Hur och vart kan man köpa NEM i 2020?

Kryptovalutor har tagit en ny plats i vår värld idag. Vi spenderar allt mer tid online, och därför väljer människor att investera i, vad många säger är, framtidens valuta. Det finns idag tusentals olika kryptovalutor på marknaden som du kan köpa och sälja. En av dessa valutor är NEM som har stigit allt mer i popularitet de senaste åren.

Att köpa NEM Sverige under 2020 är inte svårt, så länge du väljer en bra handelsplats att handla på. Att köpa NEM kommer med risker, men ju mer du vet om NEM och trading desto bättre. När det kommer till kryptovalutor vill du lära dig så mycket du kan. För att förstå NEM lite bättre har vi därför sammanställt en guide för dig att läsa igenom. 

Hur köper man NEM under 2020? Hur öppnar man ett handelskonto och vilka är de bästa handelsplatserna för att köpa NEM? Detta är alla frågor som vi kommer att svara på i vår artikel. 

Vi vill göra det enklare för dig att köpa NEM i 2020.

Var Kan Man Köpa NEM? Bästa Handelsplatser

Att välja en säker handelsplats när du vill köpa NEM är otroligt viktigt för säkra transaktioner och att dina privata detaljer inte säljs vidare till en tredje part. Det är viktigt att inte använda dig av handelsplatser som inte har en licens. Det betyder att det inte finns en säkerhet för dig som investerare. Innan du registrera  dina detaljer är det viktigt att kolla upp detta. Då kryptovaluta som NEM blir allt mer populärt betyder också detta är det finns många scams när det kommer till handelsplatser.

Det är sidor som ger stora löften om att tjäna stora pengar snabbt och tyvärr är detta bara falska löften, och du kommer att förlora dina pengar. Om du istället använder dig av en handelsplats som vi rekommenderar kommer du inte att ha några problem. NEM trading ska inte vara komplicerat, och det kommer inte vara det om du väljer en trygg och säker handelsplats.

Välj därför en av våra Partners vill att göra en investering för köp av NEM.

Vad är NEM egentligen?

NEM skapades av en Bitcoin Talk forum användare och är skriven i JAVA. NEM står för New Economy Movement och deras token har förkortningen XEM. NEM XEM lanserades under 2014 så den är idag en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden. Det är idag den 16:e mest värdefulla kryptovalutan på marknaden. XEM har samma sorts blockkedja i NEM som ETH har i Ethereums blockkedja.

Är NEM ens populär i Sverige?

NEM är en populär kryptovaluta som i både Sverige och världen över. Trots att NEM inte är lika mycket omskriven som kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum, är det fortfarande en värdefull valuta som är värd att investera i. Vad bara noga att tänka igenom din investering noga, det finns alltid risker med att köpa NEM. 

Köpa NEM: steg för steg instruktion

Köp NEM, Bitcoin och annan kryptovaluta på ett enkelt sätt tillsammans med vår guide. Om du vill köpa NEM finns det olika saker som du måste tänka på. För det första måste du bestämma dig för på vilket sätt du vill köpa NEM på.

Det finns två sätt att investera i NEM:

 1. Genom CFD-trading 
 2. Genom att köpa själva mynten 

När du investerar genom CFD-trading innebär detta att du investerar i förändringen i en underliggande tillgångens pris. Du äger däremot inte själva myntet själv, och därför måste du själv inte hålla ditt mynt säkert. Det andra sättet att handla NEM, Bitcoin och andra kryptovalutor är genom att handla själva myntet. Du är då den som är ansvarig för att hålla detta säkert. 

Innan du öppnar ett konto måste du bestämma dig på vilket sätt du vill handla NEM och andra kryptovalutor på. När det kommer till trading är det viktigt att du lär dig om de olika trading möjligheterna och väljer den som passar dig bäst. 

1. Öppna ett konto hos en av våra Partners

För dig som vill köpa Nem måste du först öppna ett konto med en av våra Partners. Att öppna ett konto med en av dessa handelsplatser kommer att göra det enklare – och säkrare med köp av NEM.

