IQ Option Bluff eller inte? Recension 2022

Att hitta rätt idag när du vill investera i Bitcoin och annan kryptovaluta kan kännas som en mardröm. Överallt finns det annonser från olika företag som alla säger sig erbjuda säkra tjänster. Det finns tyvärr också allt fler bluffar som cirkulerar som försöker att lura dig av dina pengar.

Är det en IQ Option Bluff eller är det ett säkert företag för svenskar? IQ Option är ett säkert val för svenskar och det är en mäklare för binära optioner. Det är alltså inte en IQ Option Scam utan dina pengar och investeringar är säkra tillsammans med denna mäklaren. En binär operation är enkelt förklarat en över och under option, där du tjänar pengar genom att förutse en aktiekurs, tillgång eller index. Detta är ett allt mer populärt sätt idag att handla med kryptovalutor världen över.

IQ Option har många fördelar för svenskar som vill börja att investera. Det är en säker plattform som är reglerad. En annan stor fördel är att hemsidan för IQ Option finns på svenska. Det finns även så att du kan använda deras handelsplattform på mobilen. Att utföra trading tillsammans med IQ Option är både enkelt och säkert.

Om du vill veta mer hur det fungerar med handel hos denna mäklare så har vi sammanställt en IQ Option recension för mer information.

IQ Option Översikt

Att välja en säker mäklare när du vill utföra handel av kryptovalutor är väldigt viktigt för dig som vill köpa kryptovaluta. IQ Option gör det inte enbart enkelt att utföra handel med deras avancerade system, utan dessutom enkelt. Det finns även en IQ Option Robot som du kan använda för att hjälpa dig med att handla tillsammans med IQ Option.

IQ Option Hemsida

IQ Option erbjuder över 300 olika tillgångar för handlare att välja mellan. Det finns idag nästan 50 miljoner användare hos IQ Option, och nästan 2 miljoner användare som är aktiva dagligen.

Du kan även starta ett konto helt gratis med IQ Option och göra dig bekant med deras system. Ett demo-konto är ett smart val för dig som inte tidigare har erfarenhet av att handla med kryptovaluta. 

Fördelar och nackdelar med IQ Option

IQ Option vill göra det enkelt för alla att använda deras system, och därför är det ett perfekt system för dig som vill testa hur det går till att handla. IQ Option ger dig även tre olika alternativ när det kommer till att öppna ett konto som är satta efter dina unika behov. Du kan även handla på mobilen tillsammans med IQ Option vilket gör det enklare för dig att följa hur kursen ligger till just nu.

För att du ska lära dig mer om IQ Option har vi sammanställt en fördelar och nackdelar sektion:

Fördelar

 • En reglerad mäklare som följer EU-regleringar
 • Hemsidan och kundtjänsten finns på svenska
 • Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt
 • En enkel plattform som är speciellt bra för nybörjare
 • Mobilhandel fungerar utmärkt 

Nackdelar

 • Finns inte det största utbudet av kryptovaluta

En säkert val för mäklare

Du har säkert sett flera annonser på marknaden idag som lovar att en avancerad handel robot sköter din trading utan att du behöver göra något själv. Detta stämmer inte utan det är bluffar som försöker att få dig att ge bort dina pengar. Om du gör en investering till dessa kommer du aldrig att få se dina pengar igen. För handlare är det viktigt att enbart välja säkra mäklare där både din kryptovaluta och dina personliga detaljer är säkra.

IQ Options Säkerhet

IQ Option är en mäklare som erbjuder handlare en säker och enkel plattform att handla kryptovaluta. Inte enbart erbjuder IQ Option en säker plattform, men det finns även en mobilapp som du kan ladda ner. Du kan göra investeringar när du vill och dessutom hålla koll på marknaden enkelt tillsammans med deras app.

IQ Option är istället ett val för dig som vill lära dig hur det fungerar att handla utan att riskera dina egna pengar. Företaget erbjuder med en säker trading platform som är enkelt att använda dig av.

Introduktion till IQ Option

IQ Option är öppna med att det finns risker med att det alltid finns risker när du vill göra investeringar med tillgångar. När du handlar CDFer tillsammans med IQ Option så förlorar 87% av privatinvesterare konton pengar. IP Option erbjuder en prisbelönt plattform, ett anpassningsbart gränssnitt, bekväma uttag och det finns en kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt. 

Trots att företaget grundades under 2013 har de fortfarande snabbt lyckats att bli en populär plattform för handlare världen över. IQ Option är en mäklare som har blivit allt mer populär i världen idag för handlare att använda sig av.

