Hur och vart kan man köpa Bitcoin Cash i 2020?

Är du intresserad av kryptovalutor som Bitcoin Cash i Sverige 2020? Då har du kommit till rätt guide för att lära dig hur det fungerar att köpa Bitcoin Cash i Sverige idag. Det behöver inte vara komplicerat att köpa Bitcoin Cash, utan väljer du rätt handelsplats kommer du enkelt att komma igång. Bitcoin Cash har blivit allt mer populär världen över för att erbjuda snabba och trygga transaktioner.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

eToro
5/5

17+

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Lägst avgifter på marknaden

 • Öppna konto på 3 minuter

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

För att kunna handla Bitcoin Cash är det först viktigt att du väljer en säker handelsplats – vilket vi kommer att hjälpa dig att göra. Tack vare att kryptovalutor blir allt mer populära världen över, då många tror att kryptovalutor är framtidens valuta finns det tyvärr också allt bluffar online idag. 

Vi kommer hjälpa dig att välja en säker handelsplats för dig att köpa Bitcoin Cash BCH och undvika att bli lurad. Bitcoin Cash enkelt och säkert tillsammans med vår guide som kommer att hjälpa dig att göra säkra transaktioner.

Var Kan Man Köpa Bitcoin Cash? Bästa Handelsplatser

Det är viktigt att alltid välja en säker handelsplats om du vill investera i Bitcoin Cash och andra kryptovalutor på marknaden. BCH (Bitcoin Cash) har blivit ett allt mer populärt på marknaden, men tyvärr betyder detta också att det tillkommer allt fler bluffar online. Dessa bluffar fungerar genom att lura dig att göra en insättning i deras system, och tyvärr kommer du aldrig att se dina pengar igen.

Det är därför viktigt att du väljer en trygg och säker plattform att göra en insättning på. Gör enbart transaktioner på en sida som har en licens, och som skyddar dina personliga detaljer. Alla handelsplatser vi rekommenderar är ett tryggt och säkert val att handla Bitcoin Cash tillsammans med.

Vad är Bitcoin Cash egentligen?

Bitcoin Cash grundades under 2017 och är fortfarande en relativt ny kryptovaluta på marknaden idag. Bitcoin Cash är även känd som BCH. Bitcoin Cash skapades av Roger Ver under 2017 som en konkurrent till Bitcoin. Den stora skillnaden mellan Bitcoin och Bitcoin cash är att avgiften per transaktion.

Ett problem med Bitcoin är att den begränsade blockstorleken som finns och att det är en seg valuta – detta eftersom den stora efterfrågan som finns att handla Bitcoin. Detta är varför Bitcoin Cash skapades för begränsningarna som fanns på Bitcoin.

Är Bitcoin Cash ens populär i Sverige?

Ja, Bitcoin Cash Sverige är en populär kryptovaluta och den ökar hela tiden i popularitet världen över. Det blev snabbt en populär kryptovaluta och när den först grundades ökade den snabbt i värde. Trots att det är en ganska ny kryptovaluta är den fortfarande idag en av världens största kryptovalutor på marknaden.

Välj hur du vill handla Bitcoin Cash

För dig som vill köpa Bitcoin Cash finns det olika sätt att göra detta på, och det är viktigt att du väljer rätt plattform för dig. När du vill köpa Bitcoin Cash kan du välja mellan att köpa det via så kallade CFD:er eller genom att äga själva myntet.

Att investera med CFD:er innebär att du spekulerar i pris rörelsen för Bitcoin Cash istället för att du äger själva mynet. Du kan då göra en vinst eller förlust vid både uppgång eller nedgång av värdet för Bitcoin Cash. CDF fungerar som hävstångsprodukter som kan båda öka dina förluster och vinster.

Du kan även välja om du vill äga själva myntet för Bitcoin Cash. Då äger du myntet och du är själv ansvarig för att hålla detta säkert. Det betyder att du enbart kan göra vinster om Bitcoin Cash ökar i värde. 

