Coinbase Sverige: Säker eller inte? Recension 2022

Det har blivit allt mer populärt att köpa kryptovalutor i Sverige idag. Detta eftersom det finns allt fler historier om människor som har tjänat stora pengar på kryptovalutor. Det finns också många som menar att kryptovalutor är framtidens valuta vilket gör att allt fler vill testa att handla kryptovaluta.

Bästa Krypto-Mäklare i Sverige 2022!

Om du vill köpa och sälja olika kryptovalutor är det därför viktigt att du väljer en säker mäklare. Coinbase är en exchange där du kan köpa och sälja Bitcoin och andra kryptovalutor snabbt och enkelt. Coinbase har idag över 30 miljoner användare världen över eftersom det är en säker och reglerad mäklare. Den fungerar inte enbart som en mäklare utan även som en online-plånbok. Det gör det enkelt och säkert att förvara dina kryptovalutor.

Det är speciellt en bra handelsplats för nybörjare som inte tidigare har har handlat kryptovaluta. Det är enkelt tillsammans med Coinbase och du kan bland annat handla Bitcoin.

I vår Coinbase review har vi sammanställt all information du behöver för att komma igång med att köpa Bitcoin och annan kryptovaluta. Du kommer att ha all den information du behöver för att köpa kryptovaluta med Coinbase Sverige. 

Coinbase Översikt

Allt eftersom det blir mer och mer populärt att buy sell kryptovaluta online idag har det också tillkommit allt fler scam och bluffar online. Därför vill vi göra det enkelt tillsammans med vår Coinbase recension Det är ett pålitligt företag som erbjuder en hög säkerhetsnivå och håller dina detaljer, pengar och dina kryptovalutor helt säkra.

Coinbase Hemsidan

Coinbase är ett av världens största Bitcoin företag som erbjuder en hög säkerhet för deras användare. Att köpa Bitcoin hos Coinbase är säkert vilket är viktigt när du vill påbörja din investering med kryptovaluta. 

Introduktion till Coinbase

Coinbase erbjuder en säker handelsplattform för dig som enkelt vill buy sell kryptovalutor. Det finns inga avgifter för att öppna ett konto och det kostar inget att förvara din valuta när du använder dig av Coinbase. Trots att Coinbase har lite högre avgifter än andra plattformar är det fortfarande viktigt att du kommer ihåg att det är en säker plattform. Coinbase har många års erfarenhet inom branschen och kan erbjuder dig mer än många andra plattformar.

Coinbase erbjuder en användarvänlig hemsida som är enkelt för dig att använda. Det är en plattform som fungerar för både nybörjare och användare som är mer avancerade med att köpa Bitcoin.

Köpa Bitcoin hos Coinbase

Fördelar och nackdelar med Coinbase

Coinbase blev snabbt en populär mäklare för att handla kryptovaluta världen över. Coinbase erbjuder många olika funktioner som gör det enkelt för alla som vill köpa Bitcoin och annan kryptovaluta. En av de största fördelarna med Coinbase är deras användargränssnitt där kan du få en överblick enkelt på din portfolio och se hur kursen har rört sig. Det finns också en funktion som gör att Coinbase kan handla åt dig.

Vi har sammanställt en fördelar och nackdelar lista med Coinbase för att du enkelt ska förstå mer om Coinbase och vad de erbjuder dig.

Fördelar:

 • En säker mäklare med ett gott rykte
 • Accepterar många betalningsmetoder
 • En bra plattform för nybörjare
 • Hög säkerhet
 • Verifieringen av dina personliga detaljer går snabbt

Nackdelar:

 • Det finns transaktionsavgifter
 • Erbjuder inte lika många kryptovalutor som andra börser och mäklare
 • Hemsidan finns inte på svenska 

En pålitlig plattform att handla kryptovaluta

Det finns tyvärr allt fler bluffar online som försöker få dig att sätta in pengar i deras handelsplattform. Dessa bluffar vänder sig speciellt till personer som inte tidigare har en erfarenhet av kryptovaluta. De lovar ett avancerat system där du kan köpa Bitcoin utan att behöva handla själv. Det är lätt att falla för bluffar för dessa därför är det viktigt att du enbart använder sig av säkra plattformar när du vill sälja och köpa kryptovalutor.

Coinbase är ett säkert val och har idag blivit en av de största företagen för Bitcoin handel världen över. Detta eftersom det är en pålitligt tjänst som gör det enkelt för dig att köpa kryptovalutor.

Är det säkert att använda Coinbase i Sverige?

Ja, Coinbase är en säker plattform att använda sig av i Sverige. Det är säkert för svenska användare och det är dessutom lagligt att handla hos Coinbase. Coinbase är ett självklart val för dig som vill köpa kryptovalutor på ett säkert sätt.

