Hur och vart kan man köpa Bitcoin Gold i 2020?

Om man är lite nyfiken på att börja handla med det senaste inom finans – kryptovaluta, så ska man inte låta sig skrämmas av att man kanske inte har tidigare erfarenhet. Det går nämligen alldeles utmärkt att ge sig in på marknaden även som nybörjare, då internet är fullt av all den information man behöver för att komma igång med smart trading. Denna guide riktar in sig specifikt på kryptovalutan Bitcoin Gold, och syftet är att ge en bra överblick gällande vad valutan har att erbjuda, vad som skiljer den från vanliga Bitcoins samt hur man gör för att börja investera i Bitcoin Gold.

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

Var kan man köpa Bitcoin Gold? Bästa handelsplatserna

För att kunna köpa Bitcoin Gold och andra kryptovalutor så måste man ha ett handelskonto hos en av de plattformar som ägnar sig åt kryptohandel. Det finns ett flertal att välja mellan, något som kan kännas lite förvirrande om man inte har särskilt mycket erfarenhet, men det har vi lösningen på här. Vi har tagit fram de bästa och pålitligaste handelsplattformarna för den som vill handla Bitcoin Gold, där man slipper oroa sig för att bli lurad, och där man får den hjälp och det stöd man behöver för att kunna fatta smarta finansiella beslut.  

Vad är Bitcoin Gold egentligen?

I slutet av 2017 så skedde en förgrening av orginalvalutan Bitcoin, och resultatet var Bitcoin Gold. Även om denna kryptovaluta sedan dess har blivit helt fristående från ursprunget så finns orginal-blockkedjan fortfarande kvar som en del av BTG. Kryptovalutan skapades den 24 oktober men det tog ett par veckor till innan det gick att börja använda den, och med det i åtanke så kan man säga att det officiella startdatumet var den 12 november.

Utvinningen av valutan Bitcoin har centraliserats mycket på sistone, och då blev Bitcoin Gold ett sätt att stoppa det och att erbjuda en icke centraliserad kryptovaluta. Man ville helt enkelt minska den kontroll som specifika företag hade över valutan, och ge köparen en mer oberoende kryptovaluta.

Är Bitcoin Gold ens populär i Sverige?

Hur ser dock populariteten för Bitcoin Gold ut i Sverige? I och med att kryptohandel har blivit allt mer populärt så har även svenskar börjat visa ett allt större intresse för olika sorters kryptovalutor, och många väljer idag att investera i just Bitcoin Gold trading. Det är kanske inte den allra populäraste valutan i just Sverige, men trading med kryptovaluta handlar om så mycket mer än bara handel inom det egna landet! Med Gold BTG så kan man köpa, sälja, skicka valuta och ta emot betalningar till de flesta länder i världen, något som inte är lika enkelt med exempelvis svenska kronor eller USD. Man har med andra ord en stor chans till att handla smart oberoende av myntets popularitet i just Sverige, och experter tror även att intresset för att handla Bitcoin Gold kommer att fortsätta att stiga framöver.

Köpa Bitcoin Gold: steg för steg instruktion

Man har inget att oroa sig för om man saknar erfarenhet av kryptohandel, då det aldrig är försent att lära sig någonting nytt! Att handla med kryptovalutor är både spännande, nervkittlande och adrenalinframkallande, och vem behöver inte lite extra spänning i tillvaron? Speciellt när detta lilla vardagsrus kan leda till lite extra klirr i kassan! Trading med kryptovalutor har funnits i några år nu men det blir allt mer populärt, och för att hjälpa nybörjaren att komma igång så har vi lagt upp en enkel steg-för-steg guide med information om hur man gör sitt första köp av Bitcoin Gold (Sverige).

