Hur och vart kan man köpa Vechain i 2020?

Vechain trading är något som har väckt ett allt större intresse världen över, och då även i Sverige. Det handlar om en kryptovaluta som har klättrat stadigt i popularitet, men trots det så finns det många som ännu inte har upptäckt den! För den som är nyfiken på att börja handla med kryptovaluta, och då speciellt Vechain, så ska man ta sig en titt på den information vi bistår med i den här artikeln!

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

eToro
5/5

17+

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Lägst avgifter på marknaden

 • Öppna konto på 3 minuter

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Att använda handelsplattformar för att köpa kruptovalutor är relativt enkelt – även för nybörjaren, men ju mer grundläggande information man besitter innan man kör igång, desto större chans har man att fatta bra finansiella beslut gällande sina köp.

Just Vechain är en blockkedja med två olika token – VET (Vechain) och VTHO (VeChainThor Energy), något som direkt väcker intresset hos många. Men, hur köper man Vechain? Detta är en vanlig fråga, och något vi kommer besvara här nedan tillsammans med andra viktiga frågor om kryptovalutor.

Var kan man köpa Vechain? Bästa handelsplatserna

Om man känner sig redo att börja använda Vechain Sverige och andra kryptovalutor så har man utan tvekan hamnat rätt, men nästa steg är att hitta en kryptotjänst och en plattform att genomföra köpen via. Det finns tyvärr en viss risk att råka ut för en scam om man inte väljer noggrant, men här har vi tänkt göra allt lite enklare genom att lista de allra bästa handelsplatserna just nu. Genom att bli medlem hos en av dessa så slipper man riskera att bli lurad på pengar, då man vet redan från början att det handlar om ett företag man kan lita på. Här hittar man de bästa handelsplatserna för köp av Vechain, Bitcoin, Ethereum med mera.

Vad är Vechain egentligen?

För den som har lite koll på kryptovalutor sedan tidigare så är Vechain inte särskilt annorlunda gentemot andra valutor, och man kommer snabbt komma in i hur det fungerar. Vechain är en så kallad Blockchain – en Blockkedja, med två olika token istället för bara ett. Det har det vanligaste, som används för mottagning av betalningar, till att skicka betalningar och så vidare, och denna har förkortningen VET.

Den andra valutan som Vechain har är VTHO, och denna används istället som det bränsle som behövs för transaktioner med Vechain. Som vanlig köpare så är det mest troligt VET man kommer komma i kontakt med allra främst, och det är en kryptovaluta med ett lovande börsvärde som utan tvekan kan vara värd att investera i.

Är Vechain ens populärt i Sverige?

Det finns en stor skillnad mellan vanliga valutor och kryptovaluta, och det är att kryptovalutor inte är lika bundna till landsgränser som en vanlig valuta! Om vi tittar på valutor som amerikanska dollar och svenska kronor, då kan ju dessa i regel endast använda inom vissa länder, och vill man använda dem någon annanstans så måste de konverteras till den valuta som används just där. Detta är inte ett problem med kryptovaluta, då samma kryptovaluta kan användas världen över.

Med det i åtanke så är det inte särskilt relevant huruvida Vechain är populärt i Sverige eller inte, och det upptäcker man snabbt när man börjar handla. Rent objektivt så kan vi dock se att Vechain inte är lika populärt i Sverige som exempelvis Bitcoin, men en ökning i popularitet har lästs av under de senaste åren.


Köpa Vechain: steg för steg instruktion

När man använder en pålitlig handelsplattform så blir det enkelt att komma igång med handeln, och för att göra det hela ännu enklare så har vi satt ihop en praktisk guide. Här nedan återfinns alla steg för att komma igång med kryptohandel, och för att göra sitt första köp av Vechain.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

För att öppna ett konto hos en av våra partners så fyller man i ett kort formulär som hos de flesta innebär ett namn och en mejladress. Därefter har man möjlighet att komplettera uppgifterna efter det att man har loggat in, och svårare än så är det inte att skaffa ett konto för att kunna börja handla Vechain. Man ska vara noga med att fylla i sitt riktiga namn och en giltig mejladress, då man sedan använder denna för att verifiera sitt konto.

2. Validera dina Uppgifter

Verifieringsprocessen hos våra partners är väldigt enkel och rakt på sak. För att skydda både användaren och handelsplattformen så ombeds man verifiera sin identitet genom att ladda upp en ID-handling (exempelvis en bild på  ett körkort eller pass) samt bevis på hemadress. Detta är standard hos alla seriösa handelsplattformar och något man får räkna med.