IQ Option gör det även enkelt för dig att följa nyheter inom industrin enkelt genom deras plattform. Deras kurser visas alltid i nutid och deras plattform uppdateras varje sekund. Detta gör att deras handlare kan hålla koll på marknaden hela tiden, och om du har laddat ner deras app för mobile trading kommer det att vara mycket enklare för dig att hålla göra investeringar.

När grundades IQ Option och hur stor är det nu?

IQ Option grundades under 2013 och först var det en plattform som var riktade mot ryska handlare. Detta förändrades snabbt och IQ Option började att vända sig mot den europeiska och den nordiska marknaden. Grundaren för IQ Option är Dmitry Zaretsky och det ägs av  Iqoption Europe Ltd. Hemsidan är idag också översatt till svenska och det finns stöd att få via kundtjänsten på svenska. Under 2017 hade IQ Option redan 17 miljoner användare användare världen över.


Idag har IQ Option över 48 miljoner användare i över 30 olika länder och det har snabbt blivit en av världens mest populäraste mäklare för handlare. Genom att erbjuda en säker plattform som både experter och nybörjare kan använda sig av fortsätter IQ Option hela tiden att växa och bli större.

Vart är IQ Option baserat?

IQ Option grundades i Ryssland, men har sitt huvudkontor på Cypern. Detta betyder att IQ Option måste följa alla regleringar som EU och Cypern har satt om att vara en online mäklare.

Adressen till IQ Option är:

Yiannis Nicolaides Business Center, Agiou Athanasiou Avenue 33, 4102, Agios Athanasios, Limassol, Cypern

Är det säkert att använda IQ Option i Sverige?

IQ Option är ett säkert val för svenskar att använda sig av. IQ Option Sverige är dessutom en laglig online mäklare för svenska användare att använda sig av. IQ Option följer alla strikta EU-regleringar som reglerade mäklare måste följa. IQ Option är en av pålitliga tjänster tjänsterna som finns på marknaden. Så du som svensk har inget att oroa dig för när du gör en insättning tillsammans med IQ Option. 

Öppna ett demo-konto

Om du inte tidigare har haft erfarenhet med handel av kryptovaluta rekommenderar vi alltid att du öppnar ett demo-konto för att testa hur det fungerar med handel. IQ Option erbjuder sina kunder chansen att testa deras trading platform utan att riskera sina pengar. Det är dessutom enkelt att skapa ett demo-konto och det är helt gratis. Du kan testa deras demo-konto under så lång tid du vill.

Fördelarna med att öppna ett demokonto:

 • Du lär dig trading av kryptovaluta utan risker
 • Det är helt gratis
 • 13 tillgångar som du kan använda dig av för din handel

När du öppnar ett demo-konto får du 10 000 USD att lära dig handel med. Du får sedan investera dessa hur du vill, och på så sätt lär du dig hur det fungerar att handla med kryptovaluta. Du kan även logga in på ditt demo-konto genom din Facebook eller Google Mail. Allt för att göra det enkelt för sina kunder att starta ett konto.

Reglering & Licenser

IQ Option är baserat i Cypern och har därför också en licens från Cypern. Eftersom Cypern är medlem i EU innebär detta också att de måste följa strikta EU-regleringar. Tack vare detta är IQ Option ett perfekt val för svenska användare. IQ Option regleras av CySEC och har licensnummer 247/14. 

IQ Option har även licenser från: 

 • Auktoriserad av EES
 • Financial Conduct Authority
 • CONSOB
 • Comisión Nacional del Mercado de Valores, CNMV
 • Regafi
 • Autoriteit Financiële Markten, AFM
 • Finantsinspektsioon
 • Česká národní banka, ČNB

När du gör en insättning hos IQ Option så lagras deras kunders pengar i ett separat bankkonto från bolagets egna medel. Detta är för att skydda deras kunder i fall att företaget skulle gå i konkurs. Då kommer kundernas pengar inte att användas för att betala av deras skulder, utan pengarna går tillbaka till deras kunder. Detta är ännu ett skäl till att IQ Option är ett säkert val för deras kunder. 

