Hur och vart kan man köpa Litecoin i 2020?

Är du intresserad av Litecoin trading? Då har du hittat rätt. I vår guide kommer vi att visa dig vart det är bäst att köpa Litecoin och hur det fungerar. Liteboin och andra kryptovalutor har blivit allt mer populärt i Sverige och världen över. Litecoin grundades under 2011 av Charlie Lee och är en valuta som fungerar på liknande sätt som Bitcoin gör. Det är en valuta som är helt online, och det finns stora möjligheter att tjäna stora pengar med Litecoin och andra kryptovalutor. 

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

Coinbase
3.5/5

15+

 • Bra för nybörjare

 • Väletablerat & pålitligt
   

 • Lätt att komma igång

Coinmama
4.5/5

7+

 • Köp Bitcoin direkt

 • Betala med kredit- / betalkort

 • Lätt att komma igång

Trijo
4/5

3+

 • Enkel handelsplats i Sverige

 • Logga in med Mobilt BankID

 • Kom igång snabbt

Avanza

3.5/5

?

 • Pålitlig nätmäklare i Sverige

 • Handla på ditt sparkonto

 • Deklaration sker automatiskt

För att göra investeringar och tjäna pengar med Litecoin, Bitcoin och Ethereum är det däremot viktigt att du förstår hur trading av kryptovalutor fungerar.

I vår guide kommer vi att guida dig rätt med att köpa Litecoin och svara på frågan “Hur köper man Litecoin?”

Var Kan Man Köpa Litecoin? Bästa Handelsplatser

Det är otroligt viktigt att handla Litecoin med säkra handelsplatser. Att handla kryptovaluta kan tyvärr komma med stora risker om du inte använder dig av rätt handelsplatser. Vi har därför sammanställt en lista för dig med säkra och trygga handelsplatser som du kan använda dig av för att köpa Litecoin. Riskera inget med dina investeringar då du kan förlora dina pengar med fel handelsplats.

Vad är Litecoin egentligen?

Litecoin är en så kallad “Peer-to-Peer” kryptovaluta som är otroligt lik Bitcoin och hur det fungerar. Litecoin och Bitcoin är en del av nett open source projekt. Litecoin skapades av Charlie Lee för att vara ett enkelt betalningsmedel i framtiden. Litecoin erbjuder en block mining-hastighet på cirka 2,5 minuter, medan Bitcoin är runt 10 minuter. Det är därför snabbare än Bitcoin. Litecoin är ofta känt som “Digital Silver”, medan Bitcoin är känt som “Digital Guld”. Hur köper man Litecoin? Vi kommer att svara på detta i vår guide.

Är Litecoin ens populär i Sverige?

Litecoin ltc är en populär kryptovaluta i Sverige och resterande av världen. Den skapades redan under 2011 av Charlie Lee och är en av de äldsta altcoinsen på marknaden. Litecoin är idag en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden och det finns stora chanser att tjäna pengar med Litecoin. Det finns goda möjligheter att trenden för Litecoin kommer att fortsätta i en positiv riktning.

Köpa Litecoin: steg för steg instruktion

Algoritmiska Handel

För att köpa Litecoin ltc måste du först öppna ett konto hos en säker handelsplats. Det finns olika sätt att handla kryptovaluta på, antingen genom att äga själva mynten eller CDFs. Innan du öppnar ett konto med en av våra Partners är det därför viktigt att du vet vilket sätt som fungerar för dig bäst. Att öppna ett konto med en av våra Partners är enkelt, och du kan snabbt komma igång av köp av Litecoin och andra kryptovalutor.  

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

Att öppna ett konto är enkelt och alla våra Partners erbjuder dig ett gratiskonto för att handla Litecoin och Bitcoin. Du behöver därför inte betala dyrt för att kunna göra investeringar. Om ett handelskonto kräver att du betalar för kontot borde du välja ett annat handelskonto. Du behöver bara fylla i dina personliga uppgifter för att öppna ett konto. 

Du måste minst också vara 18 år gammal för att öppna ett konto med en av våra Partners. För att öppna ett konto behöver du bara din email, namn och sätta ett lösenord. Du är sedan redo att börja att handla Litecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor som passar dig och dina intressen. 

