Att köpa guld – dina fördelar som investerare

Knappast något annat är förknippat med attributen av rikedom och makt så mycket som guld. Den blanka ädelmetallen har fascinerat människor i tusentals år och guld har inte förlorat sin fascination fram till i dag. Men tvärtom. Ju mer turbulent och osäker ekonomin är, desto mer vill folk köpa guld igen. Om du planerar att investera några av dina tillgångar i guld har du kommit till rätt ställe. Vi är tillgängliga för att svara på alla dina frågor om att köpa guld och erbjuda dig ett attraktivt utbud av guldstänger i olika viktenheter samt guldmynt som är mycket efterfrågade runt om i världen.

 

Guld har visat sig vara en krisvaluta

Ju mer osäkra tiderna desto mer guld kommer i fokus som en investeringsmöjlighet. Efterfrågan, som har bestått i tusentals år, visar att guld aldrig helt har tappat sitt värde. Valutor kommer och går, aktiekurser åker berg-och dalbana och räntorna rör sig i negativt territorium – det är trevligt och också en bra känsla för många investerare att veta att de har något påtagligt med guld. Dessutom, när du köper guld väljer du en mycket sällsynt ädelmetall som i slutändan bara förekommer i naturen i begränsade mängder.

Inte bara intressant för finanspersoner

Att köpa guld har också fördelen att alla känner sig adresserade av det. Så det är möjligt för alla som vill köpa guld att välja ett mynt eller en bar. Det ser annorlunda ut med konventionella finansiella produkter. Den som inte uttryckligen känner till derivat, obligationer och certifikat går snabbt förlorad. Det skrämmer. Guld, å andra sidan, som ett investeringsformulär är bekvämt tillgängligt. Du kan hålla den i handen, ta den och framför allt använda den när som helst. Guld är immun mot finansiella kriser, inflation, valutareformer och nationella konkurser. Det skulle till och med vara lättare att säga här: tvärtom. Ju mer turbulenta ekonomiska tider, desto fler människor vänder sig till den säkra tillvaron av guld och bidrar därmed till att värdet på ädelmetallen själva ökar.

Köp guld på alla budgetar

Oavsett vilken budget du har tillgänglig när du vill köpa guld , erbjuder vår guldförsäljningsavdelning dig rätt produkter. När du köper guld kan ännu mindre belopp på mindre än 1000 euro investeras lukrativt. Naturligtvis har du också möjlighet att investera mycket pengar när du köper guld, till exempel kan vi erbjuda dig lämpliga kilostänger. Prata med oss, vi kommer gärna ge dig råd om att köpa guld.

Visste du? – Guld är skattefritt

Investeringsguld är skattebefriat. Så om du vill köpa guld och välja guldmynt eller guldstänger finns det ingen moms alls när du köper guld. Guld har en speciell rättslig ställning här, till exempel jämfört med silver, som du som köpare och investerare kan dra nytta av. Om du senare väljer att sälja ditt guld igen är guldförsäljningen också skattefri efter en innehavsperiod på ett år.

Kan jag också köpa guld anonymt?

Ja, guldköp upp till ett belopp på 1 999,99 euro är också helt anonymt möjligt. I detta sammanhang erbjuder vi dig en anonym receptfri butik. Vi är endast juridiskt skyldiga att registrera och verifiera dina personuppgifter som köpare om inköpsvärdet överstiger 2000 euro.

Vilka storlekar kan jag köpa guldstänger i?

Vi erbjuder dig guldstänger i olika viktenheter, så det finns något för varje investeringsstrategi och varje budget. Om du vill köpa guld hittar du guldstänger från 1g till 1000g hos oss. Dra nytta av de olika valörerna, som ger dig särskilt flexibilitet om du vill sälja guldstängerna igen senare. Om du vill ha råd om vilken valör som särskilt rekommenderas för dina ändamål innan du köper guld, kommer vi gärna att ge dig råd.

Vilka guldstänger är särskilt efterfrågade?

Om du vill köpa guld i form av guldstänger uppstår naturligtvis också frågan om vilken storlek du ska välja. Många investerare föredrar barer i små till medelstora storlekar. Vid behov kan endast en del av guldet säljas igen för att ge flexibel likviditet. Om du är osäker på vilken stapelstorlek du ska köpa guld i, kommer vi gärna att ge dig råd.

Vilka guldmynt finns?

Vi har också ett mycket attraktivt erbjudande för dig när det gäller guldmynt. Vi har några av de mest kända och populära guldmynt på marknaden. I urvalet ingår American Eagle, Britannia, China Panda, Canadian Maple Leaf och naturligtvis den berömda Krugerrand. Klicka på de enskilda guldmynten för att ta reda på mer information, inklusive respektive ursprungsland, tillverkare och finhet.