Olika handelsplattformar erbjuder olika sätt att handla Bitcoin Cash, så kontrollera alltid detta innan du öppnar ett konto och logga in för att göra en insättning.

Köpa Bitcoin Cash: steg för steg instruktion

Att köpa Bitcoin Cash behöver inte vara svårt eller komplicerat. Det är däremot viktigt att välja en bra handelsplats och enbart göra det om du är helt säkert på att du vill göra en investering. Med vår guide kommer vi att göra det enkelt för dig att hitta en säker handelsplats att börja att handla Bitcoin Cash på.

När du har valt vilket sätt du vill göra en investering på är det dags att öppna ett konto och köpa Bitcoin Cash på ett säkert sätt. 

Köp Bitcoin Cash BCH med vår hjälp och hitta en plattform som passar dina unika behov. 

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Att öppna ett konto hos en av våra Partners är det bästa sättet att utföra trading av Bitcoin Cash och andra kryptovalutor utan några onödiga risker. Det kommer alltid att finnas risker med att handla kryptovalutor som Bitcoin Cash, men det är viktigt att du alltid väljer en säker handelsplats för att riskera risken för scam.

Att öppna ett konto är dessutom helt gratis hos våra Partners. Allt som krävs är att du är minst 18 år gammal för att öppna ett konto. Du behöver även personliga uppgifter som mail och ditt namn för att öppna ett konto.

Köp Bitcoin Cash enkelt med en av våra Partners, utan att riskera dina pengar på ett onödigt sätt.

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

När du har öppnat ditt konto kommer du att få en mail av handelsplatsen för att validera din email adress. Detta är för att skydda dig så att ingen använder din email för att öppna ett konto. Det är bara att trycka på länken i ditt mail så kommer du att validera din email.

Förutom att validera din email måste du även validera:

 • Din identitet – För att förhindra att någon öppnar ett konto i ditt namn måste du även validera din identitet. Du gör detta genom att ladda upp en bild på ditt ID-kort. Du kan här välja mellan att ladda upp ditt pass, ID-kort eller ditt körkort. Ofta kräver handelsplattformen att du skickar en bild på båda sidorna.
 • Din adress – Du måste också ibland validera din adress för att kunna köpa Bitcoin Cash och andra kryptovalutor på handelsplatser. Detta är återigen ett ytterligare steg för att vara säker på att det är du som har öppnat kontot.

Olika handelsplatser kräver olika typer av valideringar av dina personliga uppgifter. Men innan du kan börja att köpa Bitcoin Cash BCH måste du skicka in bevis på att det är du som ligger bakom kontot. 

3. Sätt in Pengar

För att sätta in pengar måste du logga in på ditt konto och sedan använda dig en av de betalningsalternativ som finns tillgängliga. Det finns vissa handelsplatser som kräver att du gör en minsta insättning på ditt konto. Denna brukar vanligtvis ligga på runt 1000 kronor. Det är däremot ditt val hur du väljer att spendera dina pengar på ditt konto.

Olika betalningsalternativ som du kan välja mellan:

 • VISA
 • Maestro
 • Mastercard
 • PayPal
 • Banköverföring
 • Andra kryptovalutor
 • Neteller
 • Trustly

På ditt konto väljer du vilken betalningsmetod du vill använda dig av och hur mycket du vill sätta in. Det kan ibland tillkomma avgifter för att göra en insättning. Informationen om dessa kostnader finns att hitta på hemsidan på handelsplatsen. Pengarna når ditt konto sätt snabbt så du kan börja att köpa Bitcoin Cash och andra kryptovalutor.

