Ethereum Code Bluff Eller Inte? 2020 Recension

När man börjar höra om personer som har investerat i Bitcoin och kryptovaluta, och som dessutom har blivit rika på det, då är det inte särskilt konstigt att man känner sig lockad att prova på det själv. Det finns ju nämligen stora möjligheter till att tjäna pengar på just kryptovaluta, men då måste man också veta var man ska välja att investera sina pengar, och vilka tjänster man ska hålla sig borta ifrån. I den här artikeln så tar vi oss en titt på Ethereum Code – en av de tjänster som inte är att lita på, och vi försöker gå igenom allt som har att göra med Ethereum Code, bluff, bedrägeri och de metoder de använder sig av, i syfte att förhoppningsvis förhindra att fler blir lurade. 

Är Ethereum Code Scam? Visst!

Ethereum Code är ytterligare en tjänst som erbjuder en – enligt de själva – enkel väg till att bli rik, genom att en handelsrobot sköter ens investeringar i kryptovaluta. Det ska gå snabbt och enkelt, och det finns till och med en och annan Ethereum Code recension som påstår att det faktiskt fungerar. Här får man ha i åtanke att ett Ethereum Code omdöme inte alltid kommer från pålitliga hemsidor, utan att det kan vara tjänsten själv som har betalt någon för att skriva positivt om den service de erbjuder.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Ett typiskt bedrägeri

Tittar man dock närmare så märker man snabbt att det handlar om samma typ av scam som har funnits i årtionden, och man kan nästan börja misstänka att denna typ av bluff-tjänster är i princip omöjliga att bli av med, då de helt enkelt byter namn och påstår sig vara en ny tjänst om de någon gång skulle hamna i blåsväder. I fallet med Ethereum Code så kan man se alla de typiska tecknen på ett bedrägeri:

 • En välkomnande men opersonlig hemsida.
 • Löften om ett säkert sätt att tjäna pengar.
 • Man ombeds sätta in pengar direkt.
 • Kända personer används i marknadsföringen.

Detta och mycket mer visar tydligt på att det handlar om en scam. Visst är det möjligt att tjäna pengar på kryptovaluta och Ethereum, men när ett företag påstår att denna typ av investering är i princip riskfri, då ska man dra öronen åt sig! Att handla med kryptovaluta innebär alltid en viss risk, och det finns ingen anledning till varför ett seriöst företag skulle vilja sticka under stol med detta. Seriösa tjänster som exempelvis eToro informerar användaren om de risker som finns, och detta görs för att man själv ska ha full förståelse för vad man ger sig in på, men bluff-företag däremot vill hellre att man ska tro att det inte krävs mer än en investering för att man ska bli stenrik.

För bra för att vara sant

Att använda en tjänst som Ethereum Code kan låta otroligt lockande för många, och speciellt då de får sin tjänst – “the Ethereum Code” – att framstå som någon form av mirakulär lösning där man på snabbaste och bästa sätt ska kunna tjäna pengar på kryptovalutor, då via en bot som sköter allt efter det att man har gjort en insättning. Inga handlare och inga riktiga investerare krävs, och enkligt Ethereum Code så kan vem som helst bli svindlande rik med deras revolutionerande funktioner. Enkelheten i den programvara samt löftet om att tjäna stora pengar är vad som lockar människor över hela världen. Låter inte allt detta lite för bra för att vara sant? Det är det tyvärr också. Ethereum Code är inte mer än en typisk bluff-tjänst där endast de själva går med vinst. 

Hur de säger att Ethereum Code ska funka

När man börjar läsa på om Ethereum Code så presenteras företaget som en möjlighet till handel med kryptovaluta och Ethereum, där den risk man tar som köpare och säljare är låg. De ska även göra det möjligt att sköta denna typ av trading helt utan en mellanhand, eftersom att en handelsrobot sköter investeringarna efter det att man själv har gjort en insättning.