Betala Säkert

Inte enbart använder sig Coinbase av ett säkert system för att skydda din valuta, men om de skulle utsättas för hacking har de mer än villiga att ersätta sina kunder. Det är ett företag som alltid sätter kunderna först och arbetar under strikta regleringar för att hålla dig och din investering säkra.

När grundades Coinbase och vem äger företaget nu?

Coinbase grundades under 2012 i Coinbase och fick snabbt investerar på sin sida vilket gjorde att företaget snabbt växte. Det var Brian Armstrong and Fred Ehrsam som grundad Coinbase tillsammans. 2012 blev det möjligt att handla och köpa Bitcoin med banköverföring. 2014 växte Coinbase till att ha en miljon användare världen över.

Coinbase fick stora investeringar från företag världen över från väldigt stora företag på Wall Street investerade i företaget. 2015 fick Coinbase en stor investering på 75 miljoner dollar av Draper Fisher Juverton, USAA, New York Stock Exchange och även andra banker.

Idag har över 30 miljoner användare världen över, och deras hemsida finns tillgänglig på 10 olika språk. Coinbase utvecklas konstant och företaget växer hela tiden. Det är över 150 biljoner dollar som har använts för trading hos Coinbase med köp av kryptovaluta. Företaget är fortfarande baserat i Kalifornien – San Francisco idag, med hundratals anställda världen över.

Vilka företag tillhör till Coinbase?

Coinbase har sedan 2012 växt och samarbetar tillsammans med flera olika företag världen över. Redan under 2014 började Coinbase ett samarbete med stora företag världen över för att kunna acceptera köp med Bitcoin. Coinbase samarbetade tillsammans med Time Inc, Dell, Overstock, Expedia och Dish Network för att företagen skulle kunna acceptera Bitcoin betalningar.

Coinbase har också samarbetat tillsammans med PayPal, Stripe och Braintree för att göra det möjligt för dessa att erbjuda Bitcoin som betalningsförmåga. 2015 grundade Coinbase också ett Bitcoin utbyte för professionella investerare – Coinbase Exchange.

Vad Coinbase erbjuder dig:

 • Coinbase Pro
 • Coinbase Custody
 • Coinbase Commerce
 • Coinbase Wallet
Coinbase Pro hemsidan

Säkerheten hos Coinbase: Är mina pengar säkra?

Du har säkert tänkt – är Coinbase säker att använda sig av när du vill göra investeringar tillsammans med Bitcoin? Sanningen är att Coinbase är ett säkert sätt att köpa Bitcoin. När du investerar dina pengar med Coinbase kommer dina pengar att vara säkra eftersom de använder sig av flera säkerhetsmetoder för att hålla ditt konto och investeringar säkert.

Coinbase Säker Wallet Appen

När du gör insättningar med Coinbase kan du vara säker på att dina pengar är helt säkra och du slipper oroa dig för att dina pengar ska försvinna. Du kan själv välja att ta ut dina pengar när du vill. Om det skulle mot förmodan förekomma hackning kommer du att få tillbaka dina pengar. 

Regleringar och licenser 

Coinbase är ett företag som är baserat i USA vilket betyder att de följer alla regleringar och lagar som finns i landet. Företaget måste därmed följa strängare regleringar som KYC – Know Your Customer. Detta betyder att ditt användarkonto inte är anonymt, utan du måste följa de strikta regleringar som finns. De måste även arbeta mot penningtvätt, vilket gör att Coinbase är kända för att stänga ner konton som inte har följt detta. 

Anledningen till detta är för att skydda deras kunder och även för att förhindra att olagliga aktiviteter sker på deras plattform. Både för att hålla sina kunder säkra, men även för att följa de strikta regleringar de är under. 

Coinbase blir kontrollerat varje år så att de följer lagar och regleringar och håller dina personliga uppgifter säkra. Nackdelen med detta är att det inte är helt anonymt tillsammans med Coinbase, men detta är för att göra det säkrare för dig. 

Dina pengar förvaras i kall förvaring

Coinbase använder sig av samma säkerhet som en bank gör för att skydda dina pengar. 98 % av alla kryptovalutor som finns förvaras i en så kallad kall förvaring. Detta betyder att de privata nycklarna är på en enhet som aldrig har varit i kontakt med internet. Hur Coinbase skyddar dina pengar är liknande hur en bank skyddar dina pengar i ett bankfack. Alla privata nycklar som finns delas upp i bitar och lagras offline på hårddiskar på olika ställen. Detta gör det klart säkrare att använda dig av Coinbase och du behöver inte oroa dig för att dina kryptovalutor kommer att försvinna. 