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

För att börja att köpa Litecoin ltc, Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor måste du först validera dina personliga uppgifter. Du måste bland annat verifiera:

 • Din email – Detta är alltid det första steget för att öppna ett konto. Du kommer att få ett mail från en av våra Partners som du måste klicka på. Du kommer då att validera ditt konto.
 • Din identitet – Detta är för att skydda dig så att ingen annan skapar ett konto i ditt namn. Det finns olika sätt du kan verifiera din identitet på, antingen med pass, ID-kort eller ditt körkort. Du behöver du skicka in en bild på ditt ID kort. 
 • Din adress – Det finns även handelsplatser som kräver att du måste verifiera din adress för att kunna handla Litecoin. Detta är återigen en säkerhetsåtgärd som finns för att förhindra att någon ska kunna skapa ett konto i ditt namn. 

När du har verifierat dina uppgifter är det dags att sätta in pengar och börja att handla Litecoin. 

3. Sätt in Pengar

För att kunna köpa Litecoins och andra kryptovalutor måste du såklart sätta in pengar på ditt konto. De flesta av våra partners erbjuder en rad olika betalningsalternativ för att göra insättningar. För det mesta finns det inte en kostnad för att göra en insättning, men varje handelsplats har information kring detta på deras hemsida. Du kan också kontakta deras kundtjänst för mer information om kostnaden. 

Du kan bland annat göra insättningar med:

 • Banköverföring
 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro 
 • Trustly
 • Neteller 

Detta är bara några av de betalningsalternativ som du kan använda dig av för att göra insättningar på ditt konto. Vissa handelsplatser kräver också att du gör en minsta insättning, denna brukar ligga på runt 1000 kronor. Däremot finns det inte ett krav på hur du måste spendera din insättning. Du kan använda det för köp av Litecoin eller Bitcoin, det är helt ditt val.

4. Köp Litecoin med pengarna

Köp Litecoin, Bitcoin och annan kryptovaluta med dina pengar är nästa steg. Du väljer det antal mynt som du vill köpa på din handelsplattform. Du måste sedan godkänna ditt val av mynt och betala för det med pengarna på ditt konto. 

Det är dock viktigt att när du köper själva mynten att du håller dessa säkra. Om du köper Litecoin och Bitcoin mynt är det du som är ansvarig för säkerheten av mynten. Flytta dessa direkt till en Hard-Wallet för att hålla dina mynt säkra från hackers. 

Hur man köper Litecoin med ett kreditkort

Att köpa Litecoin ltc med ett kreditkort är enkelt och för det mesta når dina pengar ditt konto snabbt. Det fungerar precis som vanligt att köpa Litecoin med ett kreditkort. Du går in för att sätta in pengar på ditt konto. Du väljer vilken betalningsmetod och sedan fyller du i dina uppgifter. Enklare än så blir det inte att köpa Litecoin med ditt kreditkort. Tänk på att ibland kan det tillkomma kostnader för att göra en insättning med ditt kreditkort. 

Hur man köper Litecoin med banköverföring

Köp Litecoin även med en enkel banköverföring utan något krångel. Detta är oftast det betalningssätt där dina pengar når dig snabbt. Det finns vissa handelsplattformar där du kan använda dig av ditt Bank ID för att göra en banköverföring. Det gör det enkelt att göra en överföring och börja att handla Litecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor som passar dina intressen. 

Testa trading av Litecoin med ett demokonto 

Många av våra Partners erbjuder också möjligheten att öppna ett demokonto. Det ger dig möjligheten att testa att köpa Litecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor utan risken att förlora dina pengar. Många andra plattformar erbjuder dig inte ett Demo-konto, så det är alltid bättre att testa en plattform först som erbjuder detta.

Ett demokonto fungerar på liknanden sätt som ett riktigt konto. Du får ett visst antal “pengar” du kan handla Litecoin med. Inte enbart lär du dig att förstå marknaden, men även att förstå hur handelsplattformen fungerar. Helt utan att riskera dina egna pengar. Så om du inte tidigare har erfarenhet av att köpa kryptovalutor rekommenderar vi dig alltid att öppna ett demokonto. 

Litecoin Wallet: Hur håller jag mina Litecoin säkra?

