Hur och vart kan man köpa Cardano i 2020?

Om man är en av de som är nyfikna på kryptovalutan Cardano, då har man hamnat rätt! Att investera i Cardano är en metod som med smarta val och lite eftertanke kan leda till att man tjänar ordentligt med pengar, så det är inte särskilt konstigt att kryptovalutan har klättrat i popularitet både i Sverige och utomlands.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

eToro
5/5

17+

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Lägst avgifter på marknaden

 • Öppna konto på 3 minuter

69% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar

Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Visst finns det många andra kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och mer att välja mellan, men om man inte har hört talas om Cardano tidigare så är det väl värt att läsa på lite för att se om det kanske är en kryptovaluta man skulle vara intresserad av.

Man ska aldrig kasta sig in i finansiella beslut utan att först ha koll på all relevant fakta, som exempelvis vad som gäller hos den kryptotjänst man använder samt hur transaktioner med den aktuella kryptovalutan fungerar, då ogenomtänkta beslut ibland får oönskade konsekvenser. Denna Cardano recension och guide gör det betydligt enklare och säkrare att handla Cardano och att investera i Cardano samt i andra kryptovalutor.

En man framför en dator. Han köper förmodligen XRP Ripple

Vart kan man köpa Cardano? Bästa handelsplatserna

Kryptovaluta är något helt nytt för många av de som vill börja köpa Cardano, och då står man inför ett flertal val som kan komma att påverka hur bra det kommer att gå när man väl börjar handla. Det man absolut inte vill göra är att förlita sig på ett företag som sedan inte håller sina löften, och det är tyvärr lätt att bli lurad på internet, och speciellt när det handlar om pengar. När det gäller just Cardano, Sverige och handel så finns det dock ett flertal pålitliga alternativ där man säkert kan köpa Cardano!

Genom att välja en av våra partners vid köp av Cardano Ada, Ethereum, Bitcoin och andra kryptovalutor så slipper man riskera att bli lurad, och kan börja handla på ett säkert sätt direkt. Följande är de bästa handelsplatserna för kryptovaluta som Cardano just nu.

Vad är Cardano egentligen?

Cardano erbjuder ett nytt och komplett kryptokoncept där tanken är att det ska bli enklare att läsa av marknaden, få den information som krävs samt för att både köpa och förvara kryptovaluta. Denna blockkedja är framtagen av ett team av forskare och experter på området, som jobbar konstant för att skapa en kryptovaluta som förenklar olika typer transaktioner både inom de egna landsgränserna och utomlands.

Organisationen Cardano Foundation, som ligger bakom kryptovalutan, har sin huvudsakliga bas i Schweiz, men det är en kryptovaluta som finns tillgänglig för användare världen över. Valutan fungerar på ett liknande sätt som Bitcoin och Ethereum, och trots att den inte har funnits på marknaden särskilt länge så är det en valuta som redan har hunnit få starkt fäste. Kryptovalutor är ofta väldigt snarlika, men Cardano vittnar om både framåtanda och förbättringar, vilket gör det till en riktigt spännande kryptovaluta att hålla ett öga på.

Är Cardano ens populär i Sverige?

En stor fördel med just Cardano är att de finns tillgängliga hos många av de stora handelsplattformarna som just nu är populära i Sverige, och det gör det väldigt enkelt att komma igång med sina köp. Att köpa Cardano i Sverige är absolut inga problem, och man använder ju sin kryptovaluta varhelst man vill, utan att begränsas av landsgränser. Det handlar med andra ord om en internationell kryptovaluta som gör transaktioner otroligt smidiga oavsett var man befinner sig, och den här kryptovalutan kan användas både i Sverige för betalningar och mottagning av betalningar, men man kan även använda den utomlands.

Köp Cardano Ada genom att skapa ett konto hos en handelsplattform, och upptäck alla sätt som det går att använda denna kryptovaluta på, även utanför landsgränderna. Intresset för kryptovaluta har över lag ökat markant i Sverige, och det gäller även Cardano. Kryptovalutan Cardano är på framfart över hela världen.

Algoritmiska Handel

Köpa Cardano: steg för steg instruktion

Nu kommer vi till den roliga delen, och det är när det är dags att börja köpa Cardano! Kryptovalutor som dessa är inte alls svåra att komma igång med, och det handlar om enkla transaktioner där man använder sig av handelsplattformar och smarta algoritmer. Genom att ha koll på hur processen fungerar redan innan man sätter igång så får man ett praktiskt litet försprång, och det första steget är något så enkelt som att öppna ett konto. Handel med kryptovalutor är något man kan lära sig, även om man är oerfaren, och denna snabbguide gör det ännu enklare.

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Hos våra partners så kan man öppna ett konto helt gratis, och det kan man göra via hemsidan, eller om företaget i fråga har en app. Man måste såklart använda sina riktiga personuppgifter, och man ombeds nästan alltid att lämna ut sitt namn samt en mejladress som företaget kan kontakta en på. Hos våra partners kan man sedan handla med Cardano Ada, Ethereum, Bitcoin, och är inte begränsat till endast en kryptovaluta.

