Köp Amazon-aktier: pris, prognos och utdelning 2022

Amazon har blivit ett av de största företagen i världen på mycket kort tid. IT-gruppen är den absolut kraftfullaste online-återförsäljaren i världen. Men även när det gäller molntjänster har företaget för länge sedan stigit till att bli världsledande.

Amazon har varit ett börsnoterat företag sedan 1997 och har gett investerare mycket glädje under det senaste decenniet. Aktiens framgång baseras främst på det utmärkta kvartalsresultatet som koncernen har kunnat visa under en tid.

Och den höga kundtillfredsställelsen spelar också en viktig roll för Amazons framgång. Många kunder stannar och därmed säkerställer hållbara affärer.

Men kommer Amazon-aktiens rally att fortsätta så här? Vilka är utsikterna för 2022? Och vad är det enklaste sättet att köpa Amazon-aktier?

I det här inlägget har vi tittat på frågor som dessa mer detaljerat. Så du kan handla Amazon-filer och satsa på både stigande och fallande priser.

Att köpa Amazon-aktier – vad ska du se upp för?

Du bör vara uppmärksam på följande punkter när du köper Amazon-aktier:

 • Är det vettigt att köpa Amazon-aktier ? Amazon är det mest värdefulla företaget i världen och dess aktiekurs har “bara stigit” de senaste åren. Amazon är ett av de bäst hanterade företagen med ett brett utbud av produkter och tjänster. Även under koronapandemin kunde Amazon bevisa att det är ett företag i en egen klass. Det är därför det är vettigt att köpa Amazon-aktier!
 • Var kan jag köpa Amazon-aktier? Amazon-aktier kan köpas från vilken nätmäklare som helst. Vi rekommenderar dock vår testvinnare- mäklare eToro . Enligt vår mening är eToro den absolut bästa aktiemäklaren, eftersom du kan köpa aktier och köpa ETF här helt gratis.
 • Hur kan framtiden för Amazon-aktier se ut? Vi ser ingen anledning till varför Amazon inte ska fortsätta växa i framtiden. Amazon är ett diversifierat företag med en enastående expansionsstrategi – Amazon ger regelbundet nya och bättre produkter och tjänster på marknaden.

Var och hur man köper Amazon-aktier Bästa mäklare i jämförelse:

Läser in …

Köp Amazon-aktier i tre steg: vår guide

Amazon-kursen visar tydligt att detta är ett extremt framgångsrikt företag. Detta gör det naturligtvis attraktivt för många investerare. Om du väljer att köpa Amazon-aktier är det bäst att göra det via en online-mäklare . Det tar inte mer än tre steg för att få Amazon-aktier.

1. Registrering hos eToro

För att kunna köpa en aktie behöver du alltid en mäklare som köper aktien på marknaden och sedan lagrar den. Det är tillrådligt att ägna särskild uppmärksamhet åt insättningsskyddet , om mäklaren går i konkurs, tillhör aktierna dig fortfarande. Den som avstår från detta insättningsskydd lämnas utan aktier i händelse av att mäklaren går i konkurs.

Vår mäklares rekommendation vid denna tidpunkt är eToro – med ett statsgaranterat insättningsskydd på upp till 20 000 euro.

Om du har bestämt dig för en mäklare loggar du in med dina uppgifter och verifierar din e-postadress och andra uppgifter.

2. Första insättning på eToro

Bekräfta din eToro metod

Efter att du registrerat dig måste du fatta ett beslut om hur mycket du ska investera i aktier. Vi rekommenderar generellt att du aldrig investerar mer än 5% av ditt kapital i en enda aktie.

När du väl har bestämt dig för ett belopp klickar du på knappen ” Lägg till pengar ” efter att du registrerat dig hos eToro .

Nu kan du välja olika betalningsmetoder, inklusive PayPal, kreditkort eller en banköverföring .

Nedan följer en översikt över alla betalningsmetoder som finns tillgängliga på eToro:

Betalningssättmöjlig?
Köp Amazon-aktier med ett kreditkortJa
Köp Amazon-aktier med PayPalJa
Köp Amazon-aktier med SOFORT-överföringJa
Köp Amazon-aktier med Rapid TransferJa
Köp Amazon-aktier med SkrillJa
Köp Amazon-aktier med banköverföringJa
Köp Amazon-aktier med NetellerJa
Köp Amazon-aktier med UnionPayJa

3. Köp Amazon-aktier online på eToro

Efter betalningen visas pengarna på ditt eget konto under menyposten ” Konto “.

Först letar du efter motsvarande andel i sökfältet ovan och klickar sedan på knappen “Trade”.

Ett litet fönster öppnas (se skärmdump) där du ställer in priset och hur många aktier du vill köpaStop-loss och take-profit kan också ställas in, dvs det pris till vilket aktien ska säljas vid vinst eller förlust. De två fälten är valfria.

Med fältet Hävstång kan du kontrollera om du vill köpa den verkliga aktien (x1-hävstång) eller en CFD (x2 eller mer hävstång).

Med ett klick på ” Beställ ” genomförs köpet och aktien visas i din portfölj.