De flesta handelsplatser använder cookies för att ta emot din information som du måste godkänna. Om sidan använder cookies kommer du få information om detta för att godkänna det. När du öppnar ditt konto måste du fylla i ditt namn, välj land, email-adress och ett lösenord.

Att öppna ett konto med våra Partners är kostnadsfritt och det finns inget krav på att du måste göra en insättning.

2. Validera dina Uppgifter (ID, Adress)

För att ditt konto och för att kunna handla med NEM XEM ska öppnas krävs det att du validerar dina uppgifter. Detta är inget onormalt utan är för att hålla dina uppgifter privata. 

För att öppna ett konto måste du validera:

 • Din email-adress – För att öppna ditt konto måste du alltid validera din email. När du först öppnar ditt konto kommer du att få ett mail till din email adress som du måste trycka på.
 • Din identitet – Du gör detta genom att ladda upp en bild på ditt ID-kort, körkort eller pass. Detta är för att garantera att du är minst 18 år gammal och att det verkligen är du som har öppnat kontot. 
 • Din adressIbland måste du även validera din adress. För att göra detta måste du ladda upp en räkning, som inte är mer än 6 månader, och som har ditt namn på den också. 

3. Sätt in Pengar

Att sätta in pengar på ditt konto går snabbt och är inte alls komplicerat. Du måste bara välja vilken betalningsmetod du vill använda dig av först, vilket du gör enkelt när du loggar in på ditt konto. 

Vanliga betalningsmetoder hos våra Partners:

 • VISA
 • Mastercard
 • Maestro 
 • American Express
 • PayPal 
 • Neteller
 • Skrill
 • Trustly

Du väljer bara vilken betalningsmetod som passar dig bäst, och väljer hur mycket du vill sätta in. Det finns handelsplattformar som har en minsta insättning, denna brukar ligga på runt 1000 kronor. Det kan även tillkomma en kostnad när du gör en insättning, men det finns tydlig information om detta på hemsidan. 

4. Köp NEM med pengarna

När du har gjort en insättning är det dags att börja handla NEM XEM med pengarna som du har satt in. Du får som sagt välja vad du vill köpa själv. Du väljer XEM på handelsplatsen och hur många du vill köpa. Efter det är det bara att godkänna transaktionen och du är ägaren. Om du har köpt själva mynten måste du flytta dessa till en plånbok. 

Hur man köper NEM med ett kreditkort

Att köpa NEM XEM med ett kreditkort är enkelt och okomplicerat. När du går in på ditt konto är det bara att välja vilket kreditkort som du vill göra en insättning på. Du väljer bara sen hur mycket du vill göra en insättning på och trycker på att sätta in pengar. 

Hur man köper NEM med banköverföring

Att göra en banköverföring är ett populärt val då pengarna ofta når ditt handelskonto snabbt. När du loggar in på ditt konto går du in på att sätta in pengar och väljer att göra en direkt banköverföring. Det finns även vissa handelsplatser som erbjuder dig chansen att göra en insättning med ditt Bank ID så det går snabbt och enkelt. 

Lär dig trading med ett demokonto

Trading av XEM, Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor behöver inte vara svårt, men det är viktigt att du förstår hur det fungerar. Många av våra Partners erbjuder dig möjligheten att öppna upp ett demo-konto istället för att börja med trading direkt. 

Ett demokonto fungerar på samma sätt som ett normalt konto. Du får låtsaspengar att spendera på trading av olika kryptovalutor. Det ger dig ett tillfälle att inte enbart förstå hur trading fungerar, utan även hur handelsplattformen fungerar. Det finns olika handelsplattformar så att öppna ett demokonto ger dig chansen att förstå detta. 

Det finns heller inte tidsgräns på hur länge du får använda dig av ditt demokonto, utan du kan använda det tills du är redo att göra en insättning. 

NEM Wallet: Hur håller jag mina NEM säkra?