För dig som vill handla Litecoin Sverige är det viktigt att du håller din kryptovaluta säker. Det bästa sättet att göra detta är att investera i en Hard-Wallet direkt för att hålla dina privata nycklar säkra. En Hard-wallet liknar en USB som du kan koppla tillsammans med din telefon och dator för att handla och sälja din Litecoin, Bitcoin eller annan kryptovaluta. 

Många handelsplatser erbjuder dig möjligheten att förvara dina valutor på deras plattform, däremot är dessa då online. Det betyder att det finns chans för hackning och att du kan förlora din kryptovaluta. Vi rekommenderar alltid att du flyttar dina mynt till en Hard-Wallet direkt efter att du har köpt dina mynt. Det finns många säkra val av Hard-Wallets på marknaden idag att välja mellan. 

Varför varierar Litecoin-Priset så mycket?

Priset för Litecoin och kryptovaluta, Ethereum och Bitcoin beror helt på vad det finns för efterfrågan och tillgång av kryptovalutan. Om det finns en stor efterfrågan betyder detta att priset för Litecoin kommer att vara högre. Om det finns en liten efterfrågan och en stor tillgång av Litecoin ltc innebär detta att priset kommer att vara mindre.

Litecoin Volym: hur många Litecoin finns det?

Precis som med Bitcon och annan kryptovaluta finns det ett visst antal Litecoin som kommer att finnas på marknaden. För Litecoin ltc är detta 84 miljoner Litecoin som kommer att finnas på marknaden samtidigt. Det kommer aldrig att finnas fler än 84 miljoner Litecoin ltc på marknaden.

Korrelation med marknaden

För att förstå hur marknaden fungerar och hur framtiden ser ut för Litecoin lts är det viktigt att du förstår deras korrelation med marknaden. Du kan enkelt kolla upp korrelationen på marknaden med andra kryptovalutor. Om vi kollar på korrelationen mellan Litecoin och Bitcoin finns det just nu en positiv korrelation.

Korrelationen mellan Litecoin och Bitcoin ligger just nu på 0.83. Detta betyder att om Bitcoin kommer att stiga i värde så kommer även Litecoin att stiga i värde. Korrelationen på marknaden är mellan 1 till -1. Minus innebär att det är en negativ korrelation vilket betyder att om Bitcoin stiger i värde kommer inte Litecoin att följa denna trend. 

Det är viktigt att förstå hur marknaden fungerar och vad för korrelation det finns. Detta gör att du kan förstå hur marknaden och hur trenden ser ut. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vill du har mer information om hur det fungerar att köpa Litecoin ltc? Läs då igenom vår FAQ för att få svar på vanliga frågor och svar. 

Är det säkert att investera i Litecoin?

Litecoin är en säker kryptovaluta som skapades av Charlie Lee under 2011. Det är en av de mest populära valutorna på marknaden idag, så du kan handla den säkert på många handelsplattformar.

Hur mycket kostar Litecoin?

Priset för Litecoin förändras ständigt, men just nu ligger priset för Litecoin på 46.83 USD.

Hur undviker jag scam handelsplattformar?

Det finns många scam på nätet när det kommer till handelsplattformar. Tyvärr blir dessa också allt mer vanliga desto mer populärt kryptovaluta blir. Dessa handelsplattformar kräver att du gör en insättning på cirka 2500 kronor direkt. De säger sig även använda sig av avancerade handel robotar för att göra investeringar åt dig. Detta är en lögn och istället kommer de att behålla dina insättningar. 

Vad finns det för risker med trading av Litecoin?

Trading med Litecoin, Bitcoin och andra kryptovalutor finns det alltid risker med att göra. Det är därför viktigt att du inte investerar i mer pengar än du har råd att förlora. Riskerna är också större om du inte har kunskap kring marknaden och hur denna fungerar. Det är därför bäst att du lär dig hur det fungerar med trading av kryptovaluta innan du gör en investering av Litecoin. 

Finns det risk för hacking med en Hard-Wallet för mina Licecoin?

Nej, om du köper en Hard-Wallet behöver du inte oroa dig för dina privata nycklar eftersom en Hard-Wallet håller dina valutor helt offline. Det betyder att ingen kan hacka sig in på din Hard-Wallet, och även om du skulle förlora dina Hard-Wallet är dessa skyddade med en personlig kod. 

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me