Information om Amazon-aktien

Aktiekurs & nyckeltal

Amazonas aktiekurs stod på knappt 18 US-dollar 1997. Idag är aktien 3100 dollar. En fantastisk utveckling. Gruppen har drygt 650 000 anställda och är aktiv i nästan alla länder i världen.

För det mesta är han också marknadsledande när det gäller handel online. Med ett börsvärde på över 1 300 miljarder euro är det ett av de största företagen i världen. I så fall måste du bara tävla med Apple , Google och Microsoft .

Amazon är inte längre enbart beroende av handeln med böcker och andra varor. Speciellt IT-verksamheten har utvecklats till en annan viktig pelare i företaget . Företaget har också avancerat för att bli världsledande inom molntjänster.

Och Amazonpriset är inte bara högt på grund av handeln: Du är aktiv inom många andra områden: videostreaming, livsmedelsbutik, drönare och artificiell intelligens . Så du kan definitivt inte skylla på gruppen för brist på innovation.

Du kan säga att Amazon är extremt väl positionerat på många områden. De flesta användare som beställer från Amazon blir en gång permanenta kunder. Eftersom tjänsten är extremt omfattande och bekväm. Knappast något annat företag kan erbjuda ett så brett utbud av produkter.

Och kundtjänsten är oöverträffad. Det är den verkliga hemligheten för Amazons framgång. I sitt årliga brev till investerare presenterar Jeff Bezos nya rekord för kundnöjdhet nästan år efter år.

Amazon dela nyheter och historia

Den som vill köpa aktier bör alltid titta på företaget först. För att förstå hur ett företag fungerar är det värt att titta närmare på dess början. Eftersom detta visar vilken företagsfilosofi som spelar in.

Och på Amazon finns det en mycket tydlig linje: Kunden är kung . Jeff Bezos, grundaren av Amazon och den överlägset rikaste personen i världen sedan 2018, tröttnar aldrig på att betona detta.

Från och med grundandet 1994 ledde Jeff Bezos Amazon till framgång på mycket kort tid . Bara två år senare kunde företaget generera en årlig försäljning på mer än 15 miljoner US-dollar. Vid den tiden sålde Amazon fortfarande bara böcker. Företaget har fortsatt att växa sedan dess.

För att ytterligare optimera kundnöjdheten investerade Amazon alltid mycket pengar i IT . Å ena sidan för att göra webbplatsen snabb och användarvänlig. Och för det andra att använda smarta, AI-stödda rekommendationer för att få kunder att beställa ännu mer än planerat.

Som ett resultat beslutades att göra denna expertis inom IT tillgänglig för andra företag. Resultatet var grundandet av Amazon Web Services eller AWS. AWS blev snabbt en av de mest populära leverantörerna av alla typer av molntjänster. Under tiden uppnår man som världsledare också mycket höga vinster inom detta område.

Amazon – allround

Det finns också mycket innovation på Amazon . Så här utvecklar du dina egna drönare så att paket snart kommer att levereras med flyg – ett område där det alltid fanns Amazon-aktienyheter. Amazon är också aktivt inom livsmedelshandeln.

För detta ändamål togs Whole Foods över 2018 . Det är en stormarknadskedja för högkvalitativ mat. Planen är att uppnå en effektivitet som tack vare robotik i slutändan gör det möjligt för filialer att vara helt utan anställda.

Det borde inte heller finnas fler väntetider, eftersom du inte behöver betala på plats. Allt ska automatiseras . Så du är framtidsinriktad, som Amazon-aktiens nyheter visar.

Amazon-aktier – köpa eller inte?

 • Världens mest värdefulla företag
 • Brett företag
 • Stor expansionsstrategi
 • Aktieägarorienterat företag
 • Beroende på konsumentens köpkraft (allmänna ekonomi)

Amazon-aktie: argument för att köpa Amazon-aktien

Amazon Realtime-aktien har ökat nästan oöverträffad sedan den publicerades 1997. De enorma prisvinster som har kastat Amazon till toppen av de mest framgångsrika företagen i världen är motiverade i utmärkta kvartalsuppgifter.

De flesta av dessa har överträffat förväntningarna hos investerare och analytiker . Amazon-aktien är för närvarande långt över 1600 euro och är bara något lägre än någonsin den högsta nivå som nåddes i augusti 2018. Endast en nedgång i den globala ekonomiska utvecklingen verkar kunna bromsa Amazon.

Intresserade investerare måste dock vara medvetna om att en aktie inte kan stiga mer brant än vertikalt. När allt kommer omkring måste alla framgångsrika företag komma överens med korrigeringar någon gång.

Det är inte osannolikt att detta företag också kommer att behöva en återhämtning en dag, Amazon Share Forum har en liknande uppfattning. Huruvida den senast använda korrigeringen endast är tillfällig eller om det är en trendvändning är inte så lätt att bedöma.

I grund och botten verkar allt gå som urverk hos Amazon. Koncernens grundare och VD Jeff Bezos har alltid gett en förutsättning som den viktigaste delen av framgång: kundnöjdhet. Amazon har alltid offrat allt för detta. I de flesta fall är leverans av paket gratis, i motsats till leveranstjänster som Deutsche Post .