Enkelt att öppna konto och att göra insättningar

Man går helt enkelt med hos Ethereum Code genom att lämna sina kontakt uppgifter, och därefter så sätter man in en summa pengar (där det rekommenderas att man sätter in en större summa eftersom att detta ska kunna öka chanserna) för att komma igång. Skapa konto och göra insättningar kan utföras via Ethereum Codes hemsida, men även via den app man kan ladda ner till sin mobiltelefon. Appen finns tillgänglig för både iPhone (iOS) och Android-telefoner, något som ska göra det möjligt att sköta trading och handel när som helst, och var man än är.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Trading sköts med handelsrobottar

När en insättning är gjord så köper handelsroboten kryptovaluta åt en där det är mest troligt att ge vinst, och man behöver själv inte göra någonting annat än att vänta på utdelning. Handelsroboten i sig agerar utefter en avancerad algoritm som ska kunna förutse var chansen är störst (med minst risk) att tjäna pengar. Fördelen blir då att det inte krävs någon direkt vetskap eller erfarenhet för att kunna tjäna miljoner på kryptovaluta.

Hur Ethereum Code Försöker att Lurar Dig

Det går att känna igen många av metoderna som Ethereum använder sig av från andra blufföretag, och det handlar om betydligt mer än bara en enda metod för att snärja nya anvämdare och för att få dem att vilja sätta in pengar. Detta är en noggrannt utarbetad scam som har förbättrats och med åren, och det är inte konstigt att så många faller för det, med tanke på hur trovärdig deras information låter. Nyckeln till att inte bli lurad är att förstå hur Ethereum fungerar och vad deras scam går ut på.

Stora ord och avancerade uttryck

Ethereum Code luras på betydligt fler än bara ett sätt, och de har ett flertal metoder som gör att allt de säger låter bra och pålitligt. De använder sig land annat av stora ord som “super computer” och omnämner revolutionerande metoder där ett stort nätverk av datorer används för att på ett säkert sätt kunna sköta handel med kryptovaluta. Detta är en välkänd metod där information presenteras på ett så pass komplicerat sätt att man luras till att tro att det handlar om avancerad vetenskap. Vi människor har en förmåga att tro att när det är något vi inte helt förstår – då betyder det nog att de som sitter inne på informationen vet mer än vad vi gör, vilket gör dem pålitliga.

Utnyttjande av kändisar och falska vittnesmål

Namn som Ethereum Code, Filip Hammar och andra kändisar figurerar relativt ofta i media, och detta är en klockren strategi som används av scam-företag för att verka mer trovärdiga. Många av dessa folkkära artister har gått ut och meddelat svenska folket om att de inte alls sammarbetar med eller ens använder sig av tjänster som dessa, och att detta Ethereum Code bedrägeri är fullkomligt falskt och opålitligt. Man kan då fråga sig varför en tjänst som Ethereum Code skulle vilja ta en sådan risk, och rent ut sagt ljuga för sina användare? Svaret är enkelt – vi har en tendens att lita på personer vi ser på TV, och många ifrågasätter inte huruvida det de ser verkligen är sant.

Även andra typer av falska vittnesmål används, och de personer vars foton man kan se på hemsidan och i appen är inte nödvändigtvis riktiga personer. I de flesta fall så handlar det om påhittade reviews och vittnesmål, med så kallade “stock photos” av personer som inte alls har någonting att göra med varken Ethereum Code eller kryptovaluta.

Annonser som ser ut att komma från pålitliga hemsidor

Många som har blivit lurade berättar att de först hamnade på Ethereum Codes hemsida efter att de ska ha klickat på en annons på det de trodde var en pålitlig hemsida. Dessa annonser är gjorda att se ut att komma från exempelvis Aftonbladet, något som också är tänkt att lura användaren till en falsk känsla av trygghet. Om Aftonbladet annonserar om tjänsten så måste den väl ändå vara säker? Problemet är att annonsen inte är vad den ser ut att vara, och det handlar bara om ytterligare ett sätt att lura folk på pengar.