3. Sätt in Pengar

När man har kontot redo så är det dags att göra en insättning! Hos de flesta av våra partners så kan man använda ett flertal olika betalmetoder, och exempel på dessa är vanliga betalkort, e-plånböcker som PayPal, Skrill och Neteller, och man kan även använda banköverföringar eller betala med annan kryptovaluta. Vad man väljer beror i regel på de förutsättningar man har, och vad man själv känner sig bekväm med.

4. Köp Vechain med pengarna

Processen för att genomföra själva köpet kan se lite olika ut beroende på den handelsplattform man använder sig av. Det enklaste är helt enkelt att följa instruktionerna man får när det är dags att köpa, då samtliga tjänster vill att man som användare ska lyckas. Processen brukar dock vara att man väljer hur många mynt man vill köpa, samt att det är Vechain man vill investera i, och därefter så bekräftar man köpet och har pengarna på kontot.

Hur man köper Vechain med ett kreditkort

Ett köp med kreditkort fungerar på samma sätt som när man handlar andra varor och tjänster på internet. Vilka typer av kreditkort som accepteras kan dock bero på vilken handelsplattform man använder sig av, samt hur reglerna för användandet av de kreditkort man har ser ut.

Hur man köper Vechain med banköverföring

För användare med svenska bankkonton så gäller det bara att man har internetbank, alternativt mobilt BankID, och att man har pengar på det konto man vill göra överföringen från. Det är snabbt och enkelt, och ett av de tryggaste och säkraste betalalternativen.

Vechain Wallet: Hur håller jag mina Vechain säkra?

Trezor One, Ledger Nano S, Ledger Nano X och Atomic Wallet är exempel på säkra och praktiska kryptoplånböcker kompatibla med Vechain. Samtliga uppfyller alla säkerhetskrav som man bör ställa på sin kryptoplånbok, och om man på något sätt skulle förlora den så kan kryptovalutan återställas på en ny enhet med en återställningskod.

Varför varierar Vechain-Priset så mycket?

Priser och börsvärde på de flesta kryptovalutor varierar i takt med förändringar på marknaden. Det handlar nämligen om tillgång och efterfrågan, något som gör att värdet beror på hur många som köper, samt på hur många mynt som finns tillgängliga på marknaden. Att priserna på Vechain och andra kryptovalutor varierar är anledningen till att det går att tjäna så pass stora pengar på denna typ av handel.

Vechain Volym: hur många Vechain finns det?

På marknaden så cirkulerar det just nu lite över 64 biljoner VET. Det finns 86.6 biljoner Vechain sammanlagt, som i något skede kommer att börja cirkulera, och det återstår att se när maxantalet kommer uppnås. Den senaste informationen hittar man enklast via en snabb internetsökning, då cirkulerande mynt ökar konstant.

Korrelation med marknaden

Med nyare och mindre kända kryptovalutor så kan det ibland vara svårt att få ett grepp om huruvida deras mynt har en korrelation med aktiemarknaden, och då kan man istället titta på hur korrelationen ser ut med en annan kryptovaluta! Om vi tittar på den korrelation som finns mellan Bitcoin och Vechain så kan vi se att de har en positiv korrelation (inte den högsta, men heller inte särskilt låg). Siffran ligger på 0.37, och ger en bra bild av hur Vechain är kopplat till Bitcoin, och hur de kan komma att öka i börsvärde beroende på Bitcoins framgång.

en man som kollar igenom en kryptobörs

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Inte helt säker på hur allt fungerar? Ibland så sitter man där med ytterligare frågor och funderingar, och kanske finns det någon liten oklarhet som ställer till det. Det är bra att ställa frågor om man är osäker, speciellt när det handlar om viktiga finansiella beslut, och för att spara tid så har vi listat några av de vanligaste frågorna här. Fler svar hittar man på Vechains hemsida, samt hos våra partners på deras handelsplattformar, och man kan även kontakta kundtjänsten om man inte hittar de svar man eftersöker.

Vilka ligger bakom Vechain?

Vechain drivs av ett företag vid namn Enterprise Adoption.

Är Vechain en smart investering?

Modellen som Vechain bygger på är både innovativ och luktrativ, något som visar på att det är en smart investering.

Vad kallas Vechains mynt?

De två olika mynten kallas för VET (Vechain) och VTHO.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me