4. Köp Bitcoin Cash med pengarna

Efter att dina transaktioner har nått ditt konto är det dags att köpa Bitcoin Cash med dina pengar. Det är ditt val hur många mynt du vill köpa och hur mycket du vill handla för. Du gör detta enkelt via deras plattform, och när du har valt hur många du vill köpa är det dags att betala för dessa. Dina Cash BCH borde du direkt föra över till en plånbok

Öppna ett Demo-konto för lära dig trading

Många av våra Partners erbjuder dig även möjligheten att öppna ett demo-konto för att lära dig att handla Bitcoin Cash. Om du inte tidigare har mycket erfarenhet av trading av kryptovaluta är det viktigt att du förstår hur detta fungerar. Det bästa sättet är att öppna ett Demokonto så att du kan lära dig trading helt utan några risker. Ett demokonto fungerar precis på samma sätt – förutom att du inte riskerar dina egna pengar. 

Du får ofta en viss summa att investera i tillsammans med ditt demo-konto där du kan köpa Bitcoin Cash, Bitcoin och andra kryptovalutor. Det finns heller ingen tidsgräns på hur länge du kan använda denna.  Att öppna ett demo-konto är inte enbart bra för att lära dig hur det fungerar med trading av kryptovalutor, utan det är även bra för att förstå hur deras plattform fungerar.

Vissa handelsplatser har avancerade handelsplattformar, så att öppna ett demo-konto ger dig möjligheten att förstå hur plattformen fungerar. När du är redo för köp av Bitcoin Cash, Bitcoin och andra kryptovalutor är det bara att öppna ett äkta konto och komma igång.

Hur man köper Bitcoin Cash med ett kreditkort

Att köpa Bitcoin Cash med ett kreditkort måste du logga in på ditt konto och välja att göra en insättning med ditt valda kreditkort. Det finns olika val när det kommer till att göra insättningar med ditt kreditkort. 

Du väljer vilket kreditkort du vill använda dig av och sedan vilket belopp du vill sätta in på ditt konto. Du fyller bara i detaljerna från ditt kreditkort på hemsidan, och godkänner sedan transaktionen. Din transaktion kommer att nå ditt konto rätt snabbt så du kan börja att köpa Bitcoin Cash, Bitcoin och andra kryptovalutor.

Hur man köper Bitcoin Cash med banköverföring

Att köpa Bitcoin Cash med en banköverföring är ett allt mer populärt sätt idag för att göra transaktioner på olika handelsplattformar. Du för då över pengar direkt från din bank till ditt handelskonto och ofta är detta snabbare än andra betalningsmöjligheter. Vissa handelsplattformar erbjuder dig chansen att betala med ditt Bank ID och med tjänsten Trustly. Detta går snabbt och enkelt och du kommer snabbt och enkelt att börja köpa BCH, Bitcoin och andra kryptovalutor. 

Bitcoin Cash Wallet: Hur håller jag mina Bitcoin Cash säkra?

Algoritmiska Handel

När du har köpt Bitcoin Cash, Bitcoin och andra typer av kryptovalutor är det viktigt att du håller dina privata nycklar säkra – om du äger själva mynten. Det är ditt ansvar att se till att dina Bitcoin Cash BCH är säkra. Det går att förvara dina mynt på vissa handelsplatser, men det är inte rekommenderat att lämna dina mynt där. Nackdelen med denna form av plånbok är att det finns stor risk för hacking, däremot är fördelen att dessa är helt gratis.

Olika Bitcoin Cash plånböcker du kan använda:

 • Plånbok som du har på datorn
 • E-plånböcker som Coinbase där du håller din valuta på deras server
 • Du kan skriva ut och förvara dina privata nycklar på det sättet
 • En Hard-Wallet

Det finns klara fördelar och nackdelar med att använda alla former av plånböcker, däremot är det säkraste valet att välja en hårdvaru plånbok – också känt som en Hard-Wallet. 

Investera i en Hard-Wallet för dina Bitcoin Cash

Vi rekommenderar alltid att du håller dina Bitcoin Cash BCH säkra med en hard-wallet. Idag finns det många olika hard-wallets på marknaden som du kan välja mellan. En hard-wallet liknar ett USB minne där du laddar upp dina privata nycklar. Anledningen till att en Hard-Wallet är bättre är eftersom du håller dina privata nycklar helt offline. Det gör att ingen kan hacka sig in till systemet för att komma åt dessa.