IQ Option Reglering

IQ Option är också medlem i Investerarkompensationsfonden som erbjuder skydd för deras kunder när mäklare inte kan uppfylla finansiella skyldigheter. Förutom allt detta blir IQ Option även granskade varje år för att se till att de följer alla regleringar som finns. IQ Option måste också hålla ditt kapital säkert, och inte enbart 

Mäklare med licens är ett säkrare val 

IQ Option arbetar hårt för att hålla sina kunder säkra, och därför följer de dessutom alla regleringar till punkt och pricka för att handla och sälja kryptovaluta. När det kommer till att välja en mäklare är det viktigt att du väljer en mäklare som erbjuder samma säkerhet som IQ Option


Om du väljer en oreglerad mäklare finns det mycket som kan gå fel, det finns inte heller någon du kan vända dig till. Dina investeringar är inte säkra, och det finns inga garantier. Det har funnits tillfällen där oreglerade mäklare har blivit hackade och all kryptovaluta försvann. Skulle företaget välja att inte betala ut dina vinster finns det inget som du kan göra för att få tillbaka dina pengar. 

Kundtjänst Recension

IQ Option erbjuder en kundtjänst som finns tillgänglig för dig dygnet runt via en Live Chat. Kundtjänsten hjälper dig även på svenska vilket alltid är ett plus. Detta betyder att om du som handlare stöter på problem mitt i natten finns det fortfarande någon som kan hjälpa dig. 

När du tar kontakt med deras Live Chat får du svar inom 43 sekunder på dina frågor. Oavsett tid på dygnet. Om du istället väljer att skicka ett mail tar det enbart 20 minuter att få svar på dina frågor. Detta bevisar att IQ Option är en mäklare som alltid sätter sina kunder först. 

Förutom en kunnig kundtjänst finns det också en FAQ sektion där det finns svar på alla normala frågor från deras kunder. Hela denna sektionen är också tillgänglig på svenska så att det är enklare för dig att hitta det du är ute efter. Alla svar är i olika kategorier vilket gör det enkelt att hitta svar på din fråga. Det finns dessutom en sökfunktion där du kan söka efter din fråga. IQ Option har gjort det enkelt för sina kunder. 

Vårt omdöme är att IQ Option bjuder på en kunnig, hjälpsam och en trevlig kundtjänst som alltid är tillgängliga. Det är också ett plus att kundtjänsten kan hjälpa dig på svenska istället för engelska som många andra erbjuder dig. IQ Option vill att du ska kunna använda dig av deras plattform enkelt, och att det ska vara enkelt att få hjälp vid eventuella problem.

Avgifter & Skatt

Det finns inga dolda avgifter när det kommer till IQ Option. All information om kostnader finns på deras hemsida. Det finns heller ingen avgift när du gör insättningar på ditt konto. Om det tillkommer avgifter på insättningarna är detta betalningsalternativet som har kostnader och inte IQ Option.

Om du gör vinster när du handlar med kryptovaluta och andra tillgångar måste du betala skatt för detta. Det är inte skatt som du måste betala till IQ Option utan det är skatt du måste deklarera. Att göra vinster på Bitcoin och annan kryptovaluta är en form av inkomst vilket är varför du måste deklarera dina vinster. Precis som vanligt i Sverige måste du betala skatt på 30 %. All information om hur detta går till finns på skatteverkets hemsida.

Köpa Kryptovaluta hos IQ Option

Tillsammans med IQ Option och deras plattform kan du enkelt både köpa och sälja kryptovaluta. Det är en tjänst som är enkelt för både nybörjare och experter att använda dig av. IQ Option gör det enkelt för dig att påbörja att handla med kryptovaluta på ett säkert sätt. 

För att påbörja din investering tillsammans med IQ Option måste du först skapa ett konto. Du måste sedan välja en betalningsmetod och göra en insättning. Det är sen dags att köpa Bitcoin och annan kryptovaluta. 

1. Skapa ett Konto

För att kunna börja att handla tillsammans med IQ Option måste du först öppna ett konto. För att öppna ett konto måste du minst vara 18 år gammal. När du öppnar ett konto måste du fylla i personliga detaljer som namn, email och telefonnummer. Du kan även öppna ett konto hos IQ Option med Facebook och Google. 

IQ Option Registrering

Efter att du har öppnat ett konto måste du verifiera ditt konto innan du gör en insättning. Att verifiera ditt konto är något du måste göra hos alla mäklare. Du gör detta genom att skicka in bilder på ditt ID kort, pass eller körkort. I vissa fall måste du även skicka in bevis på din adress genom att skicka in en räkning som inte är äldre än 6 månader. 

2. Välj din betalningsmetod

Den minsta insättningen som du behöver att göra med IQ Option är enbart 10 dollar. Detta betyder att det är möjligt för alla handlare att skapa ett konto utan att riskera stora belopp. 

