Hur och vart kan man köpa TRON i 2020?

Tron är en relativt ny kryptovaluta som redan har hunnit etablera sig på marknaden, och det är en av de senaste trenderna inom just kryptovaluta. För den som är nyfiken på att börja köpa, sälja och byta Tron så har man hamnat helt rätt! Här finns all grundläggande information om kryptovalutan Tron och om allt som kommer att vara av intresse för den som vill börja handla tron. Tron trading är utan tvekan på uppgång ute på kryptomarknaden, och det är klart att man ska passa på och ta del i den potentiella framgången!

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Steg ett är såklart att ta reda på om Tron är rätt kryptovaluta för de egna förväntningarna och behoven, och det ska vi titta på här tillsammans med information om hur man använder Tron samt även om hur man går tillväga för att komma igång med handeln. Det finns lite olika saker att hålla reda på, men efter att ha läst igenom denna artikel så har kommer man ha en bra grundläggande kunskap.

Var Kan Man Köpa Tron? Bästa Handelsplatser

När man handlar med kryptovalutor så ställs man förr eller senare inför ett val, och detta valet är gällande var man vill handla sin kryptovaluta. Det handlar alltså om tjänster som erbjuder en plattform för försäljning och byte av kryptovalutan Tron, och här ska man försöka välja smart så att man lägger sin tillförlit hos ett företag som faktiskt går att lita på. För att förenkla saken så har vi satt ihop en lista av pålitliga kryptoplattformar, där man kan hand handla utan att behöva oroa sig för att man ska bli lurad på pengar. Här nedan hittar man de absolut bästa handelsplatserna för att köpa Tron, samt även för köp av annan kryptovaluta.

Vad är Tron egentligen?

Tron är en Blockchain – en Blockkedja, som fokuserar på att förse omvärlden med en plattform för underhållningsmedia, och deras kryptovaluta kallas för Tronix TRX. Med Tron Trx så kan man skicka och ta emot betalningar i form av denna kryptovaluta, och det är ett av de senaste påfunden i kryptovärlden. Denna Blockchain bildades år 2017 av en kinetisk man vid namn Justin Sun, och själva handeln kom igång i juni 2018. Det är ett ungt företag med stor potential, där det redan märks att de kommer att gå långt tack vare den relativt pålitliga kryptovaluta de erbjuder.

Kryptovalutan Tron är väldigt enkel i sitt upplägg och praktisk även för de som är nybörjare, och som kanske inte är särskilt insatta på att handla med kryptovaluta. Man lär sig snabbt, och Tron finns tillgängligt på många av de största och bästa handelsplatserna för kryptovaluta. Att köpa, sälja och byta Tron är ett av de senaste trenderna inom kryptovaluta, och en av de kryptovalutor som har gått upp i värde på senaste.

Är Tron ens populär i Sverige?

Att handla Tron är precis som med andra kryptovalutor – det är så mycket större än en valuta som endast är knuten till  ett visst land. Med detta i åtanke så spelar det egentligen ingen större roll huruvida valutan är stor i Sverige, då den kan användas över hela världen. Tron används för att skicka och ta emot betalningar, något som kan göras internationellt.

Denna krypto är dock på framfart i Sverige, där mer och mer folk börjar intressera sig för köp. Med tanke på att kryptovaluta mest troligt kommer att bli en av framtidens stora valutor så kan man som svensk nästan räkna med att även Tron kommer få ett uppsving i popularitet.

Vill du köpa Bitcoin eller vill du köpa Kryptovaluta? Här kan du!

Köpa Tron: steg för steg instruktion

För att kunna köpa Tron, Bitcoin, Dash, Ethereum och andra kryptovalutor så måste man hitta en handelsplattform man känner att man kan lita på. Det ska vara en plattform som dels erbjuder handel med den kryptovaluta man är intresserad av (i detta fall Tron), samt en sådan som har alla säkerhetsspärrar och åtgärder som krävs för att kunna hålla kundens mynt, pengar och personuppgifter säkra. Det låter väldigt enkelt men på internet finns det tyvärr många tjänster som man inte kan lita på, och det är därför vi har satt ihop en lista med våra Partnertjänster.