Coinbase App

Olika val av e-plånböcker

För att göra det säkert för dig att använda din e-plånbok för att förvara din kryptovaluta erbjuder Coinbase två olika sorter av e-plånböcker. Hos Coinbase kan du välja mellan  valv och multi signatur valv plånböcker. Om du väljer denna form av e-plånbok så är det säkrare för dig att förvara dina kryptovalutor då det är fler säkerhetsfunktioner när du vill göra ett uttag.

För att kunna göra ett uttag måste du använda dig av två e-postadresser. Det krävs också att du måste ha två signaturer för att godkänna ditt uttag. Efter att du har begärt ett uttag tar det också minst 24 timmar för att transaktionen ska genomföras och du kan ändra dig under denna tiden. Detta ska självklart göra ditt konto säkrare då du kan förhindra transaktioner som du själv inte har begärt.

Avgifter & Skatt

Det tillkommer inga dolda Coinbase avgifter för att köpa och sälja tillsammans med Coinbase. All information om deras avgifter finns tydligt på hemsidan vilket gör det enkelt för dig att handla via Coinbase. Avgifterna hos Coinbase varierar mellan 1.49% till 3.99% och vilken avgift som du måste betala beror på om du handlar med banköverföring eller direkt med kredit och bankkort. 

När du handlar hos Coinbase och gör vinster måste du betala skatt på alla dina vinster. Det är inte Coinbase skatt som du betalar utan det är till svenska regeringen. Det fungerar precis som när du tjänar pengar på andra sätt än enbart kryptovalutor. Du ska betala 30 % skatt på dina vinster och du deklarerar detta till Skatteverket. För frågor kring detta kan du klart kontakta Skatteverket för mer information om hur det går till att betala skatt på dina vinster. 

Coinbase Kundtjänst Recension

En bra kundtjänst är viktigt och det är precis vad Coinbase erbjuder sina kunder. Det är en kundtjänst som finns där för att svara på frågor från sina kunder. Det finns både en Live Chat där du kan prata med deras kundtjänst. En annan sak som Coinbase erbjuder är ett hjälpcenter med mycket information om hur deras tjänst fungerar. Du kan även här söka efter efter frågor. 

Du kan även nå deras vänliga kundtjänst via social media som Twitter och Facebook. Att följa deras sociala media är dessutom ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i företaget. Om du har några frågor kan du även ställa dessa via din sociala media och få svar snabbt från deras anställda.

Coinbase erbjuder en trevlig kundtjänst och det är enkelt att hitta den information du är ute efter. Detta gör att det är en enkel plattform att hitta den information du är ute efter. 

Lär dig trading med Coinbase 

Coinbase vill att alla ska kunna bli experter på trading med Bitcoin och annan kryptovaluta. Därför erbjuder Coinbase dig chansen att lära dig hur det fungerar med trading av kryptovaluta. På deras hemsida finns en sektion med information om hur det fungerar med att handla med olika kryptovalutor, och bakgrunden till kryptovaluta. 

Köpa Kryptovaluta hos Coinbase

Det är otroligt lätt att komma igång tillsammans med Coinbase för att köpa och sälja kryptovalutor. Coinbase vill att det ska vara enkelt för alla att köpa kryptovaluta, oavsett om du är en expert eller nybörjare. Det är därför Coinbase är en rekommenderat plattform att använda dig av om du är nybörjare och vill lära dig hur det går till att köpa kryptovaluta. 

1. Skapa ett Konto

Coinbase har gjort det enkelt för deras användare att komma igång med att skapa ett konto. För att skapa ett konto måste du bara besöka Coinbase hemsida. Du trycker på “Get Started” och fyller sedan i ditt namn, email och du väljer ett lösenord. För att kunna skapa ett konto måste du minst vara 18 år gammal. Att skapa ett konto via Coinbase är helt kostnadsfritt och du behöver heller inte sätta in pengar direkt.

När du har skapat ett konto kommer du att behöva verifiera ditt konto för att kunna börja handla Bitcoin och andra kryptovalutor. Att verifiera ditt konto är något som du måste göra för att börja handla. Det betyder att du laddar upp en bild på ditt ID, och kan även kräva att du laddar upp en bild på en räkning med din adress på. Utan att du behöver verifiera ditt konto kan vem som helst skapa ett konto i ditt namn. Med verifieringar kommer du att hålla dina personliga detaljer skyddade. 

Köpgränsen på ditt konto beror också på hur information du har lämnat för ditt konto. 