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Att börja handla Bitcoin Gold kan till en början tyckas handla om väldigt många olika val, så som vilken av våra partners man vill köpa sin kryptovaluta via. De flesta handelsplattformar som är seriösa fungerar på ett liknande sätt, och i slutänden så är det viktigaste bara att man själv känner sig bekväm med sitt val. Våra partners fungerar som en säker mellanhand som hjälper till med transaktioner och som gör det lätt att handla Bitcoin Gold BGT. Hur köper man Bitcoin Gold? Det kommer vi snart till, men först är det dags att öppna kontot.

På hemsidan för den handelsplattform man väljer så finns alternativen att logga in, eller att skapa ett nytt användarkonto. För att kunna göra det så ombeds man lämna grundläggande uppgifter som för- och efternamn, samt den mejladress man vill bli kontaktat på. Man brukar också få välja ett lösenord, alternativt så får man ett automatiskt lösenord utskickat till sin mejl.

2. Validera dina Uppgifter

Kanske tror man att allt är klart när man kan logga in på plattformen, men så är det inte riktigt då man fortfarande måste kunna bevisa att man är den person som man har uppgett att man är. Våra partners jobbar hårt för att motverka kriminell aktivitet så som förfalskade identiteter och pengatvätt, och det hjälper man själv till att motverka genom att verifiera sina personuppgifter. Man kommer kunna ladda upp en bild på en ID-handling och på en räkning, då i syfte att dels bekräfta vem man är men också att bekräfta adressen man bor på. Svårare än så är det dock inte!

3. Sätt in Pengar

Hur fungerar det nu med att sätta in pengar på sitt konto? Information om detta hittar man direkt inne på plattformens hemsida, men i regel så funkar det i princip likadant hos de flesta tjänster. Man väljer en betalmetod som man vill använda vid transaktionen (även denna kan ibland behöva verifieras), och då kan det vara både traditionella betalningsmetoder som bankkort, banköverföringar med mera, men även nyare och modernare varianter som Trustly, Swish och Skrill. Trading med kruptovalutor handlar om att ge användaren stora valmöjligheter, och det brukar också vara fallet när det gäller just att sätta in pengar.

Exempel på tillgängliga betalmetoder

 • Mastercard
 • VISA
 • Maestro
 • Trustly
 • Swish
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • Kryptovaluta

4. Köp Bitcoin Gold med pengarna

Det är mycket information på en gång, men efter det att man har fullföljt alla steg som krävs för att kontot och insättningen ska kunna göras, då är man faktiskt tekniskt sätt klar för att göra sitt första köp av Bitcoin Gold BTG! Kryptovalutor är dock lite som aktier, och det är en bra idé att ta sig lite tid till att läsa på först, så att man vet var det är smart att lägga sina pengar. Bitcoin Gold är i skrivande stund ett bra val tack vare deras stigande värde på marknaden, men man får komma ihåg att detta kan komma att ändras snabbt.

För att genomföra själva köpet så krävs det bara att man väljer kryptovalutor (i detta fall Bitcoin Gold), väljer hur många mynt man är intresserad av att handla och därefter godkänner man betalningen så att köpet kan gå igenom. Ens Bitcoins (Gold) är därefter ens egna egendom, som sedan kan sparas, säljas vidare eller bytas.

Hur man köper Bitcoin Gold med ett kreditkort

Köp med olika sorters kreditkort är vanligt på internet, och hos de allra flesta handelsplattformar så accepteras de största kreditkorten vid köp och överföringar. Man måste ha kortet till hands så att man kan fylla i kortnumret varje gång man vill sätta in pengar, och plattformen kommer inte spara kortnumret eller någon av de andra kortdetaljerna, och detta är av säkerhetsskäl. Alla kortöverföringar sker på direkten och kommer in på handelskontot utan dröjsmål.

Hur man köper Bitcoin Gold med banköverföring

Bitcoin Gold BTG kan som sagt köpas med flera olika sorters betalmetoder, och man sätter först in pengarna på själva handelskontot innan det är dags att börja handla. En av de handelsmetoder som många vänder sig till, både i Sverige och utomlands, är banköverföringar. Hur fungerar det dock när man vill köpa Bitcoin Gold, Bitcoin Cash eller vanliga Bitcoins med banköverföring som betalmetod? Det allra enklaste sättet att köpa Bitcoin Gold BTG med banköverföring är via tjänsten Trustly! Trustly brukar erbjudas hos de flesta företag som vänder sig till svenska kunder, och den gör banköverföringar avsevärt mycket snabbare.