För att hålla dina NEM XEM mynt säkra är det viktigt att dessa flyttas till en säker plånbok. Det finns handelsplatser som erbjuder en plånbok för att bevara dina mynt, men de hålls online vilket gör det möjligt att de kan bli hackade. Att hålla dina valutor online är aldrig rekommenderat. Istället är det värt att du investerar i en plånbok som håller dina cryptomynt säkra. 

Vi rekommenderar alltid att du investerar i en Hard-Wallet istället för andra plånböcker på marknaden. 

En Hard-wallet håller dina privata nycklar säkra

Det bästa sättet att hålla dina privata nycklar säkra är genom en Hard-Wallet. Det är en plånbok som liknar ett litet USB minne som du kan koppla samman med din dator och mobil. Det gör det inte enbart enkelt att sälja och handla XEM men det håller dina privata nycklar helt säkert. 

Med en Hard-Wallet kommer det inte att finnas någon risk för att dina privat nycklar kommer att bli hackade. Detta är för att din valuta hålls helt privata, och offline. Även om din Hard-Wallet skulle tappas bort är fortfarande dina nycklar säkra, då din Hard-Wallet är skyddad med en personlig kod. 

Varför varierar NEM-Priset så mycket?

Det finns som sagt risker när det kommer till trading av NEM, detta beror på att priset för NEM kan både stiga och minska. Om det förlorar sitt värde kommer du att förlora dina pengar, men det finns också en chans att tjäna pengar om kryptovalutan går upp i pris. 

Priset för kryptovalutan beror på vad efterfrågan och tillgången är av NEM. Så om det finns en efterfråga av NEM och en mindre tillgång kommer priset att vara högre. Om det däremot inte finns en efterfrågan och en stor tillgång kommer priset att vara mindre. 

NEM Volym: hur många NEM finns det?

De flesta kryptovalutor på marknaden har en max tillgång, vilket betyder att det aldrig kommer att finnas fler än dessa på marknaden. För NEM XEM ligger max tillgången på 9 miljarder. 

Korrelation med marknaden

Korrelationen på marknaden är viktig att förstå för att du ska kunna försöka förutse marknaden. Det bästa sättet att göra detta är genom att jämföra korrelationen av NEM XEM med en annan kryptovaluta. Vi har här kollat på förhållandet mellan NEM och Bitcoin. 

Om kryptovalutan har en positiv korrelation betyder detta att om Bitcoin stiger i värdet så kommer även NEM att stiga i värdet. Just nu har Bitcoin och NEM XEM en positiv relation, så om värdet för Bitcoin stiger kommer även NEM att göra det. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs igenom FAQ för att veta mer om hur det fungerar med trading av NEM. 

Är det säkert att handla NEM?

Ja, det är en säker kryptovaluta som många har valt att investera i, däremot finns det som sagt risker med trading av NEM. 

Måste jag betala skatt på mina vinster med NEM?

Du måste betala skatt på dina eventuella vinster som du gör med NEM och du gör detta med att deklarera dina vinster på din deklaration. Du kan klart hitta mer information om hur det fungerar att betala skatt på vinster med NEM XEM, Bitcoin och andra kryptovalutor på Skatteverkets hemsida.

Vad finns det för risker med att handla med NEM?

Med trading av NEM XEM, Bitcoin och andra kryptovalutor tillkommer det alltid risker vilket är viktigt att du förstår innan du gör en investering. Värdet för kryptovalutor som Bitcoin och NEM ändras hela tiden och det finns risk att du kan förlora din investering.

Är det lagligt att köpa NEM?

Ja, det är lagligt att köpa NEM i Sverige.

Prenumerera på nyhetsbrevet
SENASTE CRYPTO-NYHETER
 Få uppdateringar, senaste nytt samt nyttiga tips
PRENUMERERA GRATIS
close-link

Öppna ett konto hos eToro (Bäst i Test!)

eToro
✔️ En säker och reglerad tjänst
✔️ Köp, sälj och få hjälp dygnet runt
✔️ Möjlighet att skapa ett demokonto
✔️ Inga avgifter för dig som kund!      
Cryptoasset-investeringar är oreglerade i de flesta EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd.
close-link
Click Me