Man ska vara medveten om att man inte förbinder sig till något genom att skapa ett konto hos en av våra partners, utan det är helt okej att ändra sig efter att man har gjort kontot, alternativt avvakta innan man gör insättningar eller köp. Det kostar inget att skapa kontot, och man är inte skyldig till att varken göra insättningar eller köp som man inte vill göra.

2. Validera dina Uppgifter

Man ska inte bli förvånad när man sedan ombeds att verifiera de uppgifter man har lämnat ifrån sig, då det är ett viktigt steg i processen att köpa Cardano. Detta är något man måste göra oavsett vilken tjänst man använder, och processen är till både för att skydda kunden samt för att skydda företaget, så att det ska vara rätt person som använder kontot.

Följande brukar behöva verifieras:

 • Identitet. Man bekräftar sin identitet snabbt och enkelt genom att ladda upp en bild på en giltig legitimation så som exempelvis ett pass, körkort eller liknande.
 • Adress. Hemadressen verifieras också som ytterligare ett steg i att bekräfta att man verkligen är den man utger sig för att vara. Ett vanligt sätt att verifiera detta är genom att man laddar upp en bild på en relevant räkning, så som exempelvis en el- eller vattenräkning.
 • Mejladress. Det här är nog inte någonting nytt för de flesta som har hållit på med internet, då man nästan alltid brukar behöva bekräfta sin mejladress när man skriver upp sig för något eller går med på en sida. Det brukar skickas ut ett verifieringsmejl där allt man behöver göra är att klicka på en länk.

3. Sätt in Pengar

När man väl har bestämt sig för att man faktiskt vill köpa Cardano så måste man sätta in pengar på sitt konto. Detta är inte ett köp i sig, utan först sätter man in pengar på kontot, och därefter väljer man hur man vill spendera dessa pengar. Pengar som har satts in på det egna kontot stannar där tills det att man investerar dem. Det finns lite olika sätt att sätta in pengar på hos våra Partners.

Vanliga insättningsmetoder:

 • Mastercard
 • VISA
 • Maestro
 • Skrill
 • Neteller
 • PayPal
 • Trustly
 • Kryptovaluta
 • Swish

Vilka av dessa man har möjlighet att använda sig av kommer att bero på vilken handelsplattform man har valt att använda, samt på vilka förutsättningar man själv har. Det finns fördelar med alla de olika betalmetoderna, och man får noggrann information om hur det går till när det är dags för insättningen.

När man väljer att vända sig till en pålitlig tjänst som de våra partners erbjuder, då bestämmer man helt på egen hand om man verkligen vill investera, samt när man vill göra det. Det kommer inte finnas någon som pressar en till att fatta finansiella beslut som man inte är bekväm med, utan istället så har man full kontroll över sina egna pengar och insättningar.

4. Köp Cardano med pengarna

Sist men verkligen inte minst så är det dags att göra själva köpet. När man köper Cardano så följer man bara stegen här, väljer hur många mynt man skulle vilja köpa och så genomför man köpet. Det är bra att dubbelkolla värdet på kryptovalutan i fråga innan man gör ett köp, bara för att hålla koll på hur marknaden förändras, men svårare än så är det inte. När köpet är klart så har man sina mynt direkt, och nycklarna till dessa förvarar man i sin kryptoplånbok (även kallad för en “Hardware Wallet.”

Hur man köper Cardano med ett kreditkort

Hos de flesta pålitliga handelsföretagen så går det såklart utmärkt att betala med kreditkort. Olika sorters betalkort är de allra vanligaste betalmetoderna, både vad gäller kryptovaluta och andra internetköp, och detta beror kanske till stor del på att det är en betalmetod alla känner till och känner sig bekväma med. Köp av kryptovalutor med kreditkort är populärt även tack vare att många har ett kreditkort, och man vänder sig ju till de metoder som finns tillgängliga.

Man kan räkna med att kreditkort som VISA och Mastercard accepteras hos alla kryptotjänster, och även Maestro och andra kända betalkort brukar fungera bra. Fördelen med dessa är att man alltid brukar ha sitt kort på sig, något som kanske inte alltid är sant för exempelvis en bankdosa, och det gör att man enkelt kan köpa Cardano och annan kryptovaluta var man än befinner sig. Nackdelen är just att man måste fylla i sitt kortnummer varje gång man gör en insättning och ett köp, och det kan vissa tycka känns lite drygt. I fråga om säkerhet så är kreditkortköp dock väldigt trygga, tack vare pålitlig kryptering.

Hur man köper Cardano med banköverföring

Det är nu möjligt att köpa Cardano med en snabb och enkel banköverföring! Om man har en svensk bank (det vill säga ett konto hos en svensk bank) så innebär detta i regel att man måste ha tillgång till sitt BankID. Det kan då vara den bankdosan man har fått från sin bank, eller ett mobilt BankID man kommer åt genom att installera en app på sin mobiltelefon, och därefter är det fritt fram att köpa Cardano med banköverföring som betalmetod. Köp Cardano med endast några klick, och gör det med en av de absolut säkraste betalmetoderna – banköverföring.

en mobil med en crypto trading software

Cardano Wallet: Hur håller jag mina Cardano säkra?

