varit på uppväg nu under flera år, och man kan utan tvekan förvänta sig spännande utvecklingar även på den svenska marknaden nu inom de kommande åren.

Sedan får man ju även minnas att kryptovaluta är ett internationellt koncept, något som innebär att man inte är bunden till den svenska marknaden, utan det går att använda denna typ av investeringar även i mer internationella sammanhang – med en möjlighet att utnyttja den allmänna kryptomarknaden till fullo. Handel med just kryptovaluta öppnar upp många dörrar som tidigare var stängda.

https://unsplash.com/photos/n9fUHbq20r8

Köpa COSMOS: steg för steg instruktion

Hur köper man Cosmos kryptomynt? Det är inte alls så krångligt att komma igång som man kanske tror, utan det finns en relativt rak linje man kan följa där varje steg tar en närmare att börja handla med Cosmos. Här nedan finns allt man behöver veta om att öppna ett konto och komma igång med allt. Cosmos köper man via en pålitlig kryptohandlare – en tjänst som erbjuder enkla köp av kryptovaluta, och när man väl har hittat en  tjänst man gillar så är man redo för nästa steg i processen.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Alla våra partners är kryptotjänster man kan lita på, och genom att välja en av dem så slipper man riskera att bli lurad eller att råka ut för en scam, något som annars är en signifikant risk på internet. De företag vi har på våra partner-listor är noggrant granskade och godkända, och de erbjuder pålitliga tjänster för att handla med kryptovaluta som Atom och Cosmos. Man ska först kolla upp så att tjänsten erbjuder handel med Cosmos, och därefter är man redo för att skapa ett konto.

Det går snabbt och enkelt att skapa konton hos alla våra partners, och att skapa ett konto är alltid gratis. Man gör det genom att gå in på hemsidan, och där får man sedan fylla i sina personuppgifter. Personuppgifterna som krävs brukar vara namn och mejladress, och i ett senare skede får man även fylla i sin hemadress med mera. Vissa tjänster erbjuder även inloggning med BankIID. I regel så tar det inte mer än några minuter att skapa ett konto hos våra partnertjänster.

2. Validera dina Uppgifter

Då kryptovaluta är ytterst värdefullt så krävs det att man verifierar att man verkligen är den man utger sig för att vara, samt att man har lämnat riktiga uppgifter vid registreringen. Om man har lämnat ifrån sig en mejladress så brukar den behöva verifieras med ett mejl som skickas ut, och då klickar man bara på den bifogade länken och sen så är det klart. Nästa steg är att bekräfta den egna identiteten, något man gör genom att ladda upp en bild på ett körkort, pass eller annan officiell ID-handling.

Sin adress verifierar man också hos de flesta av våra partners, och det kan göras genom att ladda upp en bild på en räkning, så som exempelvis en elräkning eller liknande. Om man någonsin har spelat hos exempelvis ett nätcasino så känner man mest troligt igen processen, som varken är tidskrävande eller komplicerad.

3. Sätt in Pengar

Hur mycket pengar man vill investera i Cosmos beror helt på en själv, och det bestämmer man sig för när man gör en insättning. En tjänst kan ha en minsta summa som man måste sätta in, men i övrigt så är det helt fritt hur mycket pengar man vill sätta in. Dess pengar hamnar sedan på ens personliga konto, och där stannar de tills det att man antingen investerar dem eller tar ut dem igen. Ett enkelt sätt att göra en insättning är med ett betalkort, eller så kan man välja att göra en banköverföring. Det finns även andra alternativ som Skrill och Neteller, som båda är praktiska e-plånböcker med praktiskt inlogg.

4. Köp COSMOS med pengarna

Sist men inte minst så är det dags att börja köpa Atom-mynt. Ett köp ska aldrig göras utan att man först tänker igenom det ordentligt, och därefter väljer man antal mynt som man vill köpa. Det antal man väljer beror på hur mycket man är villig att spendera, och därefter bekräftar man köpet. Ens Cosmos är sedan redo att användas, och kommer att förvaras i kryptoplånboken. Det är inte svårare än så att komma igång med Cosmo-handel, och när man väl börjar förstå hur marknaden fungerar så är det möjligt att börja tjäna pengar på sitt kryptohandlande.

Hur man köper COSMOS med ett kreditkort

Ett köp med kreditkort fungerar precis som när man gör andra köp via nätet, och man ombeds fylla i sina kortuppgifter inför varje enskilt köp. Detta innebär att man måste ha sina kortuppgifter, eller kortet, med sig varje gång man vill handla Cosmos mynt och valuta. Att köpa Cosmos med bankkort hos en av våra partners är helt säkert, och allt skyddas med säker SSL-kryptering så att ingen obehörig ska kunna se den information som utbyts mellan kunden och kryptotjänsten.

Hur man köper COSMOS med banköverföring

Kanske är man istället någon som föredrar en snabb banköverföring när det är dags för betalning, och då är allt man behöver sin bankdosa med BankID, alternativt ett mobilt BankID. Har man det så klickar man snabbt in sitt lösenord och gör en betalning, och sedan kan man börja köpa Cosmos. Det finns flera olika sätt att sköta betalningar på, vilket gör det möjligt att välja den metod man känner sig mest bekväm med.

COSMOS Wallet: Hur håller jag mina COSMOS säkra?

Det bästa sättet för att spara sina nycklar och kryptovaluta är med Cosmos Wallet – Cosmos egna kryptoplånbok som fungerar som ett centrum för handel med just denna kryptovaluta. Man kan även använda Cosmo Wallet till att byta till sig andra kryptovalytor, och man kan känna sig trygg i vetskapen om att plånboken skyddas från intrång med kryptering och mer. Om man är seriös med att köpa Atom-mynt och Cosmos så behöver man bara ladda ner den här kryptoplånboken från företagets hemsida, och därefter så sitter nycklarna säkert.

Varför varierar COSMOS-Priset så mycket?

På ett sätt så fungerar kryptovaluta precis som vanlig valuta, och detta är genom att värdet på ett mynt kan komma att gå upp eller ner beroende på marknaden. Detta är en risk man tar när man investerar i exempelvis Cosmos, och något man inte kommer undan om man vill handla med kryptovaluta. Istället så ska man ta tillvara på detta genom att lära sig förutspå hur marknaden kommer att se ut framöver, då detta är vägen till att tjäna riktigt mycket pengar genom att köpa och sälja Cosmos.

COSMOS Volym: hur många COSMOS finns det?

I skrivande stund så cirkulerar 190 miljoner Cosmos (Atom) mynt på världsmarknaden för kryptovaluta, och det finns ingen övre gräns för hur många mynt det kan komma att finnas i framtiden. Cosmos har nämligen ingen övre begränsning, vilket många andra mynt har inom kryptovalutehandeln, och möjlighet finns för att det kommer att öka framöver i takt med en expanderande marknad.

Korrelation med marknaden

Det som kallas för “correlation” är när två olika mynt har ett form av förhållande, där deras framgång och värde har en tendens att följas åt. Man brukar ofta kunna jämföra med större mynt som exempelvis Bitcoin, men här kan vi se att Atom – Cosmos kryptovaluta, inte har någon korrelation med just Bitcoin, det vill säga varken en positiv eller negativ sådan. De är med andra ord helt oberoende av Bitcoin och de risker som tillkommer där, något som kan vara ytterst förmånligt om man använder denna information på rätt sätt.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me