Att tänka på innan du köper en Hard-Wallet:

 • Köp alltid en ny Hard-Wallet och aldrig en begagnad
 • Accepterar de BCH och andra kryptovalutor som du vill köpa?
 • Lämna aldrig ut din personliga kod till någon annan

Varför varierar Bitcoin Cash-Priset så mycket?

När det kommer till kryptovalutor som Bitcoin Cash BCH kan priset snabbt ändra sig, både från att stiga och förlora sitt värde rätt snabbt. Detta är eftersom efterfrågan och tillgången hela tiden kan förändras, och det ändrar också vad priset för Bitcoin Cash är. Om det finns en stor efterfrågan efter Bitcoin cash kommer priset att vara högre, är efterfrågan däremot inte stor kommer priset att vara mindre.

NEM Volym: hur många Bitcoin Cash finns det?

Alla kryptovalutor har en maximal tillgång på marknaden. Det betyder att det aldrig kommer att finnas mer än det antal mynt som är förutbestämt. Bitcoin Cash BCH har samma maximala tillgång som Bitcoin har och denna är på 21 miljoner. Det kommer aldrig att finnas fler än 21 miljoner Bitcoin Cash på marknaden.

Korrelation med marknaden

För att förstå hur marknaden för kryptovalutor och Bitcoin Cash BCH är det viktigt att förstå korrelationen med andra kryptovalutor. Vi har därför här valt att kolla på den korrelation som det finns mellan Bitcoin Cash BCH och Bitcoin. Korrelationen ligger på mellan -1 till 1, där den negativa korrelationen är -1 och den positiva ligger på 1. Om det inte finns någon korrelation alls ligger den på 0.

Korrelationen mellan Bitcoin Cash BCH och Bitcoin ligger just nu på 0.86, vilket är en positiv relation. Det betyder att om Bitcoin kommer att öka i värde så kommer också Bitcoin Cash BCH att öka i värde.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs gärna igenom vår FAQ sektion för att veta mer om hur det fungerar kring att handla Bitcoin Cash.

Måste jag betala skatt på mina vinster med Bitcoin Cash?

Ja, du måste betala skatt på dina vinster med Bitcoin Cash. Detta eftersom kryptovaluta räknas som en extra inkomst. Du gör detta genom att deklarera dina vinster på din deklaration. Information om hur detta fungerar finns att hitta på Skatteverket. Det är 30 % i skatt som du måste betala på dina vinster med BCH.

Finns det någon chans med hackning med en Hard-Wallet?

Nej, om du använder din hard-wallet på rätt sätt finns det ingen chans att någon kan komma åt dina Cash Bitcoin genom din hard-wallet. Detta är eftersom du håller din valuta helt offline.

Är det lagligt att handla Bitcoin Cash i Sverige?

Ja, det är lagligt att köpa och sälja Bitcoin Cash i Sverige. Kom bara ihåg att betala skatt på dina vinster genom Skatteverket.

Vad finns det för risker med att köpa Bitcoin Cash?

Det är viktigt att du vet att det finns risker med att köpa Bitcoin Cash och andra kryptovalutor. Bitcoin Cash trading kan leda till att du tjänar pengar, men det finns också chansen att du förlorar din investering. Lär dig alltid så mycket du kan om trading av kryptovalutor och riskera aldrig mer pengar än du har råd med.

Går det att handla Bitcoin Cash med mobilen?

Ja, de flesta handelsplattformar ger dig chansen att köpa Bitcoin Cash med mobilen. Du laddar enkelt ner en app för plattformen från appen på din telefon. Du kan sedan enkelt följa marknaden och utföra köp av BCH genom din mobil eller surfplatta. Du kan självklart också göra transaktioner enkelt tillsammans med din mobil eller surfplatta.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me