Returer är också alltid problemfria. Amazon var ett av de allra första postorderföretagen. Och med andra erbjudanden som Amazon Prime eller cloud computing möter du den starka internationella konkurrensen med en kompromisslös attityd som gör att de flesta konkurrenter går förlorade.

Argument för Amazon-försäljning

Ett stort företag är emellertid alltmer underlagt den allmänna ekonomin . Och med den ökande räntebördan från Fed finns det en allmän rädsla för att den globala ekonomiska tillväxten kan avta.

I synnerhet Amazon skulle behöva kämpa med det. Eftersom människor bara tjänar bättre när ekonomin går bra. Och när de gör det har de mer pengar att spendera på Amazon. Amazon-aktieforumet diskuterar för närvarande denna situation.

En fråga har också väckt Amazon. Fler och fler medier rapporterade om dåliga arbetsförhållanden på Amazon . Med över 650 000 anställda runt om i världen är det en fråga att inte borsta under bordet.

Detta borde få mycket få konsekvenser för investerare . Amazon-aktiens realtidspris rörde sig knappt med den här nyheten. Man måste hantera mycket mer frågan om hur företaget kan fortsätta växa även i svåra ekonomiska tider.

Investera i Amazon-aktier – köpa eller sälja?

Investerare som har satsat på att köpa Amazon-aktier hade mycket anledning att fira nästan över hela linjen. För sedan 1997, då det obetydliga företaget började börja högt före dot-com-bubblan, har Amazons aktiekursmål bara känt en tendens:

Upp . Den som investerade 1 000 euro i ett Amazon-aktieköp under börsnoteringen skulle nu äga aktier värda mer än 53 000 euro.

Men under andra hälften av 2018 började en större kurskorrigering på Amazon för första gången. Aktien har tappat mer än 20% sedan sin topp . Amazonas aktiekursmål sänktes.

Som en förnuftig investerare bör man hellre vänta och se om denna situation kan leda till en större korrigering.

Avgifter vid köp av Amazon-aktier

Vi jämför avgifterna för de största mäklarna med följande exempel:

 • Inköp av Amazon-aktier till ett värde av 1000 euro
 • Håll Amazon- aktien i en månad och sälj sedan
 • Ingen kursförändring under de 30 dagarna

Med dessa antaganden jämför vi nu avgifterna för Libertex , eToro & Plus500 :

leverantörerLibertexetoroPlus500
Depositionfrifrifri
Köpavgifter2,20 €0%3,08%
Innehavsavgifterfrifri0,05%
Försäljningskostnader2,20 €0%3,08%
Utbetalningfri5 USD1,9%
Totala avgifter4,40 €4,22 €92,32 €

Amazon-aktieprognos 2021

Den viktigaste frågan är dock: Är det för närvarande värt att handla aktier? Framgångshistorien för Amazon-aktier är utan tvekan imponerande. Men den stora frågan är hur det ser ut med en Amazon-aktieprognos. Kan denna nästan aldrig tidigare skådade tillväxt fortsätta under de kommande åren?

Märkligt nog, till och med företagets grundare själv uttalade nyligen i en intervju att saker inte kan fortsätta så här för alltid . Han talade till och med om att Amazon kommer att gå under förr eller senare.

Det är dock klart att detta scenario för närvarande är långt borta. Eftersom siffrorna fortfarande är utmärkta, vilket Amazonas aktiekurs visar. Och Amazonas aktiekursmål är fortfarande högre än det aktuella priset.

Och Amazons marknadsposition är också så stark att du skulle behöva göra mycket fel för att sätta Amazon i allvarliga problem snart. och detta är ganska osannolikt.

Det är dock klart att de starka prisvinsterna är mycket svåra att upprätthålla längre. På medellång sikt uppstår frågan om korrigeringen av de senaste 6 månaderna snart kommer att slutföras eller om en trendförändring har börjat för första gången i prisutvecklingen.

De siffror som analytiker förväntar sig talar för en fortsättning på Amazons framgångshistoria. Den allmänt sjuka globala ekonomin kan dock hindra gruppens planer. Amazon-aktiens prognos är totalt sett positiv.

Slutsats från Amazon: Vårt betyg och rekommendation

Du har sett, både de senaste dagarna, som med Amazon-aktieprognosen: Detta är en riktig aktiemarknadsstjärna . Knappast något annat företag har lyckats bli lika framgångsrikt på mycket kort tid.

Den stora frågan är dock om den unika utvecklingen av Amazon-aktiekursen kan fortsättas. För med varje kvartal blir detta svårare eftersom stapeln för framgång höjs högre och högre. Utsikterna inom företaget är mycket goda. Marknadspositionen är nästan orubblig.

Med Amazon Web Services har du kunnat utveckla en enorm lönsam andra pelare tillsammans med onlinehandel . Endast den globala ekonomin kan orsaka problem för företaget.

Om du vill köpa Amazon-aktien rekommenderar vi att du gör detta med vår testvinnare-mäklare eToro , eftersom du inte behöver betala några avgifter när du köper aktier.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77