Hur kan jag bäst lagra mitt guld?

Vår guldförsäljning inkluderar också tjänsten för att ge dig råd om säker förvaring av dina guldbitar. Två typer av lagring rekommenderas särskilt här. Förvaring på banken du väljer i en hyrd värdeskåp har bevisat sig. Om du föredrar att ha dina guldstänger och guldmynt internt kan du också överväga att köpa ett lämpligt värdeskåp. Här bör du också diskutera med din hushållsförsäkring i vilken utsträckning din försäkring gäller.

Köp guld i present

Med barer och mynt är du bokstavligen på plats när du väljer en gåva. Guld är en utmärkt gåva för speciella tillfällen. Det är tidlöst, stabilt i värde och därför inte bara en vacker present utan också en investering i mottagarens framtid. Tillfällen där guld kan ges särskilt bra inkluderar (runda) födelsedagar, jubileer, bröllop, födelser, dop, nattvarden och konfirmationer, skolanmälan eller, naturligtvis, jul.

Vad är bordsstänger?

När det gäller en så kallad bordsstång kombineras flera 1g fina guldstänger för att bilda ett bord och strängas ihop. Visuellt liknar de en konventionell chokladkaka. Fördelen med stänger är att de har förutbestämda brytpunkter. Där kan du separera de enskilda minibaren från varandra utan förlust. Detta ger dig flexibiliteten att sälja utan att behöva sälja hela baren.

Vad är kvaliteten på guldstängerna?

Vi skaffar våra guldstänger från kända och LBMA-certifierade företag. LBMA står för London Bullion Market Association. LBMA-certifierade guldstänger har en garanterad finhet och kvalitet. Om du vill sälja det senare är det lätt möjligt för privatpersoner såväl som ädelmetallhandlare och banker. Om du vill köpa guld, se till att det är LBMA-certifierade barer. Hos oss kan du lita på den här kvalitetsfunktionen.

Vad är välkända tillverkare av guldstänger?

De mest kända tillverkarna av guldstänger i Tyskland inkluderar Heraeus, Degussa (historisk), C. HAFNER och Agosi. Det här är namn som du definitivt kommer att stöta på när du vill köpa guld . Men andra tillverkare, inklusive från Österrike, Belgien och Australien, har etablerat sig. Välkända namn här inkluderar Umicore, Valcambi och Perth Mint.

Guld är ändligt och därför oändligt önskat

När du köper guld väljer du en produkt som inte bara kan reproduceras så ofta du vill. Vid något tillfälle kommer tiden när världens guldreserver är förbrukade. Om detta händer kommer det oundvikligen att bli en kraftig höjning av guldpriset. Att köpa guld är särskilt värdefullt nu, när priserna är måttliga på grund av de återstående naturreserverna.

Upplev fascinationen av guld på nära håll

Har du någonsin haft en glittrande guldstång i din hand? Eller låta dig inspireras av fin prägling av ett värdefullt guldmynt? Besök oss på plats i våra affärslokaler för att uppleva den speciella auraen av guld själv. När du köper guld håller du direktvärdet i dina händer. Detta skiljer guldstänger och guldmynt från investeringsoptioner som aktieportföljer eller fonder, som är mycket abstrakta. Guld är lämpligt som en investering, tillgång, pension eller gåva. Köp guld till ett rättvist guldpris.

Hur utvecklas guldpriset?

Guldpriset är inte fast men också föremål för vissa fluktuationer. Guldpriset utvecklas därför och återställs flera gånger om dagen. Det finns olika faktorer som kan driva priset upp eller ner. Dessa inkluderar den allmänna räntenivån eller hur hög guldindustrins nuvarande produktionsvolym är. Naturligtvis tas det alltid hänsyn till hur stark efterfrågan inom smyckesindustrin är när guldpriset fastställs, eftersom det är här guld används i en mängd olika områden. Om du vill köpa guld hittar du en översikt över aktuella priser på ädelmetall på vår webbplats så att du alltid kan hitta den senaste informationen om guldpriset.

Kan jag också köpa guld per post?

Ja, du kan läsa mer om vårt utbud av guldmynt och guldstänger på vår webbplats. Om en produkt har väckt ditt intresse kan du antingen begära att den hämtas i din föredragna filial eller, naturligtvis, få den levererad direkt till din önskade adress. Om du köper guld per post, garanterar vi naturligtvis säker och diskret frakt. På detta sätt kommer ditt guld säkert med dig, utan att det är möjligt att dra slutsatser om innehållet i sändningen utifrån.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77