Vad gäller förvaring av kryptonycklar och säker förvaring som håller kryptovalutan trygg så finns det flera alternativ! Cardano är kompatibelt med de flesta stora märkena, och det är inte särskilt svårt att hitta en kryptoplånbok som fungerar bra. Handel med kryptovaluta är trots allt handel med pengar, och då kan man aldrig vara nog försiktig! En bra kryptoplånbok skyddar nycklarna med personliga lösenord och kryptering, och de har även en återställningsfunktion så att man inte blir av med sin kryptovaluta om man skulle råka bli av med kryptoplånboken.

Säkerheten ska alltid vara en prioritet när man handlar med Cardano, Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor, och det första steget är att välja rätt handelsplattform, och det andra steget är att välja just en pålitlig kryptoplånbok med återställningskod/återställningsfras om något skulle hända.

Följande Cardano-plånböcker rekommenderas

 • Ledger Nano S
 • Ledger Nano X
 • Yoroi Wallet
 • AdaLite Wallet
 • Trezor Model T
 • Daedalus Wallet

Varför varierar Cardano-Priset så mycket?

Kryptovalutor går oftast upp och ner i värde, och hur priset förändras har många gånger att göra med andra kryptovalutor, samt hur dessa förhåller sig till varandra. Innan man börjar handla så ska man alltid kolla upp vad priset ligger på just för tillfället, och man får vara beredd på att det kommer att ändras även efter ett köp. Att värdet varierar är själva poängen med att investera i Cardano Ada och kryptovalyta, och det fungerar lite på samma sätt som när man investerar i aktier. När värdet går upp så tjänar man pengar, och när värdet sjunker så förlorar man pengar. Cardano har dock varit väldigt stabilt i både pris och värde nu under en längre tid. 

Cardano Volym: hur många Cardano finns det?

Det finns 31 biljoner Cardano Ada mynt på kryptomarknaden just nu, och denna kryptovaluta har en maxgräns på 45 biljoner mynt. Detta kommer inte att förändras, och det återstår att se när Cardano når sin maxvolym. I fråga om just efterfrågan och existerande antal så ligger Cardano Ada på en bra och stabil nivå, och mer mynt kommer alltså att släppas ut på marknaden i framtiden.

Korrelation med marknaden

Cardano Ada och en av de stora kryptovalutorna – Bitcoin – har en korrelation som ligger på 0.75, och detta innebär att de två följs åt på marknaden. Om det går bra för Bitcoin så går det i regel ofta bra även för Cardano, tack vare den positiva korrelationen som finns. Detta baserar på hur allt har har sett ut under de senaste 100 dagarna, och marknaden kan fortsätta att ändras framöver. Det är dock enkelt att kolla upp hur korrelationen med marknaden ser ut för den kryptovaluta man är intresserad av att handla med.

När en korrelation ligger mellan 0 och 1 så räknas den som positiv, och skulle den ligga mellan 0 och -1 så är det en negativ korrelation där de två är helt oberoende av varandra. Detta är något man mest troligt inte känner till om man inte har så mycket erfarenhet av kryptovalutor, men det kan vara till riktigt stor hjälp inom trading.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Innan man sätter igång med att handla Cardano och andra kryptovalutor så är det smart att använda de resurser man har tillgång till, och det innebär även att ställa frågor om kryptovalutor, trading, den plattform man vill använda och Cardano. Det är mycket att hålla reda på i början – mycket information gällande blockkedjor som Cardano, och här nedan så följer några av de problem, frågor och funderingar som ofta uppkommer. Man måste ställa frågor för att kunna lära sig, och ju mer man lär sig, desto bättre chanser har man som investerare.

Är köp av Cardano en smart investering?

Om man tittar på hur denna kryptovaluta har presterat tidigare så kan man se att värdet har ökat markant större delen av tiden. Dessa positiva värden indikerar att myntet kan komma att stiga ännu mer i värde och pris, något som gör att Cardano kanske faktiskt erbjuder användare en möjlighet att tjäna pengar.

Kommer Cardano stiga i värde?

Experter tror att värdet kommer fortsätta att stiga inom de kommande åren, och att man mest troligt kan förvänta sig en markant höjning inom ca fem års tid. Detta kan såklart komma att ändras då trading inte kommer med några garantier, så man får som köpare se till att hålla koll på den aktuella marknaden när det gäller kryptovalutor.

Är Cardano bättre än Ethereum och Bitcoin?

I nuläget så följer Cardano samma kurva som dessa två då de har en positiv korrelation, och detta innebär att det inte riktigt går att säga att en kryptovaluta är bättre än den andra, men däremot att de tycks följas åt i höjningar och sänkningar i pris.

Kan man handla Cardano hos Binance?

Cardano är en av de kryptovalutor som finns tillgängliga för trading genom Binance, och allt man behöver göra är att skapa ett konto och börja handla.

Finns Cardano tillgängligt hos eToro?

Ja, man kan köpa Cardano hos handelstjänsten eToro, samt även andra kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Det är en av de stora handelsplattformarna för kryptovaluta, och man öppnar enkelt ett konto på hemsidan.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me