IQ Option Insättning och Uttag

IQ Option erbjuder följande betalningsmetoder:

 • VISA
 • Mastercard 
 • PayPal
 • Skrill
 • Banköverföring
 • Neteller

Hur lång tid det tar för insättningen att nå ditt konto beror på vilken betalningsmetod du väljer. Banköverföring brukar ta mellan 2-5 arbetsdagar, medan andra metoder som VISA sker direkt. Det finns heller ingen avgift från IQ Option när du gör en insättning utan det är helt kostnadsfritt. 

3. Bekräfta din metod

Innan din IQ Option insättning går igenom måste du bekräfta betalningsmetoden du har valt och även summan som du valt. Detta är för att skydda dig och se till att du har tänkt igenom din insättning och vilken betalningsmetod du vill använda dig av. Detta är standard och något som alla mäklare på marknaden erbjuder sina kunder. 

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

IQ Option ger dig chansen att handla ett stort utbud av kryptovalutor och du bestämmer själv vad för kryptovaluta som du vill köpa. På deras hemsida finns det tydlig information om vad det finns för valuta och hur det går till för att investera tillsammans med IQ Option. Du kan handla med deras plattform på både datorn, mobilen och surfplattan. 

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple

Förutom Kryptovalutor finns det också:

 • Valutor
 • Index
 • Råvaror
 • Aktier

Om du vill ha mer information om att köpa kryptovaluta har vi sammanställt en guide för dig.

Alternativ till IQ Option

IQ Option är ett säkert alternativ för traders som letar efter en säker mäklare online. Att hitta rätt online för säkra mäklare är svårt, speciellt eftersom det finns allt för många bluffar idag tillgängliga online. Genom att välja en säker mäklare håller du dina pengar säkra. IQ Option är bara en av många mäklare som är säkra för svenskar att använda sig av idag.

Du kan även använda dig av:

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att handla med kryptovaluta kan kännas som en djungel och det är svårt att veta vart du ska börja. Vi vill därför göra det enklare med vår IQ Option recension för dig att göra rätt val. Läs gärna igenom vår FAQ sektion för mer information om IQ Option och att handla kryptovaluta. 

Finns det en mobil app att använda för IQ Option?

IQ Option vill göra det enkelt för sina handlare att utföra handel genom deras avancerade system. Det är därför de erbjuder dig möjligheten att ha omedelbar tillgång till dina investeringar precis när du vill och vart du vill. Det är därför inte begränsat till mobilen, utan du kan göra investeringar med mobilen och surfplattan med. IQ Option har dessutom anpassat appen till både iOS och Android telefoner. Du laddar enkelt ner appen via app affären och komma igång enkelt.

Är IQ Option verkligen ett säkert alternativ?

Ja, IQ Option är ett säkert alternativ för handlare att använda sig av i Sverige. De erbjuder en rad olika tillgångar som gör det enklare för dig att handla kryptovaluta och andra tillgångar. IQ Option följer strikta regleringar vilket betyder att det är en säker plattform att utföra handel på.

Finns det risker att använda IQ Option?

Det finns inga risker med att använda deras säkra plattform, men när det kommer till handel av kryptovaluta finns det alltid stora risker att förlora dina pengar. Det är viktigt att du är medveten om de risker som det finns att handla kryptovaluta, och att du kan förlora hela din investering. Lär dig alltid först grunderna av hur det går till att utföra handel, och öppna ett demokonto. Investera heller aldrig mer kapital än du har råd att förlora. 

Hur fungerar ett demo-konto hos IQ Option?

Ett demo-konto hos IQ Option fungerar på samma sätt som att handla med ett riktigt konto.  Ett demo-konto har inte lika många alternativ för att handla tillgångar som ett riktigt konto. Du handlar heller inte med riktiga pengar när du använder ett demokonto. Men det ger dig en chans att lära dig vad det innebär att vara en handlare av kryptovaluta. Desto mer kunskap du har kring deras plattform desto större chans har du att göra vinster på dina investeringar.

Vem kan öppna ett demo-konto hos IQ Option?

Så länge du är över 18 år gammal och bor i ett land där IQ Option är lagligt kan du öppna ett demo-konto hos IQ Option. 

Går det att använda IQ Option i andra länder förutom Sverige?

Ja, IQ Option är inte enbart för svenska medborgare utan det är en mäklare som används i över 30 olika länder världen över. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77