Hos våra partners så kan man handla säkert med olika kryptovalutor, och däriband kryptovalutan Tron. Man kommer snabbt kunna lära sig hur marknaden fungerar om man inte är erfaren sedan tidigare, och information kring detta hittas på respektive tjänsts hemsida. Genom att använda en av våra Partners för handel med kryptovalutor och kryptovalutan Tron så tar man ett stort steg i rätt riktning, med fokus på säkra överföringar och en transparent och ärlig företagsmodell. Man kommer sedan spara nycklar till sina mynt i en plånbok gjord för kryptovalutor, men mer om detta lite längre ner.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

För att kunna använda en av våra partners och deras handelsplattformar så måste man öppna ett konto. Genom att välja just ett av de företag som vi rekommenderar så eliminerar man risken att hamna mitt i ett bedrägeri, och man kan istället lugnt skapa sig ett konto utan att behöva oroa sig för att bli av med pengar. Utförlig information om hur det fungerar med handel med kruptovalutor brukar finnas tillgänglig på våra partners respektive hemsidor, och man lär sig därmed riktigt snabbt hur man ska använda dem på bästa sätt.

Genom att öppna ett konto så får man tillgång till alla smarta funktioner tjänsten har att erbjuda, och man hittar en knapp som leder till möjligheten att skapa konto direkt på hemsidan. Efter att man har fyllt i sitt namn och en mejladress (samt ibland även ett telefonnummer) så är det bara att klicka på “Skapa konto” och så blir man medlem direkt. Det går självklart att använda många av de tjänster som våra partners erbjuder i ett praktiskt demoläge (där man inte använder sig av riktiga pengar utan har chans att riskfritt se hur det fungerar), men för att få tillgång till detta så måste man i regel skaffa sig och använda sig av ett konto med inlogg.

2. Validera dina Uppgifter

Efter att man har skapat ett konto så ska man ta sig en titt i inkorgen för att se om man har fått ett verifieringsmejl. Dessa brukar ha en länk som man kan klicka på och sån sedan automatiskt verifierar epostadressen. Det är smart att ha en bild av både sitt Pass eller annan ID-handling, samt en bild på en räkning, inlagd på datorn så att man snabbt kan verifiera även sin identitet och sin adress. Dessa metoder är till för att skydda både kunden och företaget självt, och för att undvika problem med kriminell aktivitet och pengatvätt.

3. Sätt in Pengar

Det är inga krav på att man måste sätta in pengar bara för att man har skapat ett konto, vilket är något som direkt visar på att det handlar om ett seriöst företag. Istället så kan man titta runt lite och se om det ser ut som något man är intresserad av att hålla på med, och man bestämmer själv när det är dags att sätta in pengar. Efter att man har loggat in så kommer man se en knapp som låter en fylla på pengar på kontot, och det är från detta konto pengarna sedan dras när man vill göra en investering.

Vanliga metoder för insättning:

 • Betalkort som VISA och Mastercard
 • Internetbank
 • Andra kryptovalutor
 • E-plånböcker

Det finns många olika sätt att och metoder att använda sig av när man vill sätta in pengar för att köpa Tron. Det går alldeles utmärkt att göra en vanlig banköverföring direkt från sin internetbank, något som givetvis görs med bankdosa eller mobilt BankID. Man brukar även kunna välja snabba och säkra kortbetalningar, samt betalning med e-plånböcker som Neteller och Skrill.

Det är viktigt att vara medveten om att det kan finnas en undre gräns för vad man måste sätta in som allra minst, och en relativt vanlig minimi-summa brukar ligga på ungefär 1000 svenska kronor. Det handlar trots allt om en investering, och om en situation där man har som slutgiltigt mål att tjäna pengar.

4. Köp Tron med pengarna

Hur köper man Tron då alltså? Själva köpet i sig är väldigt enkelt när det gäller kryptovalutan Tron, genom att man redan kommer ha sina pengar på sitt konto. Där väljer man sedan hur många mynt man är intresserad av att köpa. Det rekommenderas att man alltid dubbelkollar värdet innan man fattar ett större handelsbeslut, istället för att endast klicka impulsivt. Man ska inte handla impulsivt här utan allra helst ta lite tid på sig för att utforska den tjänst man har valt att bli medlem hos, samt att lära sig grunderna för handel med kryptovaluta.