Bitcoin Gold Wallet: Hur håller jag mina Bitcoin Gold säkra?

Ett otroligt viktigt steg när man vill handla med Bitcoin Gold BTG och andra kryptovalutor är att se till att man har en säker plats att spara sina kryptonycklar på. Det är dessa nycklar som leder till ens kryptovaluta, och därmed även till ens pengar och besparingar, och man förvarar dem bäst i en så kallad Hardware Wallet eller en annan typ av kryptoplånbok. Bitcoin Gold är kompatibelt med alla de största plånböckerna, så som expempelvis Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S, Ledger Nano X och många fler. Samtliga av dessa har återställningskoder så att man inte förlorar sin valuta om man skulle bli av med sin kryptoplånbok, och man kan även göra betydligt mycket mer än bara förvara kryptovaluta.

Varför varierar Bitcoin Gold-Priset så mycket?

Man får se det här som en del av charmen med kryptovaluta, att priset går upp och ner, och många väljer att investera i en kryptovaluta när priset är lågt, för att sedan kunna gå med vinst när valutan stiger i pris. Bitcoin Gold BTG är inget undantag, och de små förändringarna i pris är faktiskt en fördel, och någonting värt att hålla koll på om man är seriös med sin kryptohandel. Det smarta valet är att lära sig att förutse hur en valuta kan komma att förändras i pris och värde, och att sedan investera när priset är lågt för att gå med en markant vinst.

Bitcoin Gold Volym: hur många Bitcoin Gold finns det?

För att man bättre ska förstå hur troligt det är att en kryptovaluta ska komma att öka i värde så ska man även titta lite på hur många mynt som faktiskt existerar. 18 miljoner kryptomynt finns just nu ute i cirkulation när det gäller Bitcoin Gold, och det finns en övre maxgräns på 21 miljoner. Det här är samma nummer som andra Bitcoin-valutor, och man kan förvänta sig att det kommer nå maxgränsen inom de kommande åren. Bitcoin Gold är en riktigt spännande kryptovaluta som nog kan komma att bjuda på en hel del överraskningar framöver, men en sak som man kan vara relativt säker på är att det inte kommer bli fler mynt efter det att maxantalet nås.

Korrelation med marknaden

Korrelationen mellan Bitcoin Gold och Bitcoin har på senaste legat på 0.47. Detta är en positiv korrelation som visar på att kryptovalutorna följs åt i framgång, och även om det har pratats om att korrelationen har varit svag under en längre tid så tycks det nu vara en eventuell förändring på gång.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Innan man börjar handla någon typ av kryptovaluta så vill man se till att man har lite förkunskaper. Det krävs ingen expertnivå av kunskaper för att kunna handla framgångsrikt, men en viss förståelse är väldigt förmånligt. Här nedan följer en snabb och lättillgänglig liten FAQ för handel med Bitcoing Gold, med några av de frågor man kan tänkas ha inför sitt första köp.

Vad är värdet på Bitcoin Gold?

I skrivande stund så ligger värdet på $8.79, men marknaden förändras konstant och detta är något man bör kolla upp inför varje potentiellt köp.

Hur ser framtiden för Bitcoin Gold ut?

Att investera i Gold Bitcoin är en smart strategi. Experter tror att de eventuellt kan komma att sjunka tillfälligt i värde, för att sedan stiga markant, något som då betyder att en innehavare av denna kryptovaluta kommer att tjäna riktigt bra.

Är Bitcoin Gold samma sak som Bitcoin Cash?

Nej, Bitcoin Gold är inte samma sak som varken Bitcoin Cash eller vanliga Bitcoin, även om alla kommer från samma rötter. De är idag tre helt fristående kryptovalutor.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me