1. Registreringen hos Ethereum Code

Det första man ser när man laddar ner appen eller går in på hemsidan är möjligheten att bli medlem. Till vänster på hemsidan finns en ruta där man endast fyller i namn och mejladress, och därefter så skickas information ut om hur man går tillväga för att göra en insättning. Det kan verka som en sådan liten grej att endast lämna ifrån sig en mejladress, men det är tillräckligt för att Ethereum ska påbörja sitt metodiska utskick av information.

Man erbjuds omgående att göra en insättning, men även om man väljer att avvakta så kommer upprepade kontaktförsök att göras, och där ligger risken att bli övertalad. Ethereum Code är nämligen väldigt duktiga på att övertyga användare om hur pålitlig handel via dem är, och även att få en att känna sig bekväm i beslutet att göra en insättning. Detta är mest troligt eftersom att medarbetarna hos Ethereum Code har blivit noggrant tränade till att inge förtroende, och när man väl har lämnat ifrån sig sina uppgifter och information så är dörren öppen för framtida kontaktförsök.

2. De bakom Ethereum Code Ringer dig minst 50 gånger

Om man även har lämnat sitt telefonnummer och andra uppgifter, då kan man vara säker på att Ethereum Code kommer att höra av sig. De ringer först en gång för att förklara processen, berätta om alla de fördelar som  kommer med handel via dem, och de frågar om man har några andra funderingar som man kanske vill ha besvarade innan man gör en insättning. De får det att låta som om det inte finns någon direkt risk med att investera pengar i Ethereum och kryptovaluta, och att de är det bästa alternativet för att enkelt tjäna stora pengar.

Skulle man tacka nej eller kanske till och med lägga på, då kommer de ringa en andra gång, en tredje gång och ännu fler gånger, och varje samtal kommer att vara lika trevligt och tillmötesgående, då det är deras mål att få köparen att känna sig bekväm nog för att göra en insättning.

3. De vill att du ska sätta in minst 250€

Nu handlar det heller inte om några små summor när man gör en insättning hos Ethereum Code, då de helst vill att man sätter in €250 som minst. De vet dock att de flesta mest troligt kommer att säga nej till handel med så stora summor, och därför så är det inte omöjligt att de först föreslår en betydligt högre summa, och ibland så pass mycket som €1000. Kanske finns det till och med de som nappar, och då skadar det ju inte att försöka, men annars så leder de istället köparen vidare i diskussionen för att sedan föreslå en lägre summa – €250. Den här strategin lurar hjärnan till att tro att €250 inte är så mycket, trots att det egentligen är det. Det är här man bör bli misstänksam då de flesta blufföretag efterfrågar just denna summa som minst.

4. När du sätter in pengar i Ethereum Code

Handel via Ethereum Code är nästan löjligt enkelt, och man erbjuds en uppsjö av olika betalmetoder så att man snabbt ska kunna sätta in pengar på kontot. Även detta är såklart ett knep för att se till så att man sätter in pengar innan man hinner ångra sig, och hela konceptet av denna scam går ut på att övertala en till att det är en bra idé att investera i kryptovaluta och Ethereum via just Ethereum Code. Att just sätta in pengar är en otroligt enkel process, och när man väl har godkänt betalningen så är pengarna borta.

5. De kommer ringer dig igen

När Ethereum Code väl har fått tag på någons kontaktuppgifter så ger de sig inte, och de fortsätter att ringa och mejla konstant tills det att man svarar, och därefter fram tills det att man ger med sig och gör en insättning. Man kan tacka nej 100 gånger, lägga på luren och ignorera mejlutskick, men de kommer ihärdigt att fortsätta försöka med förhoppningen att man kanske tillslut tröttnar och går med på att göra en insättning.