2. Välj din betalningsmetod

När du har skapat ett konto måste du sedan välja vilken betalningsmetod du vill använda för att sätta in pengar på ditt konto. Du kan antingen välja att göra en överföring direkt med din bank eller att göra en insättning med Kredit eller Bankkort – som VISA och Mastercard. 

Det kostar inget att göra en insättning till ditt konto, däremot tar Coinbase en orderavgift. Om du planerar att göra en stor investering är det därför bäst att välja en banköverföring istället för en betalning med kredit eller bankkort. En banköverföring kostar 1.49% i orderavgift, medan det kostar 3.99% för kredit och bankkort. 

Fördelen med Coinbase är att du inte behöver göra en stor insättning direkt som det krävs på många andra börser och mäklare. Det räcker med så lite som 25 euro för att börja att handla kryptovaluta tillsammans med Coinbase. 

3. Bekräfta din metod

För att kunna sätta in pengar på ditt konto måste du också bekräfta din betalningsmetod. Om du inte gör detta kan du inte göra en insättning hos Coinbase. Detta är något som alla online mäklare och börser gör. Det fungerar på samma sätt som verifieringen av ditt konto och det är för att skydda dig. 

4. Köp och Sälja Kryptovaluta!

Trading med kryptovaluta kan vara svårt – speciellt i början. Det är därför Coinbase har gjort det till sitt mål att göra det enkelt för dig att börja din trading. Coinbase ger dig all den information som du behöver för att börja köpa kryptovaluta.

Efter att du har gjort en insättning kan du börja att handla kryptovaluta. Coinbase erbjuder olika valutor som du kan handla beroende på ditt intresse. Fördelen med Coinbase är att du heller inte behöver skaffa en egen wallet för att förvara din valuta – de gör det åt dig. 

Coinbase erbjuder följande: 

 • Bitcoin btc
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • XPR

Coinbase har under många år speciellt lagt ett stort fokus på Bitcoin, men har börjat att erbjuda allt mer alternativ för kryptovaluta de senaste åren. Vi tror därför att det kommer att finnas allt fler valutor de närmaste åren. 

Om du vill lära dig hur det fungerar att köpa kryptovaluta kan du läsa vår guide för att veta mer. 

Coinbase som Crypto-Wallet

Coinbase fungerar som sagt inte enbart som en mäklare där du kan buy sell kryptovaluta, utan det fungerar också som en Crypto-Wallet. En Crypto-Wallet är där du kan enkelt förvara din kryptovaluta på ett säkert sätt. Coinbase erbjuder en hög säkerhet när det kommer till att förvara din kryptovaluta, och använder sig av flera säkerhetsmetoder för att hålla din valuta helt säker. 

Detta är ett säkert sätt att förvara din kryptovaluta men nackdelen med detta är att du inte själv kontrollerar din Bitcoin, utan det är Coinbase som håller dessa säkra. Du är heller inte anonym om du använder deras plånbok eftersom du har skapat ett konto. Om du föredrar att kontrollera din kryptovaluta själv och vara anonym kan du skaffa en egen plånbok.

Du kan själv skapa en så kallad “Hard Wallet” som du kan köpa. Det är då du själv som har kontrollen för din kryptovaluta. En hårdvaruplånbok är en USB-sticka där du kan hålla dina kryptovalutor. Detta är det säkraste sättet att förvara din kryptovaluta på marknaden idag. 

Alternativ till Coinbase

Coinbase är en säker plattform när det kommer till att handla Bitcoin och andra kryptovalutor. Det finns också självklart andra säkra val du kan använda dig av för köp av Bitcoin och annan kryptovaluta. 

Alternativ till Coinbase är:

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att veta mer om hur det fungerar på Coinbase har vi sammanställt en FAQ sektion för att veta mer. 

Vad finns det för risker med att handla kryptovaluta med Coinbase?

Att handla med kryptovalutor kommer med alltid med risker och du ska tänka igenom det noga innan du gör en investering med dina pengar. Det är därför det är viktigt att du alltid väljer en säker mäklare. Det är också viktigt att du förstår hur det fungerar med trading av kryptovaluta. Investera inte heller mer pengar än du har råd att förlora. 

Går det att använda Coinbase världen över?

Ja, Coinbase är en plattform som du kan använda världen över för köp av kryptovalutor.

Finns det en app som fungerar tillsammans med Coinbase?

Du kan enkelt ladda ner deras app via app affären på din telefon och den fungerar både på iOS och Android telefoner. 

Är det lagligt att handla med kryptovaluta på Coinbase Sverige? 

Det är lagligt för svenskar att använda sig av Coinbase då de följer alla regleringar. Coinbase har även alla de licenser som krävs för att kunna erbjuda trading i Sverige. 

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77