Hur man köper Tron med ett kreditkort

Visst kan man handla Tron TRX med kreditkort! Detta fungerar precis som vid vilket kortköp som helst, där man får fylla i sina kortuppgifter och den summa man vill betala. Kortnummer och andra uppgifter sparas inte när man köper kryptovalutor med kreditkort via våra partners, utan man måste skriva in det igen varje gång man vill göra ett nytt köp. Detta kan eventuellt kännas lite jobbigt i längden, men det är en nödvändig säkerhetsåtgärd som hjälper till att hålla användarens mynt och personliga uppgifter säkra. 

Hur man köper Tron med banköverföring

Vill man göra det enkelt för sig så ska man överväga att göra sina insättningar och TRX köp genom att helt enkelt göra en snabb och lättsam överföring direkt från banken. För att kunna föra över pengar med direkt banköverföring så behöver man en internetbank, givetvis, och en bankdosa för att kunna bekräfta köpet. Det går även alldeles utmärkt att använda ett mobilt BankID om man känner sig bekvämare med det. Direkta banköverföringar är säkra, snabba och väldigt lättsamma, och många föredrar denna välkända betalmetod.

Tron Wallet: Hur håller jag mina Tron säkra?

Det finns massor av alternativ för den som vill handla med Tron, och man har mer än bara en plånbok att välja mellan! Tron är nämligen kompatibelt med de flesta större plånböcker, så som Trust Wallet, Exodus, Ledger Nano X, Ledger Nano S och många fler. Man kommer med andra ord inte att ha några som helst problem med att hitta en plånbok som passar den som vill handla med kryptovalutan TRX (Tron), och man ska försöka välja den som passar en bäst baserat på storlek, kapacitet och funktioner.

Varför varierar Tron-Priset så mycket?

Hela grejen med att handla med kryptovaluta är att försöka skapa en idé om hur marknaden kommer se ut framöver, då priset alltid höjs och sänks något. Om det finns väldigt få mynt som många vill ha, då är dessa ofta extra värdefulla, men om det däremot finns väldigt många mynt med en låg efterfrågan, då sänks värdet. Värdet på kryptovalutan kan även ändras väldigt snabbt, och Tron är inget undantag. De har varit relativt stabila på sistone men alla prisförändringar har att göra med förändringar på marknaden.

Tron Volym: hur många Tron finns det?

Just nu finns det 66 biljoner Tron-mynt som cirkulerar i världen, vilket är ett relativt högt nummer om man jämför med många kryptovalutor som till exempel Dash och Neo. När man börjar handla Tron kryptovaluta så ska man också veta att maxantalet Tron som kommer att existera framöver är 99.3 biljoner mynt, men det är i nuläget oklart exakt när detta kommer att ske. På många sätt så är det denna spännande utveckling som allting egentligen handlar om, och det som har gjort att så många människor från hela världen dras till att ge sig in i kryptovalutans värld. 

Korrelation med marknaden

Det finns ofta en korrelation mellan olika kryptovalutor, samt en korrelation med handelsmarknaden, vilket kan ge viktiga ledtrådar om huruvida värdet på ett mynt kommer gå upp eller ner i framtiden. Tidigare så har man kunnat se att Tron följer Bitcoin i deras upp och nedgångar, något som visar på att det finns en positiv correlation mellan de två. För Tron så är detta ett mycket bra tecken, och även för den som vill handla med Tron. Om man är intresserad av att veta mer så brukar man mäta en korrelation på en skala 1-minus 1, där värden äver 0 är positiva.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att investera i Tron är ett spännande sätt att komma igång med kryptohandel, och genom att se till att man är ordentligt påläst så blir det enklare att göra smarta köp. Här nedan så finns flera frågor som brukar vara återkommande gällande kryptovalutan Tron och andra kryptovalutor och mer, så att man snabbt ska kunna få hjälp med de där frågorna som kanske gnager på näthinnan. 

Hur köper man Tron?

Det är enkelt att köpa Tron om man väljer att köpa mynten från en pålitlig kryptotjänst, och det finns ett flertal sådana tillgängliga för Tron Sverige.

Finns Tron med på Coinbase?

I nuläget så är Tron inte med på Coinbase, men det ryktas att man inom kort kommer att kunna handla med kryptovalytan Tron även där.

Finns det risker med att köpa Tron?

Man bör vara medveten om att all handel med kryptovaluta innebär en viss risk, men detta är en risk som blir mindre om man har koll på värdet på de mynten man köper, korrelationen med andra mynt och så vidare.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me