Bitcoin är det “nya” Apple – hur BTC-priset kan nå 60 000 dollar år 2023

Bitcoin hänger nära avskärmningen av antagningskurvan, och dess pris liknar Apples aktie 2008 innan det bröt ut med ett 520% ​​-rally.

1962 publicerade sociologen Everett Rogers den välkända boken Diffusion of Innovations där han klassificerade konsumenterna i följande fem grupper: Innovatörer, Early Adopters, Early Majority, Late Majority och Laggards.

Adoptionskurva. Källa: Business-to-you

Sedan skapandet har ovanstående diagram blivit allmänt använt bland många branscher, även om ny teknik har bättre syntetiserat sådan forskning. Grafiken beskriver felfritt hur varje grupps psykologiska profil återspeglar konsumentvanor och hur de närmar sig innovativa produkter och tjänster. Ett av de viktigaste områdena att notera är den tydliga brytpunkten känd som “klyftan”.

Konsumenternas preferenser varierar mycket

Detta gap mellan tidiga adoptörer och den tidiga majoriteten finns eftersom konsumenterna föredrar att lyssna och kopiera referenser från sin grupp. Detta språng representerar övergången till en vanlig marknad och har många likheter med den aktuella livscykeln för kryptokurser.

Därför är korsningen av avskärmningen av yttersta vikt för alla produkter eller tjänster som är villiga att tjäna en mer pragmatism kundbas.

Geoffrey Moores bok  Crossing the Chasm  säger att för att överträffa tomrummet bör produkten erbjuda en komplett lösning, tillhandahålla en hög servicenivå för att locka pragmatiker och upprätta ett starkt muntligt rykte.

Tillväxt av smarttelefoner är ett bra exempel

Global smartphone-försäljning (miljoner). Källa: Statista

Trots att smartphones är ett hushållsnamn nu, var deras tillväxt under de första två åren av denna bransch i genomsnitt bara 20% per år. Under de följande fem åren indikerade en tillväxt på 50% att tekniken hade flyttat till en mycket bredare grupp användare.

Apples iPhone lanserades i juni 2007 och sålde över 300 000 enheter under den första helgen, medan iPhone 3G kom ett år senare och satte rekord med 1 miljon sålda enheter under sin debuthelg.

I ett sådant scenario kan man förvänta sig ett stabilt och hälsosamt prisdiagram för Apple (AAPL) under den perioden, men det är inte vad som hände.

Apple (AAPL) pris. Källa: TradingView

Som visas ovan inträffade ett 63% -mall under andra halvåret 2007, men till och med den perioden möttes en prisfall på 22% på bara fem dagar. I början av 2008 markerade också en svår tid för aktieägare eftersom AAPL sjönk till $ 18 från $ 28 på mindre än en månad.

Under denna period gjorde Apple-aktierna lägre resultat än S&P 500 med 29,5% under första kvartalet 2008.

Amerikansk smartphone penetration av marknaden för mobiltelefoner. Källa: ComScore

Data från ComScore visar att USA: s smarttelefonpenetration 2008 kämpade för att nå 10% -märket. Konsumenterna var otvivelaktigt i den “tidiga adoptören” -fasen, så investerare hade skäl att tvivla på optimistiska förväntningar även om de kom från välrenommerade värdepappersföretag.

Bitcoin 2020 kontra Apple 2008

S&P 500 (2008) jämförelse med BTC / USD (2020). Källa: Cointelegraph

Som framgår av diagrammet ovan visar nyligen avfrågningar att 11% av amerikanerna äger Bitcoin  ( BTC ), vilket är samma nivå som smarttelefonpenetrationen i december 2008. Liknande trender kan hittas i prisvolatiliteten och sambandet mellan Bitcoin och S&P 500.

Apple (AAPL) och S&P 500 90-dagars korrelation. Källa: TradingView

Bitcoin och S&P 500 90-dagars korrelation. Källa: TradingView

Även om Bitcoin kan betraktas som en innovativ teknik med obestridliga fördelar jämfört med traditionella finansiella instrument och guld i sig själv, har den ännu inte bevisat sin biljon dollar potential. Att förändra mänskliga mönster och, ännu viktigare, övertygelser är en Herculean uppgift.

Definitionen av pengar har djupats in i samhället av fiat-system som är beroende av mellanhänder. Dessutom är “pengar” ofta föremål för oberoende kontroll av regeringar och centralbanker. Bitcoin kan genomgå en slags metamorfos för att nå en tidig majoritet av pragmatiker.

I juni 2010 lanseringen av iPhone 4 slutligen gnista för dessa pragmatiker. Var det 5-megapixelkamera med 720p upplösning? Kan det ha varit FaceTime-lanseringen? Kanske var det App Store som nådde 5 miljarder nedladdningar eller det minskade två års kontraktet på två år för den gamla 3GS-modellen?

Det är möjligt att det var en kombination av var och en av dessa produkterbjudanden och milstolpar som gjorde det möjligt för Apple att kringgå klyftan.

Ser fram emot

Det är en fruktlös övning att föreställa sig vad det kommer att kräva för att skifta en hel nisch av deltagare som redan är medvetna om Bitcoin fördelar men hittills förblir oöverträffade.

Mindre adoptionskatalysatorer för köpmän och investerare har redan införts. Till exempel BitPay och Coinbase Commerce, men det finns fortfarande gott om utrymme för förbättringar.

Apple-investerare som flydde 2008 på grund av volatilitet i aktiekursen, 20% minskade värde eller de osäkra osäkerhetsfaktorerna för de vanligaste antagandena är troligen ganska beklagliga nu. Detta beror på att AAPL-aktierna ökade med 520% ​​under de kommande tre åren för att nå 78 dollar i början av 2012.

Ett liknande tillväxtresultat för Bitcoin skulle driva priset till $ 59 900, vilket motsvarar en 1,1 biljon dollar marknadsvärde 2023. Naturligtvis, för många, det låter otroligt orimligt.

En potentiell biljon dollarvärdering för Bitcoin representerar endast 10% av guldens totala marknadsvärde på 11 biljoner dollar. Även om det kan verka som en omöjlig siffra, är den bara 3% av det nuvarande globala utbudet av sedlar, mynt och checkinsättningar.

Rickard
Rickard

Hejsan! Jag heter Rickard och jag tycker att det är jättebra att du besöker oss här på CryptoInvest.se. Du kan besöka länken nedanför så kommer du till min profil.

Articles: 77