Man ska dock inte göra misstaget att tro att allt kommer ta slut bara man gör en insättning, för när de väl har fått tag i ens pengar en gång, då vill Ethereum Code såklart ha mer. En insättning är en indirekt bekräftelse att man är en person som faller för denna typ av scam, och de kommer att ha massor av förklaringar till varför man inte blev rik första gången man satte i pengar, och varför det (enligt dem) kommer löna sig att göra en ny insättning. 

6. Du kommer aldrig ser dina pengar igen

Kryptovaluta är en handel som fungerar, men inte om man försöker investera pengar med just Ethereum Code. De pengar som man går med på att sätta in på sitt konto försvinner i princip den sekund som man godkänner överföringen. Företaget får det att se ut som om de använder pengarna till att göra smarta investeringar i kundens namn, men i själva verket så används dessa pengar till andra ändamål som inte på något sätt gagnar den person som har satt sina besparingar på spel.

Observera – det är en bluff! – Använd istället en reglerad mäklare för att handla kryptovalutor:

Mäklare

Omdöme

Kryptovalutor

Föredelar

Till Mäklaren

 • Bäst Krypto Mäklare i Sverige

 • Handla riktiga kryptovalutor 24/7

 • Utnyttja upp till 1:2

 • Öppna konto på 3 minuter

Öppna ett konto hos eToro i stället

Bara för att många tjänster är rena bedrägerier så betyder inte det att man ska ge upp sin dröm om att börja tjäna en passiv inkomst på kryptovaluta, för möjligheten finns fortfarande. Det smartaste är att välja ett pålitligt företag som eToro. Hos eToro så får man sanningsenlig information om vad som gäller, vilka risker som finns samt hur denna typ av handel går till, vilket medför en faktisk chans att tjäna pengar.

Fördelar med eToro:

 • Inga falska löften.
 • Möjlighet att investera i kryptovaluta och aktier.
 • Reglerade av pålitliga finansinspektioner.

När man börjar läsa på om ett sådant pålitligt företag så ser man relativt klart varför Ethereum Code är en bluff, och hos eToro så får man istället personlig hjälp för att på bästa sätt lära sig hur kryptohandel fungerar, istället för de tomma löften som bedrägeri-tjänster handskas med.

Hur du kan skydda dig emot Ethereum Code Bedrägeriet

Kunskap är utan tvekan det bästa sättet att skydda sig mot att bli lurad av både Ethereum Code och andra liknande bluffhemsidor. Om man vet vilka fällor som finns, hur man bäst känner igen en scam och vad man ska akta sig för, ja då blir det plötsligt enkelt att se vad som är ett riktigt e-handelsföretag och vad som endast är en bluff. Man ska akta sig för allt som låter för bra för att vara sant, samt för de företag som påstår att handel med kryptovaluta är helt riskfritt, för så fungerar det inte riktigt. Så länge man tänker till innan man dras med i något som utlovar guld och gröna skogar, då brukar det gå bra att akta sig för bedrägerier.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Är Ethereum Code ett seriöst företag?

Huruvida det handlar om ett seriöst företag beror helt på hur man ser det. De är mycket seriösa i sitt eget arbete, men för dem så handlar det inte om att göra den som satsar rik, utan om att de själva ska tjäna pengar, och de är därmed inte att lita på.

Vad är skillnaden på Bitcoin och Ethereum?

Bitcoin är en kryptovaluta, och endast en kryptovaluta, medan Ethereum är en typ av teknologi som kan användas för många olika ändamål. Både Ethereum och Bitcoin använder sig av något som kallas for BlockChain technology.

Går det att få tillbaka pengar som har investerats hos Ethereum Code?

Det går tyvärr inte att återfå pengar efter det att man har godkänt en insättning, men ibland kan företaget få det att verka som om de vill hjälpa till. Kanske får man reklamations-handlingar utskickade, men detta är i själva verket endast en fasad. Pengar som sätts in försvinner direkt.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77